Dodaj do ulubionych

Wszystko!!!!!

IP: *.acn.waw.pl 30.01.08, 22:05
Wstrętne kieleckie osiedla, ohydne centrum, beznadziejną komunikację,
zaściankową ludność, urzędy, kiepskiego prezydenta, marne szkoły, beznadziejną
administrację która nie potrafi załatwić nawet małych dotacji z UE, służbę
zdrowia, zarobki, hotele, restauracje i knajpy, baseny, kompleksy sportowo
rekreacyjne (istna żenada)
Prawdę mówiąc to nie ma chyba jednej pozytywnej "Rzeczy", która mogłaby
pozostać w nienaruszonym stanie....
Nic dziwnego że wszyscy stąd uciekają, bo po co się męczyć!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mędrek Re: Wszystko!!!!! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 12.02.08, 22:29
      Juz widać zmiany.Zaplanowano maksymalną likwidację krzewów,ponieważ
      są siedliskiem wszelakiej nieobyczajności i rozpusty! I wszystko się
      podwyższy,łacznie z poziomem wód na skutek zmiejszonej ilości
      zieleni.Najważniejsza jest jednak kasa a potem już tylko ...niebo.
      • mika-2 Re: Wszystko!!!!! 25.06.08, 14:45
        może masz jakiegoś kandydata? myślisz ze każdy inny będzie lepszy?
    • Gość: lilka Re: Wszystko!!!!! IP: 77.223.219.* 14.06.08, 21:55
      przez 5 lat remontowali Sienkiewicza , Kielce to brzydkie miasto ,ulice,jezdnie ,zielen , brud , brak na ulicach lawek do siedzenia ,koszy na smieci ,parkingow zlikwidowac korki na ulicach poprzez budowanie noch drog i obwodnic ,wiecznie sie obiecuje i obiecuje poprawe,takie ble,ble mieszkancy maja juz tego dosc ,niedlugo wybory zastanowcie sie ludzie dobrze nad wyborem prawdziwego wodza naszego regionu
    • Gość: AO Re: Wszystko!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.08, 11:47
      A jednak jest coś czego nam zazdroszczą krakowiacy i nawet
      warszawaicy, a mianowicie mamy zarąbistą ścieżkę rowerową. Spróbuj a
      się odstersujesz i przepełni Cię optymizm z pozytywną energią.
      • Gość: atakowany cudami Re: Wszystko!!!!! IP: 77.223.220.* 25.07.08, 16:51
        Jak człowiek przeczyta,posłucha o tych fantasmagoriach, miękkich
        rurach,fontannach na parkingu,popatrzy na beton na dewonie i las
        pastorałow na granicie,to od razu wszelka energia odpływa,bo myśli
        ze jest w Afryce dzikiej.
        • eleonora.zajac Re: Wszystko!!!!! 28.07.08, 14:36
          JA TAKZE CHCIALABYM MIASTA BEZ BARIER.Z DUZA ILOSCIA ZIELENI.ZE
          SCIEZKAMI ROWEROWYMI,NA KTORYCH NIE WYSADZA Z WOZKA.Z DWORCEM PKP
          PRZYSTOSOWANYM DLA WOZKOWICZOW.Z BASENAMI DLA
          WOZKOWICZOW.MIESZKANCAMI NIOSACYMI POMOC NA KAZDYM KROKU.
          ULOMNA NA WOZKU
          • mantis3 Re: Wszystko!!!!!To może sami cos zaczniecie robic 01.08.08, 18:54
            Może sami cos zaczniecie robic skoro wam sie nic nie podoba.A jesli nie macie
            zamiaru sami działac to chyba pozostaje wam wyjechac z tego paskudnego i
            okropnego miasta. Miłej podróży.
            • Gość: logiczny Re: Wszystko!!!!!To może sami cos zaczniecie robi IP: 77.223.220.* 03.08.08, 22:13
              Najpierw niech zwolnią stołki.Nie ma komuny,nie ma czynów
              społecznych:)
              • klonowa42 A moze zmienic nastawienie? 06.08.08, 19:26
                To typowe dla polakow narzekac i krytykowac. Nie bez powodu mowi sie
                o polskim kotle w piekle: sam nie wyjdzie i jeszcze tego ktory
                probuje sciagnie w dol.Proponuje wziac przyklad z innych narodow i
                przede wszystkim byc dumnym z ojczyzny. A potem zakasac rekawy i
                zabrac sie do budowania lepszego zycia. Wiem, wiem, zaraz mnie
                obszczekacie, ze taki i owaki,ale ja jestem dumny z bycia polakiem i
                kielczaninem i cieszy mnie kazdy dzien w tym miescie.Zycze wszystkim
                radosci zycia i wiecej optymizmu.
                • Gość: norma Re: A moze zmienic nastawienie? IP: 77.223.220.* 06.08.08, 20:55
                  Jaj należy rozumieć zakasać rękawy i zabrać się do budowy lepszego
                  życia " ? Utyrać się,postawić sobie dom,założyć firmę,płacić podatki
                  i patrzeć na miasto które jest ruiną, na głowy czyichś idoli,którzy
                  młodym ludziom nic albo niewiele mówia,ludziom, którzy nie mają
                  pracy, bo jest klucz partyjny i prorodzinny.Jak można tak pie..yć
                  głupoty? Majątek wspólny podlega sprzedaży za pół darmo,na płace
                  kladzie się szlaban,w administracji wielokrotnośc dostają tylko ci
                  co podpisują nie znając się na niczym ,boi skąd skoro sa namaszczeni
                  albo wybieralni,kadencyjni.Chyba człowieku pracujesz w szklarni albo
                  w zakładzie szewskim i reperujesz zelówki, bo nie masz kontaktu z
                  rzeczywistością.Radzę dobrze rozglądąć się wokół,słuchać co mówia
                  ludzie i dużo czytać.
                  • klonowa42 Re: A moze zmienic nastawienie? 09.08.08, 15:57
                    Najlatwiej jest narzekac, ale zmiany nie nastepuja od razu.
                    kumoterstwo na stanowiskach nie przyszla wczoraj, zawsze tak bylo.
                    Wyborcy maja pole do popisu, nie siedzcie w domu, bo "i tak to nic
                    nie da", ale glosujcie. Bo ten co nic nie robi, musi zyc w
                    rzeczywistosci ktora zbudowali inni.Nie jestem szewcem ani
                    badylarzem, mam normalna prace i czesto jezdze za granice. Znam
                    ludzi, ktorzy mieszkaja w innych krajach od wielu lat i uwierz mi,
                    korupcja i kumoterstwo sa wszedzie. Zycze pozytywnego nastawienia do
                    rzeczywistosci i checi jej zmiany. A poza tym, to kazdy z nas
                    wybiera, co jest najwazniejsze w zyciu, a dla mnie najwazniejsze
                    jest aby widziec strony pozytywne w kazdej sytuacji i to naprawde
                    pomaga zyc. Pozdrawiam serdecznie i mama nadzieje,ze polubisz
                    siebie, swoje miasto i swoj kraj.
                    • Gość: norma a może by tak wyjść ze schematu ? IP: 77.223.220.* 09.08.08, 17:10
                      Też wiele podrózuję ,od Petesburga po Wenecję, od Odessy,Soczi do
                      Barcelony i wszystko co możliwe do zobaczenia po drodze
                      odwiedzam."Lubię" to za mało,aby określić moje "nastawienie"
                      emocjonalne do siebie,miasta i kraju.Ono było właściwe od
                      urodzenia,dlatego nie przepadam za mentorowaniem rodem ze szkólki
                      parafialnej.Widzę co dzieje się w Kielcach,znam "klimat" od
                      podszewki i wspólczuję wszystkim nieuświadomionym.Ale może tak jest
                      lepiej,nie widzieć,nie wiedzieć i piać z zachwytu...bo będzie czym
                      latać..na południe Europy i nie tylko de facto na koszt
                      biedaków.Znam ten protekcjonalny ton..i słowa dobrodzieja w 89r. o
                      przebaczaniu i grubej kresce.
                      • klonowa42 Re: a może by tak wyjść ze schematu ? 09.08.08, 17:23
                        Co ty opowiadasz? Wydaje ci sie, ze wiesz kim jestem, a jestes w
                        bledzie.Nigdy nie bylem zwolennikiem grubej kreski, ani czlonkiem
                        partii. Nie chodze tez do kosciola, bo mierzi mnie dwulicowosc i
                        bogactwo kleru zbierajacego na nastepny kosciol podczas gdy czlowiek
                        nie ma na buty.Ja promuje natomiast patriotyzm, slowo zdewaluowane w
                        dzisiejszym swiecie i dla wielu juz nic nie znaczace. A przede
                        wszystkim patriotyzm lokalny. Wzrusza cie poezja? Widzisz piekno
                        kwiatow i usmiechu dziecka? czy juz tak ci dokuczylo zycie, ze jest
                        tylko czarniej i czarniej? I tylko narzekac? Usmiechnij sie, zyjesz
                        tylko raz.
                        • Gość: norma Re: a może by tak wyjść ze schematu ? IP: 77.223.220.* 09.08.08, 18:41
                          Widzę to czego inni nie widzą i o czym niestety nie wiedzą.Miałem
                          szczęście widzieć TO z bliska i dlatego boleję nad losem,szczególnie
                          Kielczan,otumanianych śpiewem i radosną poezją bardów :) W Kielcach
                          gdy zachwycę się pięknem kwiatów i nie daj Boże z kimś podzielę się
                          swoim doznaniem od razu demon z firemki zrobi konserwację albo
                          pielęgnację do bólu i po kwiatuszku.Dlatego chyba tylko ktoś zza
                          oceanu,lub zza biurka - może pisać peany o życiu w Kielcach.Szkoda
                          gadać,żegnam.
                          • Gość: filip Re: a może by tak wyjść ze schematu ? IP: *.tpnet.pl 11.08.08, 16:22
                            Ja bym 90% rzeczy zmienil :)
                        • Gość: smutek Re: a może by tak wyjść ze schematu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 22:35
                          klonowa42 napisała:

Widzisz piekno
                          > kwiatow i usmiechu dziecka? czy juz tak ci dokuczylo zycie, ze jest
                          > tylko czarniej i czarniej? I tylko narzekac? Usmiechnij sie, zyjesz
                          > tylko raz.

Wiesz, co, klonowa, ja też widzę piękno przyrody, którą w tym mieście tak się
                          dobrze opiekują, że jest jej coraz mniej. Widzę coraz częściej łzy w oczach
                          dzieci z blokowiska, któremu likwidują kolejny plac zabaw, widzę smutek i gniew
                          w oczach ludzi, którym odbierają zielone miejsca do odpoczynku na powietrzu.
                          Ale dobrego humoru życzę, pewnie będzie dobry do czasu, aż i tobie wybudują
                          obwodnicę przez osiedle w którym mieszkasz, albo coś równie uroczego, postawią
                          blok i zasłonią światło, zabudują ulubiony skwer, bo od kilku lat decydent życie
                          mieszkańca ma w głębokim poważaniu.
    • Gość: ck Re: Wszystko!!!!! IP: *.chello.pl 06.06.09, 11:48
      jeban... chu.... wymieniac to potrafisz ... a robic nie... nie pasuje to
      wypie... z kielc !!!
    • Gość: emigrer Re: Wszystko!!!!! IP: *.nrth.cable.ntl.com 05.09.09, 20:39
      Łącznie z twoim zdrowiem psychicznym
    • Gość: Vic Re: Wszystko!!!!! IP: *.centertel.pl 26.10.09, 21:15
      Wszystko, masz rację, ryba śmierdzi od głowy. Jeżeli car Michał mógł wyciągnąć
      cara blota i gumiaków Malikowa, powinien miec na tyle mocy by go z powrotem w
      gumowce wsadzić. Ten cały jazz i ta "kultura" to smród nieudaczników tańczących
      pod batutą megalomana. Czas zachęcić do sprowadzenia się do Kielc firmy
      elektronicznej, która będzie w stanie dać pracę ludziom o całej gamie
      kwalifikacji. Dziś miasto jest największym pracodawcą a jego pracownicy by
      utrzymać pracę muszą głosować tak jak im każą
    • lewski2 Re: Wszystko!!!!! 18.11.09, 19:06
      niestety to chyba jest prawda , takiego bez wyrazu miasta to nie ma
      w całej Polsce,ale za to mamy Lubawskiego he he
      • Gość: aa Re: Wszystko!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 15:03
        ty masz za to wyraz, debilu ze spermy komucha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka