Dodaj do ulubionych

Gdzie mozna sie zapisac na mieszkanie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 08:52
Gdzie nalezy isc zeby sie zapisac i czekac w kolejce by za pare lat
kupic taniej mieszkanie??
Obserwuj wątek
    • Gość: ehh taniej od samego "zapisania sie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 09:56
      kurcze, kazdy by tak chcial ...
      GDZIE mozna zapisac sie i dzieki temu kupic taniej mieszkanie ?
      ...
      hmm, a moze chodzi ci o partie polit? do ktorej sie zapisac?
      o co ci tak wogole chodzi ...
      • Gość: lolo Re: taniej od samego "zapisania sie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 11:23
        Mi sie wydaje ze mozna sie gdzies zapisac(mozliwosc dla mniej
        zamoznych)Młode małzenstwa czekaja pare lat a potem tak jakby
        dostaja dodatek socjalny i im przysługuje tansze mieszkanie.Tylko
        sam nie wiem gdzie,ale zdaje mi sie ze trzeba gdzies w urzędzie
        zapytac.A ty to co tam pieprzysz o partiach jak istnieje taka
        mozliwosc zapisu
        • Gość: aco zapachnialo "socjalizmem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 12:21
          ... "tansze" czyli ze ktos doplaca roznice - kto, komu i dlaczego (czyli na jakich zasadach?) kazdemu "mlodemu malzenstwu", niezaleznie od zamoznosci i perspektyw (czyli para mlodych lekarzy tez dostanie;-) ?) ... "mlodemu" malzenstwu - wiekiem czy stazem ...
          ..
          stad moje pytanie przewrotne, ze moze chodzilo pytajacemu o "kumoterstwo" jakies, partyjne ... "gdzie sie zapisac zeby dostac "po znajomosci" ;-)
          • Gość: kukułka Re: zapachnialo "socjalizmem" IP: *.chello.pl 15.10.07, 12:27
            ale gadacie.. zapytaj w UM, jest jakis wydział lokalowy czy cos w
            tym stylu. Taka mozliwośc na pewno istnieje, kupujesz sposród lokali
            należących do miasta.
            • Gość: ajakze a ja sie znowu doczepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 15:59
              ... dlaczego miasto mialo by mieszkania sprzedawac komus "taniej"?
              komu i na jakich zasadach ...
              ..
              taniej czyli ponizej wartosci rynkowej ... czyli nie "tanie" mieszkanie "do remontu" w cenie rynkowej ... tylko TANIEJ niz wartosc rynkowa ... hmm
              ..
              komu takie mieszkania miasto winno prezentowac? no komu, kto czuje ze mu sie nalezy takie tansze mieszkanie?
              ??
              • Gość: rafik Re: a ja sie znowu doczepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 19:39
                Noooo,np.miii sie nalezy!!Ale cóz,słyszałem że czeka sie w
                kolejce,ale mozna tak czekac i czekac nawet 5 lat a i tak mieszkanko
                dostanie córeczka lub synek pana prezesa.Ludzie znajomosci sie teraz
                tylko liczą.Jak se sam nie zarobisz to guzik dostaniesz!!!!!!!!!!
                • Gość: 71 Re: a ja sie znowu doczepie IP: *.vf.pl 15.10.07, 19:51
                  Czyli można się zapisać do rodzinki kogoś decyzyjnego w sprawie lokali komunalnych albo socjalnych. Albo zapisać do rodziny kogoś komu osoba decyzyjna zawdzięcza np. tą właśnie posadę.
    • Gość: aga Re: Gdzie mozna sie zapisac na mieszkanie? IP: *.chello.pl 17.10.07, 15:58
      Zapytaj wUM.Wiem że w Warszawie coś w tym stylu jest.Można zapisać
      się na listę wpłacasz chyba 10% wartości mieszkania i czekasz aż
      wybudują.Wtedy to mieszkanie należy do UM a ty mieszkasz i płacisz
      czynsz,bo na własność wykupić nie możesz.
    • Gość: gaga Re: Gdzie mozna sie zapisac na mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 16:31
      zapisac to Ty sie mozesz ....do biblioteki, mieszkanie (dom) to
      trzeba kupic wybudowac lub wynając
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka