Dodaj do ulubionych

Konwencja LiD-u w Kielcach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:46
Głosuję na LiD, to jedyna przeciwwaga dla PiS! Mam dosyć tych szaleńców od
Kaczyńskich!
Obserwuj wątek
    • Gość: Komunista Jacek Kuroń... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:50
      krytykował swoich przyjaciół z UW pod koniec życia.
      JK krytykował restauracje kapitalizmu w której sam uczestniczył i należy mu
      oddać przynajmniej tutaj honor iż był uczciwy w przeciwieństwie np. do
      Mazowieckiego który popierał reformy Balcerowicza zawsze.
      Jacek Kuroń...nie mógł się pogodzić z rzeczywistością i napisał w liście
      do...alterglobalistów iż to od nich zależy jak potoczą się losy nie tylko
      Polski ale i świata.
      Krytykujecie wyłącznie Kaczyńskich i PiS a nie zauważacie drugiego dna problemu.
      Otóż władza PiS-owska jest ubocznym produktem transformacji w której czynny
      udział brali właśnie Mazowiecki, Onyszkiewicz, pani Bochniarz.
      PiS żeruje na cudzej krzywdzie (jak Kurski mawia "ciemny lud to kupi") a LiD
      do tej pory nie próbuje zdemaskować iż ta formacja nic prospołecznego nie
      uczyniła.
      Krytyka lewicy opierała się od zawsze na krytyce starego a LiD stare wcale nie
      lepsze od IV RP chce przywracać.
      Pan europarlamentarzysta Siejka (jak można było wywnioskować z programu
      "Młodzież Kontra") jest zwolennikiem blairyzmu ideologii tworzącej jakąś
      iluzje kompromisu pomiędzy światem kapitału a światem pracy.
      Jestem wobec LiD-u krytyczny bo jest to formacja która nie jest
      socjaldemokratyczna nawet w sensie skandynawskim czy francuskim lub
      hiszpańskim. LiD jest prokapitalistyczne jak twierdzi nawet Józef Pinior.
      • prawnik0 Co z tego że poglądy słuszne, kiedy znowu kłamiesz 24.09.07, 09:54
        Komunisto, Siejka nigdy nie był europarlamentarzystą i w związku z tym nie mógł
        w programie ,,Młodzież kontra" rozsiewać miazmatów blairyzmu:-) W ogóle nie
        występował w życiu w tym programie...Oczywiście napiszesz, że pisałeś o SLD w
        ogólności i nie wiesz czemu się czepiam, ale pisanie z Tobą zaczyna przypominać
        dowcipy o Radiu Erewań.
        • Gość: Komunista Prepraszam pomyliło mi się nazwisko...Szejna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:12
          ten był i nie kłamię:)
      • Gość: mag Re: Jacek Kuroń... IP: 82.139.60.* 01.10.07, 17:20
        [...]LiD jest prokapitalistyczne jak twierdzi nawet Józef Pinior."

I nie może być inaczej. "O taki ustrój żeśmy walczyli i Lechu skakał przez płot."
    • Gość: Edward Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:52
      Kwaśniewski - jesteś OK.
      Olewaj te brukowe pierdoły.
      Wielki człowiek olewa szczekanie piesków.
      Trzymaj się.
      Brak w Polsce człowieka z klasą, ineligencją i normalnego,
      bez nadęcia, notorycznych odbić, nie pazernego na wszechładzę
      i nie chcącego ogłosić się mądrością wszechmoherów, ani wybrańcem
      nieba.
      Kundle zawsze będą szczekać- a to robia bo nic innego nie potrafią!
      Wrrrr, wrrr, ale coś o gospodarce, ekonomii, przedsiębiorczości, bez
      totalnej klerykalizacji i bezwzględnej służalczości każdemu w
      koloratce.
      Jest Pan OK - inteligencję, rozum, kulturę to się ma w sobie, a nie
      wydukuje z nadęciem i sapaniem. Mali dosłownie i w przenośni
      otaczają się służalcami i bezwzględnie posłuśznymi klakierami- co
      widać. Dyktatura, szaleństwo, chore wizje i obsesje- to dobre ale w
      lesie na jakimś zadupiu.

• Gość: dumny Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.09.07, 21:59
        Pan Borowski przerósł samego siebie. Otworzyłem okno, aby wpuścić
        powiew rodzimego Wersalu.
