Dodaj do ulubionych

Pytania do urzędasów z ratusza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:32
1) Jeśli możecie sobie pozwolić na bycie pilotami w pożal się boże
"komunikacji zastępczej", to znaczy, że na co dzień tak na prawdę nie macie
nic do roboty a wasza praca etatowa polega na piciu kolejnej kawy i pierdzeniu
w stołek?

2)Jeśli tak to dlaczego nie zostaliście oddelegowani do przyjmowania wniosków
od ludności o wymianę dowodów osobistych? Gdybyście się wzięli wreszcie do
pracy to kolejki by natychmiast zniknęły.

3)Czy nie uważacie, że urząd miasta należy sprywatyzować?
U prywatnego właściciela skończyło by się bieganie co chwila po korytarzu ze
szklaneczkami po kawie a zaczęła prawdziwa praca na rzecz społeczeństwa.
Prywatny już by wiedział jak was do roboty zagonić.
Obserwuj wątek
    • Gość: R kolego, zostań wiec urzędnikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:35
      bo zazdrość cię zżera
      • Gość: antyurzędas nia mam czego zazdrościć, wku..acie mnie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:43
        Jestem "prywaciarzem" więc nie mam ci czego zazdrościć. Wku..a mnie po prostu
        nieróbstwo urzędasów!
        • Gość: R zazdrościsz, zazdrościsz - bo oni nic nie robią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:03
          a pieniądze biora, a ty.. no cóż.., musisz zasuwac od świtu do nocy.
    • Gość: antyurzędas Kolejne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 12:50
      Dlaczego w związku z wymianą dowodów, godziny przyjmowania wniosków nie zostały
      wydłużone przynajmniej do 22 oraz soboty i niedziele???
      Firmy prywatne tak pracują, dlaczego urzędasy mają postępować inaczej?
      Przecież mają służyć społeczeństwu, wszak łupią nas w postaci podatków min. na
      ten cel! Czyż nie mam racji?
      • Gość: antyurzędas Odpowiadać natychmiast urzędasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 14:52
        Jakoś się nie kwapią do odpowiedzi na merytoryczne pytania:)
        Pewnie nie mają czasu bo ostro udają, że pracują:)
        • Gość: lipo Re: Odpowiadać natychmiast urzędasy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 15:14
          POPIERAM-CHOCIAŻ PRACUJE TEŻ JAKO "URZĘDAS" CHOĆ NIE W UM,ale
          zgadzam się jak kilkudziesieciu może jeździc autobusami tzn nie są
          potrzebni w UM!!!!jako odpowiedzialny za UM już dawno przedłużyłbym
          czas pracy i tych przy wymianie dowodów jak i rejestracji samochodów!
          Ale szanowny pan prezydent ma to wszystko w nosie i opowiadać bajki
          dla prasy!
          • Gość: były urzędas-emery Re: Odpowiadać natychmiast urzędasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 15:27
            a do tego trzeba dodać wciąż rosnącą arogancję tych urzędasów,ale tu przykład
            idzie z góry,dawno nie było takich arogantów jak np.Lubawski, Sygut, Tomala,Król
            • Gość: Król Re: Odpowiadać natychmiast urzędasy! IP: *.chello.pl 21.08.07, 15:57
              a w jakich godzinach p. Król powinien pracować? bo widze go
              codziennie- mieszkam obok- i nijak jego wyjazdy i powroty nie pasuja
              mi do 8-o godzinnego czasu pracy.
              • Gość: smokowa Re: Odpowiadać natychmiast urzędasy! IP: 80.48.137.* 21.08.07, 16:09
                ...zapie..cie panowie ?
                ZAPIE..MY, ZAPIE..MY...
                (W jakims innym filmie to widziała)
        • Gość: kacperek Re: Odpowiadać natychmiast urzędasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 21:45
          Nie jestem urzędnikiem z UM ale z takim chamem jak Ty też bym nie gadał.
          Współczuje Twoim pracownikom, że muszą pracować do 22 i ciekawe czy jak idziesz
          do swojej księgowej, kadrowej itp to też ja wyzywasz na wejście.
          • Gość: amelia Re: Odpowiadać natychmiast urzędasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 23:11
            to, że urzędy są co raz mniej przyjazne petentom to nie nowina. Ale to nie wina
            szeregowych urzędników, że model pracy tak jest ustawiany aby klient stanowił
            zło konieczne. To odgórna tendencja; patrz poczynania wybrańców narodu, czyli
            parlamentu (celowo piszę z małej litery).
            Ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie aby urzędy były czynne do 22.00 tylko
            dlatego, że naród postanowił wymieniać dowody w ostatniej chwili. O tym trąbi
            się co najmniej od roku. Ludzie z własnej ignorancji i lenistwa czekają na
            ostatnią chwilę a potem mają pretensje do całego świata tylko nie do siebie!!
            Jakie to polskie!!!
            A ja w lutym czekałam na dowód os 1 m-c i bez kolejki. Można swobodnie i na
            luzie, trzeba tylko chcieć!!!!
            Ale nie!! Polak musi się ukamienować publicznie, żeby wszyscy widzieli jego
            "niezasłużone cierpienie"
            Oczywiście wszystkiemu winni są urzędnicy, że nie przychodzą do każdego do domu
            po wnioski.
            Ps.
            nie jestem urzędniczką,
            • Gość: kacperek Re: Odpowiadać natychmiast urzędasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 23:21
              Ciekawe czy taki urzędnik miałby pracować w urzędzie od 7.30 do 22 czy może
              należy zatrudnić kolejnych? Pewnie jak znam życie to oczywiście nieroby powinny
              pracować do 22 od 7 rano.
              • Gość: amelia Re: Odpowiadać natychmiast urzędasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 23:30
                ci tzw. "doradzacze" ustawiania grafików pracy w UM nie wiedzą chyba, że taka
                praca do 22.00 jest dodatkowo płatna. A to jakby nie patrzył nasze podatki. Czy
                nie lepiej spożytkować je inaczej??? Np. na inwestycje dla dobra ogólnego??
                Najłatwiej jest wymagać, ale broń Boże od siebie..!!!
    • Gość: Observer Nie ma złych urzędników są żli szefowie. IP: *.ein.unterdrueckter.codesklave.de 21.08.07, 23:52
      Rzeczywiście skoro mogą być pilotami to po co oni w ratuszu.
      Ciekawe co mają w zakresie obowiązków ?
      To nie urzędnicy to ofiary nepotyzmu i układów.
      • Gość: amelia Re: Nie ma złych urzędników są żli szefowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 00:04
        cała ta chora sytuacja z MPK nie jest "zasługą" urzędników tylko włodarzy
        miasta!!! Co urzędasy mają do powiedzenia?? Raczej nic, każą im jeździć w
        autobusach.... to co??? odmówią??? nie sądzę!!
        • Gość: antyurzędas Ja wymieniłem dowód w zeszłym roku ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 14:13
          zawsze będą ludzie, którzy takie sprawy załatwiają na ostatnią chwilę.
          Nie zmienia to jednak faktu, mało wydajnej na co dzień, pracy urzędników i ich
          szefów (w szczególności)!

Natomiast fakt podróżowania po mieście w roli pilota komunikacji zastępczej
          sprawił, że przecieram oczy ze zdumienia i nadal nie wierzę:) Przecież to
          ewidentnie świadczy o tym, że ci ludzie, na co dzień nie mają zajęcia w pracy!!!
          Ich obecność jak widać jest w UM zbędna!!!
          • Gość: kacperek Re: Ja wymieniłem dowód w zeszłym roku ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 14:27
            A nie zauważyłeś, że ludzie ci mieli podróżować w niedziele i
            napewno widziałem ich w poniedziałek, potem już nie. To prawie jak 1
            dzień urlopu. Nie przesadzaj.
            • Gość: Hoho Re: Ja wymieniłem dowód w zeszłym roku ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 16:09
              ale dlaczego mieliby pracować do 22-ej?Nie można przedłużyć do 18-ej
              i płacic nadgodziny?dla kogos kto chce zostać dłużej!
    • Gość: amelia Re: Pytania do urzędasów z ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 21:51
      ale jaja z tymi pracownikami UM w roli pilotów!
      następny innowacyjny pomysł władz: strajk lekarzy, sprowadzamy studentów
      medycyny 1-go lub 2-go roku z Wietnamu, urzędnicy z NFZ-tu prowadzają ich po
      szpitalach objaśniając co jest co. Naród klnie, ale ma choć namiastkę opieki, za
      to władza jest z siebie dumna jak nigdy !!
      Takie wspaniałe pomysły można by eksportować... A to dopiero początek,
      kreatywność ludzkiego umysłu jest nieodgadniona.
      Bracia Wachowscy ze swoim "Matrixem" się nie umywają.
    • Gość: m Odpowiedzi na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 22:35
      Odpowiedź na pytanie pierwsze:

Nasza praca głównie polega na piciu kawy, w stołek natomiast pierdzimy tylko na rozpoczęcie i na zakończenie dnia - taki niepisany zwyczaj.

Odpowiedź na pytanie drugie:

Jeśli nasza praca polega na piciu kawy, to chyba zrozumiałe, że nie da się jednocześnie przyjmować wniosków i rozkoszować się każdym najmniejszym łykiem czarnego złota. To są tzw. priorytety.

Odpowiedź na pytanie trzecie:

Jeśli w pakiecie socjalnym zostanie umieszczony wpis: "każdemu urzędnikowi przysługuje dziennie 2 litry espresso", wtedy możecie nas prywatyzować. W przeciwnym wypadku będziemy strajkować, a w ramach urzędowania zastępczego zatrudnicie sobie dziennikarzy lokalnych mediów, kilku baranów z tego forum, a jeśli i tego będzie mało, na pewno z pomocą przybędzie człowiek w magicznym kombinezonie, z umieszczoną na klacie literą "S". Ale po tym zabiegu już nie będzie czego zbierać (może nawet nie będzie niczego?), a z człowieka który miał być "Super...", zostanie każdemu trochę "Soli...".
      • Gość: amelia Re: Odpowiedzi na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 22:44
        marna ta prowokacja, poziom .... sorry, ale przemilczę....
        • Gość: m Re: Odpowiedzi na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 23:51
          Chyba nie spodziewasz się po nas - urzędasach merytorycznej dyskusji. Odpowiedziałem na pytania tak jak umiałem. Jeśli chodzi o słowo "prowokacja", to ja nawet nie wiem co to znaczy. W ogóle mało wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka