Gość: ewa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.12, 16:38 Mam pytanie. Brokuł lezał sobie w lodówce i trochę pożółkł. Gotować czy wywalić? Będzie tez go jadło dziecko 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: Przekwitnięty brokuł 10.08.12, 16:43 Wygląda to nieapetycznie, z drugiej strony staram się jak najmniej marnować - odcinam kwiatki, z reszty robię zupę-krem albo kroję w plasterki i podduszam z czosnkiem i chili na dodatek do obiadu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Przekwitnięty brokuł 10.08.12, 16:47 Zazdroszcze Wam brokulow latem... We Wloszech od dawna ich nie ma / tylko mrozone /. Pozolkly jest jednak troche gorzki. Zaszkodzic nie zaszkodzi. Moze dziecko oszczedzic przy konsumpcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Przekwitnięty brokuł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.12, 16:49 W takim razie odroję te żółte i zielone ugotue, będzie mniej ale starczy. Będzie ok? Nie zatrujemy się? Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Przekwitnięty brokuł 10.08.12, 16:56 Zapewniam Cię, że nie piszę z zaświatów i czuję się doskonale ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Przekwitnięty brokuł 10.08.12, 17:04 Dla pewności zadzwoniłam do Tej, Która Wie Wszystko, czyli Mamy - mówi, że jeśli brokuł jest bardzo mocno przekwitły to odradza jedzenie bo smak może się zmienić. U mnie brokułów przerabia się sporo bo to ukochane warzywo mojej Myszy i musi mieć zawsze świeżą dostawę a że często przegapiam początek przekwitania muszę potem szybko coś wymyślać. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anija21 Re: Przekwitnięty brokuł 14.08.12, 15:17 Jednym słowem i to donośnym wyrzuć to zwłaszcza gdy dziecko to będzie jadło. Dla dziecka powinno zawsze być jedzenie świeże. Kuchnia - Odkrywaj i zbieraj swoje inspiracje z Stylowi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: Przekwitnięty brokuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 14:10 W lodówce to on co najwyżej obwiędł, a nie przekwitł... Przekwitnąć może na grządce, czy tam w innej hydroponice :) Okroiłabym i zrobiła tak, jak radzi Squirk. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Przekwitnięty brokuł 17.08.12, 14:39 Akurat brokul kwitnie takze juz po scieciu: w lodowce czy poza nia. Odpowiedz Link Zgłoś