Dodaj do ulubionych

Klient odesłany z kwitkiem

IP: *.acn.waw.pl 21.11.07, 22:30
Przecież to nie do nich należy decyzja, co zrobią, tylko do konsumenta.
Zażądał zwrotu pieniędzy, w sytuacji, gdy naprawa nie pomogła - należą mu się
pieniądze.

Dopiero co skończyłem pisanie e-wykładu o prawach konsumenta. Jakby ktoś był
zainteresowany, to polecam:

pncd.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Informatyk Klient odesłany z kwitkiem IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 26.11.07, 12:15
      Równie dobrze komputer mógł mu spaść ze schodów już po zakupie albo sam
      uszkodził matrycę. Pęknięcie to ewidentne uszkodzenie mechaniczne. I tak niech
      się cieszy że wogóle chcieli z nim rozmawiać, a już tym bardziej wymienić. U
      mnie w sklepie nie miałby szans na to bo jak nie miał czasu obejrzeć sprzętu
      przy zakupie to jego problem.
      • Gość: troll Re: Klient odesłany z kwitkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.07, 14:04
        czytasz tekst ze zrozumieniem ?? napsiane jest wyraznie ze nie
        sprawdził towaru w sklepie przed zakupem. Mogło byc tak ze podczas
        transportu do sklepu przed sprzedaza juz był zepsuty
        • Gość: klient Re: Klient odesłany z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 18:54
          A sprzedawca sprawdził komputer przed sprzedażą?
          czy sprzedawca ma czyste sumienie?
        • Gość: Informatyk Re: Klient odesłany z kwitkiem IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 05.12.07, 00:19
          Ale sam przyznasz że równie dobrze mógł zrobić to sam po wyjściu ze sklepu bo
          jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem to zauważysz że komputer tak naprawdę nie
          był zepsuty tylko uszkodzony mechanicznie - pęknięta matryca. Swoją drogą to oni
          są naprawdę naiwni że wogóle chcieli z gościem rozmawiać
    • Gość: gabrysia Klient odesłany z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 09:48
      ja kupilam w Vobisie laptopa sam kierownik go sprzedawal za prawie
      10 tys Kupiłam go w 28 maja 2004 a w czerwcu 15 zglosilam w sklepie
      ze nie dziala. i odeslali sprzet do serwisu i już wymieniali płytę
      główną! Powinni go wymienic na nowy. Polecam rzecznika 10.
      Kielce
      Kielce 25 - 950 ul. Sienkiewicza 76 (041) 366-19-
      41 wew. 38, Dyrektor super mipomógł w wyegzekwowaniu nowego
      laptopa od firmy!

Vobis to oszusci i to drodzy! NIE POLECAMTEGO SKLEPU
      • Gość: jasiek Re: Klient odesłany z kwitkiem IP: *.netcity.pl 05.12.07, 10:25
        > ja kupilam w Vobisie laptopa sam kierownik go sprzedawal za prawie
        > 10 tys Kupiłam go w 28 maja 2004 a w czerwcu 15 zglosilam w
        > sklepie ze nie dziala. i odeslali sprzet do serwisu i już
        > wymieniali płytę główną! Powinni go wymienic na nowy.

dlaczego powinni wymienic na nowy? komputer chodzil, zepsul sie,
        wymienili czesc. I tak powinno byc. Dopiero za chyba trzecim razem
        mozesz zadac nowego sprzetu.
        • Gość: gabrysia Re: Klient odesłany z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 11:08
          Nie do konca bo sprzet zepsul sie przed uplywem miesiaca!!!
          • Gość: jasiek Re: Klient odesłany z kwitkiem IP: *.netcity.pl 05.12.07, 11:26
            > Nie do konca bo sprzet zepsul sie przed uplywem miesiaca!!!
            masz punkt w gwarancji, ze wymienia ci sprzet jak w ciagu miesiaca
            od zakupu wykryjesz jakies wady? Jezeli nie to nie ma to nic do
            rzeczy.
            • Gość: xx Re: Klient odesłany z kwitkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 12:34
              A ty jasiek to nie jestez z Vobisu?? nacagacze dupki i tyle
              • Gość: jasiek Re: Klient odesłany z kwitkiem IP: *.netcity.pl 05.12.07, 13:07
                ha, rozgryzles mnie lol.
                • Gość: sekuww Re: Klient odesłany z kwitkiem IP: *.aster.pl 11.12.07, 14:02
                  ja miałem podobna sytuacje co kolezanka i jednak u mnie bez
                  problemowo został wymieniony sprzet na nowy.Cos mi sie wierzyc nie
                  chce, przeciez Vobis jest jednym z najlepszych sklepów i nie sadze
                  zeby poprzez takie zachowania jak opisujesz mieli narażac sie swoim
                  wielu klientom.To niemożliwe.
                  • Gość: botak uderz w stol ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:30
                    ... a pewnie jakis "pracownik" sie odezwie ;-)
                    vobis to sklep sieciowy, niby "komputerowy" ale zawsze... troche jak ten "nie dla idiotow" po sasiedzku" ;-) i reguly panuja w nim take same - choc cenowo moze byc duzo atrakcyjniejszy, dzieki umowom z konkretnymi producentami notebook'ow - ale tylko na KONKRETNE MODELE konkretnych producentow ... no chyba ze vobis zaczal sprzedawac notebooki marki "vobis" ;-)
                    -
                    chcesz kupic komputer - idz do malego sklepu - serwisy i tak w wiekszosci sa ZEWNETRZNE - nie wydaje mi sie mozliwe, zeby vobis byl gwarantem a nie np HP - wiec po co mi posrednicy?
                    -
                    a ogolna uwaga - niestety OGLADAJ sto razy, zanim kupisz ;-)
                    • Gość: Maszrómhed Re: uderz w stol ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 12:53
                      Tak, tylko jak pewnie sam się orientujesz - wiele zależy od samego sprzedawcy. Z jakiegoś powodu fora internetowe pełne są ludzi co rzucają mięchem na sklepy właśnie (które są na pierwszej linii) - a nie na serwisy producentów. Miejsce zakupu MA znaczenie - inaczej cię załatwią w dużej sieci detalicznej, a inaczej w małym sklepiku. Akurat zakupy robiłem chyba we wszystkich możliwych miejscach - allegro, sklepy i hipermarkety pokroku MM i S.

Zdecydowanie skłaniam się ku sklepom - jak trafisz na kilku cwaniaczków w małym sklepie, to też może zmienisz zdanie.

Vobis nie odpowiada za to, że nawala ci notebook, ale jego rola w tym, byś w końcu dostał sprawny sprzęt jednak jakaś jest. Opinie są rzeczywiście podzielone, ja jak na razie nie mam im nic specjalnego do zarzucenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka