kibic1-only Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 17:12 To efekt wypicia wina w czasie pracy. Kierowcom za ten występek zabieraja licencję... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 17:14 W ustach biskupa to porównanie jest co najmniej nie stosowne.Od moich dalszych dalszych komentarzy świadomie się powstrzymuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.md4.pl 04.05.08, 17:14 Polecam lekturę Thornischer Beobachter, ewentualnie słuchanie Rydzyja. Jutro, lub najdalej za dwa dni, będą zapluwać się o tym pierdzeniu śmiecia. I mohery oczywiście uwierzą w to, jak w Pismo - bo "przecie biskup gadoł, że łuna sie samo zabiło, to przeca biskup chyba wi nojlepi!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simple Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.intelinet.pl 04.05.08, 17:18 gratuluję taktu i wyczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Nawet biskup ma prawo być głupcem... 04.05.08, 17:22 Nie interesuje mnie partia pani Blidy, nie jestem zwolennikiem aborcji na żądanie... ale wypowiedź biskupa traktuję jako prostackie knajactwo i tyle. Bardziej też, niż nienarodzone dzieci, interesują mnie już urodzone, nierzadko przez gorliwych katolików mordowane tuż po urodzeniu, bite poniewierane i molestowane... to poddałbym biskupowi pod rozwagę. Bycie purpuratem wymaga, ale też nie zabrania, aby myśleć, biskup w tej wypowiedzi akurat nie myślał... współczuję mu, po chrześcijańsku i gorąco się modle o łaskę rozumu i miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Panie Ryczan!!!!!!!!Panie Ryczan! IP: *.chello.pl 04.05.08, 17:29 Caps lock ci się zaciął. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 17:31 Biskup ma calkowita racje ! Narod popiera !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 17:37 katolik_polski1 napisał: > Biskup ma calkowita racje ! > Narod popiera !!! Może jaśniej jaki naród ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAUROCZONY miłosierdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:40 kolter_hugh napisał: > katolik_polski1 napisał: > > > Biskup ma calkowita racje ! > > Narod popiera !!! > > Może jaśniej jaki naród ?? JAK.... JAKI NARÓD?? KLECHOLAND OCZYWIŚCIE I JEGO DOBRZY LUDZIE...MIŁOSIERNI KATOLICY ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: miłosierdzie 04.05.08, 17:42 Gość portalu: ZAUROCZONY napisał(a): > kolter_hugh napisał: > > > katolik_polski1 napisał: > > > > > Biskup ma calkowita racje ! > > > Narod popiera !!! > > > > Może jaśniej jaki naród ?? > JAK.... JAKI NARÓD?? > KLECHOLAND OCZYWIŚCIE I JEGO DOBRZY LUDZIE...MIŁOSIERNI KATOLICY ;-) Czyli jakieś 35 % Polaków ::))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Re: miłosierdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 18:37 > > JAK.... JAKI NARÓD?? > > KLECHOLAND OCZYWIŚCIE I JEGO DOBRZY LUDZIE...MIŁOSIERNI KATOLICY ;-) > > Czyli jakieś 35 % Polaków ::))))) A mówią stale, że 95 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borow4 nie wierz kosciolowi - oni klamia jak TVP IP: *.chello.pl 04.05.08, 18:40 m Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Niech ten klecha razem ze swoimi przydupasami 04.05.08, 19:02 zrobi zakupy za cieżarną, albo pójdzie usprawiedliwić jej nieobecność w pracy, to uwierzę w ich dobre intencje a nie gledzenie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwojnar W sumie biskup ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 19:55 Ja z podobnym miłosierdziem w duszy i bez ociągania oddałbym takiego biskupa za każde nienarodzone dziecko, któremu Kościół pomoże zapewnić godne życie. Coś się tylko obawiam, że w ten sposób nawet jednego biskupa "z bożej łaski" szybko byśmy się nie pozbyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borow4 skad ten faszystowski biskup sie urwal IP: *.chello.pl 04.05.08, 18:38 c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exo Panie Ryczan ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 18:56 ... to się jeszcze wyjaśni czy to było samobójstwo. Poczekamy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 17:47 kolter_hugh napisał: > katolik_polski1 napisał: > > > Biskup ma calkowita racje ! > > Narod popiera !!! > > Może jaśniej jaki naród ?? ----------------------------------- Kolter ,jestem przekonany,ze w waszej wierze zabijanie dzieci tez jest przestepstwem . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 17:49 katolik_polski1 napisał: > kolter_hugh napisał: > > > katolik_polski1 napisał: > > > > > Biskup ma calkowita racje ! > > > Narod popiera !!! > > > > Może jaśniej jaki naród ?? > ----------------------------------- > Kolter ,jestem przekonany,ze w waszej wierze > zabijanie dzieci tez jest przestepstwem . Kiedy ateista zabija dziecko to żle ,ale kiedy to samo robi Tzw wierzacy to jak to nazwać ?? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 17:53 Kiedys bylo u was tak ,ze poswiecaliscie dziecko zeby tylko nie dostalo transfuzji krwi . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 17:55 katolik_polski1 napisał: > Kiedys bylo u was tak ,ze poswiecaliscie dziecko > zeby tylko nie dostalo transfuzji krwi . U nas ??ja nie należę do żadnego kościoła !! wiadomosci.polska.pl/kalendarz/kalendarium/article.htm?id=70828 Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 18:04 A to jest bardzo ciekawe :) Sypiesz cytatami z Bibli ,udowadniasz ze Bog to Jehowa a potem wypierasz sie wlasnej wiary :))) Jak sie zbor o tym dowie ,to cie wyklnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 18:10 katolik_polski1 napisał: > A to jest bardzo ciekawe :) > Sypiesz cytatami z Bibli ,udowadniasz > ze Bog to Jehowa a potem wypierasz sie wlasnej wiary :))) > Jak sie zbor o tym dowie ,to cie wyklnie :))) Ale ty durny jesteś ja po prostu znam biblie i tyle, widać nie znasz ŚJ bo oni sa bardzo dumni z tego że nimi sa ::))) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 18:21 Z takiego jak ty napewno nie moga byc dumni :) Nalezysz do tych 50 "bohaterow"na tym forum ,ktorzy oko w oko z tymi wiernymi nie przyznali by sie do zadnego ze swoich slow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 18:25 katolik_polski1 napisał: > Z takiego jak ty napewno nie moga byc dumni :) > Nalezysz do tych 50 "bohaterow"na tym forum ,ktorzy > oko w oko z tymi wiernymi nie przyznali by sie do zadnego > ze swoich slow :))) Wybacz ale nie jestem katolikiem i mnie to nie dotyczy to wy żyjecie w kłamstwach zbudowanych przez Krk i widać to choćby w wypowiedziach twoich i twoich braci w wierze !! zresztą udowodnij mi ze zmieniam swoje poglady co post !! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 18:37 Ja ci nie musze niczego udowadniac . Jesli jestes ateista to w porzadku . Jesli zdradziles swoich w wierze , to sumienie bedzie cie gryzlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 18:56 katolik_polski1 napisał: > Ja ci nie musze niczego udowadniac . > Jesli jestes ateista to w porzadku . > Jesli zdradziles swoich w wierze , > to sumienie bedzie cie gryzlo :) Jestem ateistą i sumienie mnie nie gryzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 19:03 Coz moge dodac ? Zycze ci lekkiej smierci. A po smierci nastapi druga smierc . Znasz Pismo ,wiesz o czym mowie . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 19:07 katolik_polski1 napisał: > Coz moge dodac ? > Zycze ci lekkiej smierci. > A po smierci nastapi druga smierc . > Znasz Pismo ,wiesz o czym mowie . Wiem ::))) Dzieje apostolskie 6,7 Kto bowiem umarł, stał się wolny od grzechu. Od kiedy wiem ze po śmierci nic sie nie dzieje jestem wolny od strachu jaki mi wpajał katolicyzm od dzieciństwa::))) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 19:18 My katolicy mamy te przewage ,ze na sadzie ostatecznym wstawi sie za nas Jezus Chrystus ! On odkupil nasze grzechy . Reszta pojdzie na zatracenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 19:22 katolik_polski1 napisał: > My katolicy mamy te przewage ,ze na sadzie ostatecznym > wstawi sie za nas Jezus Chrystus ! > On odkupil nasze grzechy . > Reszta pojdzie na zatracenie :) To ciekawe bo jakoś nie widzę Jezusa w roli obrońcy ludzi którzy wierzyli we wszystko byle nie w niego ::))) zresztą opowiedz mi jak ty widzisz ten sad a ja ci powiem dlaczego gadasz bzdury !! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 19:48 31 Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale i wszyscy aniołowie z Nim, wtedy zasiądzie na swoim tronie pełnym chwały. 32 I zgromadzą się przed Nim wszystkie narody, a On oddzieli jednych [ludzi] od drugich, jak pasterz oddziela owce od kozłów. 33 Owce postawi po prawej, a kozły po swojej lewej stronie. 34 Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata! 35 Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie; 36 byłem nagi, a przyodzialiście Mnie; byłem chory, a odwiedziliście Mnie; byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie". 37 Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? 38 Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? 39 Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" 40 A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili". 41 Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! 42 Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; 43 byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie; byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie; byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie." 44 Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" 45 Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". 46 I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego». ---------------------------------------------- Chyba nie osmiela sie cenzurowac Pisma Swietego :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 19:57 katolik_polski1 napisał: > Chyba nie osmiela sie cenzurowac Pisma Swietego :) To jest symboliczna wypowiedz rzeczywiście nie ma to tak wyglądać Sąd nad ludżmi nastąpi w chwili kiedy nadejdzie koniec tysiącletniego królestwa na krótką chwile Bóg uwolni szatana a on wielu zwiedzie i ci zostaną zgładzeni bo mieli tysiąc lat na poznanie Boga a oni go odrzucą !! Obj20 (1) Potem zobaczyłem, jak anioł zstępował z nieba. Miał on w ręce klucz do przepaści i potężny łańcuch. (2) On to właśnie pokonał Smoka, dawnego węża, to jest diabła i szatana. Skrępował go na okres tysiąca lat (3) i strącił do przepaści, zamknął go tam i opieczętował wejście, aby już nie mógł zwodzić żadnego narodu, aż upłynie tysiąc lat. A potem na krótki czas będzie zwolniony. (4) Zobaczyłem też trony, na których zasiadali posiadający władzę sądzenia. I ujrzałem dusze wszystkich ściętych za to, że świadczyli o Jezusie i o słowie Bożym, oraz dusze tych, którzy zginęli, ponieważ nie chcieli złożyć hołdu Bestii ani jej obrazowi, ani nie pozwolili wycisnąć znamienia na swym czole albo ręce. Wszyscy oni zmartwychwstali i przez tysiąc lat królowali z Chrystusem. (5) Natomiast nie ożyli inni spośród zmarłych, dopóki nie upłynęło tysiąc lat. Było to pierwsze zmartwychwstanie. (6) Błogosławiony i święty jest ten, kto uczestniczy w pierwszym zmartwychwstaniu. Nad takim śmierć druga nie będzie mieć żadnej władzy. Będą oni kapłanami Boga i Chrystusa i przez tysiąc lat będą z Nim współkrólować. (7) A kiedy upłynie tysiąc lat, szatan zostanie uwolniony z więzienia. (8) I wyjdzie, aby uwodzić narody z czterech stron świata, Goga i Magoga, aby ich zgromadzić na bój. A byli tak liczni jak piasek nad brzegiem morza. (9) Wyszli wszyscy na rozległy ląd i otoczyli obóz świętych oraz ich umiłowane miasto. Lecz oto zstąpił z nieba od Boga ogień i pochłonął wszystkich. (10) Diabeł zaś, uwodziciel, został wrzucony do jeziora pełnego ognia i siarki, tam, gdzie przebywają Bestia i Fałszywy Prorok. I tak we dnie i w nocy będą cierpieć męki po wszystkie wieki wieków. (11) Potem zobaczyłem wielki, biały Tron, a od Tego, który siedział na Tronie, odeszła cała ziemia i niebo. I nie było dla nich już żadnego miejsca. (12) I zobaczyłem umarłych, wielkich i małych, którzy stali przed tronem. Otwarto księgi. Potem otwarto inną księgę, księgę życia. I zostali osądzeni umarli według ich uczynków, które są zapisane w księgach. (13) Również morze wyrzuciło zmarłych, którzy w nim byli. Wydały także umarłych, którzy w nich byli, śmierć i otchłań i każdy został osądzony według własnych czynów. (14) Śmierć i otchłań zaś wrzucono do jeziora pełnego ognia. Śmierć druga to właśnie jezioro ognia. (15) I każdy, kto nie jest zapisany w księdze życia, został wrzucony do ognistego jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 20:05 Wyrzucili nas na zbity pysk :))) Zdrowia zycze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 20:07 katolik_polski1 napisał: > Wyrzucili nas na zbity pysk :))) > Zdrowia zycze :))) Co zwijasz mandżur ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc -modestia np Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 18:36 Np ja - nie katolik!!!! I co - tez bym przyklaskal, b o zajmowanie sie czewona,nizrownowazona / zostawila syna, meza/ - tak sie bala czewona ....na nic. Trzeba zajac sie ...dziecmi. Blida? Kto to jest wlasciwie., poza tym ,ze z ukladu SLD??? Ludnosc - tez n a forum - oszalala! I dobrze! Zajmujcie sie Blida, a nie ...bviedota. Blida - oj nie byla biedota. Byla cwana, jak wszyscy z SLD!!! Panowie - do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 18:56 Gość portalu: gosc -modestia np napisał(a): > Np ja - nie katolik!!!! I co - tez bym przyklaskal, b o zajmowanie > sie czewona,nizrownowazona / zostawila syna, meza/ - tak sie bala > czewona ....na nic. Trzeba zajac sie ...dziecmi. Blida? Kto to jest > wlasciwie., poza tym ,ze z ukladu SLD??? Ludnosc - tez n a forum - > oszalala! I dobrze! Zajmujcie sie Blida, a nie ...bviedota. Blida - > oj nie byla biedota. Byla cwana, jak wszyscy z SLD!!! Panowie - do > roboty! ------------------------------------------ I tutaj masz calkowita racje ! Nie mozna zycia przestepcy wiecej cenic , jak zycia nienarodzonego dziecka ! Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! 04.05.08, 19:32 naród watykański ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aria Re: Tlumy,tlumy.tlumy mu przyklaskiwaly !!! IP: *.spfdma.east.verizon.net 04.05.08, 22:44 Jaki narod ?smiesz pytac.A w jakim kraju zyjesz? a kto ty jestes ?W moim kraju ja bede klaskala biskupowi bo ma racje.ty kmiocie nie mozesz zabronic nikomu zyc i wypowiadac sie we wlasnym kraju .ja nie uznaje aborcji,ale po przeczytaniu wszystkich chamskich wypowiedzi pomyslalam,niestety, byoby mniej smieci na tym swiecie gdyby wasze matki was wyskrobaly. nie zasmiecali byscie naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aria Re: Ku.. jesteś a nie aria IP: *.spfdma.east.verizon.net 04.05.08, 23:27 hophop40 ja aria ignoruje cie totalnie . ty jestes ten nie wyskrobany?zareagowales fantastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Co prawda, to prawda 04.05.08, 17:32 Czy to coś nienarodzone jest dzieckiem, nie wiem i mało mnie to obchodzi. Prawdą jest jednak, że czerwoni wraz z różowymi z GW uparli się, żeby ich patronką była przestępczyni - i to mnie dziwi. Wprawdzie zgodnie z prawem Blida jest niewinna, ale tylko dlatego, że uciekła sprawiedliwości a ułomne prawo nie pozwala doprowadzić sprawy do końca, gdy sprawca się powiesi, strzeli sobie w łeb albo w inny sposób skróci swój - mało komu zresztą potrzebny - żywot. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra220 Re: Co prawda, to prawda 04.05.08, 20:57 popieram ze blida to przestepca i przekonuje mnie do tego fakt iz popelnila samobojstwo jak weszła jej po domu policja. musiala sie czegos bac. co ciekawe jest to komunikat jakiego w mediach nie uznasz..!! moze w telewizji bo nie ogladam ale nie zgadzam sie z wykladnią wartości zycia ludzkiego. stanowczo twierdze ze kazde jest wazne. Madeleine Albright przyjechała walczyć z rakiem u kobiet w Polsce i złapano taki fragment jej wypowiedzi.. podkresliła że dla niej kazde ludzkie życie ma wielka wartość i trzeba o nie walczyć.. samobojstwo blidy to dla mnie przyznanie sie do winy ale nie życzylabym jej smierci. to kara wyższa za jej przstepstwa niz przewiduje kodeks karny ale nie chciala znosić takiego wstydu, kompromitacji na oczach wszytskich. w sumie ktos moglby nakręcic fiilm jak thriller psychologiczny o ostatnich latach zycia Blidy. podobalo mi sie w dzienniku jak pokazywali jak patrzyla zdenerwowana w jakims programie jak wyprowadzaja w kajdankach jakubowską i kogos jeszcze. musiala byc w strasznym stresie. moze z nerwow czekala ze policja wejdzie do jej domu co.ty.powiesz napisała: > Czy to coś nienarodzone jest dzieckiem, nie wiem i mało mnie to > obchodzi. Prawdą jest jednak, że czerwoni wraz z różowymi z GW > uparli się, żeby ich patronką była przestępczyni - i to mnie > dziwi. > Wprawdzie zgodnie z prawem Blida jest niewinna, ale tylko dlatego, > że uciekła sprawiedliwości a ułomne prawo nie pozwala doprowadzić > sprawy do końca, gdy sprawca się powiesi, strzeli sobie w łeb albo > w inny sposób skróci swój - mało komu zresztą potrzebny - żywot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Co prawda, to prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 10:38 bardzo chrzescijaśkie podejście postępowanie w sprawie Pani Blidy trwa nadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.4web.pl 04.05.08, 17:32 To skandal, że z Barbary Blidy próbuje się robić męczennicę! Byłą typową postkomunistyczną szulerką, fałszerką, oszustką i przestępczynią! Czy normalny, nie mający sobie nic do zarzucenia człowiek w momencie, gdy do jego domu puka policja popełnia samobójstwo? No i nie należy pomijać faktu, że samobójstwo samo w sobie jest już ciężkim grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziut Nienarodzone otoczyć troską jka Blidę IP: *.nj.pl 04.05.08, 17:36 Biskupa Kazimierza Ryczana też należałoby otoczyć opieką. Psychiatryczną przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj nienarodzone a Blida - co najmniej niesmaczne 04.05.08, 17:37 z lekka szokująco niestrawne ale chłop upomina się o swoje przekonanie. mnie osobiście ciągłe pomstowanie połączone z wynoszeniem do świętości jest irytujące. z drugiej strony ostatnie donoszone przez prasę informacje ze zdarzenia budzą pytania co do samego faktu samobójstwa. w czym ta kobita się obracała ,że śmierć była rozwiązaniem (czy dla niej czy dla kogoś innego). czynny udział polityków w tej sprawie przekonuje mnie ,że wina spadnie na durnowatych kozłów ofiarnych a sama mafia ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
scijan66 Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 17:38 szanownu Biskupie - Dbałość o dzieci i dorosłych powinna wypływać z Twojego serca, tymczasem Kler wykazuje szczególną dbałość o swoje majątki - a dzieci to tylko słowa....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorż Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:41 Brawo KIelce.Po kileckim pogromie Żydó teraz miasto pszeszło do historii jako siedziba najgłupszego, najbardziej prostackiegpo chama w biskupiej sukience.SAłowa tego bezmóżdża to prawdziwy przejaw chrześcijańskiego szacunku dla zmarłych i wierności Ewangelii. Panie,widzisz to i nie grzmisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rifkie Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.spfdma.east.verizon.net 04.05.08, 23:23 malo wiesz o pogromie zydow w Kielcach.moge ci powiedziec, ze byl to pogrom zydow zorganizowany wlasnie przez zydow komunistow i my POLACY nie jestesmy za to odpowiedzialni i nie musimy sie kajac przed zydami i wstydzic i zyc z wielkim poczuciem winy jak oni sobie twgo zycza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.c197.msk.pl 04.05.08, 17:41 A b. Ryczan zadbał by lepiej już o te narodzone dzieci. Nie gdzie indziej jak właśnie na jego podwórku dzieją się rzeczy niesamowite. W okolicy Kazimierzy Wielkiej chodzi obraz (kopia Matki Boskiej) od kościoła do kościoła. Całe wsie zaangażowane w strojenie kilometrów drogi durnymi proporczykami. Ludzie wydają ostatni grosz odmawiając sobie zakupu leków, bułki dla dziecka bo trzeba udekorować ogrodzenie i dać składkę 20 zł na te durne proporczyki ciągnące się wzdłuż pól i przez całe wsie. Farosz jeździ i sprawdza czy trawa wygolona, porządek w obejściu i powbijane paliki na proporczyki. O całej innej oprawie już nie wspomnę bo mnie trafia na samą myśl. Tylko dać znać do np. CNN aby sfilmowali ten odpust. Czy nie lepiej byłoby zamiast takiej parady kasę przeznaczyć dla już narodzonych biednych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek dobrze ze nie powiedzial:jak o Zydow z pogromu. IP: *.pools.arcor-ip.net 04.05.08, 17:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantyk Glosil:Kaczynski to dar opatrznosci dla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:51 Calego narodu-tak bylo po wyborach prezydenckich.KANALIA z piekla!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavik222 Biskup mówi oczywistą:) prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:44 nic dodać, nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
zacisze16 Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 17:44 a może tak więcej pokory Panie biskupie, a może tak więcej powrotu do żródeł, a może tak więcej na kolana... Odpowiedz Link Zgłoś
westunia Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 17:46 Niechaj pierwej kościół katolicki otoczy dzieci narodzone taką troską, jaką troską otacza siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: masz racje kieleckie to ubogi region,scyzoryku IP: *.pools.arcor-ip.net 04.05.08, 17:48 Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: czytajac sam tytul nie mozna milczec. 04.05.08, 17:53 Byłoby lepiej gdyby siedział cicho, brak slow żeby ocenić te wypowiedz hierarchy kościoła. To jest tylko Polska, do cywilizacji jest jej jeszcze daleko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:49 o narodzone też się troszczy wielu np księża pedofile Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 17:50 Gość portalu: wk napisał(a): > o narodzone też się troszczy wielu > np księża pedofile www.gazetawyborcza.pl/1,86703,3534888.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Katolik Ryczan to pastuch , a nie pasterz . IP: *.chello.pl 04.05.08, 17:50 Zresztą jest z urodzenia pastuchem , tak mówi i tak się zachowuje . To koniec kościoła kat . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwak Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:51 A ja chciałbym, żeby każdy człowiek miał takie warunki życia i zarobki, jakie mają nawet najbiedniejsi księża. Na początek kilka tysięcy miesięcznie za 1 - 2 godziny "pracy" dziennie, do tego darmowy wikt, opierunek, mieszkanie. Nie piszę o biskupach; ci mają lekko licząc oficjalnych dochodów kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie, w rzeczywistości wychodzi dobrze ponad 100 tysięcy. Wtedy nie byłoby problemu aborcji, dzieciobójstwa, sieroctwa Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 17:51 To jest dopiero mieszanie ludziom w głowie, czym innym jest troska aby każde poczęte życie miało szansę się zrealizować ,a czym innym jest dochodzenie w sprawie jakich to nadużyć dopuściła się władza w przypadku śmierci Barbary Blidy. Łączenie tych spraw ze sobą jest nadużyciem. A co do tego ma Święto Konstytucji to już zupełnie pojąć nie jestem w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Ciemny narod w Kielcach wszystko kupi,UB tez IP: *.pools.arcor-ip.net 04.05.08, 17:54 sprzedawalo wiadomosci i skonczylo sie pogromem Zydow krotko po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 17:57 joanna2909 napisała: > To jest dopiero mieszanie ludziom w głowie, czym innym jest troska > aby każde poczęte życie miało szansę się zrealizować ,a czym innym > jest dochodzenie w sprawie jakich to nadużyć dopuściła się władza w > przypadku śmierci Barbary Blidy. > Łączenie tych spraw ze sobą jest nadużyciem. A co do tego ma Święto > Konstytucji to już zupełnie pojąć nie jestem w stanie. Teraz widzi się jakie powiązanie mieli bracia z PiS (Kaczyńscy, Ziobro...) z kościołem, do czego są zdolni duchowni w Polsce żeby bronic bestii ich sprzymierzeńców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 17:54 I to jest właśnie kolejny dowód na to , panowie z mafi są pozostawiani zawsze przez państwo polskie sami sobie . A powinni mieć chociaż od tego państwa dobrą opiekę lekarską - psychiatryczną i to obowiązkowo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annad Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: 89.174.23.* 04.05.08, 18:08 kole4jny skandal i kolejna wpadka, widać że nie ma żadnych zachamowań, bo nikt z władz kościelnych nie zareaguje. Tylko jak to się ma do starej chrześcijańskiej zasady "o umarłych tylko dobrze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Szczegolnie w kiekeckim o umarlych tylko IP: *.pools.arcor-ip.net 04.05.08, 18:12 dobrze,za to macie pozydowskie kamienice a nie tylko ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinmaz31 Czy to prawda,że Barbara Blida popełniła samobójwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 18:13 Tak, to prawda. Nam nawet udało się zarejestrować Jej ostatnie słowa: "Nie strzelajcie!". Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 18:15 I dobrze... niech te tępe katabasy dalej plotą te swoje bzdury. Za 10 lat te czarne świnie będą musiały pozamykać kościoły, bo cywilizowany człowiek będzie je obchodził szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 18:18 Za komuny byl czerwony beton z Siwakiem na czele, teraz jest czarny beton z biskupami na czele. Czy w tym kraju nie ma normalnych zrownowazonych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 18:24 uyu napisała: > Za komuny byl czerwony beton z Siwakiem na czele, teraz jest czarny > beton z biskupami na czele. > Czy w tym kraju nie ma normalnych zrownowazonych ludzi? > Oczywiście, że jesteśmy... Na szczęście my, normalni i zrównoważeni, stanowimy zdecydowaną większość w społeczeństwie. katabasy, rozmodlone mohery czy prości ludzie, którzy ślepo wierzą księdzu, bo to "pan jaśnie dobrodziej", stanowią - na szczęście - mniejszość. Za kilka lat moherowe pokolenie po prostu wymrze. Cywilizacja powoli wkracza nawet do małych wiosek... siłą rzeczy ludzie otworzą oczy i zobaczą, że katabasy robiły naród w ch... przez te wszystkie lata. I to będzie moment upadku kleru i kościoła w tym kraju. Jak ktoś wierzy, nie potrzebuje czarnego, spasłego świniaka na swojego powiernika. Pomodlić się można i w domu, a nie w wielkim pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość68 Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.08, 18:22 niestety ale nie na wschód od Wisły ludzie którzy nie wychowali nikogo ba nawet nie umieją uczyć religii [co dzieje się w szkołach],stale mówią o seksie plemnikach[rzecznik praw ucznia]nie bronią dzieci narodzonych ...szkoda ze przyczyniają się do tego ze religia katolicka zaniknie patrz HISZPANIA Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci 04.05.08, 18:27 Gość portalu: gość68 napisał(a): > niestety ale nie na wschód od Wisły ludzie którzy nie wychowali nikogo ba nawet > nie umieją uczyć religii [co dzieje się w szkołach],stale mówią o seksie > plemnikach[rzecznik praw ucznia]nie bronią dzieci narodzonych ...szkoda ze > przyczyniają się do tego ze religia katolicka zaniknie patrz HISZPANIA wcale nie szkoda... po co tobie tłusty, spasiony katabas? Jak chcesz porozmawiać ze swoim bogiem, możesz to zrobić we własnym pokoju. Do modlitwy nie potrzebujesz pałacu, jedynie chwili spokoju i wyciszenia. Wiara nie zginie, bo wiele osób nadal będzie czuło potrzebę wiary w boga. Ale katabasy pójdą w odstawkę. I dobrze. Nie trzeba nam spasłych darmozjadów opętanych jakimś seksualnym fetyszyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihau Biskup Ryczan: Blida a nienarodzone dzieci IP: *.adsl.alicedsl.de 04.05.08, 18:20 szkoda, ze biskup Ryczan sam nie jest nienarodzonym dzieckeim. Odpowiedz Link Zgłoś