Dodaj do ulubionych

dentyści dorobkiewicze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 09:48
Temat nie nowy, ale bardzo bolesny w przenośni i dosłownie.
O uczciwości lekarzy wiele się jak do tej pory mówiło. Może dobrym
pomysłem będzie informowanie innych o tych złych usługach i tych na
wysokim poziomie.
Razem z moją rodziną leczyliśmy się w gabinecie Stomatic na ul
Paderewskiego. Ceny przyprawiające o zawrót głowy. Naiwnie myślałam,
że gwarantują nam one doskonałą jakość usług i najlepsze materiały.
Nic podobnego! Może i kiedyś pani doktor była dobrym fachowcem, ale
teraz pozostała już tylko ślepa pogoń za pieniądzem i przerzucanie
jak największej ilości pacjentów dziennie!
Bardzo żałuję, że nie wycofałam się po pierwszej wizycie i
uwierzyłam, że pani doktor uczciwie zajmie się leczeniem mojej
rodziny... teraz rozpaczliwie szukam prawdziwego stomatologa, który
uratuje to, co zniszczyła niekompetentna lekarka.
Piszmy o takich przypadkach, aby ostrzec innych i oszczędzić im
niepotrzebnego cierpienia i horendalnych wydatków na lekarzy, którzy
traktują pacjentów jak masę przerobową przynoszącą jednak niezły
dochód....

Obserwuj wątek
    • Gość: henry Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.centertel.pl 12.08.07, 10:43
      majka napisał(a):

> Ceny przyprawiające o zawrót głowy. Naiwnie myślałam,
      > że gwarantują nam one doskonałą jakość usług i najlepsze materiały.

Majka, tak na marginesie: nie wszystko, co jest drogie, musi być
      dobre. Ludziom wmówiono tą prostacką teorię, że im więcej zapłacą,
      tym lepiej - owszem lepiej, ale dla producenta, sprzedawcy,
      usługodawcy, jednym słowem lepiej dla tego, kto tą kasę bierze.

A sam pomysł - dobry.
      • Gość: majka Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 12:45
        Masz całkowitą rację! Ja niestety za późno się o tym przekonałam...
        Moze moje przykre doświadczenia zaoszczędzą komuś prawdziwych
        kłopotów.
        • Gość: Uwaga1111 Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.tpnet.pl 12.08.07, 18:56
          W gabinecie u pani Kołomańskiej na ul. Warszawskiej pracowała pani Marta, która
          plombowała mi ZDROWE ZęBY!!!
          • Gość: Marta a skrobanki ci nie robiłam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 20:15
            chyba przy tym plombowaniu troszke szarych komórek zeskrobałam
          • Gość: 123 Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.07, 21:50
            Pani Kołomańska to drogi stomatolog,jeden z drozszych w miescie,ale gadanie ze zdrowe zeby leczy to przesada! Jak sie nie znasz kobieto na tych rzeczach to daj spokój z osadami innych! ja polecam ci gabinet dr Schmidt na al. IX wieków Kielc podac ci telefon? tam pacjentom dokładnie tłumaczy sie i pokazuje w lustrze co robi lekarz bo naród lekko tepawy i nie wierzy jak nie zobaczy ze ubytek moze byc miedzy zebami w miejscu niewidocznym.Polecam
            • Gość: ula Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 12.08.07, 22:12
              Polecam dr.Pawla Staszczyka swietny lekarz tel do gabinetu 413663858
              wielu moich znajomych niezadowolonych z innych gabinetow
              dentystycznych i bardzo wymagajacych trafilo do niego i sa bardzo
              zadowoleni z jego uslug.
              • Gość: Jaga Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.kielce.net.pl 13.08.07, 14:40
                Też polecam dr Staszczyka, chodziłam do jego Mamy, teraz do niego,
                korzystam z usług tego gabinetu od 17 lat. I absolutnie się nie
                zawiodłam.
                • Gość: Kasia Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 15:38
                  Najlepszym stomatologiem, który nie wyrywa kasy z kieszeni pacjenta
                  i ma zdrowe podejście do ludzi, bo traktuje ich jak LUDZI a na
                  dodatek jest szalenie miła dla tych maluczkich i wielkich jest Pani
                  Katarzyna Pyndryk - Kabała.Przyjmuje przy ulicy Klonowej w nowym
                  budynku. Uratuje nawet to, co inni spisali na straty. Nawet panowie
                  jej się nie boją. Wiem, bo mam męża, dwóch synów i znajomych, którzy
                  leczą zęby u pani Kasi i wychodzą zadowoleni. A to rzadkość. Acha,
                  bez stresu wchodzą do gabinetu. Polecam!!!!!
                  • Gość: Uwaga1111 Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.tpnet.pl 13.08.07, 16:26
                    No niestety to prawda i dlatego ta pani nie pracuje już u pani Kołomańskiej.
                    Dowodem na to, że znalazła dziury w zdrowych zębach było zdjęcie panoramiczne i
                    dlatego ta pani już tam nie pracuje. Natomiast polecam serdecznie panią
                    Kołomańską i panią Turczyńską.
                    • sauber1 Re: dentyści dorobkiewicze 13.08.07, 16:40
                      Nie przesadzajmy. Ale zaznaczam nie jestem tu na forum jak co poniektórym się
                      wydaje z czystej złośliwości, tylko widzę że coś drętwo i tak na baczność
                      wszyscy w czapeczkach występują jak by się wstydzili własnych myśli?
                      Mam super dentystę, 80zł, średnio od sztuki, to nie jest wydatek wielki, na
                      miejscu tez rentgen, a dzieci to wręcz cieszą się z wizyty, bezbolesna sprawa.
                      Ale też myślę, że lekarze powinni być jak dentyści tylko na prywatnych
                      gabinetach, wyłączając jakieś nagłe przypadki z hospitalizacją, chętnie
                      wolałbym sam te 3 230zł11gr, ubezpieczenia zdrowotnego płaconego w roku, samemu
                      wykorzystać wg uznania.
                      • Gość: amelia Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 19:41
                        sauber piszesz tak bo pewnie jesteś młody i zdrowy, jak na razie tylko
                        odwiedzasz stomatologa. Uwierz mi, leczenie byle bzdeta kosztuje dużo (np.
                        rezonzns z kontrastem ok 500 PLN, a to tylko badanie,i to jedno z wielu, a
                        gdzie leczenie? Jeden dzień pobytu na oddziale intensywnej terapii ok 4 000 PLN,
                        itd...) z całym szacunkiem, ale twoja składka zdrowotna na wiele nie wystarczy.
                        Nie traktuj tego wpisu jako atak, tylko jako informacje.
                        Niestety taka jest rzeczywistość.
                        • sauber1 Re: dentyści dorobkiewicze 13.08.07, 20:14
                          Gość portalu: amelia napisał(a):

>... Nie traktuj tego wpisu jako atak, tylko jako informacje.
                          > Niestety taka jest rzeczywistość.

Nawet bym nie śmiał, nie jestem młody i też jestem na rencie i tak masz rację
                          ale uważam, że wcale to nie musi tyle kosztować, była by duża konkurencja, a
                          pewne masowe choroby powinny być leczone i pokrywane z kasy państwa z tytułu że
                          jesteśmy obywatelami tego kraju i nie zawsze żyliśmy w dostatku, ale po co
                          szukać rozwiązań na "chłopski rozum" jak w Europie z tym nie ma problemu?
                          • Gość: amelia Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 20:36
                            jeśli chodzi o konkurencje w ochronie zdrowia to masz oczywiście racje, wszyscy
                            by na tym skorzystali, czyli pacjent, lekarz, pielęgniarka, technik
                            analityki...itd. jest jeden problem, mianowicie pula kasy (z naszych składek) w
                            NFZ stanowi zbyt łakomy kąsek dla polityków, żeby to odpuścili i pozwolili na
                            prywatyzację. Społeczeństwo jest karmione frazesami, że prywatyzacja to totalna
                            blokada dostępności do swiadczeń (tak jakby teraz było inaczej)
                            sauber to jest polityka!! dlaczego w Polsce przepływ pieniędzy od ubezpieczonego
                            do świadczeniodawcy jest tak mętny i zagmatwany??
                            dlaczego każda zmiana prezesa ZUS czy NFZ to prawdziwe polityczne trzęsienie
                            ziemi???
                            zdrowia życzę, sobie też.
                            • sauber1 Re: dentyści dorobkiewicze 13.08.07, 20:52

>...
                              > dlaczego każda zmiana prezesa ZUS czy NFZ to prawdziwe polityczne trzęsienie
                              ziemi???
                              > zdrowia życzę, sobie też.

Życzyć to my sobie wiele możemy, dbać o nie należycie wypada, ale co do NFZ to
                              masz rację tam to dopiero przewala się różnych różności...???
                              Miło, że tak ładnie troszczysz się o moje zdrówko. Dziękuję :)))
                              • Gość: amelia Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 21:07
                                nie dziękuj, to naturalne, zwykła zyczliwość.
                                Jeśli chodzi o NFZ to cały czas odnoszę nieodparte wrażenie, że powstał tylko po
                                to, żeby ludziom zabrać ostatnie nędzne pieniądze i wmówić im, że kraj biedny i
                                na nic go nie stać.
                                Dlaczego nie ma w Polsce alternatywnych (do NFZ) ubezpieczeń zdrowotnych???
                                Co robiłoby ministerstwom zdrowia, gdyby nie było tylu placówek państwowych??
                                wiesz ilu urzędników straciłoby pracę??? jak można do tego dopuścić??
                                • sauber1 Re: dentyści dorobkiewicze 13.08.07, 21:22

>...wiesz ilu urzędników straciłoby pracę??? jak można do tego dopuścić??

Tego nie wiem? ale za to co inne, ale o tym sza!!!
                                • sauber1 Re: dentyści dorobkiewicze 14.08.07, 20:04

> jak można do tego dopuścić??

Oj, chyba nie potrzebnie ruszam temat strzykawek i różnych dziwnych medykamentów
                                  wprowadzanych na rynek...???
                    • Gość: xyz Re: dentyści dorobkiewicze IP: 195.116.245.* 14.08.07, 11:08
                      niestety, ale Kołomańska to biznesswoman nie lekarz, bez 300 zł w
                      kieszeni nie ma się co wybierać, a jeśli coś spieprzy to reklamacji
                      nie uznaje. Teraz chodzę do innej dentystki (p. Gałuszko na Małej,
                      brama koło Ery), stawki 3 razy mniejsze, profesjonalizm o wiele
                      większy
                  • Gość: nie-kasia Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.centertel.pl 14.08.07, 22:51
                    całe pokolenia sa zadowolone i znajomi z dziada pradziada... Przy
                    tej technice, środkach znieczulających boja sie owszem ale chyba
                    tylko dzieci, dorośli traktuja wizyty u stomatologów jako cos
                    niezbyt miłego a nie coś czego sie boją. Wiem bo znam kilku
                    mężczyzn :)
                    reklama dźwignią handlu, ale w tym wypadku to chyba autoreklama...
                • sauber1 Re: dentyści dorobkiewicze 13.08.07, 21:27
                  Gość portalu: Jaga napisał(a):

> Też polecam dr Staszczyka, chodziłam do jego Mamy, teraz do niego,
                  > korzystam z usług tego gabinetu od 17 lat. I absolutnie się nie
                  > zawiodłam.

O i tak należy, za dobre wynagradzać, nawet dobrym słowem :)))
                  • Gość: bingo Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 23:43
                    Posłuchaj sauber1 czy ty wszedzie jestes na kazdym poscie? nawet na kleczeniu sie znasz.Moze zostaniesz redaktorem jakijs gazety??? popytaj moze cie gdzies przymą/
                    • sauber1 Re: dentyści dorobkiewicze 13.08.07, 23:59
                      Gość portalu: bingo napisał(a):

> Posłuchaj sauber1 czy ty wszedzie jestes na kazdym poscie? nawet na kleczeniu s
                      > ie znasz.Moze zostaniesz redaktorem jakijs gazety??? popytaj moze cie gdzies pr
                      > zymą/

To teraz mnie Ty posłuchaj , ja nic nie muszę, ja tylko mogę, jak Ci tak bardzo
                      przeszkadzam, mogę jurto dopiero tu zajrzeć, mówisz i masz...
                • Gość: madziara Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 10:51
                  a gdzie on przyjmuje i czy jest drogi???
    • Gość: pacjent Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 08:13
      Dobra reklama dla gabinetow!!! te pochwaly sa w 100% od samych lekarzy, bo jak sie sam pochwali to sukces ma.A ceny drodzy ludzie zaleza glownie od wielkosci, ze tak brutalnie powiem - dziury! i niech nikt nie pisze 50 , 80 zl, bo jak ma maly ubytek to zaplaci malo a jak duzy to duzo.A odbudowac zeba to niektorzy nawet nie probuja bo i po co.Wyrwac i sztuczne wstawic to tez kaska!
      Czesciej myjcie zeby.
      • sauber1 Re: dentyści dorobkiewicze 14.08.07, 12:30
        Gość portalu: pacjent napisał(a):

> Dobra reklama dla gabinetow!!!

Ale trzeba przyznać, że jednak dentyści maja swój honor i nie potrafiliby
        zhańbić się jakimiś plebejskim strajkiem
        • Gość: siemka Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:36
          słuchaj sauber bo on ciezko pracuja na chleb ! ty nie masz bladego pojecia na czym ta praca polega wiec co sie nabijasz!
          • sauber1 Re: dentyści dorobkiewicze 15.08.07, 21:40
            Gość portalu: siemka napisał(a):

> słuchaj sauber bo on ciezko pracuja na chleb ! ty nie masz bladego
            > pojecia na czym ta praca polega wiec co sie nabijasz!

Kiedy lekarz strajkuje to dla mnie żenada i kupa śmiechu, zapewne chciałbyś
            mieć tyle na miesiąc co w ciągu dnia mu wpadnie z nieba???
            • peryhelium Re: dentyści dorobkiewicze 15.08.07, 21:57
              I chyba o to w tym chodzi, PŁACISZ i WYMAGASZ, nie podoba się, zmieniasz po
              prostu gabinet. Prywatyzacja jest pierwszym krokiem do normalności w służbie
              zdrowia. Paradoksalnie, prywatyzacji najbardziej boją się lekarze, bo to jest
              wstęp do konkurencji rynkowej, która bezwzględnie tępi miernotę i matołectwo.
              Jeśli ktoś jest dobry w tym co robi ma zadowolonych pacjentów, którzy wiedzą za
              co płacą. Wczoraj gość w poczekalni opowiadał o swoim przyjacielu ze szpitala na
              Czarnowie, który w dobry dzień, w ciągu dyżuru wyciąga z "wziątek" dziennie
              tyle co miesięcznie dostaje na pasku. Prywatne kliniki, przychodnie i gabinety
              jakoś nie strajkują i nie robią histerii przy wpisywaniu peselu na recepcie.
              Pracują rzeczywiście ciężko, ale i zarobki mają rozsądne. Zabawne, ale wszelkie
              strajki, dąsy, fochy i terroryzowanie pacjentów są domeną speców z dupiatych
              placówek uczepionych niczym kleszcze NFZ.
              • Gość: robespierre Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 15.08.07, 23:39
                przyjmował kiedyś na ślichowicach dr piotr grabowski, chyba całkiem
                nieźle sobie radził z moimi zębami bo dotąd jest ok, a przy tym miał
                dużo empatii wobec pacjenta, ale już go tam nie ma; czy ktoś wie
                może co się z nim stało i czy gdzieś w zasięgu bliskim przyjmuje..?

a dr staszczyk, którego tu zachwalacie to coś więcej o nim...?
                drogi...?
                dobry...?
                może więcej głosów...

• Gość: Ika Re: dentyści dorobkiewicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 15:02
      O pani Kolomanskiej niestety prawda-bylam tam pol roku temu i o malo
      co z fotela nie spadlam. Cena leczenia kanalowego ok 600zl + od
      100zl za wypelnienie..Usuwanie kamienia 150zl + posmarowanie dziasel
      zelem znieczulajacym 30zl, czyli razem za zabieg usuniecia kamienia
      180zl.Horror.
      Do dr Staszczyka tez chodzilam -ceny normalne- za wypelnienie 130zl.
      Byłam zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka