Gość: osm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:10 < jest sprzeczne z moimi zasadami etycznymi i nie mogę się na to zgodzić> PODAJ sie do DYMISJI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Etyk Kilka słów do Pana Andrzeja Syguta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 21:39 Ale nie jest to sprzeczne z zasadami etycznymi podatników, którzy składają się na Pana pensję, Szanowny Panie Zastępco Prezydenta - Panie Andrzeju Sygucie! Skoro Pana zasady etyczne są w opozycji z zasadami etycznymi podatników, to nie powinien Pan piastować tej funkcji. Kim Pan jest, do cholery, że aspiruje Pan do miana autorytetu moralnego? Pan wydaje wyrok, że Pawlik jest zły, Pan wydeje wyrok, że monitoring jest zły...itd. Panie Sygut, zamordyzm kuratoryjny stosowany przez Pana i Pana Tomalę tutaj nie przejdzie! Z tymi metodami: zastraszania i poniżania innych (łącznie z podległymi pracownikami) daleko nie zajedziecie! Proponuję przemyślenie sprawy i odejście w niebyt - wieczny niebyt. Etyk (podatnik kielecki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dietetyk Re: Kilka słów do Pana Andrzeja Syguta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 22:07 A ja tez płace podatki na Pana Syguta i to wcale niemałe i popieram go. Kamery w szkołach nic nie dadzą, tak samo jak mundurki. Rozumiem etyku, że nie możesz odżałować Big Romana i jego pseudoterapii szkolnej opartej na założeniu że młodzi są źli, więc trzeba ich złapać za mordę. Zresztą PiS wychodzi z podobnego założenia. Zresztą po co kamery? Zamontujmy chipy dzieciakom np. w uchu. To bedzie lepsze. Brawa dla Pana Syguta za to,że potrafi pójść pod prąd. A ty etyku przypomnij sobie swoją młodość. Co byś pomyślał o ludziach, którzy przyszliby do twojej szkoły zamontować kamery? Młodzież pomyśli to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Kilka słów do Pana Andrzeja Syguta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 01:45 W korytarzach Politechniki Świętokrzyskiej są kamery, ale nie czuję przy nich żadnego dyskomfortu. Żałuję, że w gimnazjum, do którego chodziłem, nie było kamer, a tam na korytarzach działo się wiele i czułbym się dużo bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kilka słów do Pana Andrzeja Syguta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 07:12 przecież monitoring to miara postępu w dziedzinie bezpieczeństwa. Kiedyś pojawiły się kalkulatory, komputery i też miały swoich przeciwników. Nie uciekniemy przed postępem i nie byłoby sensu tego robić. Nie jesteśmy skansenem. Nie rozumiem co tu jest sprzeczne z zasadami etycznymi i ten pan chyba też tego nie rozumie. Jak dzieciak będzie wiedział, że wszystko nagrywa kamera to dwa razy się zastanowi zanim przyłoży koledze albo zabierze mu komórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tylko sie tobie tak wydaje. Panstwo policyjne IP: *.techtel.pl 20.09.07, 00:41 tylko sie tobie tak wydaje. Panstwo policyjne w USA czy UK to nie jest postep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam22 Re: Kilka słów do Pana Andrzeja Syguta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 07:49 cyt "Kamery w szkołach nic nie dadzą" - tak twierdzą Ci którzy nie mają nic wspólnego ze szkołą.W szkole w której pracuję już dawno działa monitoring dzięki któremu złapaliśmy kilku złodziei i zidentyfikowaliśmy bandę z osiedla nekającą uczniów. Trudno mi zrozumieć dlaczego były kurator nie chce dbać o poprawę bezpieczeństwa uczniów. Skoro kamery nie pomagają w bezpieczeństwie to dlaczego są zainstalowane w Urzędzie Miejskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: Kilka słów do Pana Andrzeja Syguta IP: 195.14.65.* 19.09.07, 15:53 cyt "Kamery w szkołach nic nie dadzą" - tak twierdzą Ci którzy nie mają nic wspólnego ze szkołą. Zgadza się. Ten były kurator nigdy nie pracował w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Popieram Syguta IP: *.techtel.pl 20.09.07, 00:40 " Jeśli wprowadzenie kamer uchroni choćby jedną osobę przed agresją, to warto wejść w ten program" Tak, niech wszyscy zrezygnuja z prywatnosci, na rzecz pseudo bespieczenstwa. Jesli zatarg po miedzy uczniemi bedzie wiekszy, to zalatwia go po szkole i kamery beda na nic, jesli mniejszy, to nie jest to taki problem. Nie bojcie sie tak tej Agresji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.205.udn.pl 18.09.07, 22:26 "zasady etyczne" w połączeniu z niektórymi nazwiskami to oksymoron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitoring IP: 78.88.219.* 18.09.07, 23:28 A w SP 25 monitoring jest już od dawna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Sygut musi odejść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 07:33 Szkoda mu pieniądzy a udaje moralistę. Chodzi o to aby na monitorig wyciągnąć pieniądze z kieszeni rodziców !!! Kiedy ten obłudny człowiek odejdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n-lka Re: Sygut musi odejść IP: *.klc.vectranet.pl 19.09.07, 08:14 Postepowanie w sprawie Pawlika zgodne z "zasadami etycznymi"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Sygut musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 17:20 Restrukturyzacja i prywatyzacja ZOZ-u Kielce przez P. Sygyta i jego spółkę też była "zgodna" zzasadami etyki? Chyba zasadami etyki ustalonymi przez nich dla swoich kolesiów? Czy można zgodnie z etyką, solidarnoscią, sprawiedliwością, jakąkolwiek przyzwoitością jednych uwłaszczyć za bezcen na ogromnym majątku wspólnych kosztem drugich wyrzuconych na bruk, skazanych na niebyt, na wegetację, kosztem zniszczenia ich godności, godności ich rodzin, rodzin od pokoleń zasłużonych dla miasta i regionu. Tak postępują ludzie etyczni, czy tak postępuje ktoś, kto nie ma z etyką nic wspólnego? Nie chcę używać dosadniejszych słów, które mi przychodzą na myśl, aby napisać co o ich etyce myślę. Ty, który skrzywdziłeś człowieka ...... nie bądź spokojny...... Spisane będą ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al-2007 Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 08:32 A etyczne było ogłoszenie konkursu w :Ekonomiku: ? Tchnie Pan nienawiścią ! Wciąż Pan pamięta 2001 rok ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitoring IP: 80.51.223.* 19.09.07, 09:16 Sygut i zasady moralne ?!!!! Przecież ten człowiek nie ma żadnych zasad. Chyba dostaje premie z zaoszczedzonych pieniedzy. Szkoły likwiduje w imię dobra dzieci, monitoringu nie będzie w imię dobra dzieci, dobrych dyrektorów pozbywa się w imię dobra dzieci, mierni dyrektorzy (na szczęście chyba była już dyrektorka Norwida) mimo licznych uwag pracują do konca i jeszcze wygrywaja nowe konkursy. PARANOJA TO CO SIE DZIEJE W KIELECKIEJ OŚWIACIE. A on mówi, że ma zasady moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzywdzony Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:13 PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeb Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: 212.160.172.* 19.09.07, 09:24 I to szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tristan Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: 212.160.172.* 19.09.07, 10:43 Pan Sygut pomylił etykę z egzotyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weetek Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitoring IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 11:14 o czym wy tu wszyscy bredzicie?! Dorzucie drut kolczasty i pały w ręce nauczycieli, będzie spokój na pewno.To szkola ma byc a nie więzienie, ma uczyć a nie tresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.205.udn.pl 19.09.07, 21:56 Szkoła ma też zapewnić bezpieczeństwo dzieciom, które do niej uczęszczają; dwie kamery nie rozwiążą tej sprawy, ale jeśli zainstaluje się je w szatniach, to może chociaż zmniejszy się liczba kradzieży. Wolę kamerę niż, żeby moje dziecko w zimie do domu wracało w trepkach. Nikt nie chce montować tych kamer w salach lekcyjnych. Tam przecież za bezpieczeństwo dzieci odpowiada nauczyciel Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Wielki BRAT 19.09.07, 14:37 wielki brat jest wszędzie i ogląda każdego z nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany nieporozumienie total IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.09.07, 16:05 Wola mieszkańcow wspólnoty samorządowej to rzecz święta ! Jeśli ktoś tego nie jest w stanie pojąc /myli demokrację z zamordyzmem/, to co u licha porabia na posadzie, za pieniądze budżetowe miasta ????!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: nieporozumienie total IP: *.205.udn.pl 19.09.07, 21:58 A tak sobie siedzi... i plecie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijowiak Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 18:15 Panie V-ce WEL-u ! Jest pan tak samo arogancki i takim samym besserwisserem jak pana wielki szef.Niech się pan opamięta, bo taka postawa prowadzi donikąd,jak chociaż w przypadku grandy z MPK.Przecież tylu ludzi, którzy są w opozycji do pana nie może się mylic.Pan oczywiście sądzi inaczej i to jest właśnie przejaw owej wielkiej arogancji , która na dobre zagnieździła się w kieleckim magistracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źmior Szczypce kowla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:16 Po to ma kowal szczypce aby sobie rąk nie parzył. Po to w szkole są nauczyciele aby zadbać o bezpieczeństwo uczniów. Monitoring moze czasem pomóc ale nie może zastepować nauczycieli. Jeżeli mają być pieniądze na kamery to chyba z pieniędzy przeznaczonych na nauczycieli. ź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Szczypce kowla IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.09.07, 20:36 Uczniowie przychodzą do szkoły już ukształtowani,przez dom, środowisko,media..Jesli władza zapomniała kiedyś o rodzinie i godziwych warunkach do życia - to dlaczego za skutki tego stanu rzeczy /patologia/,ma płacić teraz nauczyciel,który również jest w pewnym sensie ofiarą III RP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źmior Re: Szczypce kowla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:43 To za co płacą nauczycielom? Czy za przekazanie i wpojenie wiedzy i zapewnienie bezpieczeństwa uczniów? Może to za duże wymagania? Czy posyłając dziecko do szkoły mam wraz z nim wysyłać bodygarda? To ja poproszę o dotacje szkolną na moich synów a o ich edukację zadbam sam. A może całkowicie prywatny system szkolny? ź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćmór Re: Szczypce kowla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:37 Panie źmór jak proszę o zwiększenie składki zdrowotnej, koniecznie trzeba takich jak Pan objąć dodatkową terapią , zmora wszystkowiedzących, wpisuje się Pan w kanon obecnie rządzących, szkoda mi Pana dzieci o ile znalazł Pan taka głupią która takowe z Panem by chciała mieć ps. Pan Sygut nie po raz pierszy nie potrafi rozróżnić swoich "zdrowych" ideii od potrzeb społecznych, sobiepaństwo Tego Pana to constan w jego zachowaniu, kilka lat temu publicznie zajmował stanowiska np w sprawie reformy oświaty, teraz jakoś ich nie przypomina, czyżby się bał przyznać ,że jak kazdy z nas czasem ( jemu jednak częściej niz czasem ) się mylimy ? Pretendowanie do roli papieża jest godne pożałowania jak cały Pana dorobek , pozdrawiam Pana i mam nadzieję że swoje genialne pomysły będzie Pan realizował na działce i przekona Pan swoja trawę co by lekko czerowanawa była bo to słuszne jest... czasem byś pomyślał o ile możesz to robić i zamknął swoje złote usta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Szczypce kowla IP: *.205.udn.pl 19.09.07, 22:10 Ten cały monitoring to raptem 2 (DWIE) kamery na szkołę - mają być montowane przy wejściu do szkoły. W większości szkół jest już monitoring - zazwyczaj kamery umieszczane są w szatni, ale widziałam też kilka na korytarzach. Osobiście myślę, że poprawia to bezpieczeństwo dzieci w szkole. Nauczyciel odpowiada za dziecko w czasie lekcji i dyżurów - mam nadzieję, iż nie oczekujesz, że nagle obowiązkiem nauczyciela stanie się pilnowanie butów w szatniach, albo wystawanie przed szkołą z lornetką i wyłapywanie palaczy. Nauczyciel ma przede wszystkim dziecko uczyć, nie wierz w to, że w ciągu godziny-dwóch tygodniowo jeszcze każde dziecko wychowa i zlikwiduje patologie (kradzieże, palenie papierosów, agresję). Takie cuda się nie zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Źmior Re: Szczypce kowla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:10 Witaj Alu! :-) To zamieńmy słowo nauczyciel na szkoła a o ile wiem ta składa się z nauczycieli ... Czy teren przed budynkiem szkoły o ile jest wydzielony to też szkoła? > Nauczyciel odpowiada za dziecko w czasie lekcji i dyżurów - mam > nadzieję, iż nie oczekujesz, że nagle obowiązkiem nauczyciela stanie > się pilnowanie butów w szatniach, albo wystawanie przed szkołą z > lornetką i wyłapywanie palaczy. Tiaaa, to kto odpowiada za dziecko w czsie przerw? Gdyby zastosować twojój sposób myslenia to Twoja tygodniowa praca ogranicza się do pensum. Nauczyciel ma przede wszystkim > dziecko uczyć, nie wierz w to, że w ciągu godziny-dwóch tygodniowo > jeszcze każde dziecko wychowa i zlikwiduje patologie (kradzieże, > palenie papierosów, agresję). Takie cuda się nie zdarzają. To w takim razie proszę uzależnić pensje nauczycieli od wyników uczniów. ź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Szczypce kowla IP: *.205.udn.pl 20.09.07, 08:41 Szkoła "składa się" z nauczycieli, obsługi (portierzy, woźne, administracja itp)... Widzę, że masz problemy ze zrozumieniem tego co napisałam: "Nauczyciel odpowiada za dziecko w czasie lekcji i dyżurów" bo pytasz "kto odpowiada za dziecko w czasie przerw". Pomyśl może chwilę i zastanów się kiedy są dyżury. Dobrze byłoby zastosować jakikolwiek "sposób myślenia" zanim wdajemy się w takie dywagacje. Prośba jest dyskusyjna, bo czego ma dotyczyć: oceniamy czy nauczyciel potrafił zastąpić dziecku rodziców i je wychował? Czy oceniamy wyniki w nauce? NAprawdę uważasz, że pensje nauczycieli powinny być uzależnione od wyników? Uważasz, że przy tym samym wkładzie pracy ze strony nauczyciela wyniki uczniów będą takie same w elitarnym liceum i w szkole zawodowej? A moja praca - no cóż, to kilkadziesiąt godzin na tydzień, 7 dni w tygodniu - tak się czasem zdarza, jak ma się własną firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żmior Re: Szczypce kowla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 18:22 > Widzę, że masz problemy ze zrozumieniem tego co > napisałam: "Nauczyciel odpowiada za dziecko w czasie lekcji i > dyżurów" bo pytasz "kto odpowiada za dziecko w czasie przerw". > Pomyśl może chwilę i zastanów się kiedy są dyżury. Dobrze byłoby > zastosować jakikolwiek "sposób myślenia" zanim wdajemy się w takie > dywagacje. "Nauczyciel odpowiada" Ten nauczyciel, liczba pojedyncza=konkretna osoba. Mam zły tok myślenia? > Prośba jest dyskusyjna, bo czego ma dotyczyć: oceniamy czy > nauczyciel potrafił zastąpić dziecku rodziców i je wychował? Dyskutujemy o tym czy nauczyciele, szkoła wywiązuje się z obowiązku zapewnienia bezpieczeństwa uczniom. W sumie pytania brzmi dlaczego uczniowie nie są bezpieczni w szkole. Po co monitoring skoro o bezpieczeństwo dbają nauczyciele. NAprawdę uważasz, że pensje nauczycieli > powinny być uzależnione od wyników? Uważasz, że przy tym samym > wkładzie pracy ze strony nauczyciela wyniki uczniów będą takie same > w elitarnym liceum i w szkole zawodowej? A dlaczego nie? W systemach opartych na zdrowych zasadach to działa. Wiem jednak, że w naszym postkomunitycznym kraju to zbyt radykalne stanowisko więc wystarczy mi gdy jakaś 1/4 część pensji nauczyciela była zależna od wyników egazminów uczniów. ź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Szczypce kowla IP: *.205.udn.pl 20.09.07, 21:32 Po co monitoring? Żeby zapewnić dzieciom (i ich własności) bezpieczeństwo. Prosty przykład. W jednej ze szkół skradziono dziecku buty z szatni - po obejrzeniu nagrań z monitoringu znaleziono sprawców. Po co monitoring? Bo uczniowie są coraz bardziej niebezpieczni. To efekt źle pojętego "wychowania bezstresowego", które sprowadza się braku zainteresowanie rodziców co się dzieje z ich dzieckiem w czasie wolnym, z kim się spotyka, co robi 10-cio czy 12-sto/latek poza domem o 22 itd. Po co monitoring? Bo nauczyciel jest bezsilny w drastycznych przypadkach (patrz: uczniowie zakładają mu kosz na głowę, uczniowie wyzywają go od najgorszych, czy rzucają w niego śmieciami - to przykłady z mediów) - nawet jeśli uczeń zostanie ukarany za takie zachowanie to i tak się odwoła do kuratorium np. i wygra. Po co monitoring? Bo zamiast karać sprawców przestępstw na terenie szkoły, przełożeni wyciszają sprawy, więc taki nastoletni bandyta czuje się bezkarny - a nagranie z monitoringu może być dowodem w sądzie i z tym liczą się bardziej niż z "naganą ustną dyrektora", jak to ktoś ostatnio opisał. Ideologię postkomunistyczną schowaj do szuflady. Wyjaśnię jeszcze raz bo chyba jednak nie zrozumiałeś. Do liceum idą dzieci najlepsze, do zawodówek - o najsłabszych ocenach. Przykład (hipotetyczny): nauczyciel języka angielskiego w dobrym liceum ma klasę na poziomie zaawansowanym, dzieci świetnie znają język, a ich poziom w pierwszej klasie to First Certificate. Mają 3 lata na dalszą naukę języka - załóżmy, że pracują powoli, więc osiągają poziom Advance Certificate (różnica jednego poziomu od początku szkoły). Nauczyciel języka w technikum ma klasę na poziomie pre-intermediate. W ciągu kolejnych lat, przy znaczących nakładach pracy ze strony nauczyciela i uczniów są w stanie osiągnąć poziom upper- intermediate - czyli niższy niż pierwszoklasiści w liceum. (To różnica 2 poziomów od początku szkoły) I jak chcesz teraz ocenić sukces nauczyciela? Czy oceniamy ostateczny poziom uczniów, czy postępy, jakie poczynili od początku szkoły? Masz czas na zastanowienie, życzę miłego odpoczynku w weekend. U mnie zapowiada się pracowicie, może napiszę coś po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezydent Re: Szczypce kowla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:11 Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yupi Zasady etyczne śmiech Panie Sygut IP: *.socal.res.rr.com 19.09.07, 22:55 Wstydziłby się jeśli takie słowa wypowiada urzędnik osoba publiczna to jest już nienauczalna i powinna odejść z urzędu. Co mnie obchodzi Pana zdanie jest ustawa i interpretowanie jej na swój sposób dobrze nie rokuje edukacji w tym wydaniu. Nie ma peniędzy a na ziemię na lotnisko na opracowania TO JEST a na bezpieczeństwo dzieci nie ma TO PRECZ Z URZĘDU. Wszyscy jesteście siebie warci. Jest Pan od przestrzegania prawa i na szczęście nie jest Pan jeszcze sędzią, proszę również za dużo nie myśleć tylko coś zrobić w końcu pożytecznego i mądrego w tym mieście ma Pan jeszcze szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot Re: Zasady etyczne śmiech Panie Sygut IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 19.09.07, 23:36 Czy zasady etyczne mogą pozostawać w kolizji z zasadą bezpieczeństwa dzieci ? Cóz to są zatem za zasady ? To jest jakaś zwykła lipa, a nie etyka. Po prostu WSTYD ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HighAlt blokuje szkolny monitoring - Slusznie IP: *.bos.east.verizon.net 20.09.07, 02:25 Po co wogole wychowywac dzieci... po prostu zainstalowac wszendzie kamery.. jak sie nie sluchaja i ich kamera wychwyci to wyslemy do nich Goryli i palami po ryju.. to zaczna sie sluchac.. co za nonsense.. USRAEL WON Z POLSKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usa Re: blokuje szkolny monitoring - Slusznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 02:53 pisanie czy czytanie bardziej szkodzi tobie i jedno i drugie ale nie martw sie natura twój problem rozwiąże i zasilisz obieg materii ...zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 08:26 Kolejną blokadą p. Syguta i p. Tomali będzie odebranie imion patronów najlepszym szkołom tzn.IV LO- Hanki Sawickiej i Zespołowi Szkół Ekonomicznych- Oskara Langego. To są zasady etyczne p. Syguta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeżwy Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 20.09.07, 12:29 hehe to nie są zasady etyczne, tylko przegięcie ideologiczne, a przecież nie OTAKE Polskę chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitoring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 22:17 Czy ten Pan jest niezatapialny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.klc.vectranet.pl 26.09.07, 08:17 jak widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imiołek Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:35 A czego po tego typu Osobistości można się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:03 Niestety, po tego typu Osobliwości niczego innego nie można się spodziewać. Osobliwość ta ma na rękach krzywdę i krew ludzi wyrzuconych z pracy w ZOZ-ie. Nie zapomnimy mu tego nigdy. Ręka sprawiedliwości wcześniej czy później na pewno go dosięgnie. Czy można "udawać" świętego na wszystkich uroczystościach kościelnych, mając taką przeszłość? Ty, który skrzywdziłeś człowieka ........... nie bądź spokojny ................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trick Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 28.09.07, 23:18 Ale w czym rzecz ? Przecież To radni decydują,a prezydent i jego z- ca są tylko Wykonawcami woli organu stanowiącego.W Kielcach jak za PRL-u wszystko na głowie postawione ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzywdzony Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:37 "Ty, który skrzywdziłeś człowieka .... nie bądź spokojny ......." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy.K Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitoring IP: *.chello.pl 03.10.07, 00:48 Szanowny Panie Andrzeju! Już 12 lat pracuję z młodzieżą tzw. trudną,zdążyłem nazbierać wiele doświadczeń. Dlatego z pełnym przekonaniem popieram Pańskie działania. To nie dzieci się zmieniły, tylko czasy przyszły takie, że muszą one ukrywać swoje dzieciństwo przed okrutnym światem. Spotkałem "twardziela" 14-letniego chłopca-przestępcę, który w tajemnicy spał ze swoim pajacem, lalką z niemowlęctwa. Młodzież należy uczyć i wychowywać , a nie kontrolować i karać, rozmawiać, a nie zamykać. Z wyrazami szacunku... Jerzy.K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patri Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 03.10.07, 11:45 Można się faszerować truizmami do upadłego,ale czy w ten sposób stworzymy chociaz minimum gwarancji,ze dzieci w szkole będą czuć się bezpiecznie ? Urzędnik musi być pragmatykiem a nie ideologiem !!!!! Jesli ktoś nie myśli kategoriami zagrożeń, to może powinien być kaznodzieją ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n-lka Re: Wiceprezydent Kielc blokuje szkolny monitorin IP: *.klc.vectranet.pl 13.10.07, 13:09 Sygut olal Lubawskiego i postanowil na swoim! Odpowiedz Link Zgłoś