Dodaj do ulubionych

kurs do Firsta

IP: *.satbit.pl / 10.10.7.* 24.08.03, 17:01
czy możecie polecić szkołę językową w Kielcach , która rzetelnie przygotowuje
do egzaminu First.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: kurs do Firsta IP: *.fly.pl 24.08.03, 22:42
      Szkoła Doskonalenia Języka Angielskiego "The Guides" - polecam z całego serca
      • Gość: Maniek Re: kurs do Firsta IP: *.satbit.pl / 10.10.7.* 24.08.03, 23:13
        Dzieki, może ktoś jeszcze
      • machy Re: kurs do Firsta 26.08.03, 23:29
        co do The Guides:
        polecam, sam uczylem sie tam do FCE i CAE, bardzo solidna, powazna szkola!
        jesli wiec chcesz tam sie uczyc, to nie zapomnij pojsc na egzamin wstepny:
        brzmi groznie, ale jesli jestes na poziomie 'jeden rok do FCE' to zdasz.
        egzamin jest tradycyjnie w pierwszych dniach wrzesnia, mozna poprosic o testy z
        ubieglych lat, sa calkiem podobne. aha, no i dzieki egzaminowi trzymany jest
        poziom w szkole....
        pozdrawiam
        good luck!
        machy
      • Gość: 2nd Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.msk.pl 04.09.03, 02:32
        Alfabetycznie:
        aktiv
        intercollege (referencje Neewsweek 2002)
        novum
        poliglota

all k (0K)
    • Gość: rADEK Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 23:20
      Na Paderewskiego nowa szwedzka szkoła - English First
      • Gość: nauczyciel Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 21:43
        Gość portalu: rADEK napisał(a):

> Na Paderewskiego nowa szwedzka szkoła - English First

1. Skoro jeszcze nawet nie została otwarta, to skąd wiadomo że rzetelnie
        przygotowuje do Firsta???

2. Taka ona szwedzka, jak ja jestem Chińczyk: EF jest franchisingiem.

3. Opinie niezależnych specjalistów na temat szkół języka angielskiego:
        www.pase.pl

Powodzenia na egzaminie!
        nauczyciel
        • Gość: maniek Re: kurs do Firsta IP: *.satbit.pl / 10.10.7.* 25.08.03, 23:35
          Dziękuję za wiadomość drogi Nauczycielu co do powodzenia zobaczymy w czerwcu.
          Pozdrawiam Maniek
        • ckdezerter Re: kurs do Firsta 26.08.03, 07:54
          Gość portalu: nauczyciel napisał(a):

> Gość portalu: rADEK napisał(a):
          >
          > > Na Paderewskiego nowa szwedzka szkoła - English First
          >
          > 1. Skoro jeszcze nawet nie została otwarta, to skąd wiadomo że rzetelnie
          > przygotowuje do Firsta???
          >
          > 2. Taka ona szwedzka, jak ja jestem Chińczyk: EF jest franchisingiem.
          >
          > 3. Opinie niezależnych specjalistów na temat szkół języka angielskiego:
          > www.pase.pl
          >
          > Powodzenia na egzaminie!
          > nauczyciel

Czy naprawdę jest Pan nauczycielem j. angielskiego czy tylko nick taki?
          • Gość: nauczyciel a Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 00:07
            ckdezerter napisał:

> Gość portalu: nauczyciel napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: rADEK napisał(a):
            > >
            > > > Na Paderewskiego nowa szwedzka szkoła - English First
            > >
            > > 1. Skoro jeszcze nawet nie została otwarta, to skąd wiadomo że rzetelnie
            > > przygotowuje do Firsta???
            > >
            > > 2. Taka ona szwedzka, jak ja jestem Chińczyk: EF jest franchisingiem.
            > >
            > > 3. Opinie niezależnych specjalistów na temat szkół języka angielskiego:
            > > www.pase.pl
            > >
            > > Powodzenia na egzaminie!
            > > nauczyciel
            >
            > Czy naprawdę jest Pan nauczycielem j. angielskiego czy tylko nick taki?

Przede wszystkim - wybaczcie późną odpowiedź. Byłem nieco zajęty w związku z
            początkiem roku szkolnego. To chyba wystarczy za odpowiedź, ale potwierdzę:
            jestem nauczycielem angielskiego i to z tych dawnych czasów, kiedy do
            wykonywania tego zawodu potrzebne były udokumentowane kwalifikacje (to se uż
            ne vrati, pane Havranek!).

Pozdrawiam uczących się angielskiego i zapewniam, że warto.

nauczyciel a (...ngielskiego, w odróżnieniu od nauczyciela innych przedmiotów,
            który pojawił się ostatnio na forum)
    • Gość: EgO Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 23:13
      Polecam szkołę KMPIK jak napisali w Gazecie Wyborczej. Jest tam super lektorka
      z niemieckiego
      • Gość: Gosiak Re: kurs do Firsta IP: *.chello.pl 26.08.03, 23:18
        hehe :) a kolega zdaje się pytał o Firsta :) a First jest z angielskiego :)
        • Gość: maniek Re: kurs do Firsta IP: *.satbit.pl / 10.10.7.* 27.08.03, 07:47
          serdeczne dzięki za odzew
        • Gość: MirMir Re: kurs do Firsta IP: *.kolporter.com.pl 27.08.03, 08:06
          Gość portalu: Gosiak napisał(a):
          > hehe :) a kolega zdaje się pytał o Firsta :) a First jest z angielskiego :)

Tak, ale chodząc na angielski pooglądasz sobie lektorkę niemieckiego ;)
    • Gość: MirMir Re: kurs do Firsta IP: *.kolporter.com.pl 27.08.03, 08:21
      Ostatnio wpadła mi w ręce ulotka firmy bodajże Emerson College. Bardzo ciekawa lektura. Nie mam jej przy sobie, ale pamiętam, że są kursy z angielskiego na poziomie "Advencet". Jest tam jeszcze parę innych fajnych angielskich słówek :)
      To chyba świadczy jednoznacznie o tej firmie, która zdaje się dopiero zaczyna w Kielcach.

Co do innych szkół.
      Firsta zdałem po kursie w MPiKu. Kurs był super. Kurs na CAE miałem z tym samym lektorem i... było beznadziejnie. Dużo zależy na jakich ludzi w grupie trafisz. Są tacy co mocno ciągną w dół - nie odrabiają prac domowych, na zajęciach nie chcą współpracować, robią sobie jaja, itp.
      Potem miałem dłuższą przerwę i poszedłem do GUIDESa. Po rocznym kursie na CAE zdałem egzamin.
      Jeśli chcesz gdzieś iść na kurs to powinieneś o tym myśleć wcześniej. Np w GUIDES'ie to już w czerwcu się trzeba zapisać. Ale próbuj...

Pozdrawiam
      Znajomy zachwala mi InterCollege, ale osobiście nie miałem przyjemności skorzystać z usług.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka