Dodaj do ulubionych

Pomóż wybrać logo turystyczne miasta

• Gość: six Tylko 6 jest best !! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 00:41
      zgadzam sie z pogladem, ze 6 jest cool. Nie dlatego, ze jest fajne tylko
      dlatego, ze:
      1. jest kieleckie, a nie bezplciowe lub wsiowe
      2. ma nasze kolory miejskie, nie zapaskowe
      3. jest w nim symbol Kielc, charakterystyczny tylko dla tego miasta, a nie
      jakiegokolwiek w kraju czy na swiecie
      4. jest proste, a nie prostackie
      5. przyciaga, a nie odstrasza
      6. budzi pozytywne emocje, a nie kontrowersje
      7. nie stwarza problemow promocyjnych, bo symbol palacu jest juz w miare znany
      8. dobrze wyglada nawet w czerni
      9. otwiera swoje podwoje dla turystow, i otwiera przed miastem nowe mozliwosci
      10. oddaje charakter miasta jako miejsca o prestizowym, zamkowym charakterze, w
      co niektorzy mogliby watpic, zadajac pytania - A skad ten zamek w takich
      Kielcach ?
    • Gość: Ratek Całkiem inne spojrzenie! IP: 212.244.153.* 04.06.03, 08:31
      Wedlug mnie logo powinno byc:
      - wyrazne
      - niepowtarzalne
      - rzucajace sie w oczy i latwe do zapamietania

Uwazam, ze pod uwage powinne byc brane tylko loga z czarownica
      (np.14, czy 10). Czarownica jest symbolem regionu, ale Kielce sa
      stolica tego regionu.
      Karczowka, czy palac biskupi moga byc niepowtarzalne w swym
      ksztalcie dla kogos, kto patrzy na nie od lat. Dla goscia ich
      kontur bedzie przypominal inne budowle z innym stron swiata.
      Niepowtarzalnosc loga zapewni wlasnie symbol czarownicy
      wystepujacej w kolorach regionalnych.
      Logo powinno byc wyrazne. Zwlaszcza w rozmiarze, w ktorym bedzie
      wystepowac, czyli niewielkim! Zbytnie przeladowanie szczegolami
      spowoduje, ze bedzie ono nieczytelne i malo 'wyrazne'.
      Logo powinno byc latwe do zapamietania i powinno rzucac sie w
      oczy. Zapewnia to kolory, ktore powinny byc mocne i nasycone.
      Jednym slowem moje typy to loga 10 i 14 (w tej wlasnie
      kolejnosci).
      • Gość: plastyczka Tylko 6, macie rację. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 20:47
        A ja zgadzam sie ze wszystkimi, ktorym podoba sie szostka. Od razu jak
        zobaczylam wszystkie loga, tylko to jedno zwrocilo moja uwage. Cos w nim jest.
        Widac, ze autor czuje Kielce i jest do tego miasta nastawiony pozytywnie, a
        tego typu emocje to podstawa w dobrze skonstruowanym logotypie. Od razu na mnie
        zadzialalo swoja otwartoscia, jakby zacheta wyrazona w zdaniu "zapraszamy do
        nas, znajdziecie tutaj wspanialy zamek i inne zabytki, ale tez mnostwo zieleni
        i spotkacie sie z cieplym przyjeciem". To zdanie, ktore przechodzi przez mysl
        symbolizuje oczywiscie zarys zamku, zielony pas pod nim, otwarta przestrzen
        miedzy zielenia a nazwa oraz kropka w kolorze slonca. Poza tym doskonale jest
        liternictwo nazwy Kielce - w kolorach miejskich oraz kroj lagodny, wyrazny,
        jakby odreczny. Bardzo mi sie podoba.
        • Gość: Filip...... Re: Tylko 6, macie rację. IP: *.look.ca 05.06.03, 00:15
          Plastyczko powiedz jeszcze jaki kierunek plastyki przyswajalas i gdzie - w
          ktorym plastyku lub akademii.
          Ja wiem ze plastyke konczyli i tacy co to "na dyplom" robili rzezby z gabki
          albo oklejali blejtramy gensia skorka ( z historii Akademi Krakowskiej)
          wciskajac glupote innym ze to wielka sztuka. Jak bronic gowna ?
          Przekonac wszystkich ze gowno tez moze byc dzielem sztuki. Oto wlasnie
          chodzilo ubeckiej kadrze, zwykle tylko polsko jezycznej, by pokolenia oduczyc
          plastyki a w to miejsce nauczyc myslec ! Ale jak myslec ? Tak przekretnie
          myslec by po latach studiow umieli sprzedawac falsz jako prawde. "Katmani"
          Jesli dzis zbyt wielu ludzi bladzi, to jest to tylko przyklad na epidemie
          glupoty, ktora juz objela cale spoleczensto w tym temacie i w innych tematach
          na forum.
          Cel uswieca srodki !
          • Gość: Filip Re: Tylko 6, macie rację. IP: *.look.ca 05.06.03, 00:43
            Plastyczko przepraszam Cie !...unioslem sie.
            Jestes pewnie - jeszcze niedojrzalym dzieckiem i skad Ty to mozesz wiedziec ?
            Widzisz drogie dziecie - Filip to wie !
            Ale mam jedno pytanie co do (6); czy ow Kielecki Palac Biskupow Krakowskich
            jest zawieszony nad jakims tunelem ? Ja niebardzo ta sytuacje pamietam.
            Jesli tak to w porzadku. Wobec tego moze jeszcze przydalo by sie troche
            zielonego swiatla w tym tunelu.
          • Gość: plastyczka Re: Tylko 6, macie rację. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 00:57
            rwal sie jakis jak Filip z konopi co potrafi tylko krytykowac, a sam w swoich
            ocenach jest co najmniej niekonsekwentny. Chodzilam do kieleckiego plastyka,
            ktory skonczylam pare lat temu. Bylam na rzezbie, jesli Cie to Filipie
            interesuje. Sadze, ze logo 14 jest nieciekawe i wbrew pozorom smutne, nie
            kieleckie i malo przekonujace. Jesli sie Filip przy nim upiera to jego sprawa,
            choc jego argumentacja jest co najmniej dziwna. Przeczytalam jego posty na tym
            forum i widac wyraznie, ze sie pogubil w swoich sądach. Raz stwierdza, ze zarys
            palacu jest dobry w logo 6, a potem twierdzi ze to ciemna plama. Poza tym
            sugeruje zmiane koloru tego palacu na ceglany zamiast niebieskiego, co swiadczy
            wyraznie, ze nie posiada on za grosz wyobrazni i fantazji, gdyz gdyby palac
            mial byc ceglany to po pierwsze nie pasowalby do czerwonego podpisu nazwy
            Kielce, z ktora by sie zlewal, a po drugie nie rozumie pewnych plastycznych
            uproszczen. Wydaje mi sie, ze najlepiej to umiescilby w logo zdjecie oddajac
            rzeczywisty obraz danego obiektu, co jest oczywista bzdura przy konstrukcji
            logo. Ten sposob myslenia Filipa odnosi sie takze do logo Wroclawia, z ktorego
            drwi, bo go po prostu nie rozumie, tak jak nie czuje rozwiazan plastycznych
            polegajacych na symbolice i uproszczeniach. Jemu logo Wroclawia kojarzy sie
            z "zabawami misia jetti" co pozostawie bez komentarza. Jest to o tyle
            niekonsekwetne, ze w ktoryms z postow z kolei stwierdzil, ze logo powinno byc
            zabawne, a jesli kojarzy mu sie wlasnie z zabawa misia to cos tu nie gra.
            Mysle, ze to wlasnie sady Filipa sa wielka pomylka na tym forum, bo widac, ze
            calkowicie nie rozumie tematu i co gorsza sam sie gubi w swoich opiniach.
            Natomiast przy braku argumentacji uzywa wulgaryzmow i odnosi sie do komuny,
            ktora ma sie zle kojarzyc z krytykowanym tematem. Jakie to dziecinne, acz
            bardzo polityczne zagranie !!!
            • Gość: Filip Re: Tylko 6, macie rację. IP: *.look.ca 05.06.03, 04:46
              W projekcie NR:12 - niebespiecznie zagrazacemu 14-ce.

Oto czego nierozumiem;

1....dlaczego babajaga jest murzynem ?
              2....co znaczy przeciwstawiona jej czarna zmija lub waz ?

Jedyne co mi sie w tej propozycji podoba to element kieleckiego kolorowego
              pasiaka zwanego "zapaska"
              • Gość: murzyn Re: Tylko 6, macie rację. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 18:18
                Drogi Filipie otoz w 12 babajaga-murzyn walczy z czarnym wezem, gdyz jest to
                stara afrykanska legenda woodoo. Zreszta, czemu tego nie rozumiesz skoro w
                obstawianym przez ciebie projekcie nr 14 babajaga tez jest murzynem w dodatku
                ubranym na czarno, a waz czai sie pod nazwa Kielce. Czemu wiec sie czepiasz 12 ?
                Dodatkowo w 14 waz mojemu koledze kojarzy sie raczej z wypietym na Kielce
                tylkiem, ale jemu wszystko sie tak kojarzy.
              • Gość: Bzdura Przekręty na forum IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 18:26
                Uwazam, ze juz dawno powinno zakonczyc sie glosowanie, bo autorzy projektow 12
                i 14 klikaja sobie sami na swoje loga. Jak tylko konkurent zdobedzie punkt
                poprzez samodzielne klikniecie to autor drugiego projektu dodaje sobie takze
                punkt, albo dwa. To calkowicie gra nie fair. Nie sadze, zeby byl to zbieg
                okolicznosci. To nie przypadek, ze teraz oba maja dokladnie po 95 pkt., a
                pozostale loga sa daleko w tyle. Zauwazylem, ze 14 zdobyla jednego dnia ponad
                30 pkt. w przeciagu bodajze godziny. Ktos musial siedziec i caly czas klikac na
                to logo. Bo innego wyjscia nie ma, aby w tak krotkim czasie wielu uzytkownikow
                polaczylo sie jednoczesnie i wszyscy akurat obstawiali to logo. Zaraz potem to
                samo zdarzenie dotyczylo projektu nr 12. Tak wiec widac, ze autorzy albo ich
                zwolennicy, znalezli sposob na wielokrotne klikanie na to samo logo. Przy takim
                podejsciu, cale glosowanie nie ma sensu.
                • Gość: Ter Re: Przekręty na forum IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 20:35
                  Przyglądam się od kilku dni tej zabawie i przestaję cokolwiek
                  rozumieć. Ja przynajmiej nie znajduję spodobu na wielokrotne
                  głosowanie w tak krótkim czasie na jakikolwiek typ. Niemniej nie
                  ukrywam, że dla mnie logo powinnobyć głownie prostym znakiem
                  graficznym, łatwym do zapamiętania i czytelnym. Zabawne wydało mi
                  się porównanie w logo 14 i 12 do węża czy murzyna. Obejrzałem
                  logo na którym powinni się plastycy wzorować i rozszyfrowałem
                  tego węża jako symbol gór - u nas chodzi chyba o łysicę - prawda.
                  Ale mogę się mylić. Pozdrawiam Resztę.
    • Gość: wirek Przekręt IP: *.kielce.net.pl 05.06.03, 15:22
      Wiem, że logo turystyczne Kielc miało nawiazywać stylistyką do
      loga Krajowej Izby Turystycznej (a może Izby Turystycznej).
      Taki był warunek uczestnictwa w konkursie.
      A tu loga sa od sasa do lasa. Tylko TRZY spełniaja ten wymóg.
      Więc czemu wszystkie dopuszczono do oceny.
      Taka uczciwośc i u nas jest. Tylko co to jest uczciwość" Hmmm
      • Gość: Flap Re: Przekręt IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 19:43
        Przekret to robi na tym forum chyba tylko Filip, bo kto normalny siedzi o 1 czy
        o 4 w nocy przed komputerem, a o takich godzinach Filip wpisuje sie na forum i
        po jego wizytach kaskadowo wzrastaja notowania projektu nr 14. Czy to nie
        dziwne ? Czy nie powinno sie glosowac tylko raz ? Z tego wlasnie powodu nie
        powinno sie tych danych brac pod uwage przy wyborze logo.
        • Gość: Ter Re: Przekręt IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 20:24
          Tak tylko zwróć uwagę na to co się stało z projektem 12, który
          nagle zyskał taką masę głosów. Nie zauważyłem aby 14 czy
          jakikolwiek inny typ zyskał tak nagle takie poparcie jak 12.
          Dotychczas prowadziły na zmianę 14 i 6 - taka zmiana - nagle.
        • Gość: Filip Re: Przekręt IP: *.look.ca 06.06.03, 01:46
          Gość portalu: Flap napisał(a):
          > Przekret to robi na tym forum chyba tylko Filip, bo kto normalny siedzi o 1
          czy o 4 w nocy przed komputerem, a o takich godzinach Filip wpisuje sie na
          forum i po jego wizytach kaskadowo wzrastaja notowania projektu nr 14. Czy to
          nie dziwne ? Czy nie powinno sie glosowac tylko raz ? Z tego wlasnie powodu nie
          powinno sie tych danych brac pod uwage przy wyborze logo.
          ________________________________________________________________________________
          Zgadza sie Flapku !
          Masz racje to ja ! To ja siedze do czwartej nad ranem krecac korba turbiny
          nabijajacej punkty wybranym przezemnie obrazkom Kielc.
          Zaprzeczylem nawet sobie dla zmylenia was typujac 14-ke.
          I powiem wecej to logo jest najgorsze z mozliwych. Nie pasuje do
          prowincjonalnych Kielc.
          Wymyslilem cos innego co powinno was usatysfakcjonowac;
          Proponuje zatem 14-e tak jak jest ale nalezy zmienic w nim ta babejage.
          W mojej ostatecznej wersi owa babajaga wyglada na niezla laske !

A wiec nasz babajaga zwisa z miotly trzynajac sie jej skrzyzowanymi nogami w
          szpilkach jak i kurczowo obejmuje oburacz gorna czesc trzonka miotly.
          pozostala czesc projektu bez zmian. Mysle ze takie rozwiazanie w zupelnosci
          was usatysfakcjonuje bo wiadomo ze "NO TAKIEJ BABYJAGI" beda mogli wam
          pozazdroscic wszyscy. Zwlaszcza rodzaj meski cierpiacy juz od dziecinnych lat
          na senne koszmary kontaktu z tak odrzutowa zjawa.
      • Gość: Tiga Re: Przekręt IP: 150.100.250.* 06.06.03, 13:38
        Chciałabym zabrać w głos w dyskusji i uzupełnić informacje dotyczące warunków
        przetargu na logo turystyczne Kielc, bo sama uczestniczyłam w przygotowaniu
        jednej z ofert.
        Po pierwsze i najważniejsze: projekt miał plastycznie nawiązywać do logo
        Polskiej Organizacji Turystycznej (do obejrzenia na stronie www.pot.gov.pl)
        oraz - to już informacja nieoficjalna - do logo regionu świętokrzyskiego
        (www.swietokrzyskie.pl).
        Po drugie: każdy oferent mógł złożyć tylko 1 ofertę!
        I po trzecie, a może też po pierwsze: logo powinno identyfikować Kielce (czyli
        miasto a nie region) jako ośrodek turystyczny.
        Szkoda,że te warunki nie zostały przedstawione przez zespół promocji miasta na
        początku dyskusji, bo moim skromnym zdaniem, zasadniczo wpływają na ocenę
        wszystkich projektów, choć dyskusja byłaby wtedy może mniej burzliwa i dosadna.
        Nieporozumieniem jest poddanie ocenie czytelników Gazety Wyborczej i
        uczestników forum wszystkich nadesłanych prac, bo tylko projekty nr
        3,9,10,11,14,16 i 17 spełniają warunek pierwszy (chociaż ja dodałabym też
        projekty nr 6, 7 i 8 jako nawiązujące do stylu logo POT choć nie dosłownie go
        naśladujące). Pozostali autorzy chyba nie zrozumieli "słowa pisanego" albo
        wyszli z założenia, że reguły są po to by je łamać a projekt i tak obroni się
        swoją urodą. Jeśli chodzi o drugi warunek, to projekty nr 6 i 7, a myślę że też
        13, nie spełniają go, bo stworzyła je ta sama ręka i/lub głowa. Być może
        zostały zgłoszone przez dwie różne agencje i niby formalnie wszystko jest o.k.
        ale...
        Wreszcie warunek trzeci/pierwszy - logo ma przedstawiać miasto, a więc nie
        czarownicę (tym bardziej, że ona jest już symbolem regionu) i nie Święty Krzyż
        ale coś, co "opisuje" Kielce i będzie jego turystyczną wizytówką. Niewątpliwie
        Pałac Biskupów Krakowskich znajduje się w Kielcach i niewątpliwie można go
        zobaczyć na pocztówce z Kielc, ale czy z faktu jego obecności do Kielc przyjadą
        turyści? Przecież Ci, zainteresowani zabytkami bedą woleli wybrać Kraków,
        Gdańsk a nawet Zamość, bo tam mają ich po prostu więcej... A wiecie czego nie
        mają inne miasta w Polsce a nawet w Europie a mają je właśnie Kielce? To cytat
        z informatora miejskiego wydanego przez Urząd Miasta w Kielcach w 2001r: „To
        jedyne miasto w Europie, posiadające w swych granicach tak wielką różnorodność
        formacji geologicznych, że zostało nazwane „największym muzeum geologii pod
        gołym niebem”, a 5 rezerwatów przyrody znajdujących się w obrębie Kielc stanowi
        nie lada atrakcję turystyczną.” I jeszcze:"Malownicze położenie miasta u stóp
        najstarszych w Europie Gór Świętokrzyskich stanowi jego prawdziwy atut. Kielce
        szczycą się czystym powietrzem i wodą, a atrakcyjność naszego miasta podnoszą
        liczne tereny zielone i trasy spacerowe."
        Jeżeli Kielce nie mają Wawelu (bo ma go akurat Kraków) ani Targów Poznańskich
        (bo te, pechowo dla nas, ulokowały się w Poznaniu) a ma za to Kadzielnię, 5
        rezerwatów przyrody w środku miasta i jedną z najpiękniejszych w Polsce tras
        rowerowych to są to walory do wyeksponowania a nie lekceważenia.
        Jeżeli natomiast chcielibyśmy w sposób dosłowny "zamknąć" miasto w znak
        graficzny i zaspokoić wyobrażenie o nim wszystkich jego mieszkańców to logo
        powinno przedstawiać Babajagę z kłami (żeby się "odróżniała") na tle Pałacu
        Biskupów Krakowskich, zajadającą przy pomocy scyzoryka Majonez Kielecki.
        Ale czy o to nam chodzi?.........

• Gość: Miga Re: Przekręt IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 20:07
          Tiga sie miga, a wlasciwie mija z prawda w wielu aspektach swojej wypowiedzi.
          Otoz po pierwsze jak przypuszczam sugestie wladz dotyczace charakteru
          plastycznego projektow nie mialy charakteru obligatoryjnego, a jedynie forme
          sugestii. Dlatego tak wielu tworcow przedlozylo projekty z zupelnie innej
          beczki, bo nawet trzymajac sie tych oficjalnych sugestii (a skad Tiga miala
          nieoficjalne, tego sie zapewne nie dowiemy) to trudno spelnic je wszystkie w
          jednym projekcie, co jak widac po obejrzeniu nadeslanych prac. Jedni
          nawiazywali slepo do logo POT, np. nr 3, 10, 11, 16, czy 17 co im wyszlo marnie
          i bezmyslnie. Inni (chyba ci co znali sugestie nieoficjalne) nawiazali do logo
          swietokrzyskiego - wszystkie projekty z babajaga, ktora jest wlasnie w tym logo.
          Z kolei jesli logo mialo nawiazywac wyraznie do Kielc, co spelniaja tylko dwa
          projekty, tj. 6 i 7(byc moze jednego autora, ale tez mozliwe, ze autorow
          pracujacych razem, ktorzy zglosili je osobno, co powinno byc dopuszczalne i z
          pewnoscia dotyczy tez projektow nr 1, 2 i 5), to dlaczego sama Tiga takiego nie
          zrobila, skoro tak dobrze znala zalozenia przetargowe te oficjalne i
          nieoficjalne (latwo sie domyslec, ze nie jest autorka projektow, ktore
          wyklucza) ?
          Juz zupelnym nieporozumieniem z jej strony jest podawanie cytatu z folderu
          miejskiego, ktory wlasnie uwypukla znaczenie Kielc jako miasta rezerwatow.
          Przeciez tylko autor jednego projektu, tj. nr 7 z rezerwatem Karczowka, wzial
          sobie doslownie taka sugestie do serca. Ciekaw jestem, autorka ktorego projektu
          jest Tiga, ale z pewnoscia jej projekt nie spelnia zadnej z przytoczonych przez
          nia sugestii. Wiec w tych wlasnych deliberacjach sama sie zapętliła, co
          potwierdziła na koniec tworząc wizję kompromisowego, nierealnego logo. Poza tym
          widac, ze nie ma zbytniego zmyslu plastycznego, bo o ile zauwazyla, ze loga 6 i
          7 sa plastycznie i ideowo do siebie podobne, to juz logo nr 13 jest calkowicie
          z innej beczki i z pewnoscia pochodza spod reki innego autora. Dziwne jest tez,
          ze nie zauwazyla podobienstw w logach nr 1, 2 i 5, ktore wyraznie sa wspolnym
          dzielem ich tworcow, tzw. ślimak jest przeciez nieprzypadkowa forma powtorzenia
          w tych projektach. Wszystko wskazuje na to, ze Tiga jest autorka logo nr 3,
          ktorym mozna poczytac sobie opinie w innych postach (formalnie, a wrecz slepo i
          bez wlasnego wyrazu nawiazuje do POT, jest pseudo "kieleckie" - herb ratujacy
          brak pomyslu na to, co moze symbolizowac to miasto, no i projekt posiada
          zielony wezyk niby symbolizujacy zielen rezerwatow, ale rownie dobrze w logo
          kazdego innego miasta moznaby taka zielen umiescic). Mozliwe, ze stworzyla tez
          projekt nr 9, ktory doskonale by do niej pasowal, bo nie spelnia tak naprawde
          zadnego z przytoczonych wymogow i oficjalnych i nieoficjalnych, ale upartej
          autorce moze sie tak wlasnie wydawac (nie ma w nim ani plastyki ROT, ani nic
          kieleckiego, ani tym bardziej z loga swietokrzyskiego).
          Z drugiej strony patrzac jezeli juz autorzy projektow wystepuja anonimowo na
          tym forum, to chyba czas zakonczyc to glosowanie.
    • Gość: player Manipulatorzy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 21:27
      Widac, wyraznie ze ktos manipuluje wynikami na forum i jest to
      najpewniej zwolennik loga nr 14. Nietrudno sie tego dymyslec. Co
      dziwne strasznie tego osobnika pobudzaja do dzialan posty na tym
      forum, tak wiec jako dotychczasowy obserwator postanowilem
      rowniez zabrac glos w tej sprawie i podzielic sie
      spostrzezeniami. Otoz do poczatku tego tygodnia gra toczyla sie
      chyba fair. W polowie tygodnia zwolennik logo 14 przystapil do
      fronatalnego ataku windujac wyniki swojego ulubionego logo o
      kilkadziesiat punktow. Odpowiedzia na to posuniecie bylo
      windowanie loga nr 12 przez osobe znajaca tajniki tego
      procederu. Gdy pojawil sie post o przekretach na forum przez
      jednego z uzytkownikow i sugestii do wladz o odrzucenie
      projektow o skrajnych pozycjach, ów gość tj, zwolennik 14
      wywindowal ta sama technika logo nr 6 delikatnie przed swoje,
      aby zejsc z pierwszej dwojki, wysunac na to skrajne miejsce
      swojego najwiekszego konkurenta, ktorego byc moze wladze
      sluchajac autora tamtego postu wyklucza z dalszej gry (co jest
      raczej watpliwe) i zajac bezpieczne 3 miejsce. Dodatkowo
      podejrzenia o manipulacje spadna takze na zwolennikow loga nr 6
      i wszystko bedzie wg niego w porzadku. Otóż wydaje mi się, ze ne
      jest to w porządku, że ktoś ewidentnie robi sobie jaja, ale w
      tak oczywisty sposób, że nawet głupek by sie połapał. Jeśli to
      nie jest robione na zlecenie autora projektu nr 14 lub nie jest
      to on sam, to ktos niestety nie przysporzy mu takim dzialaniem
      zwolennikow, bo wg mnie projekt ten nie jest zly, ale z
      pewnoscia nie najlepszy.
      • Gość: dycha W dychę ! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 23:15
        Masz rację. Ja zauważyłem, że właśnie w tej chwili ktoś sobie poklikuje na
        dychę. Pierwszy raz jak wszedłem ok. godz 23.00 miała 33 pkt., a teraz przy
        każdym odświeżaniu przybywa jej punkcików. Jaja jak arbuzy, gdy sie widzi
        oczyma wyobraźni jak ktoś sobie podkręca licznik. ale autor tego projektu chyba
        jest zboczony, bo ta czarna dupa wypięta na Kielce i czarownicę w jego
        projekcie jest obrzydliwa.
        • Gość: dycha Re: W dychę ! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 23:19
          Gościu robi jeden punkt dla logo nr 10 na minutę. Teraz ten projekt ma już 39
          pkt. Do rana uzbiera się ze stówa. Ciekawe ile dni jeszcze bedzie trwało to
          beznadzejne głosowanie, bo z czasem więcej bolków odkryje sposób na wielokrotne
          klikanie na to samo logo.
          • Gość: dycha Re: W dychę ! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 23:27
            Juz chlopak naklikał dla dychy 42 punkciory. Chyba chce prześcignąć trójkę
            (teraz ma 51 pkt.). Czy zamierza dogonić 14 ? Sprawdzę nad ranem, na razie idę
            spać choć ciekaw jestem czy to psychik, autor tego logo czy po prostu głupek.
            • Gość: Jacek Re: W dychę ! IP: *.ustronie.pw.edu.pl / 10.3.9.* 09.06.03, 01:01
              Jeny ale Ty jestes spostrzegawczy :)

Ciekawe jak wysle ten link do strony do kumpli z Wroclawia i Krakowa i jak oni
              tez wybiora 10 :)
              Albo co gorsza kogos z czołowej trójki :)

Pozdrawiam (i zajmij sie czyms bardziej produktywnym niz odswiezaniem strony).

Student (z pochodzenia kielczanin).

• Gość: dycha Re: W dychę ! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 01:16
                Nie sądzę, że ten wynik (obecnie 47) jest uczciwy. To z pewnością jedna osoba
                klika sobie, głosując na logo nr 10, a nie kumple z Krakowa czy Wrocławia. Nie
                tylko ja to zauważyłem. Mistrzami sa właśnie klikacze na 12 i 14. Szostke tez
                ktos wysforowal do przodu, ale jak pisal player raczej dla nie wzbudzania
                podejrzen. Teraz Ty stary (Jacek) chcesz ich przegonic w nieuczciwy sposob,
                lecz wiedz że z takim logo jak 10 nie masz po prostu szans. Gdybyśmy mieli
                takie logo, a jakiś debilny urzędas by je wybrał to na każdym wydrukowanym
                materiale z nim powinno się dorysować ch..., który wali w tę czarną d...
    • Gość: d... 10 z dupą jest do dupy !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 23:23
      Dychacz klikacz
      • Gość: Piotrek Re: 10 z dupą jest do dupy !!! IP: *.ustronie.pw.edu.pl / 10.3.9.* 09.06.03, 00:56
        Wy to chyba nie macie co robic tylko siedzicie na stronie i patrzycie jak
        punkty rosna. Tak sie akurat zlozylo ze mieszkam w akademiku i jest nas tu
        spora grupa z Kielc, a ze 10 nam sie najbardziej spodobala, wiec
        zaglosowalismy. Zycze milych obserwacji.

PS. Czlowieku co Ci w dziecinstwie zrobili ze tak Ci sie wszystko kojarzy. Żal
        mi Ciebie :) Tylko nie siedz cala noc, juz zaglosowalismy.

PS2. Jak czujecie sie oszukani to niech admini sprawdza z jakich IP klikano. I
        to wyjasni sprawe, a nie chrzancie pierdul na forum :)

Pozdrawiam :)

Student
        • Gość: dycha Re: 10 z dupą jest do dupy !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 01:23
          A ile macie komputerów ? I co robicie żeby głosować po kilka razy z jednego
          komputera ? Może zdradzicie innym to juz w ogóle to forum będzie jednym wielkim
          absurdem, a wy (a raczej ty) pseudo studencie, jak przyjechałeś z Radomia to
          nie zabieraj głosu w nieucziwy sposób na temat, który Cię nie dotyczy. W
          akademiku kielczanie przecież nie mieszkają, tylko są we własnych domach.
          • Gość: Piotrek Odpowiedz IP: *.ustronie.pw.edu.pl / 10.3.9.* 09.06.03, 06:54
            Zauwaz ze studiuje w Warszawie, a pochodze z Kielc.
            Ile mamy komputerow - około 500 (a dokladnie 466). To w jednym
            akademiku, a jest ich kilka.
            Nie planuje jakies zbiorowej akcji glosowania na 10. Wczoraj
            znajoma wyslala mi link, wiec z kumplami sobie zaglosowalismy
            akurat na to.
            A ze nie jest to klikane z jednego kompa - to moze stwierdzic
            administrator (mam nadzieje, ze prowadzi logi).

Pozdrawiam.

PS1. Poszedles chociaz spac ? Czy cala noc odswiezales strone ?
            PS2. Mysle ze Twoje preferencje i ulubione pozycje malo kogo
            interesuja i to nie jest miejsce na wyrazanie takiej opinii.
            PS3. Zaraz mam egzamin, wiec trzymaj kciuki ;)
            PS4. Jacek powiedzial, ze nie chce mu sie juz z Toba gadac.
            • Gość: dycha 10 gra nie fair IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 11:20
              Tak jak przypuszczalem, ze 10 dojdzie spokojnie do setki dzieki jednemu
              fanatykowi podszywajacemu sie pod studenta z Warszawy, ktory ma kolegow z 500
              komputerow. Co za bezczelnosc, glupota i dziadostwo.
              • Gość: Piotrek dycha nie płacz tylko prosze :) IP: *.ustronie.pw.edu.pl / 10.3.9.* 11.06.03, 20:31
                A co żal Ci :P
          • Gość: Piotrek Odpowiedz 2 IP: *.ustronie.pw.edu.pl / 10.3.9.* 09.06.03, 07:00
            A co to jest (pseudo)student ? :) To sie do tego porownania
            przynajmniej ustosunkuje.

Jakbys wiedzial jak sie korzysta z tego forum i wogole mial
            pojecie o Internecie i sieci, to bys pewnie zauwazyl z jakiego
            adresu glosuje i gdzie teraz jestem i ze faktycznie to akademik.
            Ale nie bede Ci zdradzal, sam sie pomecz :)

Pozdrawiam.
    • Gość: Jola Re: Pomóż wybrać logo turystyczne miasta IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 10:00
      Cieszę sie, że Kielczanie tak bardzo polubili Mc Donalda, że
      nawet logo turystyczne miasta będzie bardzo do niego podobne!!!
      Myślę tu o logo nr 12: Baba Jaga leci właśnie z Mc Donalda albo
      do niego (na co wyraźnie wskazuje kształt gór!!!). I nawet logo
      ma McDonaldowskie kolory: żółty i czerwony.
      GRATULUJĘ!!!! Oby tak dalej.
    • lapsus2 Re: Pomóż wybrać logo turystyczne miasta 09.06.03, 11:51
      Komu to logo potrzebne i do czego ma być używane. Jesli to ma byc reklama
      miasta, to gdzie umieszczona. pomysł z hipermarketami nie jest dobry, tam
      kupuja głównie kielczanie i mieszkńcy okolic. Im nie trzeba reklamowac Kielc.
    • Gość: grafik Re: Pomóż wybrać logo turystyczne miasta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 02:12
      ... wszystkie są do bani... jakoś nie chce mi się
      wierzyć, że projekty robił plastyk :(
    • Gość: pablo :o ...chyba to są projekty dzieciaków z przedszkola IP: *.icpnet.pl 23.07.03, 08:55
    • Gość: wkurzony współczuję mieszkańcom kielc IP: *.podwawelskie.krakow.pl / 192.168.3.* 23.07.03, 11:58
      Jęśli to co widzę wykonali kieleccy plastycy i o zgrozo agencje
      reklamowe to bardzo współczuję - chyba się inspirowali znanym
      wierszem Witkacego o Kielcach.
      1. banalne lub infantylne pomysły
      2. typografia do d...
      3.wtórność - tak jak w większości polskich konkursów na logo
      miasta - sloneczko, rzeczka, drzewko - kolorki maźnięte pedzlem

Panie i Panowie plastycy - zanim sie bierzecie do roboty
      poczytajcie i poogladajcie trochę, zobaczcie jak to robią
      porządne biura projektowe na świecie np. Meta Design albo
      Dumbar Studio.
      Panie i Panowie radni - logo miasta to nie synonim ładniutkiego
      infantylnego obrazka, wybranego przez komisję "artystów" i
      urzędników. Trzeba wcześniej opracować jakieś założenia do
      projektu bo do końca życia będzie was prześladowała nieudaczna
      baba jaga na wszystkich miejskich drukach. Na szczęście nie
      jestem z kielc.
      • Gość: muniek Re: współczuję mieszkańcom kielc IP: *.podwawelskie.krakow.pl / 192.168.3.* 23.07.03, 12:07
        Gość portalu: wkurzony napisał(a):

> Jęśli to co widzę wykonali kieleccy plastycy i o zgrozo agencje
        > reklamowe to bardzo współczuję - chyba się inspirowali znanym
        > wierszem Witkacego o Kielcach.

Zgadzam sie z przdmowca - do witkacego najbardziej pasuje mi tu nr 10 z dupa

"Gdy człowiek gębą sra,
        A tyłkiem podpatruje obroty gwiazd i mgławic dalekich spirale,
        Gdy mu muzyczka skądiś gra" (Witkacy)
    • Gość: Jakub Re: Pomóż wybrać logo turystyczne miasta IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 12:46
      Na konkurs wpłynęło 17 projektów. Wszystkie jednego autora. Chłop był skazany
      na sukces!
      Wygrał zdaje się projekt nr 2 - górka, słonko zrobione z wężyka nazwanego
      amonitem czyli podstarzałym ślimakiem i napis koślawicą 'Kielce'.

Dlaczego szkice nazwano projektami? Logo to coś więcej niż obrazek flamastrem,
      to skondensowany ideowo znak graficzny. Może trzeba było jeszcze raz ogłosić
      konkurs i odpowiednio go nagłośnić, a przede wszystkim zaprosić i zachęcić do
      udziału jak największą ilość uczestników. Czy to był rzeczywiście konkurs
      jednego autora, w domyśle, znajomego Królika?
      • Gość: Jakub Re: Pomóż wybrać logo turystyczne miasta IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 12:51
        A może lepiej byłoby po prostu zlecić wykonanie projektu jednej osobie, ale za
        to fachowemu grafikowi? (Choć pomysły może mieć każdy, nie ma zakazu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka