maciekmaciek10 25.07.07, 10:56 witam moze sie wypowiemy na temat dzialania dawnego zarzadu wspolnoty mieszkaniowej na osiedlu sosnowka i powiemy cos na temat nowej... haha same madre glowy zostaly wybrane... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
checinyy Re: osiedle sosnówka 25.07.07, 16:33 ...ale z tego co wiem to na sosnówce są dwie wspólnoty mieszkaniowe... Odpowiedz Link Zgłoś
maciekmaciek10 Re: osiedle sosnówka 25.07.07, 16:39 mowa o tej tzw najwiekszej, ktora ma we wladaniu najwieksza ilosc blokow i powierzchni ziemskiej na osiedlu, o tej ktorej sie nie podoba pomysl aby oddac do gminy w uzytkowanie teren starego placu zabaw... burzmistrz chce za pieniadze gminne zrobic cos na osiedlu jest wiele rodzin z malymi dziecmi i przydal by sie bezpieczny i ladny plac zabaw niestety wspolnota ma inne plany co do tego terenu... zainteresowani zapewne wiedza... TRAGEDIA... Odpowiedz Link Zgłoś
kibic321 Re: osiedle sosnówka 25.07.07, 19:55 bez napinki, ale jak zakładasz jakiś temat to najpierw sam sie wypowiedz w temacie, a nie coś zarzucisz, nie napiszesz szczegółów i oczekujesz dyskusji rzeczowej na temat :/ czy możesz powiedzieć o co biega z tym placem zabaw??? Może konieczna jest w tym przypadku interwencja w imieniu całego Osiedla???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
checinyy Re: osiedle sosnówka 26.07.07, 08:56 Interwencja całego osiedla nie bardzo ma sens, bo plac zabaw z tego co wiem jest podzielony na dwie wspólnoty. A powiedz jakie to plany ma ta "największa" wspólnota co do tego placu? Ja z tego co się orientuje, to nikt nie ma większych zastrzeżeń co do przekazania tego placu we władanie gminy. Ale może Ty masz inne informacje. Podziel się. A jakie jeszcze masz zastrzeżenia? Rozwiń bardziej temat... Odpowiedz Link Zgłoś
maciekmaciek10 Re: osiedle sosnówka 29.07.07, 14:46 na dzien dzisiejszy nie ma wszystkich uchwal ,ktore pozwolily by podjac decyzje o wydzierzawieniu terenu placu zabaw gminie... mieszkancy wyrazaja zgode wiemy o tym jednak ze prowadzone sa gierki przez czlonkow zarzadu i ich rodzin, ktore utrudniaja przekazanie tego terenu gminie pod dzierzawe, wspolnota wiekszosciowa obawia sie iz burmistrz przeznaczy teren pod inne inwestycje... takie rzeczy przeciez reguluja umowy pomiedzy stronami wiec nie ma takiej mozliwosci aby stanelo tu cos innego jak plac zabaw z prawdziwego zdarzenia sama gmina chce przeznaczyc na ta iwestycje 38 tys zl... wiemy co wyroslo z tych, ktorzy nie mieli sie gdzie bawic i co zrobic z wolnym czasem brak placu zabaw boisk itp... ciekawe czy nastepne pokolenie czeka taki sam smutny los... Odpowiedz Link Zgłoś
prostak13 Re: osiedle sosnówka 30.07.07, 14:14 widze ze jestes osoba ktora sporo wie ale nie znaczy wg.mnie ze to prawda.Fakt z tego co wiem dopoki nie bedzie nowego zarzadcy nowy zarzad nie moze w tej sprawie nic zrobic (musi miec wglad w uchwaly,i inne papierki a na dzien dzisiejszy nie ma).tylko podziekowac zarzadcy i jego przydupasom(domysl sie kto to).Fakt ze sa pieniadze na plac zabaw,ze jest to dobra inwestycja dla wspolnoty.Jesli wiesz wiecej to daj znac? czlonkowie nowego zarzedu piszesz ze zalatwiaja swoje interesy wg.mnie to nie prawda (chyba ze znasz wiecej szczegolow - udowodnij to)bo nie chce mi sie w to wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekmaciek10 Re: osiedle sosnówka 30.07.07, 17:47 przydupasy powiadasz... nasuwa sie wiec pytanie po co zostali wybrani obdarzeni mandatem zaufanai skoro sa teraz szykanowani... a nowy zarzad co powiesz moze niech zacznie splacac zadluzenia za wlasne mieszkania aby dac przyklad a dopiero potem bedzie wywieszal fiszki... wedlug ciebie to jeden wielki spisek ale wiesz kto jest w nowym zarzadzie zapytaj 1 czy 2 osobe niech sie wypowie jesli nie na forum publicznym np zebranie to twarza w twarz i zobaczysz kto tu kreci i kto jaki ma pomysl na funkcjonowanie osiedla... bo jak narazie to ci ludzie poza krzykami pomowieniami nic nie pokazali... Odpowiedz Link Zgłoś
kibic321 Re: osiedle sosnówka 30.07.07, 21:40 trochę z innej beczki o naszym Osiedlu ;) w ostatnim czasie na boisku zostały wymalowane słupki oraz linie do siatkówki, ale z tego co mi wiadomo to administracja osiedla ani żadna wspólnota z tą akcją nie miała nic wspólnego, była to inicjatywa młodzieży!!! Brawa, akcję oceniam na plus!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
checinyy Re: osiedle sosnówka 11.09.07, 09:42 No chyba się coś ruszyło, z tego co wiem to prace na placu zabaw mają ruszyć jeszcze w tym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_34 Re: osiedle sosnówka haha 02.08.07, 10:18 Zgadzam się z kibic123 !!! I teraz jeszcze jest wykoszone wokół boiska i jest teraz bardziej Przejrzyste!!!! BRAWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś