Gość: kaczka1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 08:52 Gdzie nalezy isc zeby sie zapisac i czekac w kolejce by za pare lat kupic taniej mieszkanie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ehh taniej od samego "zapisania sie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 09:56 kurcze, kazdy by tak chcial ... GDZIE mozna zapisac sie i dzieki temu kupic taniej mieszkanie ? ... hmm, a moze chodzi ci o partie polit? do ktorej sie zapisac? o co ci tak wogole chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: taniej od samego "zapisania sie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 11:23 Mi sie wydaje ze mozna sie gdzies zapisac(mozliwosc dla mniej zamoznych)Młode małzenstwa czekaja pare lat a potem tak jakby dostaja dodatek socjalny i im przysługuje tansze mieszkanie.Tylko sam nie wiem gdzie,ale zdaje mi sie ze trzeba gdzies w urzędzie zapytac.A ty to co tam pieprzysz o partiach jak istnieje taka mozliwosc zapisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aco zapachnialo "socjalizmem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 12:21 ... "tansze" czyli ze ktos doplaca roznice - kto, komu i dlaczego (czyli na jakich zasadach?) kazdemu "mlodemu malzenstwu", niezaleznie od zamoznosci i perspektyw (czyli para mlodych lekarzy tez dostanie;-) ?) ... "mlodemu" malzenstwu - wiekiem czy stazem ... .. stad moje pytanie przewrotne, ze moze chodzilo pytajacemu o "kumoterstwo" jakies, partyjne ... "gdzie sie zapisac zeby dostac "po znajomosci" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukułka Re: zapachnialo "socjalizmem" IP: *.chello.pl 15.10.07, 12:27 ale gadacie.. zapytaj w UM, jest jakis wydział lokalowy czy cos w tym stylu. Taka mozliwośc na pewno istnieje, kupujesz sposród lokali należących do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajakze a ja sie znowu doczepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 15:59 ... dlaczego miasto mialo by mieszkania sprzedawac komus "taniej"? komu i na jakich zasadach ... .. taniej czyli ponizej wartosci rynkowej ... czyli nie "tanie" mieszkanie "do remontu" w cenie rynkowej ... tylko TANIEJ niz wartosc rynkowa ... hmm .. komu takie mieszkania miasto winno prezentowac? no komu, kto czuje ze mu sie nalezy takie tansze mieszkanie? ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: a ja sie znowu doczepie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 19:39 Noooo,np.miii sie nalezy!!Ale cóz,słyszałem że czeka sie w kolejce,ale mozna tak czekac i czekac nawet 5 lat a i tak mieszkanko dostanie córeczka lub synek pana prezesa.Ludzie znajomosci sie teraz tylko liczą.Jak se sam nie zarobisz to guzik dostaniesz!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 Re: a ja sie znowu doczepie IP: *.vf.pl 15.10.07, 19:51 Czyli można się zapisać do rodzinki kogoś decyzyjnego w sprawie lokali komunalnych albo socjalnych. Albo zapisać do rodziny kogoś komu osoba decyzyjna zawdzięcza np. tą właśnie posadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Gdzie mozna sie zapisac na mieszkanie? IP: *.chello.pl 17.10.07, 15:58 Zapytaj wUM.Wiem że w Warszawie coś w tym stylu jest.Można zapisać się na listę wpłacasz chyba 10% wartości mieszkania i czekasz aż wybudują.Wtedy to mieszkanie należy do UM a ty mieszkasz i płacisz czynsz,bo na własność wykupić nie możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Gdzie mozna sie zapisac na mieszkanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 16:31 zapisac to Ty sie mozesz ....do biblioteki, mieszkanie (dom) to trzeba kupic wybudowac lub wynając Odpowiedz Link Zgłoś