04.01.02, 15:26
nie jestem zmotoryzowana;(( wiec moze was to nei zainteresuje
ale stan chodnikow = katastrofa!
nie da sie przejsc... ale miasta nie stac, hmm .zapomnialam
Obserwuj wątek
    • Gość: Nowy Re: chodniki IP: 100.1.1.* 04.01.02, 15:29
      Pytanie retoryczne: kiedy będzie miasto stać?? nie tylko na odśnieżanie
      chodników
      • dm_ Re: chodniki 04.01.02, 15:32
        Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Pytanie retoryczne: kiedy będzie miasto stać?? nie tylko na odśnieżanie
        > chodników

teraz to juz o tym trza pisac w "przyszlosc miasta":))
        widzisz Nowy, jakie zmiany, extrasne:))

• Gość: otto Re: chodniki IP: *.proxy.aol.com 04.01.02, 17:11
      Jak miasta nie stac a nie stac prawie na nic to niech sie szumnie nie nazywa
      miastem i to jeszcze wojewodzkim.Kiedys bylo takie powiedzenie "wojewodzka
      wies" i to znacznie lepiej oddawalo istote rzeczy.
      Jak to sie dzieje, ze to miasto zawsze stac na uposazenia dla zarzadu, radnych
      i calej armii urzedasow,premie,nagrody,nowe siedziby,gustowne wyposazenia i
      mase innych rzeczy na ktore zawsze stac.Nie stac na remonty,jezdnie i chodniki,
      autobusy,kulture i pare innych rzeczy.To sprawa priorytetow. Najwazniejsza jest
      wlasna kieszen i wszystko co kolo niej a nie tzw. dobro cudze albo wspolne.
      Wiaze sie to z brakiem rzeczywistego wplywu mieszkancow na wybor ludzi ktorzy
      nimi rzadza i brak mechanizmow kontroli rzadzonych nad rzadzacymi.otto.
      • Gość: TuśTuś Re: chodniki IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 07:49
        >>ale stan chodnikow = katastrofa!

Nie zgodze się z wyDMuszką. Byłem wczoraj w centrum miasta i chodniki są
        pięknie odśnieżane. O co Ci wyDMuszko chodzi ?
        • _rafi Re: chodniki 08.01.02, 12:58
          Cham jesteś, TuśTuś. Co to za wyjazdy z wydmuszką? Chyba, że chcesz, żeby DM cieszyła się z tego, jak ją
          nazwałeś. (Wydaje mi się, że nie jest to zbyt kulturalne określenie, ale mogę się mylić...)
          • Gość: TuśTuś Wulgaryzmy Rafiego IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 18:34
            Sam jesteś cham Rafi i mnie bokiem wychodzą twoje nagminne wulgarne wypowiedzi.
            Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to się nic nie odzywaj. A jak ci się
            nie podobaja wypowiedzi innych forumowiczów to idź w ślady Yahagiego i
            spi..rzaj stąd. A sio.... już cie tu nie ma paskudniku....
            • esse Re: Wulgaryzmy Rafiego 09.01.02, 19:21
              Gość portalu: TuśTuś napisał(a):

> Sam jesteś cham Rafi i mnie bokiem wychodzą twoje nagminne wulgarne wypowiedzi.
              >
              > Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to się nic nie odzywaj. A jak ci się
              > nie podobaja wypowiedzi innych forumowiczów to idź w ślady Yahagiego i
              > spi..rzaj stąd. A sio.... już cie tu nie ma paskudniku....

od dłuzszego czasu czytam Twoje wypowiedzi Wojtku i naprawde nie mam o Tobie
              dobrego zdania. Prezentujesz soba niewiele. Ty nic ciekawego nie wnosisz do forum.
              Rafi - owszem.
            • esse Re: Wulgaryzmy Rafiego 09.01.02, 19:28
              jeszcze Ci Wojtku powiem ze nie jestes konsekwenty w swoich wypowiedziach.
              Ciagle zmieniasz zdanie.

Odnosnie ulic - sa zasniezone, w centrum to ty byles chyba nowego yorku nie
              kielc ,sadzac z Twojej wypowiedzi. Ale coz, dzieci lubia sie sprzeciwiac.
              Rozumiem.

Cała reszte uzytkowinikow przepraszam za ta wypowiedz, Wiem, ze teraz narazam sie
              na nagonke na moja osobe ze strony Wojtka i innych jemu podobnych. Tak robil z
              Yahagim ,(ktorego z przyjemnoscia czytalem), i wieloma innymi.
              • Gość: TuśTuś Re: Wulgaryzmy Rafiego IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 14:03
                Tutaj nie ma żadnego Wojtka, do kogo piszesz ? A z Yahagim i Rafim to możesz
                się dla mojej przyjemności ożenić jak Ci sie tak podobają. A chodniki sa
                odśniezone i basta ! Moją wypowiedź nawet zacytowała dzisiejsza Gw.
                • esse Re: Wulgaryzmy Rafiego 10.01.02, 14:14

> Tutaj nie ma żadnego Wojtka, do kogo piszesz ? A z Yahagim i Rafim to możesz
                  > się dla mojej przyjemności ożenić jak Ci sie tak podobają. A chodniki sa
                  > odśniezone i basta ! Moją wypowiedź nawet zacytowała dzisiejsza Gw.

w Twojej wyobrazni chlopcze... wyborcza Cie zacytowala... ciesz sie. Przecież
                  miales tego szmatławca do reki nie brac.. co Toba!
                  to ja ci teraz zacytuje wyborcza, dobra?

"Chodniki, nawet w samym centrum, pokrywa śniegowe błoto, a powstała ze śniegu
                  woda nie może odpływać, bo zatkane są kratki do kanałów burzowych i niedrożne
                  rynsztoki. Nie sposób przejść kilkudziesięciu metrów, aby nie przemoczyć sobie
                  butów.

Dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg Stanisław Kamiński poradził kielczanom
                  zaopatrzyć się w kalosze, bo odpowiedzialne za sprzątanie miejskie służby od
                  kilku dni nie są w stanie uprzątnąć śniegowo-solnej brei. Jego wypowiedź
                  zamieściliśmy w "Gazecie". Wczoraj poprosiliśmy dziennikarzy o "zastosowanie się"
                  do rady dyrektora Kamińskiego. "

Wiec otworz swoje cudowne wrazliwe na piekno przyrody oczka i spojrz na ulice
                  jeszcze raz.
                  • _rafi Re: Wulgaryzmy Rafiego? 10.01.02, 14:48
                    TuśTuś, wojtek, czy jak mu tam jest artystą, w pewnym sensie przynajmniej. Bo, żeby być artystą trzeba mieć
                    cholernie wybujałą wyobraźnie. Ten koleś ma tak wybujałą wyobraźnie, że nawet Wyborcza go cytuje (niech
                    przynajmniej tak myśli :) )

Stary powodzenia, pamiętaj, Jezus, Kopernik i kupa innych, znanych teraz ludzi, za życia byli prześladowani.
                    Wybierz przyszłość!
                    • esse Re: Wulgaryzmy Rafiego? 10.01.02, 16:00
                      _rafi napisał(a):

> Stary powodzenia, pamiętaj, Jezus, Kopernik i kupa innych, znanych teraz ludzi,
                      > za życia byli prześladowani.
                      > Wybierz przyszłość!

he he dzieciak jest zakompleksiony, rafi ;-)
                      Motorem napedowym dla jego wyobrazni jest brak pracy i frustracja.
                      Ale szanse, tez jest niedoceniony za zycia:-) Moze zacznij Tus Tus malowac
                      obrazy?
                      • _rafi Re: Wulgaryzmy Rafiego? 10.01.02, 16:28
                        Albo chociaż jakieś wycinanki. Podobno Cepelia się rozwija. :)

PS. Kimkolwiek jesteś, nie myśl, że śmieję się z tego, że nie masz pracy. Jest to wielki dramat
                        milionów (już ponad trzech) Polaków, z którym żaden rząd nie może (nie chce) sobie poradzić.

Ale zaraz zaraz, przecież jest to wątek komunikacyjny...
                        • esse Re: Wulgaryzmy Rafiego? 10.01.02, 17:06
                          _rafi napisał(a):

> Albo chociaż jakieś wycinanki. Podobno Cepelia się rozwija. :)
                          :)))

> PS. Kimkolwiek jesteś, nie myśl, że śmieję się z tego, że nie masz pracy. Jest
                          > to wielki dramat
                          > milionów (już ponad trzech) Polaków, z którym żaden rząd nie może (nie chce) so
                          > bie poradzić.

ok, to nie jest powod do smiechu, szczegolniew naszej rzeczywistosci.
                          Ale kolo przesadza rafi, wiesz to, widzisz, czytasz! Szlag mnie trafia juz jak
                          czytam jego wywody. Uwaza sie za Boga chyba! Nie ukrywam ze jestem ciety na niego.

> Ale zaraz zaraz, przecież jest to wątek komunikacyjny...

wlasnie sie komunikujemy, wszystko gra:-)
                          • _rafi Re: Wulgaryzmy Rafiego? 10.01.02, 17:38
                            esse, nie bierz tego do siebie. Chodziło mi tylko o to, żeby nikt nie myślał, że się śmieję z faceta, bo
                            pracy nie ma. Poza tym możemy sobie chyba na nim używać, bo sam do tego prowokuje - szmaciarz
                            jeden.

• esse Re: Wulgaryzmy Rafiego? 10.01.02, 17:42
                              _rafi napisał(a):

> esse, nie bierz tego do siebie. Chodziło mi tylko o to, żeby nikt nie myślał, ż
                              > e się śmieję z faceta, bo pracy nie ma. Poza tym możemy sobie chyba na nim
                              używać, bo sam do tego prowoku
                              > je - szmaciarz jeden.

hahaha rafi , dobry jestes ;-)
                              Pouzywajmy wiec, on moze na innych i czuje sie bezkarny majac poparcie innych
                              głupoli. Wiec i my możemy. W ogóle co to za nick jakiś Tuś Tuś? Może dlatego ze
                              dzieciak?
                    • Gość: otto Re: Wulgaryzmy Rafiego? IP: *.proxy.aol.com 11.01.02, 15:59
                      TO JEST WATEK O KOMUNIKACJI TEMAT KIELECKIE CHODNIKI.NAUCZCIE SIE PANOWIE
                      CZYTAC UWAZNIE PO POLSKU.tO NIE JEST TEMAT PYSKOWKI PO KIELECKU.kAZDY WATEK
                      PRAWIE ZAWSZE KONCZY SIE W TEN SAM SPOSOB.OTTO.
                      • _rafi Re: Wulgaryzmy Rafiego? 11.01.02, 16:27
                        Jak napisał esse, komunikujemy się przecież! :)
                        • Gość: TuśTuś Re: Wulgaryzmy Rafiego? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 07:37
                          Oni się komunikują na swój sposób, charakterystyczny dla marginesu społecznego.
                          • Gość: Rafi Uwaga! IP: *.radiopogoda.pl 14.01.02, 09:17
                            Margines społeczny? Popatrz w prawo -------->
                          • anty_wojtus Re: Wulgaryzmy Rafiego? 14.01.02, 16:56
                            > Oni się komunikują na swój sposób, charakterystyczny dla marginesu społecznego.

marginesem ? ja mam inne zdanie, to Ty nim jestes! samym czystym marginesem w
                            "najlepszym wydaniu"

Wojtek/Tustus i jak sie tam jeszcze bedziesz zwac, marginesem to jestes Ty, Twoje
                            wypowiedzi i cala osobowosc jaka tu przedstawiasz/jestes zaprzeczeniem logiki!
                            zaprzeczeniem ze czlwowiek to istota rozmuna!
                            dla mnie jests typem najgorszego z mozliwych chamow jakich spotkalem w sieci
                            wiec nie bede dluzny i powiem Ci wiecej kim Ty jestes, jestes typem smarkacza,
                            zakompleksionego malolata, to ze nie masz pracy jest dowodem Twego
                            nieudacznictwa, zaradnosci.....gdybys sie urodzil i zyl w latach minionej epoki
                            (komunizmu) to pewnie mialbys sie dobrze, niestety czasy jakie nastaly wymagaja
                            od wielu ludzi myslenia, dzialania, umiejetnosci podejmowania ryzyka i
                            podejmowania wyzwan w walce ( !!!) o swoj byt............kim wiec jestes?
                            najgorszym z mozliwych typow nieudacznika, ktory siedzi na tym forum i klepie
                            brednie jakie serwujesz forumowiczom, pisze brednie i narzeka, ze sie nie da, ze
                            zle, ze likwiduja i ze beda nadal likwidowac...itd. Co Ty zrobiles aby zmienic
                            swa obecna sytuacje? jakie kroki podjales? siedzisz tu na forum i zatruwasz
                            innych jadem jaki sie z Ciebie saczy, czasami wydaje mi sie ze tylko czekasz do
                            22 kiedy to w tpsa (ppp) bedzie taniej aby kogos obrazic i komus dosrac (a co tam
                            mnie tez wolno) do tego sprowadza sie Twoje marne, podle i niczego nie warte zycie

Powiem Ci cos na zakonczenie, po czesci wizerunek miasta/otoczenia ksztaltuja
                            ludzie/mieszkancy,to ze Kielce sa postrzegane jako rejon bez perspektyw, szans
                            rozwoju, ludzi smutnych i bez zaparcia i checi do zycia to wina wlasnie osob
                            prezentujacych taka jak Twoja wlasnie postawe....dlaczego? pewnie zapytasz?.....
                            jak Cie czytam ( w kazdej kwestii) to odechciewa mi sie wszystkiego....to z kolei
                            ma posredni wplyw na inne czynnki, reszte dopowiedz sobie sam - w koncu uwazasz
                            sie za madrego ;-)

gdybys nie znalazl odpwowiedzi na pytanie "kim jestes" ----pytanie pomocnicze:)

durniu, nieudaczniku, pseudoartysto, klamco, szczylu..twoj poczatek to kanal...i
                            do tego kanalu wlasnie splywasz......a co splywa do kanalu? to juz musisz
                            wiedziec!
                          • esse Re: Wulgaryzmy Rafiego? 14.01.02, 20:01

> Oni się komunikują na swój sposób, charakterystyczny dla marginesu społecznego.

ej , synku, znasz jeszcze inne wyrazy? jestes monotematyczny.
                • Gość: M Do Tuś Tusia IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 13:40
                  Witam. Postanowiłem napisac do Ciebie kilka słów. Po pierwsze uważam, że jesteś
                  zarozumiałym bufonem. No i co z tego , że GW opublikowała Twoje wypociny?
                  Pewnie nie posiadałeś się zaradości. Po drugie, dawno minęły czasy, kiedy w
                  Tepsie było taniej po 22. A teraz uwaga: wzbogacisz swoją wiedzę - TANIEJ JEST
                  PO 18. Fajnie, nie?
    • quak Re: chodniki 07.01.02, 11:05
      Masz rację DM - po chodnikach nie da się chodzić! Na jednym z nowych kieleckich
      osiedli (tam gdzie nikt nawet nie myśli o odśnieżaniu chodników) codziennie
      przychodzi człowiek i do gołej kostki wygarnia podjazdy do podziemnych garaży
      wzdłuż całego bloku, nie dotykając przy tym chodnika stanowiącego integralną
      część tych podjazdów. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka