miskorabol 08.10.08, 07:57 niech Solidarność wezmie PKS i ropieprzy tak jak wiele innych zakłądów. Zlikwidować te pieprzone związki zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jestemzkielc Region "Solidarności": Ręce precz od PKS-u 08.10.08, 08:29 Pracowłem w kieleckiej firmie (podległej pod Ministra Skarbu Państwa), z którą właśnie kończy się rozprawiać likwidator. Myślę, że podobny los spotka kielecki PKS. Już niedługo wkroczy tam likwidator wręczy wypowiedzenia z pracy wszystkim pracownikom - także związkowcom i sprawnie zlikwiduje tą firmę. Sprzeda resztę majątku - dworzec i resztki taboru, a w to miejsce jako przewoźnik wkroczy np. PKS Ostrowiec (lub inny) i zabezpieczy publiczne potrzeby miasta wojewódzkiego Kielce. Nie pomogą krzyki ani związkowców z Regonu ani z PKS-Kielce. Tak kończą wszystkie firmy źle zarządzane, w których więcej do powiedzenia mają Związki Zawodowe niż zdrowy rozsądek wynikający z dobrego zarządzania firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexic Re: Region "Solidarności": Ręce precz od PKS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:39 Póki co zostało jeszcze trochę kasy ze sprzedanej bazy przy Zagnańskiej, więc S. i Zwierzu będą się trzymać stołków rękami i nogami. Resztę pracowników mają głęboko w d..ie. Tak samo było kilka lat temu, kiedy rządziła "inna opcja" z Musiałem na czele. Wtedy Zwierzyński buntował pracowników warsztatu, bo byli mu potrzebni w trakcie wyborów władz związku. Gdyby go nie obsadzili na funkcyjnym stołu to już dawno by go nie było, więc mechaników buntował. Potem zmieniły się rządy, Zwierzu z ciecia stał się kierownikiem przewozów i pierwszą decyzją jaką podjął była sprzedaż działki przy Zagnańskiej i likwidacja warsztatów. I to Zwierzyński, a nie Kowalczyk tak naprawdę rządzi w PKS. Dlatego tak zażarcie bronił się przed radą nadzorczą i odwołaniem Kowalczyka, bo jeśli przyjdzie ktoś nowy, to już nie "z ramienia" PiS, więc Zwierzyński też straci przywileje. A że jeszcze nie wszystkie pieniądze zostały roztrwonione to jest czego bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwycieżymy Re: Region "Solidarności": Ręce precz od PKS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 13:55 zwycięzymy, zwyciezymy pomietacie VVVVVVVVVV ach łezka sie w oku kreci moze by tak jeszcze raz np takie Solidarniśc Bis czekamy na Warcholstwo jakies - jakieś sciezki zdrowia jakaś ekstremę?wrogów Ludu!! czy nawet tfu terrorystów co to im sie tak ten Raj nie podoba!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Region "Solidarności": Ręce precz od PKS-u IP: *.chello.pl 08.10.08, 09:16 Jasne! "Solidarność" ma doświadczenie w "zarządzaniu" zakładami. Najlepiej im się "rządziło" w polskich stoczniach. Jaki jest tego efekt - każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Region "Solidarności": Ręce precz od PKS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 09:54 Oczywiście , że kielecka Solidarność pod dożywotnią władzą Bartosza i jego kompanii , odpowiadają za fatalny stan tak MPK jak i PKS ! To przecież jego prawnik p.Gajewski był również szefem w PKS ! Niestety związki zawodowe w Polsce mają tak olbrzymią władzę , że niestety doprowadza ona do samodestrukcji firm w których "działają" ! Partie polityczne wyprowadzono z firm , pora też na tzw. związki zawodowe a przynajmniej na pozbawienie pseudodziałaczy ogromnych przywilejów i nienależnej ochrony ! W przeciwnym razie będą kończyć tak jak stocznie i obie kieleckie firmy transportowe ! A swoją drogą to ciekawe , gdzie jeszcze na świecie może być tak , aby przez prawie 20 lat jakąś organizacją kierowała ta sama klika ! Nawet w PRL-u tak nie było ! Gratulacje - p. Bartosz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Zlikwidować związki, wprowadzić niewolnictwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:43 Zlikwidować związki zawodowe, wprowadzić niewolnictwo! Każdy szef będzie zadowolony :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Region "Solidarności": Ręce precz od PKS-u IP: 213.77.117.* 08.10.08, 11:07 gonić tych oszołomów związkowych na czele z tym prostakiem Bartoszem,wykańczają powoli MPK wykończą i PKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cep czytać klasyka Lubawskiego IP: *.pu.kielce.pl 08.10.08, 13:23 Czytać klasyka Lubawskiego ze zrozumieniem, a wówczas nie obudzicie się z ręką w nocniku. W sprawie lotniska w Obicach klasyk ów mówi, że nie zależy mu na budowie lotniska, tylko poparciu partii politycznych dla jego osoby i jak to słabnie, to klasyk znowu coś palnie, a te głupawe partie już udzielają mu poparcia, jak np. poseł z solca W sprawie PKS ten klasyk mówił wyraźnie; nie zależy mu na autobusach, nie zależy mu na kierowcach , pasazerów też ma w dupie ale chce psim wsędem przejąć teren po PKS-ie. I co rada miejska bezradna, którą ów klasyk przekłada z nogawki do nogawki udzieliła mu poparcia. A Bartosz też udziełał poparcia, a dopiero, kiedy przeczytał ze zrozumieniem ocipiał i osiwiał do reszty. Panie Bartosz, pana tak potraktował klasyk i udowodnił panu,, że jest pan dupa nie polityk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: czytać klasyka Lubawskiego IP: *.chello.pl 08.10.08, 13:40 Przegrałeś zbysiu juz chyba czujesz smak porazki co? Jak ci! a co słychac u twojego kumpla prezesia na kuroniówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noktowizorkielecki Re: Region "Solidarności": Ręce precz od PKS-u IP: *.gprs.plus.pl 08.10.08, 18:55 jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Pytanie o czyje pieniądze..Związkowców, pracowników czy skarbu państwa. Wg mnie związkowcy mieszają bo zawsze w każdej firmie na związkach najlepiej wychodza związkowcy. Bardzo sie cieszę że Lubawski dokonał samokrytyki jesli chodzi o MPK. Jednak wydaje mi sie ze to takie zagranie na postrach. Tak czy owak przynal sie. Tylko ze co z tego jesli pieniadze podatnikow zostaly utopione tak jak w wodociagach za czasow Milcarza jak byl bodajze viceprezesem zainwestowano kilka milionow w akcje upadajcej spolki z pieniedzy wodociagow. Co moge powiedziedziec o socjalistach z lewa i prawa - wyborcach: urodziles sie glupi i umrzesz glupi "Dzieki internetowi dowiedziałem sie jak wielu jest głupców" S.Lem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagak wiedziec co się pisze IP: 213.77.117.* 09.10.08, 07:25 W Wodociągach kasę utopił Jóźwik, dlatego poległ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiedzacy Re: wiedziec co się pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 12:35 Jaka kasę utopił Jóźwik ? Napiszczie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Region "Solidarności": Ręce precz od PKS-u IP: 89.108.252.* 08.10.08, 22:28 Ten Bartosz to pokazał jak kocha" nasze województwa 10 lat temu!!!! jak chciał zlikwidować województwo Świętokrzyskie!!!! Co to za mroczna postać z naszego miasta, czy jego nie da się wysłać na bezludną wyspę!!! Musi jakiś interes widzieć, że tak mu nagle zależy na PKSie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Region "Solidarności": Ręce precz od PKS-u IP: 193.59.76.* 08.10.08, 23:57 To prawda - Bartosz to jeden z judaszy, który chciał nas pozbawić województwa i tego Ci pętaku nie zapomnę!!!! Pewnie teraz chcesz rozpieprzyc PKS a potem podsunąć komunikacje na wyczyszczonym terenie przydupasom z Krakowa... To Twoja polityka. P.S. Co do zarządzania kieleckim PKS. Hisotria z zycia wzięta. Kiedys z Rada Rodzicow chciałem wynajac autokar w PKS Kielce. Gosc mi powiedzial, żebym zadzwonił 2 tygodnie przed wyjazdem bo wtedy bedzie wiedział czy ma autokar bedzie c też autokaru nie będzie. CEny niep otrafił skalkulować, z 7 razy kazał do siebie dzwonic. Myslał, ze ja mam cierpliwość? A moze myślał, ze będe czekał i 2 tygodnie przed wyjazdem dzieciaków usłysze - "wie Pan co nasz autokar robi inny kurs i panu nie pomogę". Nie czekałem zadzwoniłem do PKS OStrowiec. W jednej chwili miałem potwierdzenie na faksie rezerwacji, jak i ceny za usługę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacuś trafił swój na swego - Bartosz i Lubawski ! Ha ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 12:33 Obaj sa gó..no warci - jeden kombinuje jak koń pod góre coby tu przejąc i sprzedać teren po dworcu, w dupie ma autobusy i komunikacje, drugi co kilka miesięcy chwyta się brzytwy by przypomnieć ludziskom ,że zyje i to jak : salony w najdrozsyzm budynku biurowym, w dupie ma obrone ludzi pracy, w ciepełk pbiera pensję, a związkowcy ? niech sie biora za bary z pracodawcami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabiał Re: trafił swój na swego - Bartosz i Lubawski ! H IP: *.chello.pl 09.10.08, 15:15 zwierzu ty do radia gadasz że się mleko rozlało ty nie wiesz co to wogóle pleciesz ps fajnie ze juz na twoją gębę nie będziemy patrzeć w pekaesie tyle złego co uczyniła twoja łysa ,pusta pała to swiat nie widział , Pracę to ty znajdziesz chyba tylko u Chińczyków za miskę ryżu, ale problem w tym, że tobie to się robić nie chce bo masz dwie lewe łapy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffee Re: trafił swój na swego - Bartosz i Lubawski ! H IP: *.chello.pl 09.10.08, 15:29 załatwmy zbysiowi pracę ma doświadczenie jako cieć to wiemy i wiemy że tylko do tego się nadaje , chyba ,że do zbierania puszek i makulatury. Oferty zamieszczamy na forum z dopiskiem PRACA DLA ZBYSIA Odpowiedz Link Zgłoś