Gość: Marcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:46 Głosuję na LiD, to jedyna przeciwwaga dla PiS! Mam dosyć tych szaleńców od Kaczyńskich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Komunista Jacek Kuroń... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:50 krytykował swoich przyjaciół z UW pod koniec życia. JK krytykował restauracje kapitalizmu w której sam uczestniczył i należy mu oddać przynajmniej tutaj honor iż był uczciwy w przeciwieństwie np. do Mazowieckiego który popierał reformy Balcerowicza zawsze. Jacek Kuroń...nie mógł się pogodzić z rzeczywistością i napisał w liście do...alterglobalistów iż to od nich zależy jak potoczą się losy nie tylko Polski ale i świata. Krytykujecie wyłącznie Kaczyńskich i PiS a nie zauważacie drugiego dna problemu. Otóż władza PiS-owska jest ubocznym produktem transformacji w której czynny udział brali właśnie Mazowiecki, Onyszkiewicz, pani Bochniarz. PiS żeruje na cudzej krzywdzie (jak Kurski mawia "ciemny lud to kupi") a LiD do tej pory nie próbuje zdemaskować iż ta formacja nic prospołecznego nie uczyniła. Krytyka lewicy opierała się od zawsze na krytyce starego a LiD stare wcale nie lepsze od IV RP chce przywracać. Pan europarlamentarzysta Siejka (jak można było wywnioskować z programu "Młodzież Kontra") jest zwolennikiem blairyzmu ideologii tworzącej jakąś iluzje kompromisu pomiędzy światem kapitału a światem pracy. Jestem wobec LiD-u krytyczny bo jest to formacja która nie jest socjaldemokratyczna nawet w sensie skandynawskim czy francuskim lub hiszpańskim. LiD jest prokapitalistyczne jak twierdzi nawet Józef Pinior. Odpowiedz Link Zgłoś
prawnik0 Co z tego że poglądy słuszne, kiedy znowu kłamiesz 24.09.07, 09:54 Komunisto, Siejka nigdy nie był europarlamentarzystą i w związku z tym nie mógł w programie ,,Młodzież kontra" rozsiewać miazmatów blairyzmu:-) W ogóle nie występował w życiu w tym programie...Oczywiście napiszesz, że pisałeś o SLD w ogólności i nie wiesz czemu się czepiam, ale pisanie z Tobą zaczyna przypominać dowcipy o Radiu Erewań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Prepraszam pomyliło mi się nazwisko...Szejna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:12 ten był i nie kłamię:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Jacek Kuroń... IP: 82.139.60.* 01.10.07, 17:20 [...]LiD jest prokapitalistyczne jak twierdzi nawet Józef Pinior." I nie może być inaczej. "O taki ustrój żeśmy walczyli i Lechu skakał przez płot." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:52 Kwaśniewski - jesteś OK. Olewaj te brukowe pierdoły. Wielki człowiek olewa szczekanie piesków. Trzymaj się. Brak w Polsce człowieka z klasą, ineligencją i normalnego, bez nadęcia, notorycznych odbić, nie pazernego na wszechładzę i nie chcącego ogłosić się mądrością wszechmoherów, ani wybrańcem nieba. Kundle zawsze będą szczekać- a to robia bo nic innego nie potrafią! Wrrrr, wrrr, ale coś o gospodarce, ekonomii, przedsiębiorczości, bez totalnej klerykalizacji i bezwzględnej służalczości każdemu w koloratce. Jest Pan OK - inteligencję, rozum, kulturę to się ma w sobie, a nie wydukuje z nadęciem i sapaniem. Mali dosłownie i w przenośni otaczają się służalcami i bezwzględnie posłuśznymi klakierami- co widać. Dyktatura, szaleństwo, chore wizje i obsesje- to dobre ale w lesie na jakimś zadupiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumny Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.09.07, 21:59 Pan Borowski przerósł samego siebie. Otworzyłem okno, aby wpuścić powiew rodzimego Wersalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Panie Edwardzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:06 Nie kto inny jak były prezydent ego kraju czyli Aleksander Kwaśniewski podpisał konkordat z instytucją KK. Pan Kwaśniewski jest gwarantem zapisu w konstytucji gdzie komunizm został zrównany z faszyzmem co...prawica wykorzystuje. Ja pomimo takich a nie innych głoszonych "tępych poglądów" wobec zdroworozsądkowych katolików nic nie mam. To były pan prezydent klepał...Glempa po ramieniu (nie tylko w geście grzeczności) ale po prostu mizdrzył się do hierarchów. Pan Kwaśniewski to nie Zapaterro...on liczy na neoliberała Blair'a. Czy LiD podnosi kwestie finansowania "ojca" Rydzyka przez kapitalistę z Urugwaju? Przedsiębiorczość w wydaniu LiD-owskim zapewne opierać się będzie na dalszej prywatyzacji... Czy na konwencji partii przemawiali przywódcy związkowi, zwykli robotnicy, ludzie pracy? Czy LiD pamięta że Świętokrzyskie to w głównej mierze kiedyś robotnicy i chłopi zasuwający na panów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryj pajace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:56 ....jak na nich patrzę to żygać mi sie chce a Stepień wygląda jak Lenin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trick Re: pajace IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.09.07, 22:01 Lenin był czerwony od wewnątrz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Re: pajace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:11 Tylko że pan Stępień nawet nie przypomina z głoszonych poglądów J.J Lipskiego a co dopiero....Lenina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bisnesmen Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.chello.pl 23.09.07, 22:01 Ja też na SLD głosuje. Może wreszcie będzie można interesy normalnie robić. Teraz nic sięnie da załatwić - łapówki nikt nie weźmie bo sie boją tego oszołoma Ziobry. Ludzi z SLD wyrzucili - dawniej dużo mi pomagali w interesach. Teraz dupa. Ludzie lewicy wracajcie. Dla dobra ludu takiego jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybolszewik Kapitalistyczny PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 23:01 Biedni (bo głupi) są ludzie którzy głosują na krętaczy którzy dorobili się na transformacji systemowej. Bogacze z napchanymi portfelami podają się z "opiekunów biednych". Który z byłych parlamentarzystów SLD żyje skromnie i nie ma "jakiś biznesów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kapitalistyczny PRL IP: *.klc.vectranet.pl 23.09.07, 23:07 A który z działaczy prawicy jest biedny? Każdy grabi do siebie, niezależnie od barw politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antybolszewik Re: Kapitalistyczny PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:51 "Każdy grabi do siebie, niezależnie od barw politycznych." Tylko że politycy prawicy nie są tak obłudni i zakłamani jak SLD. Walczyli o klasę robotniczym a w tym samum czasie dzielili się udziałami w fabrykach (czerwoni fabrykanci :-). Walczyli w sejmie o ulgi dla biedaków z których najwięcej skorzystali najbogatsi idt. Pomioty PRL-u są korzeniem polskiej korupcji !! Niestety niektórzy z nich przenieśli przenieśli się do PiS bo wszystkich ich przerósł guru z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Re: Kapitalistyczny PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:28 Prawica zachowuje się "uczciwie" w swoim fałszu tzn. jest zaprzyjaźniona z kapitałem i tego nie ukrywa. No może poza PiS, ci faktycznie przejęli retorykę socjalną m.in. od SLD ale kłamią. Działanie SLD na przestrzeni lat obliguje do stwierdzenia faktu iż nie była to lewicowa czy czerwona polityka a po prostu sprzeniewierzone ideały. Najsmutniejsze jest że nikt z czołowych polityków SLD nie chcę się przyznać że popełnili kupę błędów które utorowały drogę do władzy kaczorom... Borowski to liberał, co robi w jego partii Sierakowska deklarująca się jak socjalistka. Co robi tam Pinior? Zgodzę się że w latach 80-tych w PZPR-ze grupa karierowiczów zawłaszczyła sobie lewą nogę i niestety do dziś ją ciągnie... Cierpią na tym lewicowe doły i klasa robotnicza (w zasadzie przez ostatnie 18 lat kapitalizmu zredukowana do Śląska.) Ja na tej lewicy nie dostrzegam bolszewików bo ci przynajmniej (pomimo ogromnych błędów, biurokracji z czego wynikał feudalny charakter Rosji) mieli jakiś plan zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykapitalista Ja bym nawet powiedział... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 23:35 że pan Kwaśniewski swoją polityką "kompromisu" psuje lewicę a na to muszą patrzyć się jej wyborcy i sympatycy. Wprowadzenie do NATO (choć najpierw jeszcze SdPR było przeciwne), wyrzucenie z deklaracji programowej zapisów o "demokratycznym socjalizmie", ugodowość, cięcia na samotnych matkach w latach 2001-2005, forsowanie podatku liniowego, obniżanie podatków, agresja na Irak którą zatwierdził przecież pan Kwaśniewski to polityka władz SLD. Mam szacunek dla dołów SLD-owskich ale ich wiara w lewicowość LiD-u jest tylko złudzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Ja bym nawet powiedział... IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 23.09.07, 23:39 Jest mi przykro i wstyd,ze tacy ludzie byli przedstawicielami Polskiego Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfu LiD tak!SLD nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 07:35 Kwaśniewski tak!Borowski tak!Dubaniowski tak!Siejkowski i Kopytowski nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieposłuszny LiD nie!SLD nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:07 Inna LEWICA tak ale nie od Kwaśniewskiego czy Millera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 07:47 Więcej wódy na Ukrainie dla Polaków będzie, gdy liiiid wygra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio_na_ryja Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:11 Wszyscy już chyba zapomnieli że jakby nie Kaśniewski to by już nie było województwa świętokrzyskiego. Liderzy obecnego PO i Pan Lubawski byli orędownikami likwidacji województwa i zrobienia z Kielc zaplecze Krakowa. Na razie PO nic na ten temat nie mówi :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 24.09.07, 10:17 Ale za to nie ma kilku milionów ludzi w Polsce, wielu podlega opiece psychiatrycznej,setki zdegradowanych wybrało,często wraz z dziećmi,drugi lepszy świat.Czyliż same pozytywy z okresu panowania "polskiego " światowego polityka.O gospodarce nie warto wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
havi1 Re: Konwencja LiD-u w Kielcach 24.09.07, 10:20 I tak jest zapleczem, ale taniej siły roboczej, "nie płaczemy za kielcami" Taki był tytuł w wyborczej jak ogłoszono ustanowienie woj. świetokrzyskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trick Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 24.09.07, 10:25 Poczekajmy na II część Raportu.Afera starachowicka to tylko zapewne ogniwko w łańcuchu "biznesowym ".A durnota cieszy się z koralików i bez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Spot wyborczy LiD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:07 pl.youtube.com/watch?v=g45OBLlpvSU pl.youtube.com/watch?v=Cef-xQ3Tdjc&m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Welcome Everybody...+:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozbawiony... Warto jeszcze dodać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 12:30 pl.youtube.com/watch?v=yzevoYYglPI pl.youtube.com/watch?v=kF6lycBizfE&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeremiasz Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 15:10 LiDziu moja kochana, klękam przed Tobą na kolana, tylko Twoja wygrana, uwolni nas od Pisotyrana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIPI Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 24.09.07, 17:05 On taki Pisotyran jak wasz idol przestawiciel Narodu Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: 212.160.196.* 24.09.07, 17:14 widzę że w tym LiD to same moczymordy na czele z Kwachem i nie Polskie nazwiska,tylko PiS może wyprowadzić Polskę na prostą tak nam dopomóż Bóg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Entuzjasta krytyki Ale ciemnogród... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 19:04 Komunista ma racje twierdząc że Kwaśniewski nie realizował w okresie swoich rządów lewicowej polityki, nie wdrażał lewicowych idei. Dobrze uzasadnia twierdząc że kaczory to wytwór III RP... Kwaśniewskiego pochodzenie nic niema do tego w jaki sposób była uprawiana polityka przez lata... We Francji rządzi Sarkozy który Francuzem nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSSE Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:21 Żałuję że w niedzielę nie chciało mi się zwleć tyłka i poczłapać do WDK (?) żeby zobaczyć te "morde ty ichnią". Chociaż nie do końca... W napływie natchnienia spitrasiłem wierszyk o Kwaśniewskim, którego wonczas nie zapisałem - a szkoda. gdyż byłem zmęczony i wino "źle podziałało". Poza tym jestem osobą prywatną i można mi robić co się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolla23 Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 20:50 MORDO TY NASZ www.pis.org.pl/multimedia.php?play=149#wideoframe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigwolarum Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 25.09.07, 11:56 I czego można oczekiwać od społeczeństwa,dla którego wzorcem godnym naśladowania,narodowym słoneczkiem,była.. MORDA ze switą ..hehehe rozbawioną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 14:56 Czy człowiek mający problem alkoholowy jest najlepszym kandydatem na premiera Rządu RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 25.09.07, 23:05 To są JAWNE kpiny z Polaków !!! Trzeba być zepsutym koniunkturalistą albo mieć ciężki niedorozwój, aby sądzić inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 16:52 Jak ogłosiła na konewncji pzpr w Warszawie jego "twarz" - mordo ty nasza pijana - sld jest partią lesbijek i pedałow. Nic dodać - nić ująć. Gratuluję fanom i wyborcom pzpr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.klc.vectranet.pl 30.09.07, 17:17 Człowieku opanuj się, jeśli nie masz argumentów to nie zabieraj głosu. Miotanie inwektyw jest oznaką słabosci. Coś ci się pomieszało. Lewica i PZPR. A kaczory i bolszewicy pasują ci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trick Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 30.09.07, 17:51 Jak ktoś jest "wykształcony" na moskiewskiej,imperialistycznej doktrynie,to czy można mu przypisać zdrowe,normalne lewicowe postrzeganie problemów świata pracy w całkowicie odmiennym systemie ekonomicznym ? BEZ JAJ strusich... Zwykła jazda na ciemnym ludzie" i tyle(((:" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista A co sądzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:03 o imperialistycznej polityce USA która opiera się na okupowaniu państw tylko z racji występujących tam w dużej ilości surowców takich jak np. złóż ropy? Co sądzisz o tym że Kaczyńscy i minister Szczygło kontynuują politykę poddańczą wobec reżimu panującego w USA którą wszakże namacalnie rozpoczął rząd podobno "lewicowy" czyli SLD? Rozumiem że jesteś za tzw. "zobowiązaniami" które sprowadzają się nie do wprowadzania porządku w Iraku czy Afganistanie a do legitymizacji działań których zwykli Irakijczycy czy Afgańczycy zupełnie sobie nie życzą. Przypominam iż stalinowskiego wielkiego brata załatwił nam nie kto inny jak ...USA. Otóż te mocarstwo razem z racji swoich imperialnych i kapitałowych dążeń podzieliło Europę właśnie z "wielkim bratem: ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patri Re: A co sądzisz IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 30.09.07, 18:34 Nie popieram,tym bardziej dwa grzyby w barszcz. Moze już czas aby Ludzie poszli po rozum do głowy, wykazali się zdrowym rozsądkiem i patriotyzmem.Wielki obciach robi nam ta śmietanka kremlowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Bush i Putin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:58 Otóż synalek starszego z Georg-ów nie jest w cienie bity i wojna którą rozpoczął ma podtekst tylko i wyłącznie ekonomiczny. O żadne wyzwolenie bezbronnych Irakijczyków nie chodzi. Chodzi po prostu o to aby finansjera mogła się swobodnie osiedlić w Iraku a biznes militarny się kręcił. Ponad pół mln. ofiar w Iraku to w zasadzie zbrodnia za którą poniekąd Bush, Blair i kolejne władze w Polsce odpowiadają tym bardziej że żadnej broni masowego rażenia w Iraku nie było. Tarcza którą próbują nam wcisnąć jankesi będzie tylko wyrazem naszej bezsilności politycznej. Tarcza ta nas stawia w roli pierwszego do odstrzału jeżeli będą mieli chęć tak islamiści. Putin to natomiast na pozór osoba przypominająca Jarosława Kaczyńskiego. Putin stworzył partię która tak jak PiS powołuje się na patriotyczne sentymenty i używa retoryki która przykuwa uwagę biednych choć realnie ich sytuacji nie poprawia. Putin ma na swoim koncie wojnę w Czeczeni. Wydaje mi się iż wasalizacja stosunków politycznych czy to z USA czy z Rosją niema sensu. Należy zachować umiar i dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.klc.vectranet.pl 30.09.07, 18:06 Czy Olejniczak, Lityński, Onyszkiewicz to ludzie kształceni na komunistycznej doktrynie? Ludzie mają prawo zmieniac poglądy jak np. Rokicina, Płazynski i inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Należy wyjaśnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:21 że pan Lityński to osoba która w LiD-zie tylko potwierdza bezideowość tej formacji. Tzn. pomimo iż pan Lityński przeszedł pewną długą drogę do porozumienia jego poglądy zasadniczo się nie zmieniły. On jest centrystą dla którego nazbyt lewicowy o dziwo jest rząd w Hiszpanii a guru lewicowości to dla niego Tony Blair. Niestety to sama "lewica" się w Polsce zmieniła i jej antykomunizm jakby utwierdza prawicę w przekonaniu że można np. cały okres PRL-u przekreślić. Polska Ludowa nie mogła być komunistyczna gdyż po pierwsze wyrastała z okresu stalinowskiego czyli całkowitego zaprzeczenia ideologii marksistowskiej. PRL to był socjalizm i to nieudolnie realizowany. Skończyło to się niestety upadkiem tego systemu co wynikało szczególnie z odchodzenia prominentnych członków partii od ideologii już w latach 70-tych. Nazywanie SLD czy LiD formacją komunistyczną stanowi brak wiedzy na temat ideologii komunistyczne. Komunistyczne są ale Komunistyczna Partia Czech i Moraw czy Odrodzenie Komunistyczne we Włoszech. W Polsce w co przyznaje redaktor Żakowski z Polityki formacja która się podaje ze "lewicową" jest tak naprawdę "centroprawicowa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Należy wyjaśnić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 17:39 "Niudolnie zrealizowany'?Dobry człowieku ,nie wiesz o czym mówisz . Twoi nieudolni - w 1952r zakatawali moją babcię w kieleckim więzieniu,za to,że chłopcom,którym wynajmowała stancję mówiła prawdę o Katyniu.Zrehalibitowana w 1990r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 17:53 Stalin i jego rożne pieski mordowali wszystkich, nawet tych co mogli być uważani za zasłużonych. A Katyń jest tylko dowodem obłąkanej polityki stalinowskiej z którą żadna ideowa lewica się nie identyfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patri nie wiem IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 01.10.07, 18:02 Ideowa lewica? W którym kraju ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komunista Przyznaje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 19:50 brak na razie takiej. Ale ten stan minie. Polityka nie zna próżni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patri Re: Konwencja LiD-u w Kielcach IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 30.09.07, 18:36 Nie chodzi o satelity, które oczywiście też mają swój ukryty interesik..:)) Odpowiedz Link Zgłoś