Dodaj do ulubionych

Jak tam w Kinoplexie ?

16.11.03, 14:14
Witam. Wraz z B. Białą i Opolem należycie do b. nielicznego grona średniej wielkości miast w których działają multipleksy. Czy otwarcie Kinoplexu i jego dość bogata oferta spowodowało wzrost zainteresowania sztuką filmową w waszym mieście ? Jak z frekwencją na poszczególnych seansach w ciągu dnia,i w poszczególnych dniach tygodnia ? Ile widzów przychodzi na seanse ? A co z pozostałymi,tradycyjnymi kinami w mieście - upadają czy jakoś sobie radzą walcząc o przeżycie ? Czy uważacie że dobrze się stało,że otwarto w waszym mieście multipleks ? Czy - gdybyście byli inwestorem - otworzyli byście multipleks w waszym mieście - i innych miastach na wielkość jak wasze?
Obserwuj wątek
    • wojciech.domagala TAK - otwierać MultiHiperPlex ;-))) 16.11.03, 15:49
      Ponieważ bardzo często chodzę do kina z żoną Anną, z przyjemnością widziałbym
      większą konkurencję - kolejne kina - w naszym mieście.

--
      pozdrawiam serdecznie
      ----
      wojciech.domagala@gazeta.pl
      ------
      free.art.pl/makrofotografia/granaty.html
    • Gość: jurek Re: Jak tam w Kinoplexie ? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 16:24
      Przez 3 miesiace kielecki Kinoplex odwiedziło 100 tys osob,wiec wynik bardzo
      dobry. Sadze ze powstanie jeszcze jedno kino wielosalowe,choc planow bylo na 4
      (plaza,helios,multikino, i wit na slichowicach)
    • Gość: ludka Re: Jak tam w Kinoplexie ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 19:15
      byłam wczoraj po raz pierwszy i pewnie ostatni. Klimatyzacja oznaczała
      arktyczne powietrze którego wystarczy na zewnątrz, dwóch dresiarzy z panienką
      rechotało non-stop i film był taki sobie. Dzień wczesniej byłam w przytulnym,
      starym, dobrym kinie "Moskwa" i przykro , że pewnie padnie, bo kinowe mcdonaldy
      wszystko wybijają po drodze.
      • wojciech.domagala MOSKWA 16.11.03, 19:19
        Jak była premiera "Conquest Of Paradise" i przyszedłem jeden sam (!) nie
        puścili dla mnie filmu w Moskwie. Powiedzieli - "nie dojechał". Teraz się
        cieszę, że bankrutują. Niech zaczną szanować klientów.

Wolny rynek.

--
        pozdrawiam serdecznie
        ----
        wojciech.domagala@gazeta.pl
        ------
        free.art.pl/makrofotografia/granaty.html
        • Gość: Doc Re: MOSKWA IP: *.ipt.aol.com 16.11.03, 21:54
          Pamietam, jak jeszcze studiowalem w warszawie stare kino Femina, naprawde
          rozlatujace sie, zostalo przerobione na multiplex z wieloma salami kinowymi o
          roznej wielkosci i bardzo zroznicowanym repertuarze. Sa tam tez chyba
          najwygodniejsze fotele na jakich siedzialem w kinie. Wszystko to przemawia za
          kinami wieloekranowymi, z takim zastrzezeniem, ze bedzie tam zroznicowany
          repertuar, a nie tylko rabanka. Jezeli chodzi o wybierajacych sie na filmy
          dresiarzy to jest to plaga, z ktora bardzo trudno niestety walczyc, chociaz
          wydaje mi sie, ze sa filmy, na ktore oni sie po prostu nie wybiora, a beda sie
          podobac tym bardziej wymagajacym. Czy ta idea przyjmie sie w kielcach, mam
          nadzieje, ze tak i nie bedziemy zdani na zalew Hollywoodzkich produkcji.
          Pozdrawiam.
        • Gość: jurek Re: MOSKWA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 23:27
          A kto powiedzial ze Moskwa pada!!!??? Z ostatnich wypowiedzi zarządcy kin
          wynika zupelnie cos innego.Stwierdzono ze i Romantica i Moskwa sa rentowne i na
          siebie zarabiaja,a problem likwidacji zwiazany jest tylko i wylacznie z glupota
          przynaleznosci budynkow wojewodztwu ktoremu sie nie nalezy!!!Tylko Polska...
        • Gość: cukrowy Re: MOSKWA IP: *.mancafe1.mancomplex.pl 17.11.03, 08:52

> Jak była premiera "Conquest Of Paradise" i przyszedłem jeden sam (!) nie
          > puścili dla mnie filmu w Moskwie. Powiedzieli - "nie dojechał". Teraz się
          > cieszę, że bankrutują. Niech zaczną szanować klientów.
          >

Burok jesteś i tyle ,,l,-
    • Gość: KurnaOlek Re: Jak tam w Kinoplexie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 23:38
      Właśnie wróciłem z "Matrixa - Rewolucje", i wiecie co kurna, to wszystko jest
      matrix.

Hej.
      • hard_headed Re: Jak tam w Kinoplexie ? 17.11.03, 07:46
        Kinoplex jest ok. Chociaż jeżeli chodzi o nagłośnienie to uważam że stara
        Romantica jest pod tym względem lepsza.
        • wojciech.domagala TAK, Romantica ma bardzo dobry dźwięk. 17.11.03, 07:55
          TAK, Romantica ma bardzo dobry dźwięk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka