Dodaj do ulubionych

Będzie śledztwo po artykule "Gazety"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 18:54
Panie Piwko! Sorry, ale powiem bardzo dobitnie. Pan sobie robi
jakies "jaja". Jak postępowanie w sprawie Putowskiego, Szuflów,
bieglych rzeczoznawców, ktorzy sporzadzili krzywe kwity, to
koniecznie musi prowadzić Pan ( tj prokuratura w Kielcach). Jak
putowski miał sprawe z art 207 z 3, to tez koniecznie musial
prowadzić pan!. Po wniesieniu subsydiarnego aktu oskarzenia
przez tesciów pana P. wszyscy sedziowie SR w Kielcach poprosili
o wylaczenie. On tak- Pan nie.
Tu Pan z uporem manika upiera się, ze nie ma najmniejszych
podstaw do wyłączenia...aż tu prosze- panowie Piwko i
Heidenreich mają podstawy do wyłączenia.

To chyba jakaś paranoja lub schizofrenia urzednicza, z ktorej
trzeba bedzie się wytlumaczyć
Obserwuj wątek
    • Gość: Jakub Re: Będzie śledztwo po artykule IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 22:18
      Jak to powinno być po zmianie przepisów dot. prowadzenia spraw?
      Co decyduje, że sprawą załatwienia czegoś za "korzyść majatkową"
      przez osoby nie będące funkcjonariuszami publicznymi zajęła się
      prokuratura? Ten artykuł opublikowano chyba(?) po wejściu w
      życie nowych przepisów.
      Może ktoś umiejętnie to objaśni?
      • Gość: Stanisław Re: Będzie śledztwo po artykule IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 08:13
        Pan redaktor: Ziemowit Nowak chyba załatwił akt oskarżenia przeciwko swojemu
        informatorowi.Brawo tam trzymać!Informujcie na bieżąco dziennikarzy Gazety
        Wyborczej w Kielcach ,oni będą czyści a Wy w kajdanach do Aresztu Śledczego
        marsz!Jeszcze raz brawo!Tak trzymac!!!
        • know1 Re: Będzie śledztwo po artykule 16.08.03, 10:29
          Szanowny Panie Stanisławie,
          strzela pan mocno, ale kulą w płot. Pan redaktor Ziemowit Nowak nie doprowadził
          do śledztwa przeciwko swojemu ŹRÓDŁU informacji. Źródło informacji może czuć
          się bezpiecznie - w artykule jego dane zostały ukryte, a z tego co wiem
          dziennikarze Gazety Wyborczej nigdy nie ujawniają tajnego źródła swoich
          informacji, chyba że rzecz dotyczy zbrodni albo zdrady stanu. Pośrednik w
          załatwianiu łapówki nie jest żadnym ŹRÓDŁEM informacji, ale BOHATEREM artykułu,
          w dodatku bohaterem negatywnym. Zarzucanie dziennikarzowi, że po jego artykule
          prokuratura wszczyna śledztwo to tak jakby zarzucać chirurgowi, że po jego
          operacji pacjent ma bliznę.
      • Gość: Jakub Czy ktoś może to wytłumaczyć? IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 17:40
        1 lipca br weszła w życie nowelizacja Kodeksu postępowania karnego. W jej
        wyniku, wszystkie nowo podejmowane śledztwa nie dotyczące urzędników i
        funkcjonariuszy publicznych (?) miała prowadzić policja.
        Sprawa "łapówki", jak to nazwano w artykule, dotyczy dziennikarza Gazety
        Wyborczej i rolnika z podkieleckiej wsi, który wg tegoż dziennikarza obiecał mu
        za "łapówkę" coś tam załatwić.
        W artykule GW napisano, że śledztwo podjęła prokuratura i coś tam zleciła
        policji do wykonania. Czy dziennikarz prywatnej gazety i podkielecki rolnik to
        urzędnicy i funkcjonariusze publiczni?

Czy ktoś obeznany w nowelizacji procedury karnej może objaśnić, co powyżej
        pokręciłem lub dlaczego tą konkretną sprawą zajęła się prokuratura?
        • Gość: Kielczanin Re: Czy ktoś może to wytłumaczyć? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 02:47
          Nie "Jakubie" nic nie pokręciłeś.To redaktorom GW-Kielce palma odbiła im się
          wydaje,że Oni to władza.Jeśli Chodzi o rzetelność to Pamiętaj iż GW-Kielce
          jest gazetą prywatną i napiszą to co im właściciel każe czyli "AGORA".A wiesz
          kto jest właścicielem "AGORY" paru bardzo silnych amerykanów do których należy
          co nieco w Izraelu.Ale amerykanów.
          Wracając do sprawy to Nowakowi czy Kędrackiemu wydaje się, że im wszystko wolno
          daleko im do red. Jachowicza.W swojej karierze napisali już tyle bzdur, wylali
          tyle pomyj, pomówili tylu ludzi o niecne czyny.
          Ale wreszcie trafili na bogatych i to lekarzy których stać na procesy cywilne.
          Pozdrawiam
          • Gość: pose nowak Re: Czy ktoś może to wytłumaczyć? IP: 62.233.163.* 18.08.03, 09:05
            Gość portalu: Kielczanin napisał(a):

> Nie "Jakubie" nic nie pokręciłeś.To redaktorom GW-Kielce palma odbiła im się
            > wydaje,że Oni to władza.Jeśli Chodzi o rzetelność to Pamiętaj iż GW-Kielce
            > jest gazetą prywatną i napiszą to co im właściciel każe czyli "AGORA".A wiesz
            > kto jest właścicielem "AGORY" paru bardzo silnych amerykanów do których
            należy
            > co nieco w Izraelu.Ale amerykanów.
            > Wracając do sprawy to Nowakowi czy Kędrackiemu wydaje się, że im wszystko
            wolno
            > daleko im do red. Jachowicza.W swojej karierze napisali już tyle bzdur,
            wylali
            > tyle pomyj, pomówili tylu ludzi o niecne czyny.
            > Ale wreszcie trafili na bogatych i to lekarzy których stać na procesy
            cywilne.
            > Pozdrawiam
            >

...a jezeli red. NOwak ma kasetę i nagrał tyle, ze wystraczy do oskarżenia
            doktorków? Nie pomyslał pan o tym? Sam fakt, ze mr. Piwko juz teraz nie chce
            prowadzić tej sprawy, świadczy o tym, ze sprawa nie jest jednak tak do konca
            przegrana!

Sam się "złościłem" ze nie poszli dalej, ale czy zajęciem gazety jest
            prowokowanie dalszych przestępstw i to w sposob skuteczny np doprowadzenie do
            poswiadczenia nieprawdy?

Ja mysle, ze sprawy wyjdzie niezłe oskarżenie, reszte "powinien" zrobić
            rzecznik dyscyplinarny Izby Lekarskiej.

Szkoda tylko, ze teraz wielu lekarzy bedzie uważać? Sam miałem na uwadze mala
            prowokacje przeciwko pewnemu dr od psychiatrii ( nie chodzi o Morawice )

• know1 Mogę wytłumaczyć 18.08.03, 11:14
            Szanowny Panie Kielczaninie,
            ani red. Nowakowi ani Kędrackiemu nic nie odbiło - oni SĄ władzą, tzw. czwartą
            władzą, oczywiście w potocznym znaczeniu. I wykonują swój zawód - w tym
            przypadku red. Ziemowit Nowak ujawnił ślimaczące się śledztwo ws. fałszowania
            dokumentów biznesowych i sam odnalazł świadka, którego nie mogła odnaleźć
            prokuratura. I to jest zadanie dziennikarza. Nie każe im tego robić
            żadem ”Amerykanin rodem z Izraela', ale każdy podręcznik dziennikarstwa.
            Spółka Agora nie jest własnością kilku Amerykanów, co łatwo można sprawdzić, bo
            jest notowana na giełdach w Warszawie, Londynie i Nowym Jorku, więc musi na
            bieżąco podawać skład swojego akcjonariatu.
            Nie słyszałem, żeby red. Nowak albo Kędracki przegrali jakiś proces.
            Oskarżenia, że 'w swojej karierze napisali już tyle bzdur, wylali tyle pomyj,
            pomówili tylu ludzi o niecne czyny' są gołosłowne. Chyba myli pan
            słowo 'pomówili' z 'ujawnili'.
            Najlepiej, gdyby pan w ogóle przestał czytać artykuły Ziemowita Nowaka i
            Janusza Kędrackiego, bo najwyraźniej nic pan z nich nie rozumie, mimo że są
            pisany jasnym i prostym językiem.

• Gość: Kielczanin Re: Mogę wytłumaczyć IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 18:17
              know1 napisał:

> Szanowny Panie Kielczaninie,
              > ani red. Nowakowi ani Kędrackiemu nic nie odbiło - oni SĄ władzą, tzw.
              czwartą
              > władzą, oczywiście w potocznym znaczeniu. I wykonują swój zawód - w tym
              > przypadku red. Ziemowit Nowak ujawnił ślimaczące się śledztwo ws.
              fałszowania
              > dokumentów biznesowych i sam odnalazł świadka, którego nie mogła odnaleźć
              > prokuratura. I to jest zadanie dziennikarza. Nie każe im tego robić
              > żadem ”Amerykanin rodem z Izraela', ale każdy podręcznik dziennikarstwa.
              > Spółka Agora nie jest własnością kilku Amerykanów, co łatwo można sprawdzić,
              bo
              >
              > jest notowana na giełdach w Warszawie, Londynie i Nowym Jorku, więc musi na
              > bieżąco podawać skład swojego akcjonariatu.
              > Nie słyszałem, żeby red. Nowak albo Kędracki przegrali jakiś proces.
              > Oskarżenia, że 'w swojej karierze napisali już tyle bzdur, wylali tyle
              pomyj,
              > pomówili tylu ludzi o niecne czyny' są gołosłowne. Chyba myli pan
              > słowo 'pomówili' z 'ujawnili'.
              > Najlepiej, gdyby pan w ogóle przestał czytać artykuły Ziemowita Nowaka i
              > Janusza Kędrackiego, bo najwyraźniej nic pan z nich nie rozumie, mimo że są
              > pisany jasnym i prostym językiem.
              >
              Szanowny Panie "know1" vel Z. NOWAK.
              Napiszę tak, nie jest Pan ani nigdy nie będzie czwartą władzą co jedynie może
              się Panu mażyć a czasami przyśnić.Obaj z Kendrackim podejmujecie tematy sobie
              tylko wygodne, Pan jak i w/w jesteście aroganccy.Co do "Agory" to nie rób Pan
              z siebie idioty bo "inwestorem strategicznym" jest pewna grupa amerykanów.
              Dziwię się, że nikt z człnków Komisji Śledczej nie zadał Niemczyckiemu pytania
              kto mu kazał kupić "Polsat".Traf chciał iż "Polsatem" zaiteresowani byli też
              komuniści i nastąpiło zdeżenie.Piszesz Pan o giełdach a skąd Pan wie kto
              posiada pakiet większościowy "Agory".
              Panie Nowak jesteś Pan tylko wyrobnikiem i sam niewiesz komu służysz.
              Obaj z Kędrackim łapiecie się spraw "miałkich" i tylko takich gdzie komuś można
              dowalić.Fakt wcale nie muszę czytać Waszego dodatku, ale się nie da bo wkładany
              jest do wydania ogólnopolskiego.Mam propozycję usamodzielnijcie się zobaczymy
              jak długo "pociągniecie".
              Czasami widzę Pana na "sienkiewce" jak przechadzasz się Pan z tą swoją butną
              miną obrażony na cały świat.Czas "świętych krów" w Kielcach się skończył.
              My czytelnicy też mamy prawo a nawet obowiązek do krytyki.
              Więcej taktu,pokory i umiaru.
              Pozdrawiam

• Gość: Stanisław Re: Mogę wytłumaczyć IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 00:01
                Szanowny Panie "Kielczanin" znowu zrobił Pan parę błędów w tekście adresowanym
                do Pana Z.NOWAKA.Naprawdę widzę,że dość mądry z Pana człowiek ale te błędy są
                przerżające.W pełni się z Panem zgadzam co do tych dwóch Panów redaktorów i
                całej GW.W Gazecie piszą tylko co im jest kazane.Parę razy pisano na temat
                karanego urzędnika samorządowego Krzysia Przybylskiego.Według GW jest OK bo
                Krzyś może brać kasę,bo niby prawicowy,ten radny z SLD już nie ,bo komuch.To
                jest ta prawda GW!
                Pan Poseł Nowak natomiast ,co się tyczy prawa karnego materialnego i
                procesowego stwierdził obrażając mnie,że On nawet lepiej kodeks zna bo wozi go
                w samochodzie.Stwierdził też abym takiego fachowca nie ważył się pouczać.Teraz
                prosi fachowców aby mu wyjaśnili.Panie Nowak można wożić kodeks ale bez
                fachowej wiedzy niewiele z tego wynika jak sam zresztą się Pan
                przekonał.Liczę ,że na poważnie zajmie się Pan prawem.W pana przypadku droga
                do skończenia studiów daleka ale dla chcącego !Pozdrawiam
                • Gość: posel nowak Re: Mogę wytłumaczyć IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 00:54
                  Gość portalu: Stanisław napisał(a):

> Szanowny Panie "Kielczanin" znowu zrobił Pan parę błędów w tekście
                  adresowanym
                  > do Pana Z.NOWAKA.Naprawdę widzę,że dość mądry z Pana człowiek ale te błędy są
                  > przerżające.W pełni się z Panem zgadzam co do tych dwóch Panów redaktorów i
                  > całej GW.W Gazecie piszą tylko co im jest kazane.Parę razy pisano na temat
                  > karanego urzędnika samorządowego Krzysia Przybylskiego.Według GW jest OK bo
                  > Krzyś może brać kasę,bo niby prawicowy,ten radny z SLD już nie ,bo komuch.To
                  > jest ta prawda GW!
                  > Pan Poseł Nowak natomiast ,co się tyczy prawa karnego materialnego i
                  > procesowego stwierdził obrażając mnie,że On nawet lepiej kodeks zna bo

"a gdzie ja napisałem ze znam, bo woze ..."

wozi go
                  > w samochodzie.Stwierdził też abym takiego fachowca nie ważył się
                  pouczać.Teraz
                  > prosi fachowców aby mu wyjaśnili.

gdzie i kiedy prosiłem?

Panie Nowak można wożić kodeks ale bez
                  > fachowej wiedzy niewiele z tego wynika jak sam zresztą się Pan
                  > przekonał.

kiedy, gdzie i co mialem sie przkonac?

Liczę ,że na poważnie zajmie się Pan prawem.W pana przypadku droga
                  > do skończenia studiów daleka ale dla chcącego !

ciekawe!

A co z logiką i doświadczeniem? Co pan powie na to, ze co drugiego błedy
                  prokuratora lub sedziego tlumaczy się tak: prokurator też człowiek i mylić
                  sie moze.

Mnie taka "niekometencja" i "skleroza" na zamowienie, jak to wynika np z
                  dzisejszego artykułu nie dotyczy

Pozdrawiam

zapewne prawo pan zna lepiej i tego nie kwestionuje. Wie pan kim Pan jest?

Klugscheisser!

...i ma pan problemy z czytaniem i interpretacja tego co pisze panie drogi!
              • know1 Pudlo 19.08.03, 10:38
                Pudlo! Szanowny panie Kielczaninie. Ja się nazywam Idiocka Baranowska Kretynka,
                a nie żaden Ziemowit Nowak. Ja już pisałam - Ziemowit Nowak jest marsjaninem i
                dlatego przechodzi ulicą Sienkiewicza z taką miną, bo on wtedy włącza
                rentgenowski prześwietlacz i widzi przez ściany! Niech pan uważa, bo patrzy też
                na pana biurko!
                • Gość: Kielczanin Re: Pudlo IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 15:44
                  Już się boję, Pana pogróżek.
                  Pan to mi możesz na pukiel włosów skoczyć.
                  Co "prawda w oczy kole" że GW-Kielce jest jak piesek na smyczy.
                  Od lat wykonujecie robotę tylko dla jednej grupy ludzi związanych
                  z opcją dziś nazywającą się PO.
                  Obecnie Z.NOWAK to się przemyka ulicami miasta bojąc się by mu kto w "mordę
                  nie napluł".Piszesz Pan, że nie przegrał żadnego procesu bo wcześniej
                  dochodziło do ugody.
                  Piszesz Pan bzdury i jak dziecko udzielasz Pan "głupkowatych" wyjaśnień.
                  Pozdrawiam.

• know1 Re: Pudlo 19.08.03, 15:54
                    Panie Kielczaninie,
                    dobrze, że się pan boi, bo ten Ziemowit to straszny gość. Oczywiście, że on
                    jest piesek na smyczy, bo jako marsjanin co jakiś czas zamienia się w pieska.
                    To u marsjan normalne, nazywa się to 'kaniso-metamorfozum'. Pan pierwszy
                    wykrył, że ten potwór od lat pracuje dla PO. Tak jest. Powiem więcej. Od 10
                    lat - czyli już pracował dla PO, kiedy ona jeszcze nie istniała! To bestia!
                    Z.NOWAK przemyka się nie tylko ulicami - on nawet się przemyka kanałami i pływa
                    pod wodą Silnicą.
                    Jestem z Panem, Kielczaninie
                    Pozdrawiam
                    Baranowska Idiocka Kretynka
        • Gość: pose nowak Re: Czy ktoś może to wytłumaczyć? IP: 62.233.163.* 18.08.03, 09:14
          Drogi Panie Jakubie!

Płatna protekcja to przestępstwo powszechne - moze je popelnic kazda osoba,
          niekoniecznie funkcjonariusz publiczny. To w przypadku przyjmowania "lapowki"
          waznym jest, czy przyjmujacy jest funkcjonariuszem publicznym w rozumieniu kk.

Dla mnie waznym jest to i musze to sprawidzić, czy prowadzone sledztwo bedzie
          rowniez dotyczylo zlozenia przez lekarzy (a) obietnicy "dorobienia" na
          potrzeby renty dokumentów w zamian za lapowkę?

Gość portalu: Jakub napisał(a):

> 1 lipca br weszła w życie nowelizacja Kodeksu postępowania karnego. W jej
          > wyniku, wszystkie nowo podejmowane śledztwa nie dotyczące urzędników i
          > funkcjonariuszy publicznych (?) miała prowadzić policja.
          > Sprawa "łapówki", jak to nazwano w artykule, dotyczy dziennikarza Gazety
          > Wyborczej i rolnika z podkieleckiej wsi, który wg tegoż dziennikarza obiecał
          mu
          >
          > za "łapówkę" coś tam załatwić.
          > W artykule GW napisano, że śledztwo podjęła prokuratura i coś tam zleciła
          > policji do wykonania. Czy dziennikarz prywatnej gazety i podkielecki rolnik
          to
          > urzędnicy i funkcjonariusze publiczni?
          >
          > Czy ktoś obeznany w nowelizacji procedury karnej może objaśnić, co powyżej
          > pokręciłem lub dlaczego tą konkretną sprawą zajęła się prokuratura?
      • Gość: poseł nowak! do Jakuba IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 10:55
        Prosze o podanie mi na adres zbigniew.nowak@sejm.pl pana adresu e- mail.
        Chce panu przesłać kopie czegoś co ukaze się za pare dni w jednym z tygodników.
        Sprawa dotyczy 10 mln USD, sprzedaży Usatwy o grach losowych i...posła Jurka
        Jaskierni, bo to on był głownym motorem działan w procesie legislacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka