Gość: lvk IP: 81.219.189.* 21.01.08, 07:55 jeżeli jakiś rodzić planuje zapisdać swoje dzieścko do tej szkoły to STANOWCZO odradzam!!! i ta cała "WOLNA STREFA" przy niej istna patologia!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tofik Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 09:50 Mam nadzieję, że dyrekcja szkoły i nauczyciele wykażą się stanowczością. I nie będą ukrywali problemu. A rodzice wreszcie zaintersują się tym, co robią ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:40 Ona? Chyba zartujesz. Skonczylam szkole pare lat temu. Nauczyciele BOJA SIE reagowac, nawet jak uczen przychodzi do nich z placzem. Nie robia NIC. Wola nie widziec tego co sie tam dzieje. To gimnazjum jest beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 14:53 ej bez jaj chodzę do tej szkoły i nigdy nic nie zauważyłem wiec sory ale to musi być bardzo podkolorowana bajeczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alionka Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 21.01.08, 09:50 skonczylam ta szkole 11 lat temu jeszcze jak nie bylo podzialu na podstawowke i gimnzazjum. pamietam, ze rodzice pzrepisywali swoje dzieci do pobliskiej szkoly nr 34 poniewaz w 21 dzialy sie rzeczy jak w jakims osrdoku dla uczniow trudnych. papierosy w toaletach palily juz dziedzi z klas nauczania poczatkowego, starsi raczyli sie prostym winem za winklem szkoly. poza tym kradzieze zdazaly sie na porzadku dziennym, pobicia tez nie byly rzadkie. uwazam ze do tej szkoly chodzily za mouich czasow w duzej czesci dzieci z patologicznych rodzin. smutne :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.chello.pl 21.01.08, 10:18 Też kończyłem tę szkołę tyle ze 15 lat temu. Wcześniej chodziłem do 31 ale przeprowadziła się moja rodzina i od 7 klasy chodziłem do 21. Na początku czułem się jak w szkole z getta w USA, papierosy, przemoc i bójki były na porządku dziennym. Później się przyzwyczaiłem, lekcje jaką mi dała ta Szkoła zapamiętam do końca. Co cię nie zabije to cię wzmocni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapsul 1 Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:40 Dziwię się rodzicom, że nie rozpędzili jeszcze tych nieudaczników i leni. Myślę rzecz jasna o dyrektorze, quasi pedagogu, prefekcie no i p.Sygucie. Wszyscy przecież wiedzieli, co się w ich szkole dzieje, jakie skutki generuje ich nieudolność i lenistwo, ale nic nie robili, a teraz są chwaleni za dobrą współpracę z policją. To skandal. Z dobrymi pedagogami mamy do czynienia wtedy, kiedy policja nie jest im potrzebna, a jeśli jest i musi ich zastępować, to tzw. pedagogów trzeba wywalić na zbitą twarz.I nie ma co pleść, bo lenistwa i niekompetencji nie da się zagadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znająca Sprawę Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 21.01.08, 21:43 łatwo co niektórzy ferują wyroki. Najpierw trzeba wiedzieć zanim nazwie się kogoś "przestępcą". Jeśli ktoś myśli, że cała prawda jest po stronie tych pokrzywdzonych to jest w błędzie! Nie można skazywać innych nie znając szczegółów i opierając się tylko na słowach gazety, która znana jest ze swego przeinaczania faktów i wyolbrzymiania wszelkich problemów, które potem w oczach czytelnika urastają do niewyobrażalnej rangi! Nikt nie mówi, że ci chłopcy są całkowicie niewinni, ale nie są grupą zorganizowaną przestępczą. Pobyt w policyjnej izbie dziecka i zabranie ich na oczach kolegów szkolnych w wyżej wymienione miejsce jest dla nich ogromną nauczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.klc.vectranet.pl 22.01.08, 15:49 Szanowna pani, proszę dać znać, jak pani dziecko wróci ze szkoły głodne (bo mu ktoś ukradł), bez komórki (bo mu ktoś zabrał) i pobite (bo nie miał forsy na okup) - pogłaska pani po głowie bandytę, który skrzywdził pani dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świetnie Znający Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 16:54 nie jest łatwo ferować to prawda. Znająca Sprawę - jeśli ktoś popełnia przestępstwo, to jest PRZESTĘPCĄ. Nie można być trochę przestęcą. Przestępca popełniający czyn karalny jest winny, a nie trochę winny lub nie całkowicie winny. Jeśli Przestępcy działają w grupie, zmowie, świadomie planują swoje występki a następnia w grupie je realizują to są ZORGANIZOWANĄ GRUPĄ PRZESTĘPCZĄ. Ta "ogromna nauczka" o której pisze Znająca Sprawę skutkuje tym, że ci "chłopcy" - 180 do 188 cm wzrostu i aparycji Gołoty obnoszą się zatrzymaniem i pobytem na przesłuchaniu jak z medalem virtuti militari. Przez długi okres czuli się bezkarni z powodu bezradności policji oraz braku działeń ze strony pani dyrektor i szkolnego pożal się boże pedagoga - załatwianie wszystkiego po cichu. Ktoś napisał że zabranie ich na oczch kolegów było dla nich upokażające - to jakiś dowcip?? Upokażające były lata poniżania na przerwach - tzw. kółeczka z plaskaczem, wymuszanie kasy, obcharchiwanie na lekcjach nie tylko uczniów i mnóstwo innych zdażeń mniej lub bardziej przestępczych. Pomyślcie co czuły ofiary tych "chłopców" kiedy po kilku latach tzw.obskakiwania na każdym kroku i bezkarności łobuzów wreszcie znalzł się policjant oddelegowany specjalnie z tego powodu, który udowadnia że nie są już nietykalni. Znająca Sprawę jest albo Słabo znająca Sprawę albo matką któregoś lub ich rodziną. Ale przecież to tacy dobrzy "chłopcy", zawsze się ukłonią i powiedzą dzieńdobry. Ludzie opamiętajcie się i jeśli wasze dziecko nie chce pieniędzy na bułkę czy napój w szkole to zainteresujcie się w czym leży problem. Może tacy "niecałkiem winni chłopcy" właśnie je dojeżdżają na przerwach i pytają - gdzie kasa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znająca Sprawę Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 22.01.08, 21:23 Świetnie znający bardzo przekoloryzował wydarzenia. Dlatego też dalsza dyskusja z kimś kto bardzo przeinacza fakty jest bzdurą. Na marginesie mogę jedynie powiedzieć, że sugerując się nagłówkami w gazetach wyrok na chłopców w oczach opinii publicznej już zapadł. To błąd gdyż nie można oceniać wszystkich tak samo. Państwo z gazety jak i policja powiązali chłopców ze sobą "na siłę" przyklejając im metkę grupy zorganizowanej, a takiej w rzeczywistości nigdy nie było, a nawet nie tworzyła się! Jaki 14 bądź 15 latek (wtedy 13) myślałby o czymś takim??? Po prostu czemu tak nie zrobić?! Takie pytanie pewnie sobie zadawali ci "świetni i dzielni" policjanci, którzy z dumą wkroczyli do szkoły po zdezorientowanych 15 latków postury Gołoty jak to pisał ktoś inny. Ludzie zastanówcie się w ogóle czy to nie woła o pomstę do nieba Teraz stara prawda, która mi przyszła do głowy, że tak kończy się robienie z "igły widły". Oczywiście za nic nie robiono by im problemów, ale ludzie... urosło to w oczach do takiej rangi, że połowa z was myśli, że oni już nawet się nie nadają do życia w społeczeństwie!!! Ostatnie- wszystkich potraktowano tak samo a nie wszyscy są choćby w 1% winni. Już niejednego osądzono na łamach prasy a w sądzie okazał się człowiekiem niewinnym, a tylko przedwcześnie okrzykniętym bandytą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.klc.vectranet.pl 23.01.08, 07:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.klc.vectranet.pl 23.01.08, 07:37 Nie obraź się, ale gdyby moje dzieci były zastraszane w szkole to osobiście upewniłabym się, że albo policja (albo ktoś inny) rozwiąże ten problem. A osoba wmuszająca pieniądze, używająca przemocy fizycznej wobec innych jest BANDYTĄ a nie półbandytą. Przemoc w szkołach należy zdecydowanie napiętnować i nie czekać aż taki kilkunastoletni aspirujący bandyta stanie się mordercą (na przykład); Głaskanie ich po głowie może skutkować jedynie tym, że za kilka lat większość z nas będzie bała się wyjść na ulice bo mury szkolne właśnie opuszczą tacy fantastyczni młodzieńcy z mnóstwem wolnego czasu i tężyzną fizyczną zapewniającą posłuch społeczny. Obudź się dziewczyno. Ja chcę żyć w kraju, gdzie nie będę się obawiała wyjść na ulicę czy posłać dziecka do szkoły. Jeśli masz wątpliwości do czego postulowana przez ciebie łagodność prowadzi poczytaj Mechaniczną pomarańczę. Może to ci rozjaśni w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.chello.pl 21.01.08, 16:45 patologia to jest z ciebie nie kazdemu powodzi sie w zyciu prawdziwy madry czlowiek wspolczuje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajcisz Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 18:39 Cóż, dyrektorka woli infiltrować forum szkolne, na którym uczniowie śmieli napisać, że nauczycielka od plastyki jest do niczego zamiast łapać PRZESTĘPCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL_Whistler kurczak bez oczu IP: 81.219.188.* 21.01.08, 19:53 PRZESTEPCóW - dobrze powiedziane. pozamykac chłopaków 14 letnich do wiezienia, albo lepiej , albo lepiej nic nie napisze... jak dyrektor i pedagog moze nie wiedziec o trwającym od 2 lat procederze wymuszania haraczy? jak 12 - ( 2 lata temu tyle mieli lat) sa w stanie wymuszac haracze. wielki sukces policji - pogratulowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowana Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 22:21 macie bledne informacje o całej sprawie.... najpierw dowiedzcie sie wszystkiego a potem piszcie! policja tez sie zle zachowala wsadzajac wszystkich ktorzy kolegowali sie z osobami ktorzy wymuszali!! Nie rozumiem po co sobie koloryzujecie cala ta sprawe i ludzie straszycie jakbym nie znala sprawy to bym pomyslala ze wszyscy to przestepcy ale sa to pojedyncze osoby (gora 2) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 22:39 Po pierwsze nie było żadnych rozmów w szkole tylko odrazu wywieźli na izbę sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.chello.pl 21.01.08, 23:25 Nie rozumeim o co chodzi ! Nie ukrywajmy każda szkola w dzisiajszych czasach ma problem z papierosami i alkoholem zwłaszcza w gimnazjach. Dla Pani ktora napisala ze wolna strefa to patologia oswiadczam : wolna strefa pomaga wielu dzieciakom zarowno w nauce jak i w walce z nalogami czy od poradzenia sobie z domowymi problemami. A co do samej szkoly to nauczyciele sa tam przemili i zajmuja sie problemami uczniow. Mi osobiscie podoba sie szkolaa. Sama skonczylam ja 2 lata temu . Atmosfera w niej jest normalna jakw każdej szkole a pedagodzy barzdo fajni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VP Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.chello.pl 22.01.08, 14:21 Ciekawe jak długo szanowna pani dyrektor się tam utrzyma, co roku jakiś głośny incydent się tam pojawia i to tuż pod jej nosem, ona jednak woli sama szukać sobie problemów tak jak na wspomnianym już wyżej forum szkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skofild Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.chello.pl 22.01.08, 14:32 Zgadzam się. Czy nie popwinno być tak, że, gdy szanowna pani dyrektor sobie nie radzi to należało by ją odwołać? Czy ona musi piastować to stanowisko dożywotnio? Może jest to rodzaj monarchii dziedzicznej? Ale słyszałem, że podobno z córką również sobie nie radzi więc to chyba nie byłby kolejny najlepszy pomysł sz. p. dyrektor, aby władza pozostała w rękach rodziny. Może też jest tak, iż 9 wyrobiła sobie taką markę, że nikt nie chce wskoczyć na miejsce sz. p. dyrektor. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń ,,M'' Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.um.kielce.pl 24.01.08, 07:50 A Ja słyszałem, że cię w dupę piłkarze ..i,po pracy.wszyscy w o tym wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co was to Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 16:03 ej chodze do tej szkoly juz oststni rok i jakos nie slyszlam o takim zdazeniu..... :/;/ a pozatym watpie zeby oni cos takiego zrobili....;/;/ fajne bajeczki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ważne kto Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 16:10 Co was to wszystkich qrwa obchodzi to jest ich sprawa i ich rodziców debile pie..***** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świetnie Znający Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 17:14 a obchodzi synek... udeż w stół a nożyce.... ale przestanie jak wylądujesz już na dołku, potem w pierdlu a tam zostaniesz największą PARÓWĄ w więźniu i z dupy zrobią ci "jesień średnioweiecza" debilu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:04 witam,ukończyłam 9 i szczerze mówiąc żałuje że wybrałam tę szkołę. zacznę od wolnej strefy. osoba,która napisała ze jest to patologia jest w wielkim błędzie. dzieciaki które stały pod klatkami i zajmowały się jedynie piciem piwa i paleniem fajek spędzają tam czas, dzięki czemu ich zachowanie się poprawiło.wiem o tym bardzo dobrze, gdyż w klasie miałam kolegę, który dzięki temu klubowi bardzo się zmienił i dojrzał. natomiast co do metod wychowawczych gimnazjum zgadzam się w zupełności. pedagodzy i dyrekcja nie radzą sobie z problemami jakie pojawiają sie w szkole. Pani dyrektor woli przemilczeć problem poważny a roztrząsać jakieś błahostki. Generalnie w szkole tej wśród nauczycieli rządzi zasada, iż "wszystko co się dzieje w szkole nie ma prawa wychodzić poza jej mury". Zawsze tak było i będzie zapewne. a w tej szkole afery z uczniami są non stop. tylko nie każde mogą ujrzeć światło dzienne - uczniowie boją sie cokolwiek powiedzieć gdyż nauczyciele twierdzą, że nie ma co robić problemu tak gdzie go nie ma. Pozdrawiam=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 18:13 Dieciaki, które stały pod klatkami i zajmowały się tylko piciem piwa i paleniem fajek, znalazły sobie w Wolnej Strefie ciepłą miejscówke. A na piwo i fajki wychodza na boisko, albo pod sklep... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 16:56 mocna przesadzona historyjka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij wam do tego Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 17:06 jakoś przez cały okres od kiedy chodzę do tej szkoły nigdy nie spotkałem policji w szkole wiec nie wiem kto pisał ten artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 17:47 Utalentowani chłopcy-kandydaci na komorników,kantorowców, urzędników chytrego i chciwego ZUS,US... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanejk Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: 193.59.76.* 23.01.08, 18:03 "Utalentowani chłopcy-kandydaci na komorników,kantorowców, urzędników chytrego i chciwego ZUS,US..." Tak oto powstają stereotypy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: 193.59.76.* 23.01.08, 18:02 Jak to 14 letni bandyta? A co w tym dziwnego? Moze przerażajacego i odrażajacego bo ten wiek kojarzy sie ludziom z betroskimi czasami z robieniem kącika przyrody z gałązek i graniem w klasy. Obudź sie jedna z drugim zanim będziesz musiała odwiedzać syna w pierdlu, albo z Twojego syna/córki zrobia szkolna ofiare. Jest też szansa, że przejdzie przez okres szkoły beztrosko i miło, ale głupawymi komentarzami w stylu "robienie z igły widły" zmniejszasz swoja szanse na to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrC Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.chello.pl 23.01.08, 18:04 to wszystko co jest napisane w tym artykule to jedna wielka bajka prosze w to nie wierzyc. Gratuluje osobie ktora to napisala i ktorej udalo sie zepsuc opinie tej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 19:34 Opini tej szkole sie juz raczej zepsuc nie da ;] bo dobra ona nigdy nie byla. Po prostu do tej pory nikt nie opisywal co sie tam dzieje. Wszyscy milczeli. Tak bylo wygodnie. Kilka przykladow moge podac jesli ktos bedzie chcial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicole Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.chello.pl 18.02.08, 19:30 Szkoła i tak ma bardzo kiepską opinię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATE Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:39 Według mnie "Wolna Strefa" nie ma z tym nic wspolnego, to poprostu wina rodziców ze nie umieja upilnowac wlasnego dziecka. Ale musze sie przyznac ze ta "historia" bardzo mna wstrzasnela, poniewaz bylam uczennica tej szkoly. Przez 3 lata chodzenia do tej szkoly nic takiego nie mialo miejsca...No oczywiscie zdarzały sie tam jakies dokuczanie mlodszemu pokoleniu (jak chyba i we wszystkich szkolach) ale zeby haracze??? Ja w to nie wierze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 11:02 Dyrektorka dba nie o "dobre" imię szkoły tylko wyłącznie o swoj stołek, to że mlodociani bandyci znęcali się nad dziecmi jest równiez jej winą, przez cały czas nie widziała nic podejrzanego? a balangi na boisku szkolnym? Panie Kuratorze może najwyższy czas poszukać kogoś nowego na to stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnr9 Re: Haracz w szkole. Straszyli, wymuszali, wpadli IP: *.chello.pl 17.02.08, 12:23 ten artykul to jedna wielka bajeczka ;/ nie wiem jak mozna wierzyc gazetom ;/ ludzie sa naiwni ;] a tak pozatym to ktos tu napisal wczesniej ze ci chlopcy sie zycia nauczyli na tej izbie...sory ale ludzie siedza po kilka lat ..i jakos zycia sie nie "ucza" ze tak powiem ;] jak mozna w 24 godziny sie 'zycia nauczyc' ? hmm po prostu te chlopaszki to takie cwaniaki do czasu byly.. ;]a jak przyszlo co do czego to ..no wlansie widac bo wiem cos o tej sprawie.no ale to nie zmienia faktu ze ten artykul to wielka bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś