Dodaj do ulubionych

Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus

• Gość: bmk Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.08.07, 10:36
      Chłopy trzymam za was kciuki. CHAMA Chrabąszcza na taczki i na gołą
      dupę... rózgą - to mu się nalezy. W niejednej firmie gnoił i
      niszczył ludzi. Sam jest nierobem i złodziejem. Nie dajcie się !!!
      załatwcie sprawę po męsku.To mu sie należy Wszystkich straszy
      prawnikami i prokuratorami(bo sie niby nimi obstawił) PROSTAK Z
      BATALIONÓW CHŁOPSKICH.
      • Gość: Pstryku Serdecznie rozgniotłem w lesie tłustego ochydnego chrabąszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:02
        Byłem wczoraj na spacerze w lesie. Rozgniotłem obcasem tłustego
        ochydnego chrabąszcza. Gdzie proponujecie wybrac się w sobotę za
        miasto ?
        • Gość: ktos Re: rozgniotłem w lesie tłustego ochydnego chrabą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:11
          Na bazę MPK
    • Gość: KANAREK Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.4.udn.pl 15.08.07, 11:08
      PANIE KING PAN ZAPOMINA ZE W TAKICH SYTUACJCH WRACA SIE NA
      FOTEL ,GDZIE PANSKA TWARZ OBODZ SIE PAN I ZROB PAN PONIE KING COS
      DLA KIELC
    • Gość: nowy wkurzony Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:29
      ciekaw jestem ile miasto wybuli za nie wykorzystane bilety
      miesięczne bo ja sie upomne o zwrot kasy
      • Gość: Michał Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:02
        to nie miasto zapłaci tylko mpk i niech cię o to głowa nie boli...dziecko ;]
        o hajs za niewykorzystane bilety miesięczne możesz się zwrócić do ztm kielce
        • Gość: abc Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 12:19
          Czy następnym krokiem będzie znalezienie następcy mpk bez przetargu i wreszcie bez pracowników, którym się tak dużo nie podoba,zrobimy po swojemu i koniec, i drżyjcie narody jak gdzieś jeszcze komuś!!!!!!!!!!!!!To jest demokracja.Pozdrawiam urlopowo pana Lubawskiego.
          • Gość: imho Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:38
            Brawa dla pana Lubawskiego!!! Koniec MPK :)))))) koniec chamstwa!!!
            • Gość: chińczyk Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:43
              Bij brawa, bo będziesz zimą w chińskich trampaach chodził.Naiwnego
              można rżnąć, bo to nic kosztuje.
          • Gość: you too 70% poparcia - za co- za androny o mieśc ie i lotn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:41
            70% poparcia za androny o mieście, jego potrzebach, dzikiej świni,
            tunelu pod katedrą, lodowisku, basenach,lotnisku transkontynentalnym
            gondolach- które miały zastąpić autobusy MZK.A teraz Radę Nadzorczą
            i w MZK i w Spółce \Lotnisko Kielce oraz zamach stanu w wodociągach
            trzeba do prokuratora oddać.Tyle pieni,zy, które wydano na pieprzone
            lotnisko, to dawno mielibyśmu superkomunikację miejską. A tak
            wybraliście jak mwybraliście i cieszcie się, że Wasz guru dobrze się
            ma a WAs mieszkańców ma w dupie....Sienkiewka i stadion Wam w głowie
            przewróciły i co nie chcieliście wiedzieć, bo udawaliście głupich,
            że to wszystko z kredytów było. A teraz trzeba będzie oddać a na
            ulice na nie starczy pieniędzy, bo zostały rozpieprzone
            • Gość: Michał Re: 70% poparcia - za co- za androny o mieśc ie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:09
              100% popieram... ale nie to co robi lubawski tylko Twój komentarz... i
              zachowanie MPK, WYAWLIĆ WOJTUSIA NA ZBITY RYJ!!
    • Gość: ja Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 14:04
      nie ma co muszę jeździć na badania jak wiele innych osób lecz jak widać nikogo
      to nie interesuje jak by chociaż ta komunikacja zaszepcza była ale to przecież
      Kielce..;/
    • Gość: gazeta wyborcza ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 14:39
      Co ciekawe, nawet jeśli dojdzie do strajku i zerwania umowy, to i tak od
      przyszłego roku MPK może znowu wozić pasażerów. - Jeżeli prezes Urzędu Zamówień
      Publicznych uzna, że przetarg na obsługę komunikacyjną był prawidłowo
      przeprowadzony, to musimy podpisać umowę ze zwycięzcą, czyli MPK - tłumaczy
      Michnicki.<br>
      • Gość: ja Re: ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 14:53
        Nie mozna podpisac, jesli spolka straci plynnosc finansowa i bedzie
        w stanie likwidacji.
    • Gość: kumpel viceprezydent, a jego kłamstwa o mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:26
      panie,krew trzeba oddac zdrowy i nie pijany.to po pierwsze.zakład jak sie
      sprzedaje to podpisuje sie pakiet socjalny.czyli nie nadaje sie pan nawet na
      dozorce bo nie ma pan podstawowych wiadomosci .a patologia jest fakt
      zatrudniania karanych na stanowiskach w firmie mpk,czyli pan to toleruje,a
      chrabaszcz wykonuje.kryminał.
    • Gość: ula Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:32
      no tak,prezydent ma nas w d..ie kielczan.nie potrafi uczciwie prowadzic firmy
      tylko dziwnych ludzi sprowadza do mpk,a oni unicestwiaja zakład i pracowników
      .stosuja dyktature,podstęp i wyprowadzaja w pole kielczan swoimi
      wypowiedziami.to juz w kielcach widomo kim panoeie sa.po przykre,ale żygac mi
      sie na was chce.popieram Was w strajku.
    • Gość: Ziopek Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:45
      *****...było sie uczyc i studiowac, mieli by lepsze zawody i lepsze płace a
      teraz to mnie ***** obchodzi ze im 50 zł za mało w pensji. Bilet miesieczny
      kupiłem a oni nie jezdza...smiech na sali
      • Gość: Rowerzysta Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:17
        Mr. Lubawski po prostu "dba" o swoich wyborców i chce ich nakłonic do jazdy rowerami a nie komunikacja miejska! wiec teraz wszyszyscy powinni isc do powinicy wyciagnac spod sterty kurzy skladaki i w droge!!
        • Gość: kal Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:25
          masz racje.W pierwszym etapie likwidacja MZK.Mochery na rowery.Drugi
          etap sprzedaz budynków przychodni w prywatne ręce za grosze i
          likwidacvja przychodni.Przeciesz szkoda takich budynków na takie
          cele.Etap III problem ludzi w wieku podeszłym skutecznie
          rozwiązany.Raz na zawsze.Żyjesz dopuki czujesz że Cię cos boli.
      • Gość: nauczyciel DO ZIOMKA IP: 193.59.48.* 15.08.07, 17:10
        Ty ziomek, z tego co tu napisałeś,
        to widać, że chyba Ty też nie
        jesteś za bardzo uczony!
        • Gość: ziomuś Re: DO ZIOMKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 19:35
          a ty uczony ledwo co alfabet umiesz i
      • Gość: kal Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:21
        mlody człowieku taka sie robi prawda,że w naszym ukochanym i
        umiłowanym kraju,zaczyna sie nadmiar "uczonych" na różnych dennych
        uczelniach, a brakuje ludzi do roboty.Obys nie musiał ze
        swoimi"uczonymi papierami" robić za pomocnika murarza lub podobnie.
      • Gość: lea Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:45
        ćwoku, do siebie miej petensje, że sie nie uczyłeś. Jakbys się
        uczył to by cie było stać na taksówki
    • Gość: monika Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:23
      Przecież Lubawski nie jest z PISu a "S" niech sie wezmie do roboty a
      nie do prowokowania!!!
      • Gość: al Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:28
        racja,ale jest z tej słusznej gałezi.Do tego namaszczony przez
        organizację związkową pana Latosińskiego. Cóż komuna w miescie
        Latosinskiego nie wykończyła, za to wykończy go ten którego parę lat
        temu z całego związkowego serca poparł.
    • Gość: kielczok Kielczanie dają sami rade bez MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:58
      Strajk w MPK dał nam wiele do myslenia, my Kielczanie radzimy sobie bez mpk.
      Panie prezydencie prywatyzować to.
    • Gość: Andrew Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 17:13
      Jestem studentem.Miałem cały czas przez rodziców wykupowany bilet miesisęczny
      nawet w wakacje i co teraz?Ja zapłaciłem MPK za przewóz (bilet) a onie nie
      potrafią się wywiązać. Może zaczne jeździć za darmo. Nie chcę by tak juz było.
      Panowie z MPK możecie inaczej walczyć o lepsze warunki ale nie kosztem nas
      obywateli tego miasta. Ja chcę jeździź lepszymi autobusami. I raz mi się
      zdarzyło, że kierowca z MPK zatrzasnął mi drzwi tuz przed samym nosem widząc
      mnie i odjechał.
      • Gość: głos Kielczan Lubawski jesteśmy z tobą!!!! IP: *.netcity.pl 15.08.07, 18:05
        rozpi.... to dziadostwo a szoferów na bezroibocie bo nigdy nie
        będzie porządku i będziemy jeżdzić dezelami a roszczenia płacowe
        kierowców będą się cały czas pojawiały
        • Gość: kobieta Re: Lubawski jesteśmy z tobą!!!! IP: 193.59.48.* 15.08.07, 18:57
          Ty kielczan mów za siebie.
          Ja z tym facetem? Nigdy.
          Pomimo tego,
          iż jestem kobietą wyzwoloną
          to nigdy z Lubawskim nie będę!
          Ani pół litra ani setula
          nie popchną mnie w ramiona
          tego ...??????????????
          tzn .WeLa.
          P.S. Swoją drogą to ty kielczok
          jesteś chyba z prywatnej komunikacji?
          Chciałbyś aby MPK szlag trafił, co?
      • Gość: kal Re: Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:07
        co cię obchodzi jakieś MPK czy MZK. Bilet zakupiłeś od Miejskiego
        Zarządu Kominikacja czy podobnego, jak go zwał, tworu.I ten twór
        ponosi całkowitą odpowiedzialność z brak transportu.Miejski zakład
        Komunikacji jest tylko podwykonawcą usługi.Ja to tak rozumiem.A
        panowie dyrektory dobrze wiedziały na co sie zanosi i powinni od
        pierwszego dnia zabezpieczyć transport albo iść na grzybki wraz ze
        swoimi szefami.
      • Gość: ju Re: Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 19:50
        To nie MPK sprzedaje bilety tylko ZTM. To do nich zwróć się z problemem i zwrócą ci pieniądze. Mpk wykonuje usługi dla ZTMu. A ZTM jest pośrednikiem między miastem a Mpk.
        • Gość: wkurzony Re: Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:18
          ALE TO NIE ZTM ZCHRZANIłO ROBOTE ZE MY PASAZEROWIE MPK CHODZIMY PIECHOTA TO NIE
          ZTM TYLKO MPK. WIEC MPK WINNE JEST KASE ZA NASZE BILETY
          • Gość: jak Re: Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 08:19
            jak pracownik spieprzy Ci robotę w domu to do kogo bedziesz miał
            pretensje? Do własciciela firmy z którym zawarłeś umowę, czy do tego
            osobnika? Jestem pewny,że pogadasz z szefem.
    • Gość: arek_ck Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: 193.24.202.* 15.08.07, 19:05
      Myśle że ludziom z MPK mówiąc krótko poprzewracało sie w głowach.
      Nie zdają sobie sprawy ze paraliżują całe miasto, a ich strajk wcale
      nie uderzy w zarządców lecz w szarych obywateli. Wyrzucic ich
      wszystkich!!!
      • Gość: pitol Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 19:32
        ale baran z ciebie szkoda gadać matole a w głowie to tobie sie po
        przewracało strzel sobie pitola
      • Gość: MiMi Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 20:30
        Strajk strajkowi nie równy. Za nieposzanowanie innych obywateli miasta WYRZUCIĆ
        !!!!!! A Ci ze wsi to niech wracają na rolę i ziemniaki uprawiają, a nie wielkie
        paniska się porobiły !
        Gwarancji zatrudnienia chcą? Jakby ją dostali to by ludzi drzwiami w autobusach
        podobijali. Oj mam wrażenie, że mało społeczeństwa za nimi.
        • Gość: mieszkaniec Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.08.07, 20:42
          Masz rację ,już prawie wszystkie dzielnice wiedzą, jaki szacunek
          mają do mieszkańców ich urzędnicy i przedstawiciele w terenie a
          kierowcy bardzo często ,czekają gdy ktoś biegnie..a ze czasami
          jeżdza niezgodnie z rozkładem ,to dowodzi ,ze ktoś im robił "krecią
          robotę ". Teraz widać to jak na dłoni.
    • Gość: gap Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 19:55
      Za całą tą sytuację odpowiadają włodarze Kielc i to oni próbują skłócić nieszkańców,przecież pracownicy ostrzegali,a wadza nie zrobiła nic-przypadek czy znowu celowe działania.
      Oddajcie się do dymisji,nikt tego bałaganu nie posprząta.
      • Gość: władze Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:02
        miast rżną głupa jak to kiedys ktoś mądry powiedział.Zachowuja sie
        tak jakby o strajku dowiedziały sie wczoraj.Z tego co czytam za stan
        firmy odpowiadaja sprzataczki, machanicy i kierowcy. Kadra
        kierownicza zrobiła wszystko aby firma miodem i mlekiem płnęła. Ktoś
        napisał,że pan prezydent nie przybył do strajkujacych bo urlopuje.
        Biedny wice, oby nie skończyło sie to tak dla niego jak dla
        poprzednika sprawa z działką na Ślichowicah.Za która do tej pory
        jest włóczony po sadach.Zreszta słusznie.
      • Gość: MiMi Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 21:34
        No to już zakrawa na szantaż! Mówili władzom, a upierdzielili zwykłych
        mieszkańców i dali zarobić korporacjom TAXI. A może oni mają w tych korporacjach
        udziały???? Jak nie dostaną podwyżek to strajk, taksówki jeżdżą i zarabiają??????
    • Gość: kier_taxi Ja popieram ten strajk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:46
      od wczoraj drzwi od mojego taxi się nie zamykają,
      wpływy jak nigdy dotąd...
      jeszcze pare takich dni i jestem ustawiony.
      • Gość: kielczanin Re: Ja popieram ten strajk! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.08.07, 21:22
        Niektórzy do pracy codziennie chodzą..2-3km ,przynajmniej maja ładną
        sylwetkę.Ci co jeżdżą ,to miękkie kalafiory brr
    • mandiego Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus 15.08.07, 21:16
      Pracownicy mpk trzymajcie sie!!!!!!!!
    • mandiego Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus 15.08.07, 21:18
      Pracownicy MPK trzymajcie sie!!!!! Musicie walczyć do końca.
      • Gość: MiMi Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 21:30
        Trzymajcie się RAMY TO SIĘ NIE POS.....
        • Gość: n Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:48
          Mnie się wydaje, że w tej chwili jest w mieście sytuacja kryzysowa.
          W Urzędzie Wojewódzkim są Panowie mający zapewnić prawidłowe
          funkcjonowanie mieszkanców. Więc niech się wezmą do roboty. Kryzys
          jak kryzys nie przesądzam kto ma rację ponieważ nie wiem. Wiem
          natomiast że z Bukówki powinny wyjechac samochody i mamy komunikację
          zastępczą. Nierobów z ZTM wywalić na zbity pysk. Rozliczyć kto i
          dlaczego oraz w jakiej wysokości pokrywa czynsz na luksusy ZTM w
          prywatnej kamienicy. Odpowiedzialny za burdel w mieście jest nie
          tylko Prezydent ale równiez Wojewoda będący przeciez
          przedstawicielem Rządu. Do roboty Panowie. Możecie przecież
          ogłosićććc stan klęski i spieprzać ze stołków
          • t-mon Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus 15.08.07, 23:03
            otóż to,tak samo jak mi nie jest blisko z ksm na malików...
            jedyny plus to taki że w ludziach obudziły sie naprawde ludzkie uczucia i w jednym aucie po 5 osób wraca z pracy (choć wiadomo że trzeba jeszcze swoje dojść :/ )
    • Gość: LG Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: 193.24.201.* 15.08.07, 23:37
      Koniec MPK jest już tak blisko! Nareszcie! :D
      • Gość: antyWEL Najwyższy czas rozwiązać ZTM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:57
        A WEL powinien się podać do dymisji.
    • Gość: Teresa I bardzo dobrze, moje podatki pojda na co innego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:02
      Nie poparłam Lubawskiego w wyborach ale dziekuje mi za prywatyzacje MPK.
    • Gość: Darex Sprywatyzowac MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:07
      Bedziemy jeździć nowymi autobusami i kierowcy MPK beda lepiej zarabiac. Panie
      Prezydencie słuszna decyzja.
      • Gość: jo Re: Sprywatyzowac MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:53
        to sie okaże klakier
      • Gość: xxx Re: Sprywatyzowac MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:24
        takk, oczywiście... z tym że nie napewno...
        zobaczymy te nowe autobusy już w sobote rano ;) (nowe nieużywane w stanie
        igła...20 letnie jelcze i autosany które powinny zostać wycofane już 5 lat temu...)

Kierowcy będą dobrze zarabiać... noo jak zarabiasz 600pln u prywaciarza to dla
        ciebie 110% podstawowej krajowej (a taka jest propozycja veolii) to ogromna
        stawka...

Pozdrawiam trzeźwo myślących i niedających się zwieźć przez stadion i
        sienkiewicza ;|
    • Gość: dragon Ja tez jestem za prywatyzacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:10
      Ja tez jestem za prywatyzacją, mimo że to głównie mnie jako szara dotknął strajk
      MPK nie mam samochodu, nie stac mnie na taxówki , ale myślę , ze trzeba
      sprywatyzowac tyle lat szły nasze podatki i co nic?? Wiec ja jak płace za bilety
      to chce jeżdzić nowym autobusem a nie tsakimi jakie sa teraz.
      • Gość: Mam dośc MPK Re: Ja tez jestem za prywatyzacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:16
        Zgadzam się z Tobą MPK uderzyło i zaskodziło tylko nam mieszkańcom kielc.To ma
        byc troska o pasażera?/ jasne tylko powiedzcie mi ggdzie ona jest od ponad 2
        dni????Ze z Uroczuska na Slichowice gdzie pracuje musze grzac piechotą bo nie
        mam samochodu???Gdzie jest troska o nas pasażerów???
        • Gość: Jagoda MPK uderzyło w nas mieszkanców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:28
          i co dziennie do pracy musze wstawac jak mam na 6 na 4 by isc na cZarnów.
          Gratuluje MPK. Czy wy nie widzicie ile ludzi cierpi przez ten strajk ludzie z
          MPK???? Jak wy tak to ja powiem tak, jestem za tym by sprywatyzowano MPK
        • Gość: mpk Re: Ja tez jestem za prywatyzacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 09:42
          Pewnie sprawą MPK zaczęłaś się interesować wtedy kiedy wyszłaś na przystanek, a
          autobus nie przyjechał. A może zanim zaczniesz obwiniać za to wszystko MPK
          zadasz sobie pytanie gdzie w tym wszystkim jest właściciel tego MPK czyli pan
          prezydent Lubawski bo to on tak naprawdę ma cię w dupie.
        • Gość: xxx Re: Ja tez jestem za prywatyzacją >> następny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:15
          a jakby zawiodły hamulce w autobusie i byś sobie ząbki wybiła podczas wypadku
          też byś tak szczekała czy głośniej??

te autobusy nadają się na ZŁOM!!
          a lubawski nie dołożył nawet złotówki do nich przez swoją całą ostatnią kadencję!!

NA TACZKI CHRABĄSZCZA I LUBAWSKIEGO!!
      • Gość: ztm Re: Ja tez jestem za prywatyzacją << BARANY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:13
        ale widac jednak że ty prosty człowiek jesteś...
        tacy wlaśnie ludzie wybrali lubawskiego... (i przy okazji PIS ;])

Twoje podatki i pieniądze z biletów szly... ale na stadion i ul. sienkiewicza ;]
    • Gość: Ben Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:21
      Jak cie latosinski spotkam gdzies na miescie to ci oklepe ryja!
      • Gość: xD Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:25
        to są już groźby karalne, pewnie Latosiński jeśli były jak pan chrabąszcz pewnie
        już by się frajerzył w prokuraturze ;]
    • Gość: rita Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 16.08.07, 00:21
      Do czego to podobne, żeby władze 200 tys. miasta przez 6 dni nie
      potrafiły, czy nie chciały, uruchomić komunikacji zastępczej.
      Przecież o strajku było wiadomo dużo wcześniej. Nawet odbył się
      strajk ostrzegawczy. Oto sprawdzian działania prezydenta i jego
      ludzi w sytuacji kryzysowej. Gratuluję panu Gruszewskiemu dobrego
      samopoczucia. Aż strach pomyśleć, co będzie się działo, gdyby Kielce
      dotknął jakiś groźny kataklizm. Mam nadzieję, że kielczanie
      odpowiednio się odpłacą w następnych wyborach.
      • Gość: furior Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:24
        Rita nie wiesz, że najpierw trzeba rozwiazac umowe by mogły byc zastępcze nie
        znasz się się a już oskarżasz.
        • Gość: Rysiek Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:21
          > Rita nie wiesz, że najpierw trzeba rozwiazac umowe by mogły byc zastępcze nie
          > znasz się się a już oskarżasz.

Ty jednak jesteś głupi, strajk był zapowiedziany już o0o0o0 ile wcześniej...
          wiadomo było że staną i że jak nikt z nimi nie porozmawia to nie ruszą...

UMOWE TRZEBA BYŁO ROZWIĄZAĆ?? TY SIĘ NIE ZNASZ, a szczekasz jak każdy pies
          lubawskiego... w momencie jak mpk stanęło, mogła już wejść komunikacja
          zastępcza, a jeśli tak bardzo ci zależy to umowa została rozwiązana w nocy z
          środy na czwartek, więc zastępcza komunikacja mogłaby już jeździć ;) a nie
          dopiero w sobote ruszyć... ( a znając życie to pewnie dopiero w poniedziałek coś
          się zacznie dziać...)
      • Gość: pan Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 08:21
        prezydent poszedłby na urlop albo pojechał w delegację.A do
        odstrzału kolejny zastępca.
        • Gość: ztn Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:17
          dokładnie dokładnie... lubawski wróci, zrzuci winę na zastępce.. i tak sprawa
          się zakończy ;]
    • Gość: Ksiegowy MPK Po co tylu pracowników w MPK Prywatyzacja MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:23
      634 etaty a autbusów jest 177, podobno jest kierowców okolo lub ponad 200 wiec
      sie pytam co robią pozostali???????Bo pewnie jest wielu mechaników którzy swoimi
      staraniami graniczacymi z cudem robia wszystko by te autobusy jeździły no wiec
      sie pytam a co reszta kadry????
      Pozdrawiam mechaników z MPK. odwalacie naprawde kawał roboty dobrej.
      Prywatyzacja MPK --
      • Gość: MArian Re: Po co tylu pracowników w MPK Prywatyzacja MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:29
        Ty jesteś *** (trzy litery pierwsza to H) a nie księgowy mpk i nie masz
        zielonego pojęcia o tej firmie...
        ZLIKWIDOWAĆ TO TRZEBA ALE TEN TRZYOSOBOWY ZARZĄD (przezes, zastępca, zastępca
        zastępcy) ;]
        a na 140 wozów w ruchu trzeba dobrze ponad 200kierowców ;] (już brakuje 30tu...)
        mechaników w mpk jest chyba 10 (na ponad 170 autobusów>> starych gruchotów)

Jakieś wnioski?
    • Gość: likwidator Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:32
      Strajkują a cały czas bilety oda w góre. Może za dużo ludzi pracuje w administracji?
      • Gość: xxx Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 09:34
        nie do końca wiesz o co w tym wszystkim chodzi. MPK nie utrzymuje się z biletów
        i z biletami nie ma nic wspólnego tak jak nie ma nic wspólnego z rozkładami
        jazdy, z tym jaki autobus jeździ na jakiej linii, ani z tym jak wyglądają
        przystanki. MPK jest tylko przewoźnikiem.
      • Gość: Ktoś Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:41
        Starjkuje MPK. A biletami i ich cenami zajmuje sie ZTM ... Wiec jak nie wisz nie dyskutuj :)
    • Gość: student Sprywatyzowac jak najszybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:45
      Jestem za prywatyzacją
      • Gość: xxx Re: Sprywatyzowac jak najszybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:30
        lepiej się poucz... może w przyszłości nie zagłosujesz na lubawskiego ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka