Gość: bmk Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.08.07, 10:36 Chłopy trzymam za was kciuki. CHAMA Chrabąszcza na taczki i na gołą dupę... rózgą - to mu się nalezy. W niejednej firmie gnoił i niszczył ludzi. Sam jest nierobem i złodziejem. Nie dajcie się !!! załatwcie sprawę po męsku.To mu sie należy Wszystkich straszy prawnikami i prokuratorami(bo sie niby nimi obstawił) PROSTAK Z BATALIONÓW CHŁOPSKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pstryku Serdecznie rozgniotłem w lesie tłustego ochydnego chrabąszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:02 Byłem wczoraj na spacerze w lesie. Rozgniotłem obcasem tłustego ochydnego chrabąszcza. Gdzie proponujecie wybrac się w sobotę za miasto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: rozgniotłem w lesie tłustego ochydnego chrabą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:11 Na bazę MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANAREK Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.4.udn.pl 15.08.07, 11:08 PANIE KING PAN ZAPOMINA ZE W TAKICH SYTUACJCH WRACA SIE NA FOTEL ,GDZIE PANSKA TWARZ OBODZ SIE PAN I ZROB PAN PONIE KING COS DLA KIELC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy wkurzony Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 11:29 ciekaw jestem ile miasto wybuli za nie wykorzystane bilety miesięczne bo ja sie upomne o zwrot kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:02 to nie miasto zapłaci tylko mpk i niech cię o to głowa nie boli...dziecko ;] o hajs za niewykorzystane bilety miesięczne możesz się zwrócić do ztm kielce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 12:19 Czy następnym krokiem będzie znalezienie następcy mpk bez przetargu i wreszcie bez pracowników, którym się tak dużo nie podoba,zrobimy po swojemu i koniec, i drżyjcie narody jak gdzieś jeszcze komuś!!!!!!!!!!!!!To jest demokracja.Pozdrawiam urlopowo pana Lubawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imho Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:38 Brawa dla pana Lubawskiego!!! Koniec MPK :)))))) koniec chamstwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chińczyk Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:43 Bij brawa, bo będziesz zimą w chińskich trampaach chodził.Naiwnego można rżnąć, bo to nic kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you too 70% poparcia - za co- za androny o mieśc ie i lotn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:41 70% poparcia za androny o mieście, jego potrzebach, dzikiej świni, tunelu pod katedrą, lodowisku, basenach,lotnisku transkontynentalnym gondolach- które miały zastąpić autobusy MZK.A teraz Radę Nadzorczą i w MZK i w Spółce \Lotnisko Kielce oraz zamach stanu w wodociągach trzeba do prokuratora oddać.Tyle pieni,zy, które wydano na pieprzone lotnisko, to dawno mielibyśmu superkomunikację miejską. A tak wybraliście jak mwybraliście i cieszcie się, że Wasz guru dobrze się ma a WAs mieszkańców ma w dupie....Sienkiewka i stadion Wam w głowie przewróciły i co nie chcieliście wiedzieć, bo udawaliście głupich, że to wszystko z kredytów było. A teraz trzeba będzie oddać a na ulice na nie starczy pieniędzy, bo zostały rozpieprzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: 70% poparcia - za co- za androny o mieśc ie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:09 100% popieram... ale nie to co robi lubawski tylko Twój komentarz... i zachowanie MPK, WYAWLIĆ WOJTUSIA NA ZBITY RYJ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 14:04 nie ma co muszę jeździć na badania jak wiele innych osób lecz jak widać nikogo to nie interesuje jak by chociaż ta komunikacja zaszepcza była ale to przecież Kielce..;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta wyborcza ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 14:39 Co ciekawe, nawet jeśli dojdzie do strajku i zerwania umowy, to i tak od przyszłego roku MPK może znowu wozić pasażerów. - Jeżeli prezes Urzędu Zamówień Publicznych uzna, że przetarg na obsługę komunikacyjną był prawidłowo przeprowadzony, to musimy podpisać umowę ze zwycięzcą, czyli MPK - tłumaczy Michnicki.<br> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 14:53 Nie mozna podpisac, jesli spolka straci plynnosc finansowa i bedzie w stanie likwidacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel viceprezydent, a jego kłamstwa o mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:26 panie,krew trzeba oddac zdrowy i nie pijany.to po pierwsze.zakład jak sie sprzedaje to podpisuje sie pakiet socjalny.czyli nie nadaje sie pan nawet na dozorce bo nie ma pan podstawowych wiadomosci .a patologia jest fakt zatrudniania karanych na stanowiskach w firmie mpk,czyli pan to toleruje,a chrabaszcz wykonuje.kryminał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:32 no tak,prezydent ma nas w d..ie kielczan.nie potrafi uczciwie prowadzic firmy tylko dziwnych ludzi sprowadza do mpk,a oni unicestwiaja zakład i pracowników .stosuja dyktature,podstęp i wyprowadzaja w pole kielczan swoimi wypowiedziami.to juz w kielcach widomo kim panoeie sa.po przykre,ale żygac mi sie na was chce.popieram Was w strajku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziopek Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:45 *****...było sie uczyc i studiowac, mieli by lepsze zawody i lepsze płace a teraz to mnie ***** obchodzi ze im 50 zł za mało w pensji. Bilet miesieczny kupiłem a oni nie jezdza...smiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowerzysta Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:17 Mr. Lubawski po prostu "dba" o swoich wyborców i chce ich nakłonic do jazdy rowerami a nie komunikacja miejska! wiec teraz wszyszyscy powinni isc do powinicy wyciagnac spod sterty kurzy skladaki i w droge!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kal Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:25 masz racje.W pierwszym etapie likwidacja MZK.Mochery na rowery.Drugi etap sprzedaz budynków przychodni w prywatne ręce za grosze i likwidacvja przychodni.Przeciesz szkoda takich budynków na takie cele.Etap III problem ludzi w wieku podeszłym skutecznie rozwiązany.Raz na zawsze.Żyjesz dopuki czujesz że Cię cos boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel DO ZIOMKA IP: 193.59.48.* 15.08.07, 17:10 Ty ziomek, z tego co tu napisałeś, to widać, że chyba Ty też nie jesteś za bardzo uczony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomuś Re: DO ZIOMKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 19:35 a ty uczony ledwo co alfabet umiesz i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kal Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:21 mlody człowieku taka sie robi prawda,że w naszym ukochanym i umiłowanym kraju,zaczyna sie nadmiar "uczonych" na różnych dennych uczelniach, a brakuje ludzi do roboty.Obys nie musiał ze swoimi"uczonymi papierami" robić za pomocnika murarza lub podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:45 ćwoku, do siebie miej petensje, że sie nie uczyłeś. Jakbys się uczył to by cie było stać na taksówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:23 Przecież Lubawski nie jest z PISu a "S" niech sie wezmie do roboty a nie do prowokowania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:28 racja,ale jest z tej słusznej gałezi.Do tego namaszczony przez organizację związkową pana Latosińskiego. Cóż komuna w miescie Latosinskiego nie wykończyła, za to wykończy go ten którego parę lat temu z całego związkowego serca poparł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczok Kielczanie dają sami rade bez MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:58 Strajk w MPK dał nam wiele do myslenia, my Kielczanie radzimy sobie bez mpk. Panie prezydencie prywatyzować to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 17:13 Jestem studentem.Miałem cały czas przez rodziców wykupowany bilet miesisęczny nawet w wakacje i co teraz?Ja zapłaciłem MPK za przewóz (bilet) a onie nie potrafią się wywiązać. Może zaczne jeździć za darmo. Nie chcę by tak juz było. Panowie z MPK możecie inaczej walczyć o lepsze warunki ale nie kosztem nas obywateli tego miasta. Ja chcę jeździź lepszymi autobusami. I raz mi się zdarzyło, że kierowca z MPK zatrzasnął mi drzwi tuz przed samym nosem widząc mnie i odjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos Kielczan Lubawski jesteśmy z tobą!!!! IP: *.netcity.pl 15.08.07, 18:05 rozpi.... to dziadostwo a szoferów na bezroibocie bo nigdy nie będzie porządku i będziemy jeżdzić dezelami a roszczenia płacowe kierowców będą się cały czas pojawiały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Lubawski jesteśmy z tobą!!!! IP: 193.59.48.* 15.08.07, 18:57 Ty kielczan mów za siebie. Ja z tym facetem? Nigdy. Pomimo tego, iż jestem kobietą wyzwoloną to nigdy z Lubawskim nie będę! Ani pół litra ani setula nie popchną mnie w ramiona tego ...?????????????? tzn .WeLa. P.S. Swoją drogą to ty kielczok jesteś chyba z prywatnej komunikacji? Chciałbyś aby MPK szlag trafił, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kal Re: Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:07 co cię obchodzi jakieś MPK czy MZK. Bilet zakupiłeś od Miejskiego Zarządu Kominikacja czy podobnego, jak go zwał, tworu.I ten twór ponosi całkowitą odpowiedzialność z brak transportu.Miejski zakład Komunikacji jest tylko podwykonawcą usługi.Ja to tak rozumiem.A panowie dyrektory dobrze wiedziały na co sie zanosi i powinni od pierwszego dnia zabezpieczyć transport albo iść na grzybki wraz ze swoimi szefami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 19:50 To nie MPK sprzedaje bilety tylko ZTM. To do nich zwróć się z problemem i zwrócą ci pieniądze. Mpk wykonuje usługi dla ZTMu. A ZTM jest pośrednikiem między miastem a Mpk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:18 ALE TO NIE ZTM ZCHRZANIłO ROBOTE ZE MY PASAZEROWIE MPK CHODZIMY PIECHOTA TO NIE ZTM TYLKO MPK. WIEC MPK WINNE JEST KASE ZA NASZE BILETY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Sprywatyzować mpk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 08:19 jak pracownik spieprzy Ci robotę w domu to do kogo bedziesz miał pretensje? Do własciciela firmy z którym zawarłeś umowę, czy do tego osobnika? Jestem pewny,że pogadasz z szefem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek_ck Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: 193.24.202.* 15.08.07, 19:05 Myśle że ludziom z MPK mówiąc krótko poprzewracało sie w głowach. Nie zdają sobie sprawy ze paraliżują całe miasto, a ich strajk wcale nie uderzy w zarządców lecz w szarych obywateli. Wyrzucic ich wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitol Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 19:32 ale baran z ciebie szkoda gadać matole a w głowie to tobie sie po przewracało strzel sobie pitola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiMi Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 20:30 Strajk strajkowi nie równy. Za nieposzanowanie innych obywateli miasta WYRZUCIĆ !!!!!! A Ci ze wsi to niech wracają na rolę i ziemniaki uprawiają, a nie wielkie paniska się porobiły ! Gwarancji zatrudnienia chcą? Jakby ją dostali to by ludzi drzwiami w autobusach podobijali. Oj mam wrażenie, że mało społeczeństwa za nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.08.07, 20:42 Masz rację ,już prawie wszystkie dzielnice wiedzą, jaki szacunek mają do mieszkańców ich urzędnicy i przedstawiciele w terenie a kierowcy bardzo często ,czekają gdy ktoś biegnie..a ze czasami jeżdza niezgodnie z rozkładem ,to dowodzi ,ze ktoś im robił "krecią robotę ". Teraz widać to jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gap Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 19:55 Za całą tą sytuację odpowiadają włodarze Kielc i to oni próbują skłócić nieszkańców,przecież pracownicy ostrzegali,a wadza nie zrobiła nic-przypadek czy znowu celowe działania. Oddajcie się do dymisji,nikt tego bałaganu nie posprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władze Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:02 miast rżną głupa jak to kiedys ktoś mądry powiedział.Zachowuja sie tak jakby o strajku dowiedziały sie wczoraj.Z tego co czytam za stan firmy odpowiadaja sprzataczki, machanicy i kierowcy. Kadra kierownicza zrobiła wszystko aby firma miodem i mlekiem płnęła. Ktoś napisał,że pan prezydent nie przybył do strajkujacych bo urlopuje. Biedny wice, oby nie skończyło sie to tak dla niego jak dla poprzednika sprawa z działką na Ślichowicah.Za która do tej pory jest włóczony po sadach.Zreszta słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiMi Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 21:34 No to już zakrawa na szantaż! Mówili władzom, a upierdzielili zwykłych mieszkańców i dali zarobić korporacjom TAXI. A może oni mają w tych korporacjach udziały???? Jak nie dostaną podwyżek to strajk, taksówki jeżdżą i zarabiają?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier_taxi Ja popieram ten strajk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:46 od wczoraj drzwi od mojego taxi się nie zamykają, wpływy jak nigdy dotąd... jeszcze pare takich dni i jestem ustawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Ja popieram ten strajk! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 15.08.07, 21:22 Niektórzy do pracy codziennie chodzą..2-3km ,przynajmniej maja ładną sylwetkę.Ci co jeżdżą ,to miękkie kalafiory brr Odpowiedz Link Zgłoś
mandiego Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus 15.08.07, 21:16 Pracownicy mpk trzymajcie sie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandiego Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus 15.08.07, 21:18 Pracownicy MPK trzymajcie sie!!!!! Musicie walczyć do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiMi Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 15.08.07, 21:30 Trzymajcie się RAMY TO SIĘ NIE POS..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:48 Mnie się wydaje, że w tej chwili jest w mieście sytuacja kryzysowa. W Urzędzie Wojewódzkim są Panowie mający zapewnić prawidłowe funkcjonowanie mieszkanców. Więc niech się wezmą do roboty. Kryzys jak kryzys nie przesądzam kto ma rację ponieważ nie wiem. Wiem natomiast że z Bukówki powinny wyjechac samochody i mamy komunikację zastępczą. Nierobów z ZTM wywalić na zbity pysk. Rozliczyć kto i dlaczego oraz w jakiej wysokości pokrywa czynsz na luksusy ZTM w prywatnej kamienicy. Odpowiedzialny za burdel w mieście jest nie tylko Prezydent ale równiez Wojewoda będący przeciez przedstawicielem Rządu. Do roboty Panowie. Możecie przecież ogłosićććc stan klęski i spieprzać ze stołków Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus 15.08.07, 23:03 otóż to,tak samo jak mi nie jest blisko z ksm na malików... jedyny plus to taki że w ludziach obudziły sie naprawde ludzkie uczucia i w jednym aucie po 5 osób wraca z pracy (choć wiadomo że trzeba jeszcze swoje dojść :/ ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LG Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: 193.24.201.* 15.08.07, 23:37 Koniec MPK jest już tak blisko! Nareszcie! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyWEL Najwyższy czas rozwiązać ZTM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:57 A WEL powinien się podać do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa I bardzo dobrze, moje podatki pojda na co innego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:02 Nie poparłam Lubawskiego w wyborach ale dziekuje mi za prywatyzacje MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darex Sprywatyzowac MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:07 Bedziemy jeździć nowymi autobusami i kierowcy MPK beda lepiej zarabiac. Panie Prezydencie słuszna decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Sprywatyzowac MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 21:53 to sie okaże klakier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sprywatyzowac MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:24 takk, oczywiście... z tym że nie napewno... zobaczymy te nowe autobusy już w sobote rano ;) (nowe nieużywane w stanie igła...20 letnie jelcze i autosany które powinny zostać wycofane już 5 lat temu...) Kierowcy będą dobrze zarabiać... noo jak zarabiasz 600pln u prywaciarza to dla ciebie 110% podstawowej krajowej (a taka jest propozycja veolii) to ogromna stawka... Pozdrawiam trzeźwo myślących i niedających się zwieźć przez stadion i sienkiewicza ;| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragon Ja tez jestem za prywatyzacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:10 Ja tez jestem za prywatyzacją, mimo że to głównie mnie jako szara dotknął strajk MPK nie mam samochodu, nie stac mnie na taxówki , ale myślę , ze trzeba sprywatyzowac tyle lat szły nasze podatki i co nic?? Wiec ja jak płace za bilety to chce jeżdzić nowym autobusem a nie tsakimi jakie sa teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam dośc MPK Re: Ja tez jestem za prywatyzacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:16 Zgadzam się z Tobą MPK uderzyło i zaskodziło tylko nam mieszkańcom kielc.To ma byc troska o pasażera?/ jasne tylko powiedzcie mi ggdzie ona jest od ponad 2 dni????Ze z Uroczuska na Slichowice gdzie pracuje musze grzac piechotą bo nie mam samochodu???Gdzie jest troska o nas pasażerów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda MPK uderzyło w nas mieszkanców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:28 i co dziennie do pracy musze wstawac jak mam na 6 na 4 by isc na cZarnów. Gratuluje MPK. Czy wy nie widzicie ile ludzi cierpi przez ten strajk ludzie z MPK???? Jak wy tak to ja powiem tak, jestem za tym by sprywatyzowano MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpk Re: Ja tez jestem za prywatyzacją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 09:42 Pewnie sprawą MPK zaczęłaś się interesować wtedy kiedy wyszłaś na przystanek, a autobus nie przyjechał. A może zanim zaczniesz obwiniać za to wszystko MPK zadasz sobie pytanie gdzie w tym wszystkim jest właściciel tego MPK czyli pan prezydent Lubawski bo to on tak naprawdę ma cię w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ja tez jestem za prywatyzacją >> następny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:15 a jakby zawiodły hamulce w autobusie i byś sobie ząbki wybiła podczas wypadku też byś tak szczekała czy głośniej?? te autobusy nadają się na ZŁOM!! a lubawski nie dołożył nawet złotówki do nich przez swoją całą ostatnią kadencję!! NA TACZKI CHRABĄSZCZA I LUBAWSKIEGO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ztm Re: Ja tez jestem za prywatyzacją << BARANY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:13 ale widac jednak że ty prosty człowiek jesteś... tacy wlaśnie ludzie wybrali lubawskiego... (i przy okazji PIS ;]) Twoje podatki i pieniądze z biletów szly... ale na stadion i ul. sienkiewicza ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:21 Jak cie latosinski spotkam gdzies na miescie to ci oklepe ryja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xD Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:25 to są już groźby karalne, pewnie Latosiński jeśli były jak pan chrabąszcz pewnie już by się frajerzył w prokuraturze ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.chello.pl 16.08.07, 00:21 Do czego to podobne, żeby władze 200 tys. miasta przez 6 dni nie potrafiły, czy nie chciały, uruchomić komunikacji zastępczej. Przecież o strajku było wiadomo dużo wcześniej. Nawet odbył się strajk ostrzegawczy. Oto sprawdzian działania prezydenta i jego ludzi w sytuacji kryzysowej. Gratuluję panu Gruszewskiemu dobrego samopoczucia. Aż strach pomyśleć, co będzie się działo, gdyby Kielce dotknął jakiś groźny kataklizm. Mam nadzieję, że kielczanie odpowiednio się odpłacą w następnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furior Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:24 Rita nie wiesz, że najpierw trzeba rozwiazac umowe by mogły byc zastępcze nie znasz się się a już oskarżasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:21 > Rita nie wiesz, że najpierw trzeba rozwiazac umowe by mogły byc zastępcze nie > znasz się się a już oskarżasz. Ty jednak jesteś głupi, strajk był zapowiedziany już o0o0o0 ile wcześniej... wiadomo było że staną i że jak nikt z nimi nie porozmawia to nie ruszą... UMOWE TRZEBA BYŁO ROZWIĄZAĆ?? TY SIĘ NIE ZNASZ, a szczekasz jak każdy pies lubawskiego... w momencie jak mpk stanęło, mogła już wejść komunikacja zastępcza, a jeśli tak bardzo ci zależy to umowa została rozwiązana w nocy z środy na czwartek, więc zastępcza komunikacja mogłaby już jeździć ;) a nie dopiero w sobote ruszyć... ( a znając życie to pewnie dopiero w poniedziałek coś się zacznie dziać...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 08:21 prezydent poszedłby na urlop albo pojechał w delegację.A do odstrzału kolejny zastępca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ztn Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:17 dokładnie dokładnie... lubawski wróci, zrzuci winę na zastępce.. i tak sprawa się zakończy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksiegowy MPK Po co tylu pracowników w MPK Prywatyzacja MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:23 634 etaty a autbusów jest 177, podobno jest kierowców okolo lub ponad 200 wiec sie pytam co robią pozostali???????Bo pewnie jest wielu mechaników którzy swoimi staraniami graniczacymi z cudem robia wszystko by te autobusy jeździły no wiec sie pytam a co reszta kadry???? Pozdrawiam mechaników z MPK. odwalacie naprawde kawał roboty dobrej. Prywatyzacja MPK -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArian Re: Po co tylu pracowników w MPK Prywatyzacja MP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:29 Ty jesteś *** (trzy litery pierwsza to H) a nie księgowy mpk i nie masz zielonego pojęcia o tej firmie... ZLIKWIDOWAĆ TO TRZEBA ALE TEN TRZYOSOBOWY ZARZĄD (przezes, zastępca, zastępca zastępcy) ;] a na 140 wozów w ruchu trzeba dobrze ponad 200kierowców ;] (już brakuje 30tu...) mechaników w mpk jest chyba 10 (na ponad 170 autobusów>> starych gruchotów) Jakieś wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likwidator Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:32 Strajkują a cały czas bilety oda w góre. Może za dużo ludzi pracuje w administracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 09:34 nie do końca wiesz o co w tym wszystkim chodzi. MPK nie utrzymuje się z biletów i z biletami nie ma nic wspólnego tak jak nie ma nic wspólnego z rozkładami jazdy, z tym jaki autobus jeździ na jakiej linii, ani z tym jak wyglądają przystanki. MPK jest tylko przewoźnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Strajk w MPK. Nie wyjechał żaden autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 11:41 Starjkuje MPK. A biletami i ich cenami zajmuje sie ZTM ... Wiec jak nie wisz nie dyskutuj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Sprywatyzowac jak najszybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 00:45 Jestem za prywatyzacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sprywatyzowac jak najszybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 23:30 lepiej się poucz... może w przyszłości nie zagłosujesz na lubawskiego ;] Odpowiedz Link Zgłoś