Dodaj do ulubionych

Sandały tylko na gołą nogę

• Gość: jerry9 co to za problem??? IP: 83.238.108.* 18.07.07, 10:34
      Nie wiem skąd to przekonanie, że to właśnie Polacy noszą skarpetki do sandałów
      i że to taki straszny obciach. Do niedawna sporo jeździłem służbowo do Europy
      Zachodniej i wszędzie w lecie widywałem ludzi którzy nosili skarpetki do
      sandałów (Niemcy, Szwecja, Anglia, Belgia, Francja, Włochy). Tam, mam wrażenie,
      każdy ubiera się jak mu wygodnie i nie przejmuje się takimi duperelami.

A u nas zaraz znajdą się jacyś znawcy, eksperci, spece od kanonów. Wolałbym
      raczej żeby ludzie zwrócili uwagę na to jak się zachowują w miejscach
      publicznych i na język jakim mówią niż na to czy wypada skarpetki do sandałów
      nosic czy nie.

też mi problem doprawdy.

ps. a jeśli chodzi o ubiór to znacznie większy dyskomfort czuję widząc gościa w
      dresie niż w skarpetkach do sandałów.
      • parazyd Nie ma problemu 18.07.07, 12:21
        Problem ma tylko zakompleksiona przyjezdna wiocha, która chce dyktować modę
        innym. Ponieważ poczucie gustu i smak jest im niedostępne, więc wymyślają sobie
        reguły i będą ich strzec ze sztachetą i kosą w reku.
    • fauve Sandały tylko na gołą nogę 18.07.07, 10:36
      Macie trochę folkloru :)

www.sandalandsoxer.co.uk/home.htm
      • Gość: Vera Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 18.07.07, 10:48
        przebywałam długo w Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech. Byłam we Francji,
        Hiszpanii, Portugalii. I nigdzie, uwierzcie mi, nie widziałam nikogo w
        skarpetach i sandałach. Jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Nie po to sie
        nosi sandały, żeby nakładać skarpety. O stopy trzeba dbać, a nie maskować ten
        syf pod skarpeciorą. Wieśniaki stworzyły modę, a że wielu już tak chodzi stała
        się normą.
        • Gość: jerry9 Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: 83.238.108.* 18.07.07, 10:59
          dziwne co piszesz bo w większości z państw (plus kilku innych, patrz mój
          wcześniejszy wpis) widziałem ludzi w sandałach i skarpetkach. nie byłem
          przyznaję w Hiszpanii ani Portugalii.

Poza tym nie pisz o innych z taką pogardą (wieśniaki) tylko dlatego że ubierają
          się tak a nie inaczej. Nie jest to chyba wystarczajacy powód.

• Gość: Radio Erewan Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:12
            No to musiales widzeic samych Polakow. Moze inaczej - TY chciales ich widziec.
            Po co ci sandaly w takim razie?
          • Gość: aga Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:00
            kazdy chodzi ubrany jak mu pasuje! ma ochote na sandaly i skarpety ! w porzadku
            ludzie nie wpadajcie w kompleksy bo to niestety polska przypadłość , jak bym
            miala ochote wyjść w gumowcach to nikomu nic do tego!! A poza tym te
            niby "wiesniaki "to w gruncie rzeczy najporządniejsi ludzie!
        • Gość: ala Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: *.205.udn.pl 18.07.07, 11:43
          Tranzyt to nie tak znowu długo Vero; ja przebywałam kilka lat w Wlk Brytanii,
          kilka we Włoszech, i kilka miesięcy w Niemczech - widziałam skarpetki do
          sandałów, 150 kg w mini, nieogolone paszki do bokserki itd - ale komentarze na
          ten temat słyszałam tylko wypowiadane przez Polaków.
        • Gość: J23 Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 09:01
          Po co ten napuszony ton i obrażanie innych.Dla mnie dużo gorsze niż skarpety do
          sandałów są wychodzące stringi ze spodni, wylewające się sadło ze spodni
          biodrówek i opalenizna rodem z solarki po kilku seansach plus włosy platynowy
          blond plus długalachne prostokątne tipsy w kolorze białym perłowym. To dopiero
          wiocha!!!
    • parazyd Sandały? 18.07.07, 10:43
      tylko na gołą dupę!
      • Gość: mxx he he he, dobre! IP: *.commit.pl 18.07.07, 15:52
        • Gość: ? Re: he he he, dobre! IP: *.chello.pl 19.07.07, 01:13
          jeśli za pól roku jakiś guru światowej mody powie ze na rok 2008 to jest jednak
          modne, to 3/4 osób które to krytykują nagle by zaczęło tak chodzić.
    • Gość: Pynio Sandały tylko na gołą nogę IP: *.acn.waw.pl 18.07.07, 11:01
      Ciekawe kto wygladałby w sandałach bardziej męsko :
      - Lepper
      - Giertych
      - Kaczyński
      - Wałęsa ?
      • Gość: amo Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: *.aster.pl 18.07.07, 11:12
        w sandałach to może nie tracą męskości ale nie znoszę widoku facetów w
        japonkach.tego rodzaju obuwie jest moim zdaniem zarezrwowane dla kobiet
    • Gość: psrt Mężczyzna w sandałach to parodia mężczyzny. IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.07, 11:12
      To dosyć ciotowaty zwyczaj. U kobiet za to nie przeszkadza mi to ani odrobinę.
      • Gość: Fajny Sandał Re: Jak masz 2 metry wzrostu i wazysz 100 kg to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:19
        się rzeczywiscie nie mecz stary. Ale z drugiej strony swietnie bedzie wygladac
        twoja dziewczyna w klapkach sandalach a ty w jakis kaloszach. No ale to kwestia
        gustu. Nie poruszylismy jednej kwesti, mianowicie budiwy stopy. Oczywiscie
        zylaste, zolte z pazurami czy np z plaskotsopiem, lub osob otylych moga nie
        wygladac najlepiej wiec widze tu cos innego.
        • Gość: psrt Zabawne... IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.07, 11:54
          Ja mam prawie 2 metry wzrostu (193cm) i ważę prawie 100kg (93kg), a mimo to
          jestem szczupły. Co ciekawsze moja pierwsza żona bardzo lubiła moje stopy,
          roztkliwiały ją do pewnego stopnia (dla mnie osobiście to niepojęte)... Często
          chodzę boso, ale tylko po domu i na plaży. Nie chodzę także w kaloszach, lecz w
          normalnym obuwiu, najczęściej jest to takie bardziej eleganckie obuwie sportowe.
          Uwielbiam kobiece stopy (jeżeli są ładne) i jestem gorącym zwolennikiem ich
          odkrywania, ale w przypadku mężczyzn sprawa ma się dokładnie odwrotnie.
          Mężczyzna w sandałach bez skarpet (ze skarpetami to pół biedy) to pogwałcenie
          wszelkich zasad dobrego smaku. I nie jest wytłumaczeniem, że tak jest wygodniej
          czy bardziej higienicznie. Jak tak dalej pójdzie to faceci zaczną chodzić latem
          po ulicach z gołymi torsami ("bo w koszulce się pocę"), zaczną publicznie bekać
          i puszczać gazy ("bo nie można w sobie złego ducha więzić").
          Bycie prawdziwym facetem to odpowiedzialność i pewna ilość wyrzeczeń, a nie
          pójście na łatwiznę.
          • Gość: Fajny Sandał Re: Zabawne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:28
            No własnie czyli doszlismy do tego, ze jak chodzimy boso to po plazy, ale
            przydaloby sie na nia dojsc. Tu najlepszym rozwiazaniem sa sandaly. Oczywiscie
            miedzy załozeniem buta a stąpaniem boso ktos znalazł alternatywę czyli sandal.
            Do butow zakladamy skarpety, skarpetki a tam gdzie zmusza nas pogoda do
            zalozenia sandalow obchodzimy sie bez pokrycia stóp. Chciałem to ujac inaczej
            odnosnie wzrostu i wagi i budowy stopy ale nie wyszlo. Ok duze stopy nie
            wygladaja efektownie a tym bardziej w sandałach, a tym bardziej w skarpecie brrr
            • Gość: psrt Re: Zabawne... IP: *.gdynia.mm.pl 18.07.07, 13:22
              OK, ale tu nie chodzi o wielkość stopy, tylko o "męskość" stopy. Duże, małe,
              wszystko jedno - męskie stopy są obrzydliwe.
              • Gość: wojtek Re: Zabawne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:41
                Gość portalu: psrt napisał(a):

> OK, ale tu nie chodzi o wielkość stopy, tylko o "męskość" stopy. Duże, małe,
                > wszystko jedno - męskie stopy są obrzydliwe.

Twarze też - widać na nich ślady zarostu, i to mimo najdokładniejszego golenia. I można by tak w nieskończoność.

Chyba nie widziałeś zadbanych stóp, co zresztą jest bardzo prawdopodobne ;)
      • Gość: mach_2 Re: Mężczyzna w sandałach to parodia mężczyzny. IP: 77.223.201.* 18.07.07, 14:18
        No to jesteś w zdecydowanej mniejszości (vide ankieta i artykul).
        Poza tym trzeba odróżniać sandaly od japonek - te pierwsze są zarówno dla
        kobiet, jak i dla mężczyzn (sam w nich chodze); te drugie wydają mi się jednak
        trochę obciachowe.

Parodią zaś jest jedno - facet w krótkich spodenkach i sandalach z
        wyciągniętymi na maksa skarpetami.
    • plugawy_len Sandały w skarpetach- powinno byc prawnie zakazane 18.07.07, 11:19
      Na to powinien byc jakis paragraf.
      • Gość: staryj pie.. Re: Sandały w skarpetach- powinno byc prawnie zak IP: 217.76.36.* 18.07.07, 11:49
        Dla mnie facet w sandalach wyglada obrzydliwie, na gola noge wyglada jak z
        fujara na wierzchu, w skarpetach jak z fujara schowana w majtki. Nie wiem,
        ktory bardziej obrzydliwy. Dodam, ze brzydza mnie tez gole meskie nogi,
        obojetnie czy owlosione czy nie, proste czy krzywe, zawsze budza obrzydzenie.
        Mimo, ze nie jestem tradycjonalista, to polska tradycyjna wies jest dla mnie
        latem oaza spokoju estetycznego.
        • Gość: juh Re: Sandały w skarpetach- powinno byc prawnie zak IP: 212.244.153.* 18.07.07, 12:30
          kolego, ale masz mase problemow, wspolczuje.
          • pioter34 Re: Sandały w skarpetach- powinno byc prawnie zak 18.07.07, 13:22
            To nie jest dla mnie problem, a tym bardziej masa, KOLEGO, ale po prostu
            dyskomfort estetyczny. Za wyrazy wspolczucia, mam nadzieje, ze prawdziwego, a
            nie bedacego stylistycznym kopniakiem, dziekuje. Mam rowniez nadzieje, ze
            nieobce jest ci slowo ironia, kolego.
            • Gość: juh Re: Sandały w skarpetach- powinno byc prawnie zak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 16:48
              wyluzuj stary :P
        • Gość: wojtek Re: Sandały w skarpetach- powinno byc prawnie zak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:43
          > Dodam, ze brzydza mnie tez gole meskie nogi,
          > obojetnie czy owlosione czy nie, proste czy krzywe, zawsze budza obrzydzenie.

A luster z domu już się pozbyłeś? Jeśli nie, to się pośpiesz, bo nie zauważysz, kiedy stracisz resztki apetytu i wpadniesz w anoreksję.
    • Gość: Michal Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: *.ionic.co.uk 18.07.07, 11:27
      Mamy w firmie Slowaka i Czecha, obaj nosza sandaly z czarnymi skarpetkami :)
      Insynuacja ze tylko Polacy tak sie nosza jest po prostu zalosna.

pozdro

M
    • Gość: basia Sandały tylko na gołą nogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:32
      tylko muszą być czyste stopy i ładnie obcięte paznokcie.
    • Gość: wlodek Sandały tylko na gołą nogę IP: *.12.vie.surfer.at 18.07.07, 11:43
      Skarpetki do sanadalow sa nie modne w Europie za sprawa stylistow Juz od
      pradziejow do tzw japonek na dalekim wschodzie noszono skarpetki.
    • Gość: cycero jeśli garnitur z krawatem to? IP: *.tpnet.pl 18.07.07, 11:44
      Do tego sandały bez skarpet?
      • Gość: choy Re: jeśli garnitur z krawatem to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:29
        > Do tego sandały bez skarpet?

półbuty i skarpety dopasowane do koloru garnituru czyli zazwyczaj ciemne
    • Gość: SK A kapusta rzecz smutnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:50
      Moi drodzy, po co kłótnie,
      Po co wasze swary głupie,
      Wnet i tak zginiemy w zupie

:)
    • Gość: gość Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: *.selsoft.pl 18.07.07, 11:54
      to Japończycy wymyślili japonki i skarpetki dostosowane donich czyli z palcami
      jak rękawiczki
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Sandały tylko na gołą nogę 18.07.07, 12:03
      Skoro nie skarpety, to czy mogą być pończochy?
    • Gość: oburzony Re: Sandały? IP: *.icpnet.pl 18.07.07, 12:06
      Ty się od pedałów odwal, ok? Bo ŻADEN pedał nie włoży skarpetek do sandałów.
      Geje ogólnie biorąc są dobrze zorientowani w kwestiach dobrego stylu i mody.
    • Gość: Nieznany Sandały tylko...jak uważacie IP: *.icpnet.pl 18.07.07, 12:14
      Witajcie !
      Osobiście uważam ,żę sandały powinno się nosić na gołą nogę lecz nie wiele
      brzydiej wyglądają one na nodze ze włożoną skarpetą osoby chore powinny nosić
      sandały ze karpętką w środku i nie ubierajcie się pod wzglę dem innyh
      obcokrajowców my jesteśmy polakami! wolnymi polakami !!
    • Gość: jaśmin Sandały tylko na gołą nogę IP: 62.29.169.* 18.07.07, 12:19
      proponuje założyć skarpety na sandały,czemu by nie jak można sandały na
      skarpety...??
    • Gość: juh Re: Sandały? IP: 212.244.153.* 18.07.07, 12:28
      > Dla mnie sandaly i skarpety to wies. I TO NAJWIEKSZA Z MOZLIWYCH. Wiec pedaly
      > iesniaki noscie sobie skarpeki i sandaly bo chociaz wiem kto z skad jest. BYCZ

mam w dupie twoje zdanie, goń sie mendo.
    • aleola1 ja widzialam Finke w sandalach i skarpetach 18.07.07, 12:45
      wiec nie przesadzajmy z tymi polskimi przywarami...
      • Gość: wiktor Ja pracuje z finem i tez gosc nosi w biurze sandal IP: *.dsl.zen.co.uk 18.07.07, 12:51
        Ja pracuje z finem i tez gosc nosi w biurze sandaly na skarpetach. Wsumie jebje
        mnie to co kto nosi. Grunt zeby nie smierdzial i sie niepanoszyl itp...

Natomiast jestem przeciwko noszeniom kominiarek w miejscach publicznych, to
        samo dotyczy sie muzelmanskich kominiarek ze szmaty dla typiar. Zgadzam sie z
        tym ze te cyganki sa paskudne i ich mezom wstyd im pokazywac pysk tej swojej
        pieknosci ale to nie znaczy ze mona je zaslaniac, bo jak potem w cctv skumac
        kto co byl i jak?
    • Gość: wiktor Ja polakow rozpoznaje bo gebach. IP: *.dsl.zen.co.uk 18.07.07, 12:46
      Zreszta holendra i angloa tez po ryju mozna rozpoznac.
      wieszy problem mam z rozroznieniem hiszpanow od cyganow. Wg. nie ma roznicy.

pozdr,
      • Gość: cycero A co powiecie o krawacie do koszuli z krót.rękawem IP: *.tpnet.pl 18.07.07, 12:51
        Taki sam obciach albo większy jak te skarpetki w sandałach.
        • Gość: wiktor A Doda lub Wisniewski to co? IP: *.dsl.zen.co.uk 18.07.07, 12:54
          egzeplarz poczucia smaku i dobrego gustu. - to jest dopiero obciach.
          • Gość: llodra skarpetki + sandały to jak pływanie w basenie... IP: *.compower.pl 18.07.07, 13:13
            w kombinezonie narciarskim. To jak jedzenie spaghetti palcami. To jak wejscie do
            swojego ulubionego osiedlowego sklepiku bez "dzien dobry" na ustach.

Oczywiscie szanuje Wasz punkt widzenia, drodzy wielbiciele tego mezaliansu.
            • Gość: gość Re: skarpetki + sandały to jak pływanie w basenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:32
              jezeli o basenie mowa - polowa ludzi (a moze wiecej...) nie wie ze NALEZY sie
              umuc mydlem PRZED wejsciem do basenu..niezaleznie od chodzenia w/bez
              skarpetek...bo wszytkie zamkniecia basenow sa z brudu ludzkiego albo
              przychodzenia przeziebionym na basen...ciekawe czy ci antyskarpetowcy-sandalowcy
              o tym wiedza...i to robia.. ;))
    • Gość: skarpetowiec Sandały tylko na gołą nogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:08
      od kiedy pani doktor medycyny pracy zajmuje sie wzgledami estetycznymi..?? moze
      lepiej zajac sie tym co jest jej zadaniem...
      dla mnie wogole smieszne pytanie - jezeli ktos lubi, jest mu wygodnie itd. to
      niech nosi!
      moze zaczniemy jeszcze zagladac w (za przeproszeniem) gacie.......... ;))
      powodzenia przy takich 'problemach' zyciowych
      a polaka poznac po wielu innych cechach a nie po skarpetkach ;)) to wlasnie
      przyklad polskiego myslenia, mentalnosci itp...skarpety w sandalach...moza
      zacznijcie polaczki mys sie najpierw codziennie......
    • Gość: mhm Najgorzej to jak facet nosi "japonki".. IP: *.2a.pl 18.07.07, 13:23
      ...dzis japonki, jutro sukienki...

Sandaly tylko na gola stope.

Pamietam jak w zeszlym roku sobie kupilem na lato sandaly, zawsze nosze sandaly
      na gola stope, ale musialem pare dni ponosic na skarpetke zeby mi sie noga
      przyzwyczaila. Ide do kumpla na mecz i mowie ze kibicuje Portugali on mowi, ze
      Niemcom choc wie co sie mowi o Niemcach, ze to "wiesniaki w sandalach i
      skarpetach"...;)
      • Gość: gość Re: Najgorzej to jak facet nosi "japonki".. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:35
        ale w tych japonkach to sie chodzi BEZ skarpetek.......tak samo w
        sukience..prosze Pana..... ;)))
        co do 'wiesniakow w sandalach iskarpetach..' mysle ze duzo oznaby sie od nich
        uczyc - chocby czystosci ;))
        • Gość: mhm Re: Najgorzej to jak facet nosi "japonki".. IP: *.2a.pl 18.07.07, 14:02
          Gość portalu: gość napisał(a):

> ale w tych japonkach to sie chodzi BEZ skarpetek.......tak samo w
          > sukience..prosze Pana..... ;)))

a co to zmienia, ze sie chodzi bez skarpetek? W szpilkach tez i co z tego?
          Trzeba z siebie robic geja i wkladac japonki? Dla facetow sa sandaly i na plaze
          klapki.

> co do 'wiesniakow w sandalach iskarpetach..' mysle ze duzo oznaby sie od nich
          > uczyc - chocby czystosci ;))

Co fakt to fakt co nie zmienia faktu, ze jak powiedzial moj kumpel to wiesniaki
          w sandalach i skarpetach;) no i do tego maja jezyk brzydki jakby ktos dziury
          wiercil w blaszanej szafie;)

pzdr
    • Gość: Ata Sandały tylko na gołą nogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:27
      Mężczyzna --tylko sandały bez skarpet, podobnie jak odpowiednie majkti na
      kapielisku...facet...tych..po ulicach tak wielu...a na basenie..poprostu tłok.
      Panowie.....zadbajcie o siebie:)
    • Gość: Piranus Re: Sandały tylko na gołą nogę IP: *.echostar.pl 18.07.07, 13:28
      W sumie łatwiej i taniej myje się codzienie nogi i zmienia się codziennie, a
      nawet dwa razy dziennie, przepocone skarpety niż przepocone sandały, które co
      prawda można prać co jakiś czas, ale po tym nadają sie głównie na śmietnik.
      Więc nośmy sandały na goła stopę a gdy do naszych cudownych, eleganckich
      skórzanych sandałków zaczną się zlatywać muchy, po prostu kupmy co dwa tygodnie
      nowe. Napędzi to niewątpliwie wzrost gospodarczy i zwiększy dochody firm
      obuwniczych. No i unikniemy oskarżenia o tzw. obciach.
    • Gość: pitupitu Sandały tylko na gołą nogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:42
      Nosze sandały praktycznie zawsze kiedy śnieg na ulicy tego nie zabrania...
      górskie sandały, do tego przewiewne skarpety i noga czuje sie świetnie,
      szczególnie w sandałach ze środkem ze skóry... dla cycusiów i luźnych gatek co
      w góry zaglądają w internecie skarpeta i tak nie ma znaczenia...
    • Gość: mxx Sandały tylko na gołą nogę- a niby czemu??? IP: *.commit.pl 18.07.07, 14:51
      co za beznadziejna zasada, kto chce nosi skarpety kto nie chce nie nosi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka