hamsterek 29.02.08, 23:46 A zeby was ch.. strzelił !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asdr Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.klc.vectranet.pl 01.03.08, 00:42 a dlaczego mnie ma strzelić?Ja nie zwariowałem!To jest uparcie drążony pomysł Waszego prezydenta!Nowe bajki za nasze pieniądze!ten parking i tak pasuje tam jak pieśc do nosa-ile ekranów LCD, galerii czy kurtyn wodnych tam nie było.W ostatnie upały prezio nie miał kasy na wodne kurtyny na Sienkiewce,teraz ma na kurtyny przy parkingu...Niech powie ile kasy już kosztował ten jego parking??!! Niech powie ile do budowy-realizacji tego pomysłu wniosą konsultacje społeczne w Ratuszu?Niech powie po co ten parking jak całe centrum chce zamknąć dla ruchu, jak chce budować parkingi na rogatkach miasta-już na Niewachlowie ma być pierwszy dość szybko...a może faktycznie mnie się coś w głowę porobiło?--i zanm diagnozę Behemota- coś bełkoczę i jestem głupi i mam powiedzieć,że jest to świetny pomysł a jak nie to milczeć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.chello.pl 01.03.08, 07:42 Hamsterek, tkwisz jeszcze w epoce socjalizmu, jesteś zamkniety na jakiekolwiek nowości. Zamknij sie w swojej chomiczej norze i nie mąć ludziom w głowach, wyznawco wszelkiego badziewia z ubiegłego stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu-you ! Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 07:48 Gość portalu: lechu napisał(a): > Hamsterek, tkwisz jeszcze w epoce socjalizmu, jesteś zamkniety na > jakiekolwiek nowości. Zamknij sie w swojej chomiczej norze i nie mąć > ludziom w głowach, wyznawco wszelkiego badziewia z ubiegłego > stulecia. Hamster ma racje. Należy budować, ale z głową !!! PRzykładami budów bez głowy są np. stadion czy hala, a kolejnymi będzie telewizja i parking... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtrmntr Jaka to kruwa dobra wiadomość? IP: *.triad.res.rr.com 01.03.08, 07:55 Luby jest poważnie upuszczony w młodości na głowę. I stąd ta jego mania nieomylności. Nie żeby parking zasłonił naprawdę fajny UM i zlikwidował kolejną wolną przestrzeń. Luby - przez Ciebie baranie m.in. nie widzę powodu do CK - a mimo wszystkich Twoich wysiłków to najlepsze miasto świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 08:45 najlepiej dawać kasę takim darmozjadom jak wy zamiast inwestować w to miasto. Stadion i hala budowami bez głowy? aahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szekina Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:43 a wyobraź sobie że na plac partyzantów wjeżdżają pewnego dnia betoniarki, robotnicy zabetonują cały plac wytną każdy krzaczek i drzewko, wyburzą zabytkowy pomnik i na dodatek ulice zostaną w tym miejscu zamknięte dla ruchu drogowego fajnie nie? a to wszytko stanie sie po wybudowaniu tego pieprzonego parkingu z tymi sikawkami i miejscem ne na wystawy artystyczne bo nasz predzio się przecie nie zna to i poco ale na jakieś plakaciki i ekrany lcd z reklamami jakiegos gówna jak tak ma wyglądać twoja nowoczesnośc to ja to chrzanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.telsat.wroc.pl 05.03.08, 13:58 Popieram szekina....Jestem architektem.Naprawde uwielbiam Kielce.Chciałabym aby sie rozwijaly i "budowały jak inne miasta.Temat parkingu..jakby to nie powiedziec.."cuchnie" gruba kasą.."Projekt"który zaproponowano w tym momencie,moim zdaniem jest bardziej obciachowy niz wcześniejszy projekt.Owszem woda, jako element architektoniczny jest b.fajna ..ale odpowiednio wykorzystana, a nie na siłe..Ekrany LCD -poprostu porazka...to bedzie zwykła reklama dla firm..i czy komus to potrzebne???...Nie dajmy tego wybudowac:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:33 Parking będzie tylko po to wybudowany poniewaz UM nie mają gdzie parkować swoich pojazdów kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xjjjj Ręce opadają ! Czy w tym mieście ktoś myśli ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 07:40 Dobre miejsce - tzw. trójkąt bermudzki - jest specustawa, więc budować tam. Znajdzie się właściciel to mu zapłacić lub dać inną działkę. My w Kielcach nie chcemy pomysłów W.L. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ręce opadają ! Czy w tym mieście ktoś myśli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 08:41 mów za siebie idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnPa Re: Ręce opadają ! Czy w tym mieście ktoś myśli ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 11:59 No ale ON !! W.Lubek jest nieomylny.A co z tymi Chińczykami co mieli budować nowy Kleryków chyba w drodze do Polski gdzieś sp....lili. A może chce ich na członków Samorządu 2002 bo w terenie coraz mniej członków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyWEL Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 07:46 WEL nadal się upiera przy tej bzdurnej lokalizacji. Cały świat wyprowadza ruch z centrum, a ten musi samochodem do urzędu wjeżdżać. A niech podojeżdża sobie z całą świtą do urzędu autobusami. Może wtedy choć zrozumie, że np. ZTM to pomyłka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyurzędas te kurtyny i tak długo nie podziałają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:05 Te kurtyny i tak długo nie podziałają! Po miesiącu urządzenie będzie zepsute a ekrany zdewastowane przez lumparskich, zdegenerowanych małolatów. Wodospad obok Bliklego również zbyt długo nie podziałał jak wszyscy pamiętamy:) Jest ustawa umożliwiająca zbudowanie parkingu w "trójkącie bermudzkim" - to najlepsze miejsce w całym centrum. Drugie to ul. Solna. Ale Lubawski się uparł zniszczyć ten fajny skwer przed urzędem miasta. CHWDL!!!! CHWDL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyurzędas Re: te kurtyny i tak długo nie podziałają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:09 Jeszcze jedno! W trójkącie bermudzkim zmieściłby się o wiele większy parking - nawet 10 poziomowy na 3000 samochodów. I to by rozwiązało problem braku parkingu w centrum. Ale nie - Lubawski woli wstawić klitkę, która nic nie zmieni bo potrzeby są o wiele większe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHWDL!!! CHWDL!!! CHWDL!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:12 CHWDL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.chello.pl 01.03.08, 07:49 "Myślę, że na dzisiejsze warunki będzie to opłata 2-2,50 zł. Następne godziny będą droższe - mówi prezydent". Jeszcze nie wybudował a wie ile bedzie wjazd kosztował!!! A moze by tak parkometry zainstalowac na ulicach miasta tak jak to jest w cywilizowanych krajach!!!!!!!!!! I informacje o płatnej strefie w jezyku angielskim ??? Bo tak na zdrowy rozum to my sie odsuwamy od europy z pomysłami W. Lubawskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: 212.160.196.* 01.03.08, 08:52 Brawo Panie Prezydencie pierwszy Prezydent który coś robi dla miasta ,przeciwni i narzekający są nieudacznicy,pijaki którym się nic nie udało zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 13:27 Za poprzedniego ustroju robiło się niewiele, albo nic. Gdyby Stępień miał kasę z eurosojuza wybudowałby więcej niż kawałek Sienkiewicza... Obserwując działania obecnych władz widać działania bez ładu i składu: 1. Halę sportową i stadion należało wybudować za miastem, z parkingami i hotelami. A teraz obok stadionu zamiast parkinku wybudowano zbędne boisko, a w miejscu, gdzie może powstać duży wielopoziomowy parking W.L. chce uparcie budować zbędną telewizję... 2. Jest wiele dobrych lokalizacji na parking - wspomniany już trójkąt bermudzki, plac na Solnej czy przy UW 3. Zamiast mrzonek obickich można było wyciągnąć kasę z unii na np. tramwaj, co było pewne na 100%, a zastanowić się nad szybkim dojazdem do Katowic, Krakowa i Warszawy - co się przyda nie tylko miłośnikom lotów tanimi liniami. Przykład Łodzi świadczy o tym, że lotnisko nie jest Kielcom konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Bzdety kotlety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 14:24 Stępień mógł mieć kasę z eurosojuza z funduszy przedakcesyjnych ale był i jest na to za głupi. Stadion za miastem z hotelami i parkingami to bzdura i pieniądze wyrzucone w błoto. Tramwaj to kolejna bzdura w mieście, w którym spada liczba ludności i za kilka lat zbliży się do 150 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Bzdety kotlety IP: 81.219.134.* 01.03.08, 15:33 Prognozy demograficzne nie są optymistyczne. Pokolenie powojenne powoli odchodzi stąd do wieczności,młodzi, zdolni i odważni,wyjadą do prawdziwych,a nie urojonych metropolii, a pozostali mieszkańcy nie sądzę aby chcieli hodować niewolników dla urzędników-owoców pluralizmu partyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Bzdety kotlety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 18:39 Gość portalu: witek napisał(a): > > Stadion za miastem z hotelami i parkingami to bzdura i pieniądze wyrzucone w bł > oto. Typowe myślenie kogoś zaślepionego mrzonkami i pomnikami. Takie obiekty buduje się z dala od centrów miast ze względu na bezpieczeństwo i logistykę (porozmawiaj z kimś kto mieszka blisko stadionu to może zrozumiesz). Nie wspomnę już, że za miastem mógłby powstać tańszy i większy stadion, dzięki któremu byłoby w Kielcach EURO2012... A co do hoteli to przy targach czy innych imprezach zajętę są wszelkie hotele od Ameliówki po Sandomierz, więc taki kompleks by tylko miastu wyszedł na dobre. > > Tramwaj to kolejna bzdura w mieście, w którym spada liczba ludności i za kilka > lat zbliży się do 150 tysięcy. W mniejszych miastach są tramwaje. W Kielcach potrzebna jest 1 linia Stok-centrum-Ślichowice. A sprawna komunikacja miejska to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Bzdety kotlety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 19:46 Stadion za miastem z hotelami i parkingami jest całkowicie zbędny. Utrzymania nie wytrzymałby nigdy budżet Kielc, a Kolporter nie jest na tyle głupi aby to brać na siebie. Na meczach byłyby pustki. Bo przecież i teraz stadion zapełnia się na dwa, trzy mecze w sezonie. Byłaby w Kielcach wielka kupa, a nie Euro. Nikt nikomu nie broni budować hoteli. Niech sobie budują gdzie chcą. Nawet koło stadionu. Ale jakoś nie widzę chętnych. Miasto nie jest od budowania hoteli. Być może są w mniejszych miastach linie tramwajowe, bo były już kilkadziesiąt lat temu. Przecież Stępień mógł wybudować linię tramwajową. Mógł wybudować także Suchański, gdy był prezydentem. Od razu odpieram ewentualny zarzut, że oni nie mieli środków unijnych. Mogli się starać o fundusze przedakcesyjne. A obecnie nie słyszałem w Polsce o żadnym mieście, które dostałoby środki unijne na budowę tramwaju od podstaw. Inna sprawa to sens tramwaju. O ile pamiętam, to potoki pasażerów nie uzasadniają budowy linii. A w związku ze spadkiem liczby mieszkańców te potoki są z miesiąca na miesiąc coraz niższe. Zgadzam się, że sprawna komunikacja to podstawa. Ale na początek radziłbym sprawnie skomunikować się z resztą kraju, bo do tych hoteli, które inwestorzy wystawią wokół stadionu nie będą mieli ludzie jak dojechać. Chyba, że urządzą tam kilka burdeli i miejscowi pójdą ulżyć swoim jajom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavery Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 14:44 Tak - dla Ciebie wszystko jest zbędne, boisko, telewizja ważne są tylko dobre drogi do duzych ośrodków. Mam wrażenie, że tak na prawdę to Ty jesteś w Kielcach zbedny. A może zamast dobrych dróg poprostu się przenieś do jakiegoś większego ośrodka, będziesz mniej cierpiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 18:50 Gość portalu: xavery napisał(a): > Tak - dla Ciebie wszystko jest zbędne, boisko, telewizja ważne są > tylko dobre drogi do duzych ośrodków. Wszystko to jest potrzebne, ale w przemyślanych lokalizacjach. Obok stadionu są m.in. 3 szkoły, uczelnia, WDK i wojewódzka biblioteka publiczna, wieć tam jest potrzebny duży PARKING WIELOPOZIOMOWY a nie telewizja, której siedzibę można wybudować gdziekolwiek. Tak samo z parkingiem - są dużo lepsze lokalizacje, już tutaj wymieniane. Ale lepiej zabetonować centrum... Szybki dojazd do Warszawy, Krakowa i Katowic jest konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.vf.pl 04.04.08, 21:34 Sory nie jestem pijakiem ani nieudacznikiem, a szlag mnie trafia, że nasz prezydent wybetonował swoimi budowlami wszystkie tereny zielone, Galeria Czarnowska i Planty bez parkingów i same połatane ulice. Brawo Panie Prezydencie! Gorzej chyba nigdy nie było. Czy pan nie jeździ ulicami Kielc? A może zamiast betonować Plac Konstytucji wykorzystać powierzchnię przy ulicy IX Wieków Kielc? Chyba ułomny pan nie jest i trafi do Urzędu stamtąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkfabio Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:12 A może lepiej rozważyć inną lokalizację? Tereny pomiędzy IX Wieków a Piotrkowską stoją puste, jedyne co sie tam pojawia to czeskie wesołe miasteczko. To jest lepsze miejsce niż fragment zieleni pomiędzy zus a um. Poza tym w rejonie kilku poziomowych parkingów zwykle pojawia się problem wzmożonego ruchu drogowego, a ja jakoś nie widzę ogromnej przepustowości uliczek centrum. Poza tym, śródmieście ma zostać zamknięte dla ruchu. Jeżeli tak się stanie, to jak te auta będą tam wjeżdżać i wyjeżdżać. To może od razu walniemy jakiś wiadukt, albo 3 wiadukty, w tym jeden kolejowy z IC, a nad um zrobimy punkt przesiadkowy. Przesadziłem w tym z zdaniu z fantazją, bo jak to w "Rejsie" powiedział Himilsbach: "Każdy może, prawda, krytykować." Demokracja nie jest ustrojem doskonałym, ponieważ nie zawsze większość ma rację, ale jeśli 9 na 10 osób mówi, ze ten pomysł jest jak lokata, to warto spojrzeć na niego z pewna dozą krytycyzmu. Tym bardziej, że 1h na parkingu strzeżonym kosztuje 2zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.chello.pl 01.03.08, 11:20 No właśnie, a we Wrocławiu pierwsza godzina jest bezpłatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: safi Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.autocom.pl 01.03.08, 08:56 ale bedzie chók xD ;D;D;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berte Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: 81.219.134.* 01.03.08, 09:05 A glaczego ten parking nie może stanąć po drugiej stronie ulicy, przy UW na obecnym parkingu. Działka przy UM i ZUS-ie nie ma chyba 100% właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.chello.pl 01.03.08, 09:33 Wszyscy co krytykują Lubawskiego są komunistami od Stępnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróg obskurantyzmu Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: 81.219.134.* 01.03.08, 09:59 Jesli ktoś zna tylko 2 /dwa/ kolory, czarny i czerwony, to ma prawo tak myśleć ! Jeden i drugi uwielbiany jest przez masy...szare :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 19:43 trafił się nareszcie jakiś bezgranicznie ufny wyznawca wodza.Toż to prawdziwy objaw komuszej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek0474 Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD 09.05.08, 20:19 Jedyną rzeczą dobra ,którą zrobi Lubawski jest to, że wybuduje lotnisko ale reszta samo dno!!!! Ma wstręt do zieleni, więc zamiast sadzić drzewa to kosi wszystko równo ile się da. Ważne żeby było betonowo i pięknie. Koszmarny człowiek bez wyobraźni!!!!!Jak na niego patrzę,to chce mi się.......Betonowy John! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.rene.com.pl 01.03.08, 09:36 Projekt moze i dobry.parkingi sa potrzebne bo nie ma miejsca gdzie zaparkowac w miescie..ale TO NIE JEST DIOBRE MIEJSCE PRZED URZEDM...tam dopiero sie zakorkuje..przeciez nie bedzie sie dalo tam wjechac..ja jeszcze rynke wylacza z ruchu to jak tam wjedziemy po co tam???A jeszcze taki wielopoziomowy parking przydalbyh sie np. na Solnej..w miejscu..jakies pobojowiska dzisiejszego!!Do tego parkometry na ulicach to sie zgadza powinny byc a nie lazic za k....a bilecikami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.chello.pl 01.03.08, 09:54 A mnie się podoba,tylko trzeba jeszcze dodać parę bajerów np:złote rybki z Silnicy/pamiętacie,że takowe miały tam pływać i być podświetlane/,na górze,na samej górze,żeby było dobrze widać,tuż nad wodą tryskającą potężny baner z pomysłodawcą!,obok sztuczne kolorowe co i raz wyskakujące kolorowe sztuczne ognie/może na sms?/ a na dole,żeby było ekologicznie mnóstwo kwiatów-takie zimowe ogrody? Tylko jest jeden problem,ale myślę,że i tu się uda-kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróg ... Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: 81.219.134.* 01.03.08, 10:04 Miały być podświetlane rybki ? Słyszalem o wymienionym piasku..na bardziej czysty...OJ,należałoby to zdiagnozować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróg ... Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: 81.219.134.* 01.03.08, 10:04 Miały być podświetlane rybki ? Słyszalem o wymienionym piasku..na bardziej czysty...OJ,należałoby to zdiagnozować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.chello.pl 01.03.08, 10:49 Piach,to oczywiste ale i złote rybki podświetlane,Polecam archiwalne żródła.I jeszcze jedno pytanie-dlaczego zanim się coś zrobi wiadomo ile będzie płacił tzw.klient,a nie wiadomo ile ta inwestycja będzie kosztowała-dla mnie to takie odwrócenie,a może wg schematu wybudować parking.Potrzebuję absolutnie czegoś odlotowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilof A ja mam w dupie parking i prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budda Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.e-wro.net.pl 01.03.08, 10:20 ileż można powtarzać: NIE W TYM MIEJSCU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any el Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.klc.vectranet.pl 01.03.08, 11:18 "Bo tak na zdrowy rozum to my sie odsuwamy od europy z pomysłami W. Lubawskiego"-my już dawno się odsunęliśmy.Jesteśmy zaściankiem i tyle.Tu wystarczy powiedzieć,że buduje kosmodrom,ładnie ubarwić,pokoloryzować jakie to dobre i ludzie to kupują a ja zarabiam przez 96 miesięcy 10-ć tysiaków miesięcznie+ premię ,nagrody, 13-ki i mam wszystko w nosie bo i mieszkanie mam gotowe w Krakowie-toć tam prawie cała moja rodzina już siedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD 01.03.08, 11:21 Czy ktoś mi może racjonalnie wyjaśnić dlczego parking taki nie może stanąć w miejscu, gdzie rozbijane jest zwykle wesołe miasteczko, przy ulicy IX Wieków Kielc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.chello.pl 01.03.08, 11:31 Nie,bo nie.I dlaczego tak trudno to zrozumieć? Jest zaplanowany w tym miejscu,mało tego bardzo potrzebny i ma być! I nie można krytykować miejsca,ani pomysłu,ale możemy coś podpowiedzieć,jak go upiększyć?! Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD 01.03.08, 11:37 Miejsce jest złe, ta przestrzeń powinna być jakby przedłużeniem rynku, i powinna zostać podobnie zmodernizowana jak rynek, ławeczki, jakaś fontanna, drzewa i gazony z kwiatami. Wciskanie tutaj jakiegoś budynku jest nieporozumieniem i żadne upiększanie niewiele tutaj pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: 80.48.137.* 01.03.08, 12:49 Popieram. Parking w tym miejscu to poroniony pomysł. Pomysł z "przedłużeniem" rynku bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz39 Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 11:42 Nie wariuj Wojtek, nie przegrasz portek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 11:54 Nie może tam stanąć, bo ten teren nie ma uregulowanych stosunków własnościowych. Jest to sprawa skomplikowana, z którą Urząd Miasta nie potrafi sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
haxman Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD 01.03.08, 16:43 To tak samo jak nie może sobie poradzić z ruderą pomiędzy pasami Warszawskiej, w której podobno straszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xterm Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:22 Gość portalu: lutek napisał(a): > Nie może tam stanąć, bo ten teren nie ma uregulowanych stosunków własnościowych > . > Jest to sprawa skomplikowana, z którą Urząd Miasta nie potrafi sobie poradzić. Specustawa wystarczy. A jak się znajdą właściciele/spadkobiercy to po prostu zapłacić lub dać inną działkę. amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:04 ciekawe ile trzeba będzie dołożyć z budżetu miasta na utrzymanie tego parkingu nie mówiąc juz o zwrocie wyłożonych środków finansowaych.Przy adekwatnej cenie parking będzie pusty-chyba że dla miejskich urzedników beda specjalne żniżki opłat a pełne koszty pokrywane z budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: 88.156.66.* 01.03.08, 12:13 naszego prezydenta trzeba leczyć z chorych pomysłów ,zgadzam sie parking jest niezbędny ale pomiędzy Piotrkowską a ALEJĄ 9WIEKÓW tam jest miejsce odpowiednie ,ale nasz prezydent ma w PUK bo chyba oni dżierżawia teren przy piotrkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyparking WL tam zostanie parkingowym i dlatego.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:28 ....chce aby "to" pod urzędem miasta było a nie na piotrkowskiej:) Bedzie se patrzył na ratusz i nadal czuł się "prawie jak prezio" Fuche se szykuje na trzecią kadencję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Prawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 18:36 Pomysł parkingu bardzo mi się podoba, ale nie w tym miejscu! Obudowywać ratusz to tj zakryć pomnik, bez sensu. Jak tak bardzo chcą mieć parking obok urzędu, to niech go wybudują przy IX wieków, blisko i można postawić wiele większy. Pierwszy raz się nie zgadzam z lokalizacją tego typu pomysłu. Tu gdzie jest obecny parking powinny być ładne ogrody, miejsce dla ludzi, spaceraki! Parking obok Solnej to też głupota!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokrates Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.chello.pl 01.03.08, 13:33 Jeśli już nie można wybudować tego parkingu w innym miejscu, to powinien on raczej w jakiś sposób wtapiać się w otoczenie, a w tym z pewnością nie pomogą mu "kurtyny wodne i olbrzymie ekrany LCD". Nie dałoby rady pójść w drugą stronę - schować parking pod ziemią? ale to już chyba projekt niewykonalny w Kielcach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.b. Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 13:38 jeszcze raz NIE dla tej inwestycji. Można to zrobić w innym miejscu kielc np. slona ulica. A nie w centrum kielc.Ktoś chce dobrze na tym zarabiać w przyszłości jak powstanie Centrum Handlowe przy IX Wieków K. Plac na zostać placem. Architekci i urbaniści brońcie pl.Konstytucji przed tą inwestycją , która w tym miejscu niezależnie od "cudów" tam planowanych pozostanie bublem urbanistycznym. Jednym z nich jest ta wanna czyteż jak kto woli fontanna przy ul.Sienkiewicza < drugim takim jest dom mieszkalny - komienica przy ul.Sienkiewicza obok-naprzeciwko Kościoła Ewangelickiego.Ład urbanistyczny musi byc i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolko Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 13:55 Jak to jest? W komentarzach "nie", a w sondzie "tak". Ja wiem dlaczego tak jest, a Wy pieski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŚLV_zachodnie_CK Re: Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 14:27 Jakbyś kolego nie wiedział, na tym forum jest spora grupa nieudaczników co wszystko co robi i chce zrobić prezydent Lubawski jest na NIE!!! Tak jak piszesz, niech szczekają a Kielce i tak będą się rozwijać bez ich udziału... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydrań Re: Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: 81.219.134.* 01.03.08, 14:31 To fakt, pięknie rozwija się ubóstwo,z jednej strony a z drugiej - kulesiostwo na intratnych posadkach za ludzki grosz ! Widzisz i nie grzmisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK dezerter Re: Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 15:27 Ty,niewątpliwie udany, jednoegzemplarzowy okazie na prawdę jesteś przekonany, że wodne kurtyny i gigantyczne telebimy zdołają przysłonić brud i smród klerykowskiego zaścianka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdo Re: Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 15:33 Jestem zaniepokojony kolejnymi pomysłami tego czlowieka...teraz zamierza wstawic nam katakumbe w centrum miasta...dziwne ze tak na tym mu zalezy.Juz klika chybionych decyzji ma na swoim koncie...czasem sie zastanawiam czy np osoby/firmy majace korzystci z tych inwestycji nie wysylaja temu panu czekolady na swieta i kartek z zyczeniami i innych zalcznikow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty UM Re: Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: *.chello.pl 01.03.08, 15:43 nawet porzadnie nie potrafia zablokować tym olewusom dostepu do naszej-klasy w godzinach pracy. I znowu tylko internet i kawusia i dupy rosną. A parking- tak, ale nie w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgrr Re: Psy szczekają, karawana jedzie dalej IP: *.klc.vectranet.pl 01.03.08, 16:16 ten parking jest kolejnym przykładem i dowodem jak prezio (Wielki El) Was olewa.Przegrał wszystki procesy o ten parking,wydał kolejne pieniądze na nowy projekt i polaże Wam,że mimo oporó i tak go postawi.W końcu to nie on płaci za wszystkie swoje pomysły-tylko my! Do tego ma zwolenników których byle małe i kolorowe gów...podnieca.Indian podniecały kolorowe paciorki i źle skończyli a my?Kiepsko widzę przyszłość tego miasteczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jjon A może jakąś ekspertyzę za kilka baniek? IP: *.klc.vectranet.pl 01.03.08, 16:44 Jak w temacie lotnisko Łobice. Może wyrzucimy jesze kilka baniek na bzdurne ekspertyzy, które nawet jak są krytycznie nie mają dla WIELKIEGO WOJTKA żadnego ZNACZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŚLV_zachodnie_CK do CK dezerter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 11:59 i jak się mieszka w stolyyyycy miastowy ludku??? bardzo dobrze że Cię tu nie ma bo Kielce nie potrzebują takich buców jak TY!!! nie słysząłem żeby rodowity Kielczanicn poweidział o swoim mieście że jest klerykowskim zaściankiem - no chyba że taki na "obczyżnie z wawie":-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umyslny Parking dla urzędasów !! To jest to ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 17:57 Nie wiecie, dlaczego Luibawskli jest tak uparty z tym parkingiem? Bo to ma byc parking dla urzędasów magistratu, klienci będą płacić , a urzędasy nie ! Dlatego tak spiieszno! I to bedzie zakladowy parking za nasze podatników pieniadze.Już przed rokiem magistrat wziął kredyt 11 mln na te budowę, gdzie ta forsa jest ? Po co parking, jesli wreszcie guru przychylił sie do propozycji wielu kieczan, by taki parking piettrowy powstał nad parkingiem Urzędu Wojewódzkiego ! Przed magistratem powinien być plac poprawnie zagospodarowany ! A te wzystkiem chece i bajery to wygłup na miare wiejskiej metropolii w wizji magistrackiego urzędasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmurfMądrala Re: Parking dla urzędasów !! To jest to ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 19:32 Ten polszewickiego pochodzenia "placozieleńcopostój" MUSI powrócic do cywilizacji, należy go zabudować,tak jak trzeba wypełnić ubytek zęba w uśmiechu obywatela postpeerelowskiej urody. Co komunisci wyburzyli trzeba na nowo zbudować. Tzw. "architekci" i "urbaniści"- autorzy i kolaboranci zabetonowania Karczówki 10-kondygnacyjnymi blokami,projektanci "drapaczy" chmur typu "Związkowiec","Inwestprojekt","mrówkowiec",sprawcy systemu "arterii" kieleckich-jak oni głośno i śmiesznie wrzeszcza. Honorni inaczej. Jestesmy od parkingów uzaleznieni (niestety). Przy takim nagromadzeniu urzędów,lokalizacji-AŚ,deptaku,Rynku,teatru to idealne miejsce na parking. Projekt MUSI powstać w drodze konkursu. Dotychczasowe wersje ociekają "bajerami" w ilości i jakości powodującej mdłości. Tłuczone talerze,lusterka,wieżyczki,łuczki,kolumienki nowobogacko -kamionkowe,gzymsiki itp. formy archi-polo, są niewiele gorsze od prowincjonalnych laserów,fontanny,wieśniackiego inoxu,etc. Czy Pan Najwyższy uwolni umysły polskich architektów i inwestorów od kościółkowo-odpustowego nadmiaru dekoracji? Jutro niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Gdzie jest forsa 11 mln ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 09:24 Gdzie jest kredyt wzięty w 2007 roku przez PUK - 11 mln zł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tetrachord Kolejny parking zastąpi Plac Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 18:54 Kolejna inwestycja planowana jest na Placu Wolności. 7-8 poziomowy parking będzie miał około siedmióset miejsc parkingowych, cena parkowania za 1 godzinę ok. 70-90 gr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEZAR Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:04 Ten parking powinien powstac ale przy ix wiekow,bylby lepiej wykorzystany.Tylko urzednicy Lubawskiego mieli by za daleko do urzedu,przeciez w wiekszosci oni tam beda parkowac ze znizka a miasto bedzie doplacac z naszych podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 20:28 jeżeli Rynek po remoncie ma być zamknięty dla ruchu to dojazd zostanie tylko Piotrkowską???? :/ chyba się tam może delikatnie korkować :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 21:37 Gość portalu: janek napisał(a): > jeżeli Rynek po remoncie ma być zamknięty dla ruchu to dojazd zostanie tylko > Piotrkowską???? :/ chyba się tam może delikatnie korkować :/ WEL wybuduje przecie tunel Odpowiedz Link Zgłoś
mid1 Niech szlag trafi tych, co to wymyślili 01.03.08, 22:09 Ten parking wygląda jak szalet, czyli publiczny sracz. I takim, prosze państwa, sraczem zniszczą sobie kielczanie taki fajny kawałek przestrzeni. Współczuję Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: Niech szlag trafi tych, co to wymyślili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 08:29 Jest to niewątpliwie najgłupszy i najbardziej kretyński pomysł, jaki kiedykolwiek narodził się w umysłach ludzi odpowiedzialnych za organizację przestrzeni w tym mieście. Ostatnio zwróciłem uwagę, że zniknęły wizualizacje parkingu z banerów umieszczonych wokół UM, pomyślałem, że ten debilny pomysł wreszcie odszedł w przeszłość, a tu bęc! Nowe podejście, nowy projekt (ciekawe, ile już podatników kosztowały te projekty?). I znowu ta sama lokalizacja, najmniej trafiona z możliwych. Ręce opadają. Zróbcie sobie parking pod UW lub na pustym placu "cyrkowo-wesołomiasteczkowym". Nikomu się nic nie stanie, gdy się przemieści 100 m na stópkach własnych. Chyba że koło pomnika nie wolno budować, bo jeszcze parę innych pomników ma tam stanąć:P. I naród wybrany potrzebuje miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.ejedrzejow.pl 02.03.08, 10:26 tylko jedno pytanie - czy KIELCE maja byc nadal K L E R YK O W E M !!!!!!!!! ??????? TAK DLA PARKINGU !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mid1 Psie budy w centrum nie uczynią z Kielc Warszawy ! 02.03.08, 10:42 Widzę, kolego Jano, że nie rozumiesz oczywistej oczywistości. Jeśli nastawiasz sobie psich bud i sraczy w centrum, to wcale nie staną sie Kielce Warszawą. A właściwie może się staną, bo co ma warszawka pod PKiN ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 11:11 Ty sobie wystaw ten parking w swoim Jędrzejowie (rynek jest dobrym miejscem), a nie w moich Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizjoner Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: 81.219.134.* 02.03.08, 12:09 To będzie ósmy cud świata. Eklektyczna starówka,w części frontalnej Ratusza plastyczne rury,a z tyłu, odlotowy kufer na wypasione fury.I w końcu upadnie problem promocji.Same oszczędności nam się szykują.Zmniejszy się bezrobocie, ludzie znajdą pracę w obsłudze tutystów napływających z całego świata. Zarobią lingwiści,bo kazdy będzie musiał uczyć się obcych języków,nawet japońskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Jacy goście, jacy kielczanie .Pusty parking! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:56 Kto do tego parkingu bedzie wjeżdzał, kto z niego korzystał, jak nie jesteśmy i nie bedziemy mekką dla turystów,takze kielczanie maja dośc centrum i nie przyjeźdzaja tak często , chyba ze po meczach piłkarzy, wówczas Rynek i Bodzeńtyńska jest zapchana wieczorem.A tak są pustki !! W ciagu dnia miejsca na ulicach zajmuja ... właściciele sklepów i ich rodziny a takze pracownicy instytucji, bankow, magistratu ! Jeszcze raz trzeba przypomnec magistrackim urzędasom,że ich szef obiecywał inwestorów prywatnych, których ponoć miał na pęczki na ten parking !!!A teraz co, kicha, plama, bedą budowac z ... kredytu, który wzieli już w ubiegłym roku ( PUK - 11 mln !).Gdyby to był interes, to już dawno prywatni inwestorzy by to zbudowai. I to kolejna głupia inwestycjas, tak jak i węzeł "Żelazna", modernizacja Rynku i przyległych ulic, placu koło katedry, rogatki krakowskiej,dalej wylotu na krakow !,centrum rehabilitacji w ... centrum miasta!!( będzie to centrum biurokracji !!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastian Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: 83.16.22.* 02.03.08, 12:03 Parking w centrum jest potrzebny - to fakt. Ale jeśli ten parking wywołuje aż takie wielkie emocje to czemu nie zrobić go pod ziemią ??? Przecież wielopoziomowe podziemne parkingi to w dużych miastach nie żadna fanaberia tylko normalność! I będą miejsca parkingowe dla kierowców i nie będzie nic szpeciło placu za um. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekon.inż. Parking podzeimny dla utopistów ekonomicznycn !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 13:03 Bastian, zamów sobie miejsce w takim podziemnym parkingu, dobrze to zrobi na głupie pomysły !Kto zapłaci za budowę, dla kogo ona ma być ? Dla wydumanych gości, dla ilu kielczan ? Chyba jak sie ich zgoni z całego miasta !!Chyba,że obowiązkowo parkować tam będa swe bryki ... urzędnicy ratusza( ulgowo, bo przew.RM uchwałi znizki pracownicze ), a podatnicy będa wspaniałomyslnie dopłacac do i tak duzych zarobków urzędnikow magistrackich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 14:23 Gość portalu: Bastian napisał(a): > Parking w centrum jest potrzebny - to fakt. Ale jeśli ten parking wywołuje aż > takie wielkie emocje to czemu nie zrobić go pod ziemią ??? A po co pod ziemią ? Tzw trójkąt bermudzki to doskonała lokalizacja na większy i wygodniejszy... Ale WEL i jego świta nie przespaceruje się 100m do urzędu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Parking wielopoziomowy: Wodospad i ekrany LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 14:42 Parking jest nieporozumieniem zwiększy zatłoczenie w centrum a przecie z chodzi o coś zupełnie odwrotnego.Budowa tramwaju automatycznie wyeliminyje potrzebę kolosa w samym centrum. A więc jest to bzdura urbanistyczna z której będzie się śmiać cała Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Nie dla niszczenia miasta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 17:18 Może ktoś zablokował by osobę, która za nic ma głos sądów, opinii etc, uważając się za "wszechwładnego". Nie można pozwolić na niszczenie resztek centrum kosztem betonowego pudła. Parking może stanąć przy IX Wieków, ale nie niszczy się miejskiego placu w takim celu. Czy nie można wykazać się pomysłem i cały Rynek wyremontować tak, by po zamknięciu ruchu samochodowego stworzyć piękny deptak, gdzie Urząd Miejski, jak np. we Wrocławiu, stał by na środku elegancko wybrukowanego placu, który rozciągał by się od "Tekli" aż po ZUS. Plac łączył by się zaś krótką uliczką z Sienkiewicza i Placem Artystów. To dopiero byłaby zasługa dla prezydenta! Miasto przypominało by cywilizowany ośrodek miejski, czyli wyglądałoby wreszcie europejsko (mówię o zachodzie, nie o wschodzie Europy). Co do parkingów, to już dawno powinno powstać ich kilka, każdy na kilkaset miejsc i każdy z wielu stron centrum, także obok dworca PKP i PKS, w rejonie bazarów, rogatki itp. To sabotaż, żeby o tym nie myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez kielczanin Obrońca chorych pomysłow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 17:39 Piotr - nie latał w przestworzach, tylko chodź po ziemi.jaki deptak, co ma byc na Rynku, czy taka pustka jak jest na Sienkiewce,poza godzinami pracy ?) !Organizm mejski nie zniesie zamknięcia ulic wokól Rynku i przejazdu kolo katedry, czy chce czy nie WLK( Wielki Lokator Katedry ). Dla kogo zamykac ulice i Rynek - dla kilku goci, którzy przyjada na targi ? Czy kilku urzędników ze stolicy , wpadajacych na godzine,dwie do Kielc? Przecież nie ma u nas najazdu gremialnego turystow i nie będzie ! Opamietajcie się, myślcie obroncy swego szefa z magistratu o standardzie życia mieszkańców, bo za to bierzecie pieniądze w ratuszu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyWEL Re: Nie dla niszczenia miasta! WEL na Hel !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:28 Już wystarczająco dużo WEL piwa nawarzył w Kielcach. Głupia lokalizacja stadionu i hali, pacyfikacja MPK, oszpecenie Kadzielni, audi, bujanie w obickich obłokach, upieranie się przy głupiej lokalizacji parkingu... WELu !!! Ten parking jest potrzebny, ale są 3 lepsze lokalizacje !!! Działka przy IX wieków (ta od wesołych miasteczek) jest w sam raz !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Nie dla niszczenia miasta! WEL na Hel !!! IP: 81.219.134.* 02.03.08, 19:05 Jesli młodzi ludzie nie powstrzymają tej super awangardy -to będziemy miec starą cząść miasta niczym PLAC Czerwony wokół Kremla, tuż zaraz,obok biedę,a na obrzeżach polną drogę i skrajną nędzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie dla niszczenia miasta! WEL na Hel !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 08:44 młodzi ludzie tego nie powstrzymają bo młodzi ludzie popierają WL i jego działania stary tetryku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalnie stetrycz Re: Nie dla niszczenia miasta! WEL na Hel !!! IP: 81.219.134.* 03.03.08, 13:23 HAHA Młodzi obecnie,z komórą przy mózgu,z CB w autku i wpieprzający fast food na betonowej ławce,za 10 lat,bez włosów na głowie i z dużym kufrem przed sobą,będą tylko żałosnym wspomnieniem ..młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie dla niszczenia miasta! WEL na Hel !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 15:17 takim wspomnieniem, jakim wy jesteście teraz? Odpowiedz Link Zgłoś