      • Gość: Komunista Panie Edwardzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:06
        Nie kto inny jak były prezydent ego kraju czyli Aleksander Kwaśniewski podpisał
        konkordat z instytucją KK.
        Pan Kwaśniewski jest gwarantem zapisu w konstytucji gdzie komunizm został
        zrównany z faszyzmem co...prawica wykorzystuje.
        Ja pomimo takich a nie innych głoszonych "tępych poglądów" wobec
        zdroworozsądkowych katolików nic nie mam.
        To były pan prezydent klepał...Glempa po ramieniu (nie tylko w geście
        grzeczności) ale po prostu mizdrzył się do hierarchów.
        Pan Kwaśniewski to nie Zapaterro...on liczy na neoliberała Blair'a.
        Czy LiD podnosi kwestie finansowania "ojca" Rydzyka przez kapitalistę z Urugwaju?
        Przedsiębiorczość w wydaniu LiD-owskim zapewne opierać się będzie na dalszej
        prywatyzacji...
        Czy na konwencji partii przemawiali przywódcy związkowi, zwykli robotnicy,
        ludzie pracy?
        Czy LiD pamięta że Świętokrzyskie to w głównej mierze kiedyś robotnicy i chłopi
        zasuwający na panów?

• Gość: ryj pajace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:56
      ....jak na nich patrzę to żygać mi sie chce a Stepień wygląda jak
      Lenin
      • Gość: trick Re: pajace IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.09.07, 22:01
        Lenin był czerwony od wewnątrz..
      • Gość: Komunista Re: pajace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:11
        Tylko że pan Stępień nawet nie przypomina z głoszonych poglądów J.J Lipskiego a
        co dopiero....Lenina...
    • Gość: Bisnesmen Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.chello.pl 23.09.07, 22:01
      Ja też na SLD głosuje. Może wreszcie będzie można interesy normalnie
      robić. Teraz nic sięnie da załatwić - łapówki nikt nie weźmie bo sie
      boją tego oszołoma Ziobry. Ludzi z SLD wyrzucili - dawniej dużo mi
      pomagali w interesach. Teraz dupa. Ludzie lewicy wracajcie. Dla
      dobra ludu takiego jak ja.
    • Gość: Antybolszewik Kapitalistyczny PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 23:01
      Biedni (bo głupi) są ludzie którzy głosują na krętaczy którzy dorobili się na
      transformacji systemowej.
      Bogacze z napchanymi portfelami podają się z "opiekunów biednych". Który z
      byłych parlamentarzystów SLD żyje skromnie i nie ma "jakiś biznesów"?
      • Gość: gość Re: Kapitalistyczny PRL IP: *.klc.vectranet.pl 23.09.07, 23:07
        A który z działaczy prawicy jest biedny? Każdy grabi do siebie,
        niezależnie od barw politycznych.
        • Gość: Antybolszewik Re: Kapitalistyczny PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:51
          "Każdy grabi do siebie,
          niezależnie od barw politycznych."
          Tylko że politycy prawicy nie są tak obłudni i zakłamani jak SLD.
          Walczyli o klasę robotniczym a w tym samum czasie dzielili się udziałami w
          fabrykach (czerwoni fabrykanci :-).
          Walczyli w sejmie o ulgi dla biedaków z których najwięcej skorzystali najbogatsi
          idt.
          Pomioty PRL-u są korzeniem polskiej korupcji !!
          Niestety niektórzy z nich przenieśli przenieśli się do PiS bo wszystkich ich
          przerósł guru z Torunia.
          • Gość: Komunista Re: Kapitalistyczny PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:28
            Prawica zachowuje się "uczciwie" w swoim fałszu tzn. jest zaprzyjaźniona z
            kapitałem i tego nie ukrywa.
            No może poza PiS, ci faktycznie przejęli retorykę socjalną m.in. od SLD ale kłamią.
            Działanie SLD na przestrzeni lat obliguje do stwierdzenia faktu iż nie była to
            lewicowa czy czerwona polityka a po prostu sprzeniewierzone ideały.
            Najsmutniejsze jest że nikt z czołowych polityków SLD nie chcę się przyznać że
            popełnili kupę błędów które utorowały drogę do władzy kaczorom...
            Borowski to liberał, co robi w jego partii Sierakowska deklarująca się jak
            socjalistka. Co robi tam Pinior?
            Zgodzę się że w latach 80-tych w PZPR-ze grupa karierowiczów zawłaszczyła sobie
            lewą nogę i niestety do dziś ją ciągnie...
            Cierpią na tym lewicowe doły i klasa robotnicza (w zasadzie przez ostatnie 18
            lat kapitalizmu zredukowana do Śląska.)
            Ja na tej lewicy nie dostrzegam bolszewików bo ci przynajmniej (pomimo ogromnych
            błędów, biurokracji z czego wynikał feudalny charakter Rosji) mieli jakiś plan
            zmiany.
    • Gość: Antykapitalista Ja bym nawet powiedział... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 23:35
      że pan Kwaśniewski swoją polityką "kompromisu" psuje lewicę a na to muszą
      patrzyć się jej wyborcy i sympatycy.
      Wprowadzenie do NATO (choć najpierw jeszcze SdPR było przeciwne), wyrzucenie z
      deklaracji programowej zapisów o "demokratycznym socjalizmie", ugodowość, cięcia
      na samotnych matkach w latach 2001-2005, forsowanie podatku liniowego, obniżanie
      podatków, agresja
      na Irak którą zatwierdził przecież pan Kwaśniewski to polityka władz SLD. Mam
      szacunek dla dołów SLD-owskich ale ich wiara w lewicowość LiD-u jest tylko
      złudzeniem
      • Gość: Polak Re: Ja bym nawet powiedział... IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.09.07, 23:39
        Jest mi przykro i wstyd,ze tacy ludzie byli przedstawicielami
        Polskiego Narodu.
        • Gość: gfu LiD tak!SLD nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 07:35
          Kwaśniewski tak!Borowski tak!Dubaniowski tak!Siejkowski i Kopytowski
          nie!
          • Gość: Nieposłuszny LiD nie!SLD nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:07
            Inna LEWICA tak ale nie od Kwaśniewskiego czy Millera...
    • Gość: Grzesiek Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 07:47
      Więcej wódy na Ukrainie dla Polaków będzie, gdy liiiid wygra?
    • Gość: Radio_na_ryja Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:11
      Wszyscy już chyba zapomnieli że jakby nie Kaśniewski to by już nie było
      województwa świętokrzyskiego.
      Liderzy obecnego PO i Pan Lubawski byli orędownikami likwidacji województwa i
      zrobienia z Kielc zaplecze Krakowa.
      Na razie PO nic na ten temat nie mówi :-(.
      • Gość: wkurzony Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 24.09.07, 10:17
        Ale za to nie ma kilku milionów ludzi w Polsce, wielu podlega opiece
        psychiatrycznej,setki zdegradowanych wybrało,często wraz z
        dziećmi,drugi lepszy świat.Czyliż same pozytywy z okresu
        panowania "polskiego " światowego polityka.O gospodarce nie warto
        wspominać.
      • havi1 Re: Konwencja LiD-u w Kielcach 24.09.07, 10:20
        I tak jest zapleczem, ale taniej siły roboczej,
        "nie płaczemy za kielcami"
        Taki był tytuł w wyborczej jak ogłoszono ustanowienie woj. świetokrzyskiego
        • Gość: trick Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 24.09.07, 10:25
          Poczekajmy na II część Raportu.Afera starachowicka to tylko zapewne
          ogniwko w łańcuchu "biznesowym ".A durnota cieszy się z koralików i
          bez.
    • Gość: ! Spot wyborczy LiD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:07
      pl.youtube.com/watch?v=g45OBLlpvSU
      pl.youtube.com/watch?v=Cef-xQ3Tdjc&m
      • Gość: Komunista Welcome Everybody...+:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:25
    • Gość: Rozbawiony... Warto jeszcze dodać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:30
      pl.youtube.com/watch?v=yzevoYYglPI
      pl.youtube.com/watch?v=kF6lycBizfE&mode=related&search=
    • Gość: Jeremiasz Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 15:10
      LiDziu moja kochana, klękam przed Tobą na kolana, tylko Twoja
      wygrana, uwolni nas od Pisotyrana.
      • Gość: PIPI Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 24.09.07, 17:05
        On taki Pisotyran jak wasz idol przestawiciel Narodu Polskiego.
        • Gość: wyborca Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: 212.160.196.* 24.09.07, 17:14
          widzę że w tym LiD to same moczymordy na czele z Kwachem i nie
          Polskie nazwiska,tylko PiS może wyprowadzić Polskę na prostą tak nam
          dopomóż Bóg
          • Gość: Entuzjasta krytyki Ale ciemnogród... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 19:04
            Komunista ma racje twierdząc że Kwaśniewski nie realizował w okresie swoich
            rządów lewicowej polityki, nie wdrażał lewicowych idei.
            Dobrze uzasadnia twierdząc że kaczory to wytwór III RP...
            Kwaśniewskiego pochodzenie nic niema do tego w jaki sposób była uprawiana
            polityka przez lata...
            We Francji rządzi Sarkozy który Francuzem nie jest...
    • Gość: OSSE Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:21
      Żałuję że w niedzielę nie chciało mi się zwleć tyłka i poczłapać do
      WDK (?) żeby zobaczyć te "morde ty ichnią". Chociaż nie do końca...
      W napływie natchnienia spitrasiłem wierszyk o Kwaśniewskim, którego
      wonczas nie zapisałem - a szkoda. gdyż byłem zmęczony i wino "źle
      podziałało". Poza tym jestem osobą prywatną i można mi robić co się
      chce.

• Gość: rolla23 Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 20:50
      MORDO TY NASZ

www.pis.org.pl/multimedia.php?play=149#wideoframe
      • Gość: pigwolarum Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 25.09.07, 11:56
        I czego można oczekiwać od społeczeństwa,dla którego wzorcem godnym
        naśladowania,narodowym słoneczkiem,była.. MORDA ze switą ..hehehe
        rozbawioną
    • Gość: wyborca Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 14:56
      Czy człowiek mający problem alkoholowy jest najlepszym kandydatem na
      premiera Rządu RP?
      • Gość: niestety Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 25.09.07, 23:05
        To są JAWNE kpiny z Polaków !!! Trzeba być zepsutym koniunkturalistą
        albo mieć ciężki niedorozwój, aby sądzić inaczej.
    • Gość: wyborca Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 16:52
      Jak ogłosiła na konewncji pzpr w Warszawie jego "twarz" - mordo ty
      nasza pijana - sld jest partią lesbijek i pedałow. Nic dodać - nić
      ująć. Gratuluję fanom i wyborcom pzpr.
      • Gość: gość Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.klc.vectranet.pl 30.09.07, 17:17
        Człowieku opanuj się, jeśli nie masz argumentów to nie zabieraj
        głosu. Miotanie inwektyw jest oznaką słabosci. Coś ci się
        pomieszało. Lewica i PZPR. A kaczory i bolszewicy pasują ci?
        • Gość: trick Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 30.09.07, 17:51
          Jak ktoś jest "wykształcony" na moskiewskiej,imperialistycznej
          doktrynie,to czy można mu przypisać zdrowe,normalne lewicowe
          postrzeganie problemów świata pracy w całkowicie odmiennym systemie
          ekonomicznym ? BEZ JAJ strusich... Zwykła jazda na ciemnym ludzie" i
          tyle(((:"
          • Gość: Komunista A co sądzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:03
            o imperialistycznej polityce USA która opiera się na okupowaniu państw tylko z
            racji występujących tam w dużej ilości surowców takich jak np. złóż ropy?
            Co sądzisz o tym że Kaczyńscy i minister Szczygło kontynuują politykę poddańczą
            wobec reżimu panującego w USA którą wszakże namacalnie rozpoczął rząd podobno
            "lewicowy" czyli SLD?
            Rozumiem że jesteś za tzw. "zobowiązaniami" które sprowadzają się nie do
            wprowadzania porządku w Iraku czy Afganistanie a do legitymizacji działań
            których zwykli Irakijczycy czy Afgańczycy zupełnie sobie nie życzą.
            Przypominam iż stalinowskiego wielkiego brata załatwił nam nie kto inny jak ...USA.
            Otóż te mocarstwo razem z racji swoich imperialnych i kapitałowych dążeń
            podzieliło Europę właśnie z "wielkim bratem: ze wschodu.
            • Gość: patri Re: A co sądzisz IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 30.09.07, 18:34
              Nie popieram,tym bardziej dwa grzyby w barszcz. Moze już czas aby
              Ludzie poszli po rozum do głowy, wykazali się zdrowym rozsądkiem i
              patriotyzmem.Wielki obciach robi nam ta śmietanka kremlowa..
              • Gość: Komunista Bush i Putin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:58
                Otóż synalek starszego z Georg-ów nie jest w cienie bity i wojna którą rozpoczął
                ma podtekst tylko i wyłącznie ekonomiczny.
                O żadne wyzwolenie bezbronnych Irakijczyków nie chodzi.
                Chodzi po prostu o to aby finansjera mogła się swobodnie osiedlić w Iraku a
                biznes militarny się kręcił.
                Ponad pół mln. ofiar w Iraku to w zasadzie zbrodnia za którą poniekąd Bush,
                Blair i kolejne władze w Polsce odpowiadają tym bardziej że żadnej broni
                masowego rażenia w Iraku nie było.
                Tarcza którą próbują nam wcisnąć jankesi będzie tylko wyrazem naszej bezsilności
                politycznej.
                Tarcza ta nas stawia w roli pierwszego do odstrzału jeżeli będą mieli chęć tak
                islamiści.
                Putin to natomiast na pozór osoba przypominająca Jarosława Kaczyńskiego.
                Putin stworzył partię która tak jak PiS powołuje się na patriotyczne sentymenty
                i używa retoryki która przykuwa uwagę biednych choć realnie ich sytuacji nie
                poprawia.
                Putin ma na swoim koncie wojnę w Czeczeni.
                Wydaje mi się iż wasalizacja stosunków politycznych czy to z USA czy z Rosją
                niema sensu.
                Należy zachować umiar i dystans.
          • Gość: gość Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.klc.vectranet.pl 30.09.07, 18:06
            Czy Olejniczak, Lityński, Onyszkiewicz to ludzie kształceni na
            komunistycznej doktrynie? Ludzie mają prawo zmieniac poglądy jak np.
            Rokicina, Płazynski i inni.
            • Gość: Komunista Należy wyjaśnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:21
              że pan Lityński to osoba która w LiD-zie tylko potwierdza bezideowość tej formacji.
              Tzn. pomimo iż pan Lityński przeszedł pewną długą drogę do porozumienia jego
              poglądy zasadniczo się nie zmieniły. On jest centrystą dla którego nazbyt
              lewicowy o dziwo jest rząd w Hiszpanii a guru lewicowości to dla niego Tony Blair.
              Niestety to sama "lewica" się w Polsce zmieniła i jej antykomunizm jakby
              utwierdza prawicę w przekonaniu że można np. cały okres PRL-u przekreślić.
              Polska Ludowa nie mogła być komunistyczna gdyż po pierwsze wyrastała z okresu
              stalinowskiego czyli całkowitego zaprzeczenia ideologii marksistowskiej.
              PRL to był socjalizm i to nieudolnie realizowany.
              Skończyło to się niestety upadkiem tego systemu co wynikało szczególnie z
              odchodzenia prominentnych członków partii od ideologii już w latach 70-tych.
              Nazywanie SLD czy LiD formacją komunistyczną stanowi brak wiedzy na temat
              ideologii komunistyczne.
              Komunistyczne są ale Komunistyczna Partia Czech i Moraw czy Odrodzenie
              Komunistyczne we Włoszech.
              W Polsce w co przyznaje redaktor Żakowski z Polityki formacja która się podaje
              ze "lewicową" jest tak naprawdę "centroprawicowa".
              • Gość: kielczanin Re: Należy wyjaśnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 17:39
                "Niudolnie zrealizowany'?Dobry człowieku ,nie wiesz o czym mówisz .
                Twoi nieudolni - w 1952r zakatawali moją babcię w kieleckim
                więzieniu,za to,że chłopcom,którym wynajmowała stancję mówiła prawdę
                o Katyniu.Zrehalibitowana w 1990r.
                • Gość: Komunista Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 17:53
                  Stalin i jego rożne pieski mordowali wszystkich, nawet tych co mogli być uważani
                  za zasłużonych.
                  A Katyń jest tylko dowodem obłąkanej polityki stalinowskiej z którą żadna ideowa
                  lewica się nie identyfikuje.
                  • Gość: patri nie wiem IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 01.10.07, 18:02
                    Ideowa lewica? W którym kraju ???
                    • Gość: Komunista Przyznaje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 19:50
                      brak na razie takiej.
                      Ale ten stan minie.
                      Polityka nie zna próżni.
            • Gość: patri Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 30.09.07, 18:36
              Nie chodzi o satelity, które oczywiście też mają swój ukryty
              interesik..:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka