Gość: xxxx IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 31.10.03, 15:19 Ile dni Wam crosowali linię pod Neo+? Ja już czekam 3 dni i nic :( Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jonek Re: Neostrada+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 15:45 mi crosowali ponad 3 tygodnie i nic! wiec im to oddalem i podziekowalem... facet ta promocja neo+ to jedna wielka lipa! niby najpierw moje mozliwosci techniczne byly ok, a jak odebralem zestaw to nagle je szlag trafil. jaja sobie robia - tlumaczyli sie za brak portow itd. TELEKOMPROMITACJA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppppp Re: Neostrada+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 18:10 Po prostu ilość chętnych zaskoczyła TePeSę lub boją się że po promocji zostaną ze sprzętem a bez abonentów(większość chętnych na promocję zwróci sprzęt po miesiącu) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.domagala TPSA to dno, dno i jeszcze raz dno. 31.10.03, 18:41 TPSA to dno, dno i jeszcze raz dno. Neostrady nie mam i nie moge mieć - bo centrala jest sprzed wojny. A z pakietami walcze sam bo przedstawiciel handlowy to kretyn i nie wie jak wyglada strona internetowa TPSA. Może nawet nie ma dostepu do internetu.......... Jak mozna tak lekcewazyc klientów ?! oni nas olewaja i sobie jaja robią ?! -- szacuneczek ---- wojciech.domagala@gazeta.pl ------ free.art.pl/makrofotografia/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamyslony Re: TPSA to dno, dno i jeszcze raz dno. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 22:51 To jest sprawa dla reportera. Ziemek do dziela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Neostrada+ IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 31.10.03, 18:48 Info z: www.pclab.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6847 A oto jego treść: Kolejne rewelacje dotyczące Neostrady znaleźliśmy na naszym forum. Jak wiecie, plan Telekomunikacji Polskiej zakładał, że do końca roku z usługi Neostrada Plus korzystać będzie już ponad 200 tys. osób. Mamy już koniec października, a na Neostradę zdecydowało się raptem... 60 tys. osób. TP SA we wrześniu i październiku przeprowadziła akcję polegającą na instalacji próbnej usługi Neostrada Plus. Za 1 zł + VAT można na okres 30 dni wypożyczyć modem ADSL, by wypróbować działanie tej usługi. Jeśli przypadnie do gustu - należy podpisać z Telekomunikacją umowę. Jeśli ten typ dostępu okaże się niezadowalający, można modem zwrócić bez żadnych dodatkowych opłat. Niestety akcja nie przyniosła oczekiwanych rezultatów. Modemy wypożyczyły od TP SA tysiące osób, by po miesiącu... zwrócić sprzęt z powrotem. Kierownictwo Telekomunikacji Polskiej postanowiło przeanalizować sytuację i doszło do oczywistego wniosku: abonament za usługę Neostrada Plus jest za wysoki. Ponoć już w styczniu abonament dla nowych użytkowników Neostrady, zapewne przy podpisaniu umowy na 12 miesięcy, wyniesie jedyne... 90 zł (pewnie netto). Kwota ta jest zaiste naprawdę atrakcyjna i w świetle ostatnich poczynań TP SA (zakaz dzielenia usługi SDI) wydaje się być naprawdę świetnym krokiem. Czy plotki się potwierdzą, czy znów okażą się być tylko wymysłem "Pani z BOKu"? Zobaczymy. Tymczasem jutro spróbujemy się skontaktować z TP SA celem zasięgnięcia dokładniejszych informacji, chociaż w tym wypadku nie spodziewamy się uzyskać prawdziwej odpowiedzi - dlaczego TP SA miałaby już teraz informować o promocji obowiązującej od stycznia? Spowodowałoby to przecież, że wielu jej klientów wstrzyma się z instalacją Neostrady przez najbliższe dwa miesiące. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamyslony Jaki zakaz? Oj wy naiwniacy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 22:54 Zakaz dzielenia SDI? A kto ci o tym powiedzial? Mnie wprawdzie przyslali nowy regulamin, w ktorym o tym pisze no i co z tego? Regulamin to nie umowa. Ja zadnego aneksu w tej sprawie nie podpisywalem. Wiec moga mnie cmoknac w pompke. Zreszta nawet nie przyslali tego listem poleconym, cwoki. A tak nawaisem mowiac, to nie ma tam mowy o dzieleniu, ale o udostepnianiu poza lokal, ingnorancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Jaki zakaz? Oj wy naiwniacy IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 01.11.03, 00:22 Przeczytaj BARANIE dokładnie to co napisałem!!! Cytuje artykuł. Z pretensjami nie do mnie tylko do autora. Nie czytałem treści umowy dotyczącej dzierżawienia SDI, ale TPSA jest znana z jednostronnej zmiany treści warunków umowy za co odpowiadała już przed UOKiK. Więc "prawniczku" to że aneksu nie dostałeś listem poleconym i go nie podpisywałeś nie oznacza że nie musisz przestrzegac nowego regulaminu. Nie zamyslaj sie tak jak czytasz bo sedno sprawy ci umyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamyslony Re: Jaki zakaz? Oj wy naiwniacy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 09:16 Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a): > Przeczytaj BARANIE dokładnie to co napisałem!!! Cytuje artykuł. Z pretensjami > nie do mnie tylko do autora. Nie czytałem treści umowy dotyczącej dzierżawienia > SDI, ale TPSA jest znana z jednostronnej zmiany treści warunków umowy za co > odpowiadała już przed UOKiK. Więc "prawniczku" to że aneksu nie dostałeś listem > poleconym i go nie podpisywałeś nie oznacza że nie musisz przestrzegac nowego > regulaminu. Widzisz maly. Tak sie sklada, ze nie musze. > > Nie zamyslaj sie tak jak czytasz bo sedno sprawy ci umyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Dialog IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 31.10.03, 18:53 Info z: infojama.pl/article.php?sid=2229 Z niepotwierdzonych jak dotąd informacji wynika, ze spółka Telefonia Dialog S.A. ma zamiar wprowadzić od 1 listopada nową usługę dostępu do Internetu świadczoną w technologii ADSL. W ofercie mają znaleźć się dwa pakiety o przepustowości 1 Mbps/256 Kbps oraz 2 Mbps/512 Kbps, kosztujące odpowiednio 149zł i 249zł netto. Dodatkowym atutem ma być stały publiczny adres IP. Jeżeli ta informacja się potwierdzi, będzie to jak dotąd najbardziej konkurencyjna oferta w stosunku do usługi Neostrada świadczonej przez TP S.A. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamyslony Re: Dialog IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 22:55 A ja i tak zostaje przy SDI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dialog IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 01.11.03, 11:36 Dla przeciętnej rodziny to i tak za drogo. Ja płacę za korzystanie ze stałego łącza firmie Hyperion 49zł .Prędkość jest zmienna ale da się wytrzymać. Na droższy abonament mnie nie stać.Zadowalam się tym co mam. Dla moich potrzeb wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Ale co z NEO+ IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 01.11.03, 12:28 Wszyscy piszą o różnych rzeczach ale nie o tym co chciałem usłyszeć! Pytałem się ile crosowali Wam linie pod Neo+?! Może ktoś się pochwali?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ale co z NEO+ IP: uroczysko:* / 10.140.18.* 01.11.03, 12:39 Ja odpowiadałam Mieszkańcowi ,nie Tobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonek Re: Ale co z NEO+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.03, 13:13 ja napisałem, że nie doczekałem się na to i oddałem im zestaw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaskow Re: Ale co z NEO+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 13:30 > Może ktoś się pochwali?? :) * dni od zgloszenia checi zalozenia przez infolinie, a 3 dni, a dokladnie 2,5 od podpisania umowy. Podpisalem w niedziele, a w srode o 12-14 mialem skrosowana linie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaskow Re: Ale co z NEO+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 13:31 > * dni od zgloszenia * = 8 (slownie osiem) - shift mi sie wcisnal;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Ale co z NEO+ IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 01.11.03, 15:36 Thx, wreszcie coś konkretnego! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabuś Re: Ale co z NEO+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 03:30 Mnie scrossowali tego samego dnia co podpisywałem umowę czyli od razu. Następnie Pan z Tepsy zadzwonił do mnie i poinformował mnie , ze mogę przystąpić do instalacji neostrady. Ale to było w czerwcu - przed tą promocją za 1zł. Teraz wielu chętnych dlatego i dłużej trzeba czekać. Jeśli się zaciśnie zęby i jakoś przejdzie ten cały proces podłączenia i instalacji to w momencie kiedy neo ruszy nie ma lepszego internetu! Polecam. Chodzi mi od czerwca jak burza bez najmniejszych problemów a siedzę w sieci po 10 godzin. Oprócz wysokiego abonamentu nie ma się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Ale co z NEO+ IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 16:11 Czekam już ponad 2 tygodnie, moja cierpliwość się wyczerpuje, ale niektóre posty wiele wyjaśniają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaskow Re: Dialog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 19:51 > Z niepotwierdzonych jak dotąd informacji wynika, ze spółka Telefonia Dialog S.A > ma zamiar wprowadzić od 1 listopada Tyle, że: 1. Dialogu niet w Kielcach:( 2. Zamierza, a 1 listopada to w marzeniach. Podobno grudzien przy odrobinie szczescia bedzie startem. 3. Nie ma regulaminu, wiec nie wiadomo jak z ograniczeniami ... np. miesieczny limit downloadu. Fajnie, ze jest konkurencja, moze tepsa znizy abonament na neo+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Dialog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 07:45 Czekałam prawie miesiąc i mam! Jestem zachwycona! I nie oddam po miesiącu promocji! Niech żyje TP - nierychliwa ale solidna! Oby jeszcze trochę tańsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Dialog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 11:20 tylko sie nie posikaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaskow Re: Dialog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 11:26 > Czekałam prawie miesiąc i mam! Jestem zachwycona! I nie oddam po miesiącu > promocji! Niech żyje TP - nierychliwa ale solidna! Oby jeszcze trochę tańsza! Poczekaj az Ci cos przestanie dzialac. Wtedy Twa milosc do TPSA zmieni sie w nienawisc:P MSPANC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adupstdi POMYLILI SIE NA NASZĄ KORZYŚĆ!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 17:23 My tez długo czekaliśmy (3 tyg), aż nam umowę anulowali i musieplismy podpisac drugą. Potem sie zalogowaliśmy, tylko nie wiemy jakim cudem na tą starą umowę. Po dwóch tygodniach się rozłączyło. okazało się że musimy się zarejestrować na nową umowę. i znowu kolejny miesiąc za darmo. W rezultacie mieliśmy 2 tygodnie dodatkowo gratis. To jednak nie ma znaczenia bo nie zamierzamy rezygnować z tej usługi mimo że, nie TP S. A. to ździercy! Odpowiedz Link Zgłoś