Dodaj do ulubionych

vivat nowy komendant hufca

25.05.03, 00:30
z dniem dzisiejszym znam wyroki historyjii
nowym komendantem hufca Kielce bedzie Rafał Jasiński
Pigwa DRŻYJ
WIWAT NOWY KOMENDANT
niech żyje nam

jesli ktoś ma jakieś wąty piszcie: spirit_horse@gazeta.pl
czekam na pozytywne wibracje

Obserwuj wątek
    • Gość: Anty Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.pu.kielce.pl 26.05.03, 09:12
      Bardzo ciekawe :) może jednak trochę więcej szczegółów np program wyborczy,
      jakies pomysły. Bo zakładam, że co co beznadziejności obecnego Komendanta Hufca
      ZHP nie mamy chyba różnicy zdań.
      • Gość: głos za Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 14:36
        Nareszcie ktoś podją ten wątek.
        Może znów zagości ład i pożądek w naszym Hufcu ZHP Kielce.
        Przydało by się tam trochę życia. Trzymam kciuki i pozdrawiam
        • Gość: ZA! ALE... Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kie.pl 26.05.03, 19:38
          RAfał Jasiński? No to druhu Jasiński czekamy na ujawnienie swojej "Czarnej
          teczki". Powiedz co proponujesz, co chcesz zrobić z tym ... w NASZYM Hufcu! Kim
          i z kąd wogóle jesteś? Niech w końcu Hufiec będzie Harcerski! Pozderawiam i
          czekam na odpowiedź.
      • Gość: była harcerka Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 00:14
        Mam nadzieję, że nowy komendant bedzie mial szersze pojecie jak powinien
        wygladac hufiec. Obecny nie jest bardzo zły... ale chyba nie wie o co chodzi w
        dzialaniu tej jednostki.
      • Gość: harcerkaaa Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 23:52
        to co przeczytalam na tym forum dalo mi bardzo duzo do myslenia, podziwiam
        autora za odwage, albo raczej brawure, mimo wszystko uwazam ze ma calkowita
        racje, w hufcu potrzebne sa radykalne zmiany, tam sie nic nie dzieje, nie ma
        tam zycia, wchodzisz i wisdzisz znudzonych swoja praca ludzi, wiec moze
        nalezaloby cos z tym zrobic i to zmienic. Nie uwazam ze dh grzegorz jest zlym
        komendantem, on bardzo sie stara, a hufiec i tak wyglada tak jak wyglada. Dh
        jasinski czekamy.... cyba ze jeszcze Ci "spiskowcy" buhahaha znalezli kogos
        innego, spirit hourse czekamy na dalsze przecieki...
      • Gość: kropka Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 21:43
        A mo¿e mamy Macieju Wlaz³o....
    • Gość: harcerz Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 08:55
      No proszę cos się zaczyna dziać
      Co do Jasińskiego to nie wierzę, to jest podpucha wyborcza. Prawdziwy kandydat
      jest głeboko ukryty. Jego Nazwisko zna zapewne tylko osławiona grupa spiskowa,
      do której należą podobno komendanci największych szczepów.
      Z tego co wiem spotykaja się dość często i pracuja nad nowa koncepcją hufca.
      Programem, sposobami finansowania (podobno dziziaj jest jeno wielkie bagno -
      lewe rachunki, nie rozliczone dotacje, itp.)
      Mam nadzieję że im sie uda.
    • Gość: przeciek Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 08:57
      skoro juz tak duzo powiedziano to dodam cos od siebie
      wyjsia sa dwa:
      - nowy hufiec
      - wstapienie do innej organizacji np. ZHR

i nad tymi projektami usielnie sie pracuje
      • spirit_horse Re: vivat nowy komendant hufca 03.06.03, 23:56
        Gość portalu: przeciek napisał(a):
        skoro juz tak duzo powiedziano to dodam cos od siebie
        wyjsia sa dwa:
        - nowy hufiec
        - wstapienie do innej organizacji np. ZHR

nowy hufiec odpada, instrukcja wyraźnie stanowi, że na danym terenie moze
        działać tylko jeden (nie może się pokrywać ich terytorium), a tworzenie
        sztucznych tworów jest pozbawione sensu
        • Gość: adalbert Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 20:59
          spirit_horse napisał:

> nowy hufiec odpada, instrukcja wyraźnie stanowi, że na danym terenie moze
          > działać tylko jeden (nie może się pokrywać ich terytorium), a tworzenie
          > sztucznych tworów jest pozbawione sensu

co nie przeszkadza podzielic obecnego terytorium np. na dwa... Natomiast uwazam
          ze przejscie do ZHR-u byloby idiotyzmem, ze wzgledu na zbyt duze roznice miedzy
          obiema organizacjami.
          • Gość: x Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 10:26
            myślę że to wyjaśni wszelkie wątpliwości :
            2.Hufiec jest terytorialną wspólnotą podstawowych jednostek organizacyjnych.
            Hufiec może być utworzony na wniosek co najmniej 15 instruktorów ZHP,
            pełniących funkcje instruktorskie, o których mowa w § 22 Statutu ZHP, mających
            przydział służbowy do danego środowiska, złożony do właściwej komendy chorągwi.
            3.Obszar hufca powinien pokrywać się z podziałem administracyjnym kraju i
            obejmować zakresem swego działania gminę, grupę gmin bądź powiat. W dużych
            aglomeracjach miejskich dopuszcza się istnienie kilku hufców na obszarze jednej
            gminy, wówczas obszar działania hufca powinien pokrywać się ze strukturą
            jednostek pomocniczych gminy, bądź w inny sposób zwyczajowo przyjęty w danej
            miejscowości. Obszary działalności hufców nie mogą się pokrywać.
            4.Komenda chorągwi może wydać zgodę na utworzenie hufca, jeśli na obszarze, na
            którym utworzony ma być hufiec, spełnione są łącznie następujące warunki:
            a) działa co najmniej 10 podstawowych jednostek organizacyjnych, o których
            mowa w § 30 ust. 1 Statutu ZHP obejmujących wszystkie grupy metodyczne (zuchy,
            harcerzy, harcerzy starszych, wędrowników), wyrażających wolę przynależności do
            nowo tworzonego hufca,
            b)działa co najmniej 15 instruktorów przygotowanych do realizacji zadań
            statutowych hufca, zgodnie z obowiązującymi instrukcjami dotyczącymi pracy z
            kadrą w ZHP,
            c)istnieje możliwość pozyskania lokalu na siedzibę władz hufca, miejsce spotkań
            instruktorskich,
            d)istnieje możliwość odbioru poczty elektronicznej,
            e)jednostki, o których mowa w lit. a) oraz instruktorzy, o których mowa w lit.
            b)regularnie opłacają składki członkowskie
    • Gość: mlody Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 15:13
      a może by tak odwołać kolegę HUCIA ?
      w końcu ma wyrok sądowy na karku
      a to chyba nie moralne ???
      co wy na to
      • Gość: Komendant Re: vivat nowy komendant hufca IP: 80.48.149.* 29.05.03, 17:17
        Cześć
        Nazywam się Grzegorz Łukaszczyk jestem komendantem Hufca ZHP Kielce Miasto, w
        tym momencie pięknie opluwanym przez mych przyjaciół z harcerstwa. Informuję,
        że po przeczytaniu opinii na mój temat w trybie natychmiastowym poprosiłem o
        kompleksowa kontrolę finansową i organizacyjna hufca przez:
        - Komisję Rewizyjną Hufca,
        - Komisje Rewizyjną Chorągwi,
        - Komendanta Chorągwi
        "Gratuluję" postawy przyjętej szanownych "spiskowców". Niemniej jednak uważam,
        że forum Gazety nie jest miejscem do rozwiązywania problemów Hufca. Tradycyjnie
        zapraszam z takimi problemami do naszej siedziby.
        Pozwólcie, że nie przyjmę Waszego sposobu dyskusji w związku, z czym żadnego
        plucia nie będzie.
        Grzegorz Łukaszczyk
    • Gość: piotr radek Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 10:18
      Witam!
      coś tu jest chyba nie tak...
      jak sie ma do kogoś o coś pretensje to się podaje kokrety
      a przede wszystkim ma sie odwage podpisać
      a tak to wygląda na żałosną dziecinadę, tylko po co tak oczerniać kogoś kto
      naprawde robi dobrą robotę
      poza tym jak uważacie że jest źle to może najpierw trzeba spojrzeć co ja robie
      źle że to nie funkcjonuje, a nie odrazu że to wina innych ...
      Gdzie ta wasza praca harcerska , gdzie ją widać ??
      Nie kopcie gościa który zrobił tak dużo dla harcerstwa w tym mieście bo to
      chyba troche nie tak...
      to tyle w tym temacie
      • Gość: druh Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.acn.pl 30.05.03, 20:52
        Drobna uwaga nasuwająca sie podczas lektury tego forum. Otóż druhny i druhowie,
        sądzę że niezależnie od racji, argumentów czy zarzutów którejkolwiek ze stron,
        obowiązują pewne zasady kultury i dojrzałego, wzajemnego traktowania. Jeżeli
        takie jest podejście instruktorów mających wychowywać młode pokolenie, to nie
        wróżę naszej organizacji sukcesów w przyszłości. Żenada szanowni instruktorzy,
        jedynie uznanie dla Komendanta za klasę i dojrzałość.
        Instruktor Hufca Kielce.
        • spirit_horse Re: vivat nowy komendant hufca 30.05.03, 22:03
          druh napisał(a):
          "sądzę że niezależnie od racji, argumentów czy zarzutów którejkolwiek ze stron,
          obowiązują pewne zasady kultury i dojrzałego, wzajemnego traktowania. Jeżeli
          takie jest podejście instruktorów mających wychowywać młode pokolenie, to nie
          wróżę naszej organizacji sukcesów w przyszłości. Żenada szanowni instruktorzy"

piotr radek napisał:
          coś tu jest chyba nie tak... jak sie ma do kogoś o coś pretensje to się podaje
          kokrety a przede wszystkim ma sie odwage podpisać a tak to wygląda na żałosną
          dziecinadę, tylko po co tak oczerniać kogoś kto..."

hmmmmm... trochę mnie dziwią te komentarze, podzieliłem się tylko wizją jaką
          miałem w danej chwili. Ani nie komentowałem sytuacji w Hufcu, ani nie
          oczerniałem komnedanta (prywatnie równy gość). Zaznaczam, że jestem
          jednoosobowym spiskowcem w jednoosobowej loży masońskiej. Jednak dziwią mnie te
          komentarze, które pojawiają się jak grzyby po deszczu. Jedni twierdzą że Hufiec
          jest BEEE, inni że świeci przykładem jako ta gwiada zaranna. Nasuwa mi się
          pytanie czy rzeczywiście plotka nie wywołała chyba potrzebnej dyskusji na temat
          Hufca. Oby dyskusja była konstruktywna i dojrzała.
          • Gość: harcerka Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 30.05.03, 22:54
            ktoś wreszcie poruszył temat ważny dla nas, harcerzy. nikt, poza tajemniczą
            grupą "spiskowców" zdaje się nie zauważać problemów naszego Hufca. patrzeć
            krytycznie - zwłaszcza na siebie samych. nie zapominać o Harcerstwie przez duże
            H. obecny komendant, wspaniały człowiek, komendantem być nie umie. dorośnijmy
            do pewnych decyzji i nauczmy się odpowiedzialności za nie.
            powtarzam za Autorem wątku: vivat nowy komendant Hufca, ale niech to będzie
            komendant wybrany z głową, a przede wszystkim rozumem.
            • Gość: majkel Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.pjwstk.edu.pl 31.05.03, 12:18
              Abstrachując od całej sytuacji w Hufcu, osoba ukrywajaca sie po pseudo
              Spirit_horse nie powinna mieszać w to Bogu winnych osób - w tym Rafała
              Jasińskiego, nie pytając go wcześniej o zdanie lub co gorsza lekceważąc jego
              odmowe w udziale w tej prowokacji.
              Skoro spirit_horse nie mial odwagi podpisac sie z imienia i nazwiska, to po
              co mieszal w to Jasia ? Nie podoba mi się to i nie jestem osoamotniony...
              Sprzężenie zwrotne tego wątku czuć w drużynach, gdzie trzeba tracić czas na
              przygotowyanie dokumentów do kontroli, zapowiedzianej przez Komendanta.
              Cała ta sytuacja wymaga chyba pewnego naprostowania...
              • Gość: mirek21 Re: vivat nowy komendant hufca IP: 198.0.2.* 31.05.03, 19:27
                Czytam to wszystko i włosy stają mi dęba . Dh Rogalińska i pozostali z grópy
                która sprowokowała całą tą aferę . Przypomnijcie sobie magiczne słowa" BRATNIE
                SŁOWO SOBIE DAJEM ŻE POMAGAĆ BĘDZIEM WZAJEM DRUH DRUHOWI DRUHNIE DRUH " co wy
                na to , wy nie opluwacie komędanta WY OPLUWACIE CAŁY NASZ ZWIĄZEK swoimi
                rokoszami. Czy będziecie mieli odwagę stanąć twarzą w twarz gdy kontrol o jaką
                poprosił komędant hufca nic nie wykaze , jak wtedy będziecie wyglądać , czy
                stać was będzie aby przyznać się do błędu . Wracając do waszych posądzeń ja nie
                wierzę aby komędant Hufca Kielce robił jakieś przekręty jest zbyt uczciwy i ja
                mu wierzę mam odwagę podpisać się pod tym co napisałem a nie tak jak WY.
                phm Mirosław Chałupka
                • Gość: ewka NIC NIE WIEM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 19:51
                  nic nie wiem na temat tej sprawy i nie wiem o jakie przekręty chodzi.
                  równieżjeztem harcerką i z G.Łukaszczykiem nie raz się spotkałam i wydaje się
                  być osobą prawą i godną zaufania. będę się czuła niesfojo kiedy na zbiórkę
                  naszego zastępu przyjdzie komisja i będzie węszyć w poszukiwaniu śladów
                  zbrodni... Ludzie co się dzieje z t6m światem. wpajają nam o braterstwie, a tu
                  sami odpychają brata harcerza... do człowieka trzeba sercem a nie butami...
                • Gość: harcerka Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.03, 19:40
                  O ile mi wiadomo nikt nie mowil o żadnych przekrętach skąd u Ciebie takie
                  informacje może coś wiesz, czego my nie wiemy? Czy rola komendanta sprowadza
                  się tylko do finansów? A jeśli kontrola wykarze prowidlowosci w dokumentach to
                  będzie wystarczajacy dowód na to że nasz komendant jest the best?A co z postawa
                  harcerską pracą wychowawczą i organizacyjną?
              • spirit_horse Re: vivat nowy komendant hufca 01.06.03, 22:57
                Gość portalu: majkel napisał(a):
                Abstrachując od całej sytuacji w Hufcu, osoba ukrywajaca sie po pseudo
                Spirit_horse nie powinna mieszać w to Bogu winnych osób - w tym Rafała
                Jasińskiego, nie pytając go wcześniej o zdanie lub co gorsza lekceważąc jego
                odmowe w udziale w tej prowokacji.

zaznaczam że uprzedziłem dh R Jasińskiego o całej sprawie przed tym jak
                założyłem wątek... Niechciałbym żeby jego nzawisko w jakikolwiek sposób zostało
                tu zdyskredytowane... Czy zamierza zostać komnedantem to nie wiem, nie pytałem
                go o to, bo w zasadzie jest to nieistotne. Będzie jeśli ktokolwiek zgłosi jego
                kandydaturę podczas wyborów o ile takowe będą.
                A... i zaznaczam że nie jestem instruktorem Hufca Kielce
                • Gość: Polak Re: vivat nowy komendant hufca IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 02.06.03, 20:36
                  > A... i zaznaczam że nie jestem instruktorem Hufca Kielce

W Polsce, jak wiadomo, wszyscy znają się na wszystkim. "Jestem Polakiem, mam na
                  to papier", więc ... się znam...

I oto klasyczny przykład, jak ktoś całkowicie niekompetentny wypowiada się na
                  tematy, o których nie ma pojęcia...

i do dyskusji przyłączają się ludzie, których jedynym celem jest "zaistnienie"
                  na forum...

Bez pozdrowień dla tego wątku :(((
                  • Gość: harcerka Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.03, 22:44
                    Mysle ze sie mylisz i zdecydowanie wszyscy no może z malymi wyjatkami doskonale
                    wiedza w czym rzecz. Wielkie mi halo zaistnieć na forum. Skoro nic nie wiesz o
                    sytuacji to nie powinienes sie wypowiadać.
                    Ja natomiast pozdrawiam tych za i tych przeciw.
                  • spirit_horse Re: vivat nowy komendant hufca 03.06.03, 13:04
                    Gość portalu: Polak napisał(a):
                    W Polsce, jak wiadomo, wszyscy znają się na wszystkim. "Jestem Polakiem, mam na
                    to papier", więc ... się znam... I oto klasyczny przykład, jak ktoś całkowicie
                    niekompetentny wypowiada się na tematy, o których nie ma pojęcia...

i do dyskusji przyłączają się ludzie, których jedynym celem jest "zaistnienie"
                    na forum... Bez pozdrowień dla tego wątku :(((

Kochany gościu, widzę że masz problemy ze zrozumieniem tekstów czytanych. W
                    żadnym swoim poście nie napisałem że mam jakieś zarzuty wobec aktualnie nam
                    panującego komendanta, tym bardziej nie imputowałem, że ma coś nie tak w
                    finansach hufca - możesz jeszcze raz przeczytać pierwszy post i ewentualnie
                    poprosić kogoś inteligentniejszego by ci wytłumaczył ogólny sens tej
                    wypowiedzi. napisałem jedynie że znam ewentualnego (sic!) kandydata na miejce
                    obecnego komendanta oraz wyraziłem dlań aprobatę (znów to trudne słowo), może
                    trochę zbyt luzacko, ale liczyłem na bardziej wymagających czytelników. Poza
                    tym, bardzo krytyczny gościu Polaku, nie bycie instruktorem hufca, nie oznacza
                    nie bycia harcerzem, ale tu rozumiem twój problem - logika jest dopiero na
                    studiach i to nie wszystkich.

co do zaistnienia ma forum, to ja mam stały login od kilku lat i pisze
                    wyłącznie na tematy jakie mnie interesują, nie komentuję dlaczego kieleckie
                    jest gorsze od radomskiego i co powiedział poseł nie poseł, a ty gościu Polaku?
                    • Gość: Polak Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 16:04
                      Witam!

Moja wypowiedź dotyczyła całego wątku, a że po Twoją wypowiedzią - bo zacząłeś.
                      I jak na mój gust - wcale nie oczekiwałeś na "pozytywne wibracje".
                      "Pigwa DRŻYJ" i "jesli ktoś ma jakieś wąty" od razu nastawiają niepozytywnie.
                      Nie jestem harcerzem hufca Kielce a z Kielcami mam tyle wspólnego, że tu
                      studiuję (na brak logiki osobiście nie narzekam).
                      Natomiast parę lat temu w moim hufcu zaczęło się podobnie - ktoś napisał post,
                      napomknął o jakiś nieprawidłowościach, potem inni poczuli wiatr w żaglach i
                      poszła lawina pomówień i oskarżeń.
                      I nieważne, że wszystko okazało się jedną wielką bzdurą. Komendant zrezygnował
                      (a prowadził hufiec świetnie), przestało nas wspierać parę instytucji i od tej
                      pory hufiec ledwo stoi na nogach...

Znając koniec historii ze swojego podwórka, nie życzę tego nikomu.

Fakt, że "nie bycie instruktorem hufca, nie oznacza nie bycia harcerzem".
                      Ale jeśli nie działasz w pewnym środowisku, to nie powinieneś wypowiadać się na
                      jego temat.
                      Logicznie rzecz biorąc, ZHP jest organizacją, do której można należeć bądź nie.
                      Jeśli należysz, opłacasz składki, to posiadasz pewną "przynależność
                      organizacyjną" do danego Hufca. I wtedy masz pełne prawo wypowiadać się na
                      tematy danego hufca. Ale jeśli nie - to możesz być co najwyżej sympatykiem
                      harcerstwa.

A co do zaistnienia ma forum to muszę Cię przeprosić - to tak naprawdę
                      dotyczyło się osób, które poczuły siłę będąc anonimowymi i zaczęli wypisywać na
                      forum różne "niefajne" rzeczy.
    • Gość: ja Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.06.03, 09:41
      cóż wydje mi się, że powiedziano dużo. Problem tylko w tym kto ma rację. Czy
      faktycznie świat kończy się na finansach? Ktoś pytał o postawę harcerską.
      Właśnie co z nią? Co z piciem i paleniem? Co w przypadku gdy władza na
      imprezach (tz. np. naradach wyjazdowych)zalewa się wódą. I mowa tu nie tylko do
      druchu G. ale i o innych hufcowych. Co z paleniem papierosów. To są może
      pierdoły ale istotne z punktu widzenia daw2ania przykaldy młodzieży. Co z
      trzymaniem sie pewnych regół prawnych. Skoro są jakieś instrukcje to nalezy je
      przestrzegać a nie mieć głęboko w dupie. Czy to jest wychowawcze? Uczyć młodych
      ludzi łamania prawa na samym początku ich życia. Potem wyrosna z nich kolejni
      Łapińscy i NAumanowie i powiedzą obchodzić prawo i kłamać nauczyli nas w ZHP.
      Zgodnie ze statutem hufiec to wspólnota ... Jak oge być rodziną dla druha G.
      sokoro ona ma mnie w duszy, nie respektuje tego co mówia inni instruktorzy, nie
      słuch a komendy, itp.
      A co z "dh" Basią - etatową harcerką, która wyrzywa się na bogu ducha winnych
      zastepowych. Oni mieli tylko zanieśc pismo do hufa. Czy to wychowawcze?
      Konkluzja jest taka - Balcerowicz musi odejść - a poważnie odejść musi nie
      Łukaszczyk a cała skostniała grupa, od niego zaczynając na naczelniku kończąc.

ps.

co do podpisywania z imienia i nazwiska to zwaracam uwagę, iż w internecie
      przyjęło sie powszechnie podpisywania pseudonimami.
      • Gość: w_t Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 09:24
        do ... hmm "JA"
        napisales: "co do podpisywania z imienia i nazwiska to zwaracam uwagę, iż w internecie przyjęło sie powszechnie podpisywania pseudonimami." - to kuriozalne!!
        ... internet daje ci mozliwosc ukrycia sie za przyslowiowym weglem, abys latwiej mogl strzelic komus w (przyslowiowe) plecy! Jezeli podnszone sa jakies wazkie sprawy nagle okazuje sie ze niema odwaznego, ktory powie o tym prosto w twarz rzekomemu winnemu, lepiej natomiast obrzucic go blotem poczatkujac np.: jakis nowy watek na jakims forum. Wiecej odwagi druchu, a mniej hipokryzji i zaklamania!!
        • Gość: gość portalu Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 03.06.03, 11:57
          to forum nie jest ani miejscem na wysuwanie zarzutów ani ich odpierania - ktoś
          zaczął wątek - i słusznie - to jakie zarzuty padną czy już padły - to wiadomo w
          Hufcu i o tym wiedzą osoby zainteresowane - forum nie jest komisja rewizyjną
          przed którą trzeba się tłumaczyć czy przedstawić dokumenty i dowody. jeśli ktoś
          zaczyna "walkę" czy też dochodzi swoich praw - robi to solidnie i nie na forum!
          autor wątku - zwrócił tylko uwagę na problem który istnieje i jest rozwiązywany
          (przynajmniej ktoś próbuje go rozwiązać) a nie trzeba być instruktorem aby
          widzieć co się dzieje w Hufcu...
          • Gość: w_t Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 13:22
            racja!! zgadzam sie z toba calkowice w kwestii takiej, ze to, czy jakiekolwiek inne forum nie jest miejscem na roztrzasanie zarzutow ktore padly (oraz tych gorszych ktore nawet nie padly - ale gdzies snuja sie miedzy wierszami krzykaczy !! - ja zreszta jako niezainteresowany ani niepoinformowany nie zabieram w tej kwestii glosu - wypowiadam sie o hipokryzji mistera "ja" ktory maci, mowi o jakis nieprawidlowosciach; "... Czy to jest wychowawcze? Uczyć młodych
            ludzi łamania prawa na samym początku ich życia." - pisze mr "ja". to juz nie jest glos jakiegos znudzonego bolka - to przemyslane dzialanie - i na koncu dodaje KURIOZALNY w tym akurat kontekscie dopisek o netykiecie tak oto przez niego pojmowanej.
            a hufiec?? niech sie broni sam!
            i na pohybel hipokrytom !!
            darz bor
            • Gość: harcerkaaa Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 19:46
              jesli sa jakies problemy to wystarczy rzucic jedno nic nie znaczace haslo tak
              jak to zrobil spirit hourse i jesli te problemy naprawde sa to same wyjda, jak
              to caly czas ma miejsce na tym forum. Nikt nie mowil o finansach, pracy w hufcu
              czy przestrzeganiu praw harcerskich... wystarczylo jedno haslo i trach wszystko
              nagle wyszlo i ludzie harcerze z naszego hufca zaczeli widziec jakies problemy,
              forum z pewnoscia ich nie rozwiaze ale od czegos trzeba zaczac... nie chce
              obrazac komendanta, i innych pracownikow hufca bo nie o to tu chodzi i to nie
              bylo celem autora. ciesze sie ze zostal poruszony ten problem, mam nadzieje ze
              zostanie szybko rozwiazany, i jestem pewna ze na korzysc wszystkich harcerzy.
              komisja rewizyjna, sprawdzanie finansow,??? to cale zamieszanie bylo stanowczo
              niepotrzebne, ale nasz komendant musi sie jakos bronic i oby mu to wyszlo na
              dobre. musimy pamietac ze ta sprawa nie dotyczy tylko g.lukaszczyka ale calego
              hufca i nalezy ja jak najszybciej i jaknajlepiej rozwiazac. co do wpisu na
              temat dh. jasinskiego to nie widze w tym nic tak strasznie zlego, po prostu
              dzieki jego osobie zaczelo sie cos dziac... nie ma wpisow z pytaniami na jego
              temat tu sa (prawie) tylko wpisy ktore krytykuja nasz hufiec a nie osobe jasia.
              co moge jeszcze dodac?? czekamy na jakies dzialania i jego widoczne wyniki.
              vivat nowy komendancie hufca...
              p.s prosze was wszystkich piszcie w miare poprawnie, i unikajcie bl. ort. w
              takich wyrazach jak "komendant" to tyczy sie jednego harcerza...
              • Gość: harcerkaaa Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 19:48
                ja tez popelnilam jeden blad sorki spirit horsie a nie hoursie. przepraszam
                bardzo...:)))
                • spirit_horse Re: vivat nowy komendant hufca 06.06.03, 12:26
                  będę krześcianem, wybaczam... ;-))
    • Gość: xyz były harcerz Re: vivat nowy komendant hufca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 17:39
      To co z tymi wyborami? były juz? KTO TO?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka