Gość: maniek IP: *.satbit.pl / 10.10.7.* 24.08.03, 17:01 czy możecie polecić szkołę językową w Kielcach , która rzetelnie przygotowuje do egzaminu First. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: kurs do Firsta IP: *.fly.pl 24.08.03, 22:42 Szkoła Doskonalenia Języka Angielskiego "The Guides" - polecam z całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: kurs do Firsta IP: *.satbit.pl / 10.10.7.* 24.08.03, 23:13 Dzieki, może ktoś jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
machy Re: kurs do Firsta 26.08.03, 23:29 co do The Guides: polecam, sam uczylem sie tam do FCE i CAE, bardzo solidna, powazna szkola! jesli wiec chcesz tam sie uczyc, to nie zapomnij pojsc na egzamin wstepny: brzmi groznie, ale jesli jestes na poziomie 'jeden rok do FCE' to zdasz. egzamin jest tradycyjnie w pierwszych dniach wrzesnia, mozna poprosic o testy z ubieglych lat, sa calkiem podobne. aha, no i dzieki egzaminowi trzymany jest poziom w szkole.... pozdrawiam good luck! machy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2nd Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.msk.pl 04.09.03, 02:32 Alfabetycznie: aktiv intercollege (referencje Neewsweek 2002) novum poliglota all k (0K) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rADEK Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 23:20 Na Paderewskiego nowa szwedzka szkoła - English First Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 21:43 Gość portalu: rADEK napisał(a): > Na Paderewskiego nowa szwedzka szkoła - English First 1. Skoro jeszcze nawet nie została otwarta, to skąd wiadomo że rzetelnie przygotowuje do Firsta??? 2. Taka ona szwedzka, jak ja jestem Chińczyk: EF jest franchisingiem. 3. Opinie niezależnych specjalistów na temat szkół języka angielskiego: www.pase.pl Powodzenia na egzaminie! nauczyciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: kurs do Firsta IP: *.satbit.pl / 10.10.7.* 25.08.03, 23:35 Dziękuję za wiadomość drogi Nauczycielu co do powodzenia zobaczymy w czerwcu. Pozdrawiam Maniek Odpowiedz Link Zgłoś
ckdezerter Re: kurs do Firsta 26.08.03, 07:54 Gość portalu: nauczyciel napisał(a): > Gość portalu: rADEK napisał(a): > > > Na Paderewskiego nowa szwedzka szkoła - English First > > 1. Skoro jeszcze nawet nie została otwarta, to skąd wiadomo że rzetelnie > przygotowuje do Firsta??? > > 2. Taka ona szwedzka, jak ja jestem Chińczyk: EF jest franchisingiem. > > 3. Opinie niezależnych specjalistów na temat szkół języka angielskiego: > www.pase.pl > > Powodzenia na egzaminie! > nauczyciel Czy naprawdę jest Pan nauczycielem j. angielskiego czy tylko nick taki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel a Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 00:07 ckdezerter napisał: > Gość portalu: nauczyciel napisał(a): > > > Gość portalu: rADEK napisał(a): > > > > > Na Paderewskiego nowa szwedzka szkoła - English First > > > > 1. Skoro jeszcze nawet nie została otwarta, to skąd wiadomo że rzetelnie > > przygotowuje do Firsta??? > > > > 2. Taka ona szwedzka, jak ja jestem Chińczyk: EF jest franchisingiem. > > > > 3. Opinie niezależnych specjalistów na temat szkół języka angielskiego: > > www.pase.pl > > > > Powodzenia na egzaminie! > > nauczyciel > > Czy naprawdę jest Pan nauczycielem j. angielskiego czy tylko nick taki? Przede wszystkim - wybaczcie późną odpowiedź. Byłem nieco zajęty w związku z początkiem roku szkolnego. To chyba wystarczy za odpowiedź, ale potwierdzę: jestem nauczycielem angielskiego i to z tych dawnych czasów, kiedy do wykonywania tego zawodu potrzebne były udokumentowane kwalifikacje (to se uż ne vrati, pane Havranek!). Pozdrawiam uczących się angielskiego i zapewniam, że warto. nauczyciel a (...ngielskiego, w odróżnieniu od nauczyciela innych przedmiotów, który pojawił się ostatnio na forum) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EgO Re: kurs do Firsta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 23:13 Polecam szkołę KMPIK jak napisali w Gazecie Wyborczej. Jest tam super lektorka z niemieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiak Re: kurs do Firsta IP: *.chello.pl 26.08.03, 23:18 hehe :) a kolega zdaje się pytał o Firsta :) a First jest z angielskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: kurs do Firsta IP: *.satbit.pl / 10.10.7.* 27.08.03, 07:47 serdeczne dzięki za odzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MirMir Re: kurs do Firsta IP: *.kolporter.com.pl 27.08.03, 08:06 Gość portalu: Gosiak napisał(a): > hehe :) a kolega zdaje się pytał o Firsta :) a First jest z angielskiego :) Tak, ale chodząc na angielski pooglądasz sobie lektorkę niemieckiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MirMir Re: kurs do Firsta IP: *.kolporter.com.pl 27.08.03, 08:21 Ostatnio wpadła mi w ręce ulotka firmy bodajże Emerson College. Bardzo ciekawa lektura. Nie mam jej przy sobie, ale pamiętam, że są kursy z angielskiego na poziomie "Advencet". Jest tam jeszcze parę innych fajnych angielskich słówek :) To chyba świadczy jednoznacznie o tej firmie, która zdaje się dopiero zaczyna w Kielcach. Co do innych szkół. Firsta zdałem po kursie w MPiKu. Kurs był super. Kurs na CAE miałem z tym samym lektorem i... było beznadziejnie. Dużo zależy na jakich ludzi w grupie trafisz. Są tacy co mocno ciągną w dół - nie odrabiają prac domowych, na zajęciach nie chcą współpracować, robią sobie jaja, itp. Potem miałem dłuższą przerwę i poszedłem do GUIDESa. Po rocznym kursie na CAE zdałem egzamin. Jeśli chcesz gdzieś iść na kurs to powinieneś o tym myśleć wcześniej. Np w GUIDES'ie to już w czerwcu się trzeba zapisać. Ale próbuj... Pozdrawiam Znajomy zachwala mi InterCollege, ale osobiście nie miałem przyjemności skorzystać z usług. Odpowiedz Link Zgłoś