Dodaj do ulubionych

Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach

IP: proxy / 10.2.0.* 20.11.03, 21:28
ale mi to sensacja!
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 22:15
      Skandal!Ten czlowiek mial pozyskiwac dla miasta pieniadze a nie
      je oddawac...co tam dla kielc 6mln w ta czy w ta!
      • Gość: niezadowoleni Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: 81.26.4.* 21.11.03, 08:30
        lubawski mieliśmy rację że nie głosowaliśmy na ciebie, szkoda
        tylko że było nas za mało.
      • Gość: zawiedziona Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 20:54
        Ja z barzo próżnym, babskim punktem widzenia tej sprawy. Od kilku miesięcy
        jestem znów w Kielcach. Przez jakiś czas mieszkałam w Wielkiej Brytanii i
        Warszawie. Ale zycie mi sie tak poukładało, że znów tu jestem. Z przykroscia
        stwierdzam, że stan kieleckiego handlu jest poniżej średniej krajowej. Kupic
        sie tu niczego nie da.Bo albo bazary z ubraniami z Tuszyna( czytaj Turcja)(
        kto ma czas to pojedzie do Tuszyna i kupi o połowę taniej)albo " butiki" na
        głównym deptaku i w centrum miasta (dla słabo orientujacych się) też Tuszyn (
        tylko lepiej dobrany) ceny chyba z 500% marżą bo na czynsz trzeba zarobić.Jest
        też wyzsza półka ( tzw ubrania weselne, cha, cha) to znaczy tandetne kolekcje
        z rodzinnych fabryczek spod Łodzi.A wszystkie te wspaniałości serwuje nam
        kilku " biednych" kupców kieleckich, którzy mają po kilkanascie punktów w
        mieście i wszystko sprzedają na kilkusetprocentowej marży. Sami nie noszą
        takiej szmiry, bo by ich na Majorce wyśmiali. Swiat dawno wymyślił dużo innych
        strojów niż nieśmiertelne jeansy w 1000 odsłonach. Ale do Kielc nic nowego nie
        dociera, to miasto jest otoczone betonowym murem od świata.I " biedni " kupcy"
        z podstawowym wykształceniem i słomą w butach stoja na straży tego stanu. To
        jak traktują pracowników, to żenada. Duże firmy nie mają możliwości
        zatrudniania na czarno, a w małych to standard. " biedny " własciciel płaci
        wiec bezkarnie wg własnego widzimisie, tzn ile mu skapnie i to może po 2
        miesiącach i jeszcze w ratach. No bo jak dochodzić swego w sądzie pracy ja sie
        pracowało na czarno. To co serwuje w tej kwestii " galeria handlowa" Pana S.
        własciciela miasta to ta sama szmira tylko w skali makro. Wszystkie punkty z
        kilkoma wyjątkami należą do tych samych "biednych" kieleckich kupców. Skóra
        cierpnie, na mysl o tym , że powstanie" takie samo cudeńko", które znów będzie
        wychwalane i reklamowane pod niebiosa przez dwie gazety Własciciela miasta. To
        że Pan L.zrobił jak zrobił to zrozumiałe jak 2x2. Zobowiązania trzeba
        regulować. Szkoda tylko, że w dalszym ciągu ja i moi znajomi będziemy robić
        zakupy w W-wie czy Berlinie, bo na zakupy w Kielcah nas po prostu nie stać. A
        przez moment pojawiła się szansa, że to się zmieni.Jeśli ktoś zna galerie
        Carrefoura, wie o czym mówię. Bo w normalnych warunkach płaci się za jakość,
        obsługę,czyli konkretną dla kupujacego wartość a nie za ziomkostwo. Czy mam
        obowiązek kupować szmirę z Tuszyna w imię wpierania lokalnego biznesu, czy
        raczej mogę wydać pieniądze na to co tego jest warte. Ale jeśli " biedny "
        kielecki kupiec zacznie inwestowac w rozwój, obsługę klienta, poziom
        asortymentu, a nie tylko w kilogramy złota i samochody, to z przyjemnoscią
        zostawię u niego swoje ciężko zapracowane menadżerskie pieniądze.
        • rubens23 Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach 24.11.03, 23:59
          hm trudno kieleccy kupcy chyba jednak dadza sobie rade bez ciebie i twojego
          menadzerskiego portfela a swoja droga to chciałbym ci przypomniec ze jestes na
          obszaze terytorialnym polski i wmiare mozliwosci uzywaj polskich wyrazen
          sformułowan a menadzerskie pieniadze jakos tak dziwnie brzmia
          a co do sklepów w galeri echo to w wiekszosci sa to sklepy otwarte na zasadzie
          franszyzny i jesli pani menadzwer wie o to jest franszyzna to szybko zrozumie
          ze wcale nie tak łatwo sie naniej dorobic i ze wzorzec tejze przyszedł do nas z
          zachodu miedzy innymi angli niemiec i stanów.
          pozdrawiam pania menadzer i zycze rychłego powrotu do angli
          • okurwa Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach 25.11.03, 01:43
            ty rubens to jestes miejscowy kmiot sklepikarz?

ta pani ma 99% racji, ale zeby widziec trzeba miec kulture i doswiadczenie lub
            elementarne wyksztalcenie estetyczne.

pewien tutejszy behemot uwazal ze w kielcach jest cywilizacja
            to zalezy, dzisiaj dla 1-go cywilizacja to 1000 euro na tydzien, a dla innych
            suma najwiekszych osiagniec umyslowych ludzkosci oraz docenianie wiedzy
            [ nauki], nie wiedzy gdzie gips jest najtanszy.

i wezcie do przegryzienia wiesniaki, zeby wam lepiej szlo:
            glupi nie wie ze jest glupi, a madry to wie
            bedziecie za duzo gadac, to kazdy madry zobaczy kto zacz
            i poskromcie chciwosc, to wiecej zarobicie

nalezy sie 200 euro za krotki wyklad, to prezent
            odplaccie go klientom

jest taka farba rubens ; 23 to ciemny blond?

hej
            • rubens23 Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach 25.11.03, 09:40
              hmm szybko wyciagasz wnioski
              niejestem niestety miejscowym sklepikarzem ale rozwazam ostatnio ten pomysł.
              a ta pani ma inne racje niz ja ,bo gdybys niewiedział to racja jest jak dupa
              kazdy ma swoją.

• Gość: jurek Do redakcji!!!Ważne IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 22:29
      Czy Redakcja moglaby sie zapytac Carrefoura czy mimo przegranego rokowania
      nadal chce inwestowac w Kielcach!!!Bardzo ladnie prosze
    • Gość: Mieszkaniec Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 20.11.03, 22:30
      Fajnie by było jakby Echo sprzedało tą działke Carefurowi za np. 15 mln
      załatwiając przy tym wszystkie formalności w ciagu 1/2 roku:D
      Ciekawe czy umowa sprzedaży zabezpiecza interesy miasta co do odsprzedaży
      działki innemu podmiotowi przez Echo?

I może mnie ktoś oświeci ale czytałem w Echu Dnia że Prezydent Wszystkich
      Kielczan złapał zapalenie płuc a on bidactwo chory przychodzi do pracy:) (no
      czyba że Echo kłamie;)

Pozdrawiam mieszkańców Ślichowic
    • Gość: zawiedziony Lubawski do prokuratora IP: *.satbit.pl / 10.10.3.* 20.11.03, 22:33
      Jak można było sprzedać za połowę ceny.Sołowow pewnie posypał
      panu lubawskiemu i jego kumplom.Ciekawe skąd on weżmie
      pieniądze na te wszystkie inwestycje o których mówi
      (stadion,hala,rynek parking,drogi)
      • Gość: paranoik hmm... IP: *.leased-line.inode.at 21.11.03, 01:02
        Ano mielismy jeszcze nie tak dawno w Kielcach firme co tez trzymala za ogon wiecej srok niz to fizycznie mozliwe i co...???
    • Gość: Antylubawski ************** IP: *.satbit.pl / 10.10.3.* 20.11.03, 22:45
      Po takich decyzjach pana Prezydenta to zagraniczne koncerny
      będą z daleka omijały Kielce
    • Gość: jurek Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 23:03
      Chyba jeszcze warto przypomniec sobie jak to pan lubawski chce tworzyc Kielce
      jako miasto przyjazne dla inwestorow...naprawde wstyd mi za niego!
      • Gość: LooZeR Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: proxy / 10.4.0.* 20.11.03, 23:21
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> Chyba jeszcze warto przypomniec sobie jak to pan lubawski chce tworzyc Kielce
        > jako miasto przyjazne dla inwestorow...naprawde wstyd mi za niego!

Mi też. Głosowałem na niego, a teraz żałuję jak mało czego.
    • Gość: Zenek Be! Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 23:15
      Ile dla Lubawskiego.Jak można sprzedać działkę za połowe
      ceny.Sołowow i Pruszków górą.
      • okurwa Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach 21.11.03, 00:59
        Chiałabym zauwazyc, ze pan solowow, tzn jego ludzie zachowuja sie po prostu
        racjonalnie i zgodnie z regułami "gospodarki rynkowej" czyli dzikiego
        kapitalizmu, maksymalnie korzystajac z dobrodziejstwa ustanowionego prawa oraz
        geniuszy na stołkach.
        przedstawiają ofertę i oczekują reakcji: kontroferty lub zgody lub odrzucenia,
        nic w tym złego.
        problem jest w tym, ze interes wspolny w tych negocjacjach reprezentuja ludzie
        pokroju afrykanskich autokratów. [ nie jak idzie o mozliwosci, lecz charakter}

o qq ogłaszam uop, nie łop. nie urlop
        do widzenia państwu
      • Gość: Albi Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.kolporter.com.pl / 10.1.0.* 21.11.03, 07:56
        Gość portalu: Zenek Be! napisał(a):

> Ile dla Lubawskiego.Jak można sprzedać działkę za połowe
        > ceny.Sołowow i Pruszków górą.

Zobaczycie czy np za pół roku Echo nie sprzeda tej działki Carefulowi za
        powiedzmy 12 mln.
        Wtdy zyska Echo i Careful,
        a kto że tak powiem straci?

:-)
        • Gość: pawel Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: 80.48.119.* 21.11.03, 13:20
          No właśnie Echo przygotuje wszystkie potrzebne dokumenty i waruki jakie
          postawił Carrefour i wtedy im odsprzeda tą działke oczywiście z zyskiem.
          ALE BARANY NAMI RZĄDZĄ SZCZEGÓLNIE TEN CO IM PRZEWODZI - LUBAWSKI WON Z KIELC!!!
          • rubens23 Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach 21.11.03, 13:26
            moze i tak ale zanim załatwia dokumenty minie z 6 miesiecy zanim dogadaja sie z
            inwestorem kolejne 6 nastepnie nastapi etap projektowania i załatwiania
            wszelkich pozwolen to kolejne minimum 6 miesiecy budowa zajmie około 12 czyli
            udało sie odwlec w czasie powstanie galerii o jakies 2,5 do 3 lat
            chociaz tyle spokoju
            • Gość: paranoik wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 13:37
              No to dlugo to troche trwalo, ale nareszcie wiem - Tobie chodzi o to zeby tam nic nie powstalo, podoba Ci sie przecudnej wprost urody porosniete niewiadomo czym i rowniez niewiadomo czym nawozone ksiezycowe pole...
              • rubens23 Re: wszystko jasne 21.11.03, 14:10
                nie nie chodzi mi o to
                moze echo postawi tam bloki z obiektami handlowymi jak najbardziej mi to pasuje
                moze plac zabaw ,boiska i inne (mało prawdopodobne) tez mi pasuje
                moze garaz wielopoziomowy
                niepasuje mi tylko wizja hipermarketu z galeria
                a jak juz musi tam stanąc to niech sie to troche odwlecze w czasie zebym zdazył
                sie przeprowadzic gdzies dalej ;-))
              • Gość: PARSZU co ty gadasz IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 18:28
                PRZECIEŻ HIPERMARKETY NISZCZĄ MIASTA W CAŁEJ POLSCE.JAK MOŻNA
                DOPUŚCIĆ DO BUDOWY NOWYCH. WSZYSTKIE SKLEPY NA ŚLICHOWICACH
                POPADAJĄ. TOBIE TYLKO CHODZI O TO, ABY BYŁO ŁADNIE.POZATYM
                WZROŚNIE LICZBA SAMOCHODÓW, KRADZIEŻY.A TEN ZŁODZIEJ sołowow
                OKRADŁ JUŻ PÓŁ POLSKI.lUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ. HIPERMARKETY TO
                ZAGŁADA DLA MIASTA. NIE POZWÓLMY NA ICH POWSTANIE.
      • rubens23 Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach 21.11.03, 13:28
        czemu tak wiazesz solowowa z pruszkowem ?
      • Gość: Corleone Pruszków górą... IP: *.barlinek.sdi.tpnet.pl 22.11.03, 08:15
        a także: Wyszków, Paczków, Myszków i Kostomłoty.
        Dołem tylko debilny Zenio Be!
    • Gość: jfds lubawski do lochu IP: *.mac.pl 21.11.03, 08:05
      oczekuję deklaracji, że jeżeli w ciągu 2 lat nic tam nie
      powstanie a napewno nie powstanie to lubawski dopłaci różnicę
    • Gość: rrr Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: proxy.d* / 10.6.1.* 21.11.03, 08:16
      "Kupujemy działkę po to, by tam inwestować, a nie by stała pusta
      i czekała na lepsze czasy, albo żeby zabezpieczyć interesy
      Galerii Echo"
      Co to oznacza? Ano, że sołowow boi się konkurencji i zrobi
      wszystko aby Galeria Echo nie straciła klientów. Najlepszym
      sposobem jest wykupić konkurencję i ją kontrolować lub
      doprowadzić do upadku!
      Konkluzja: dla sołowowa ta działka jest więcej warta jak leży
      odłogiem!!!
    • images ale złodzieje 21.11.03, 08:30
      No i co że w 2005 udałobysię soprzedać działkę Cerfurowi razem z
      gwarancjami dla tej sieci. Za dwa lata miasto miało 6 milionów
      złotych wiecej w kasie. A puki co pan lubawski i jego świta ma
      pewnie z 1 milion więcej na wlasnym koncie. Bzdurne jest jego
      tłumaczenie, że potrzeba tam inwestować. To byłaby inwestycja
      która dałaby miejsca pracy. Ale miasto ma to głęboko w dup..e
      • Gość: PARSZU ZASTANÓW SIĘ NAD SWOIM ŻYCIEM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 18:35
        JAKIE MIEJSCA PRACY. OCZYM TY GADASZ.PRZECIEŻ PRZEZ TAKI
        HIPERMARKET POPADAJĄ DZIESIĄTKI SKLEPÓW, CZY TY NIE SŁYSZYSZ
        JAK SIĘ TRAKTUJE PRACOWNIKÓW W HIPERMARKETACH. ŻADNYCH PRAW,
        SAME OBOWIĄZKI. LUDZIE ZAPIEPSZAJĄ TAM OD RANA DO NOCY ZA MARNE
        700ZŁ.
        • images Re: ZASTANÓW SIĘ NAD SWOIM ŻYCIEM 24.11.03, 08:21
          Oho.. a jak myslisz , jak są traktowani pracownicy w tych małych sklepikach ?
          Pewnie masz kogoś kto pracuje w Tesco i taki nagle oburzony jesteś. Ale ja tez
          znam warunki pracy i w Tesco (na kasie)i w sklepikach takich jak przy ulicy
          Jagielońskiej, Grunwaldzkiej, Bocianek. Oczywiście są i ludzie w takich
          sklepikach , gdzie atmosfera i traktowanie jest wzorowe. Ale w dużym stopniu
          takie slepiki prowadzą ludzie z tak marną kulturą osobistą i niekedy z
          podstawowym wykształceniem (i co za tym idzie takim samym rozwojem umysłowym)
          że chyba nie wiesz co mówisz krytykując tylko
          Hipermarkety. .................Zastanów sie trochę zaczym coś napiszesz.
    • Gość: Najarany Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 09:05
      Ja tam nie wiem czy ktoś płacił łapówki czy ich nie płacił. Wiem
      za to, że jeśli będą pieniądze, to Echo jest w stanie wybudować
      w tym miejscu nawet drugi Bajkonur. Tak więc wstrzymuję się z
      krytyką do czasu przedstawienia przez Spółkę planów zagosp.
      działki.
    • Gość: fdhh Skandal, skandal IP: *.mac.pl 21.11.03, 09:18
      skandal
    • Gość: paranoik interes stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 09:26
      Dzialke nalezalo sprzedac komus, kto mial konkretny plan jej zagospodarowania, a nie tylko po to zeby obrocic ziemia. Tym bardziej, ze sprawa tej dzialki to nie jest kwestia ostatniego roku.
    • Gość: tomy3@o2.pl ta działka lezy za moim blokiem jka wstaje rano to ja IP: *.westside.kielce.pl / 192.168.1.* 21.11.03, 09:47
      ta działka lezy za moim blokiem jka wstaje rano to ja widze
      wyglada paskudnie ale nie chce tu jakiegos jeb@nego
      superhiperturbomarketu
      • Gość: paranoik Re: ta działka lezy za moim blokiem jka wstaje ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 09:54
        To co bys chcial? Wszelkie pomysly sa mile widziane.
      • Gość: janzkaszub Re: ta działka lezy za moim blokiem jka wstaje ra IP: 212.160.211.* 21.11.03, 10:23
        ja mieszkam na MAssalskiego i tez nie chće tu żadnego
        hipermarketu...
    • Gość: x?x Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: proxy / 10.1.1.* 21.11.03, 09:57
      Ciekawe jak blisko jest granica gminy Piekoszów albo Miedziana
      Góra, może im będzie się opłacało postawić przy swojej granicy
      jakiś nowy hipermarket, pod warunkiem zatrudnienia pracowników
      z gminy, ale by były jajka. A dla mieszkańców zachodniej strony
      miasta i tak byłoby wygodniej jechać na granicę miasta niż
      przebijać się przez centrum. Może nie jest to takie głupie jak
      się na początku wydaje.
    • Gość: janzkaszub dziękujemy Panie prezydencie... IP: 212.160.211.* 21.11.03, 10:22
      jestem mieszkańcem Ślichowic i badzo sie cieszę że to Echo a nie
      carrefur bedzie inwestorem na slichowickiej działce....to dobra
      decyzja popierajaca miejscowy kapitał.
      • Gość: inzynier Re: dziękujemy Panie prezydencie... IP: 192.88.212.* 21.11.03, 10:40
        Popieranie miejscowego kapitalu jak najbardziej tylko dlaczego Echo nie moglo
        dac tez 15 za ta dzialke ??? jak careffour ?

Czy nie mozna bylo sprzedac dzialki echu za 12-14 mln ??

intrygujace ?

• Gość: JANZKASZUB Re: dziękujemy Panie prezydencie... IP: 212.160.211.* 21.11.03, 14:14
          GDYBY WARUNKI POSTAWIONE PRZEZ CARFFURA ZOSTAŁY SPEŁNIONE TO TA DZIAŁKA MOŻE BY
          I BYŁA TYLE WATRA, ALE TAK NIE JEST I PODEJRZEWAM ŻE NIGDY NIE BEDZIE. eCHO
          MOŻE NA NIEJ POSTAWIC CO NAJWYZEJ SUPERMARKET O POWIERZCHNI DO 2000 M/2 I
          OBIEKTY TOWARZYSZĄCE CZYLI NP BUDYNKI MIESDZKALE I SKLEPAMI NA PARTERZE ITP, A
          TO NIE JEST TAK DOCHODOWE JAK HIPERMARKET
      • Gość: PARSZU Re: dziękujemy Panie prezydencie... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 18:41
        CZŁOWIEKU JAKI MIEJSCOWY KAPITAŁ. sOŁOWOW JUŻ DAWNO SIĘ WYRZEKŁ
        Z KIELC. ZNISZCZYŁ FIRMY. WE WSZYSTKICH SWOICH FIRMACH
        ZMNIEJSZYŁ ZATRUDNIENIE, A RESZCIE POOBNIŻAŁ PENSJE. TERAZ TO
        ON SIEDZI W WARSZAWIE, I KTO WIE CZY NIE UCIEKNIE ZA GRANICĘ.
      • Gość: PARSZU JAKI MIEJSCOWY KAPITAŁ. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 18:46
        JAKI MIEJSCOWY KAPITAŁ.sOŁOWOW JUŻ DAWNO WYRZEKŁ SIĘ
        KIELC.TERAZ SPRZEDAJE SWOJE FIRMY.W RESZCIE POZBYŁ SIĘ POŁOWY
        PRACOWNIKÓW, A POZOSTAŁYM OBNIŻYŁ PENSJĘ.TARAZ SIEDZI W
        WARSZAWIE I KTO WIE CZY NIE UCIEKNIE ZA GRANICĘ.
    • Gość: hjl wszystko jasne. echo dało więcej w łapę IP: *.mac.pl 21.11.03, 10:56
      lubawskiemu
    • Gość: Heniek ROZPOCZYNAMY PROTEST ! IP: *.complex.com.pl 21.11.03, 11:02
      Połaczmy swe siły raz jeszcze! wierzę że po raz kolejny nie dopuścimy do budowy
      kolejnych betonowisk na naszym osiedlu ! WYGRAMY RAZEM !!
      • Gość: paranoik Re: ROZPOCZYNAMY PROTEST ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 11:09
        a przepraszam jestes zwolennikiem czego? No i to:
        Połaczmy swe siły raz jeszcze! wierzę że po raz kolejny nie dopuścimy do budowy
        >
        > kolejnych betonowisk na naszym osiedlu ! WYGRAMY RAZEM !!

to masz na mysli jaki kolejny raz...??
        Przepraszam moze jestem troche niezorientowany, ale lubie wiedziec kogo popieram.
      • rubens23 Re: ROZPOCZYNAMY PROTEST ! 21.11.03, 13:33
        ciekawi mnie o co ci chodzi z tym protestem i kolejnymi blokowiskami niewiem
        czy wiesz ale slichowice docelowo maja sie ciagnac az po górki szczukowskie i
        ma na nich mieszkac około 40.000 ludzi co znaczy ze przybedzie bloków o około
        200% pozatym poprzednie protesty dotyczyły chyba mieszkan komunalnych czy tbs a
        to zupełnie co innego.
    • Gość: mtb Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 11:22
      Lubawski> STRACIŁEŚ MOJE ZAUFANIE, CENIŁEM CIĘ- to się zmiania. OBIECAŁEŚ
      INWESTYCJE A SAM PRZESZKADZASZ I ICH REALIZACJI. STRACIŁEŚ NAPEWNO MÓJ GŁOS W
      NASTĘPNYCH WYBORACH. GDYBYŚ BYŁ NA INNYM STANOWISKU, A NIE PREZYDENTEM KIELC,
      TO SKWITOWAŁ BYM TO JEDNYM SŁOWEM- W...
      • Gość: mtb Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 11:33
        nosz k. mać...
        nie podaruje, jak Echo tam nie wybuduje bez opiszałości jakiejś galerii na
        poziomie(już dupa z hipermarketem, bardziej chodzi o jakieś centrum), tylko
        jakieś domy, domki mieszkalne to ja nie wiem...
        a moze maile powysyłamy jeszcez do Lubawskiego...?
        • Gość: hey Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 21.11.03, 11:59

1.Co miał zrobić prezydent,jeśli warunkiem było przeznaczenie działki pod
          budowę sklepu powyżej 2000 m. kw. powierzchni?O tym mogą tylko zadecydować
          radni.
          2.O co oskarżacie Echo?O łapówki?Chcieli dać za działkę jak najmniej, to
          oczywiste,a wybór należał do prezydenta.
          3.Jeśli na tej działce powstaną nowe bloki to centrum handlowe (przecież musi
          na Ślichowicach powstać) powstanie na innym pobliskim miejscu.Ale wtedy to już
          jakaś firma musi kupić teren od prywatnego właściciela i starać się o zgodę na
          takie centrum.A to wymaga czasu.
          • Gość: hey Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 21.11.03, 12:02
            A że nic nie powstanie przez kilka lat?W innych miastach takie sprawy
            zabezpiecza się, stawiając podczas przetargu warunek rozpoczęcia zabudowy np.w
            czasie 1 roku i zakończenia np.w ciągu 3 lat.
            • Gość: qwerty a jesli warunek nie zostanie spelniony ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 15:03
              Gość portalu: hey napisał(a):

> A że nic nie powstanie przez kilka lat?W innych miastach takie sprawy
              > zabezpiecza się, stawiając podczas przetargu warunek rozpoczęcia zabudowy
              np.w
              > czasie 1 roku i zakończenia np.w ciągu 3 lat.

A jesli warunek nie zostanie spelniony ? To co ? Umowa sprzedazy stanie sie
              niewazna ?
              Nieruchomosci nie mozna sprzedac "pod warunkiem" ani w Kielcach ani nigdzie
              indziej. Albo sie ja sprzedaje albo nie.
              Pewne obowiazki albo ograniczenia moga wynikac z pozwolenia na budowe, ktore
              wygasnie w odpowiednim czasie albo z planu zagospodarowania przestrzennego,
              ktory pozwala budowac tylko domki albo tylko biurowce.
              Nikt jednak nie moze zmusic wlasciciela dzialki do wybudowania czegokolwiek.
              Gazeta miala racje - "po sprzedaniu traci pan na nia kontrole".

• Gość: bajka Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: 213.199.233.* 21.11.03, 12:47
      zawiodłam się na Lubawskim. Lepiej było sprzedać dziłke za 6 mln. mniej i niem
      miec kłopotów.Na księzżyc PREZYDENCIE z takimi decyzjami.
    • Gość: pawel Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: 80.48.119.* 21.11.03, 13:49
      cytat z gazety:
      "Dodał, że firma chce zarabiać i że zamierza wybudować na Ślichowicach centrum
      handlowe. - Może to być nieco odłożone w czasie, ale tylko powodu procedur
      inwestorskich - tłumaczy. Dyrektor Pytlewski zastrzega jednak, że o oficjalnych
      planach spółki poinformuje, gdy podpisze umowę z miastem."

"odłożone w czasie" - to ile 1 miesiąc, 1 rok, 2,3 lata itd. - śmiech na sali.

Dobra może nie być hipermarketu ale zróbcie przynajmniej jakieś centrum na tej
      pustyni. Napewno byliście w centrach w Krakowie czy Warszawie. Na dachu tor
      kartingowy, w środku duże kręgielnie, stoły bilardowe, salony gier, dyskoteki,
      bary, restauracje. Jajby coś takiego powstało to chyba miejscowi sklepikarze
      nie protestowaliby że im padnie interes.
      • rubens23 Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach 21.11.03, 14:15
        no wtedy by sie pewnie nawet cieszyli problem wtym ze juz był taki pomysł miało
        powstac centrum plaza czy cos takiego ale podobno kielce sa za małe i sie
        nieopłaca
        ale swojego zdania nie zmienie
        tam gdzie powstaje takie miejsce oprucz normalnych ludzi zjezdzaja sie
        szumowiny wszelkiej masci i konczy sie spokuj
        • Gość: jurek Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 17:52
          rubens23 napisał:

> no wtedy by sie pewnie nawet cieszyli problem wtym ze juz był taki pomysł
          miało
          >
          > powstac centrum plaza czy cos takiego ale podobno kielce sa za małe i sie
          > nieopłaca

NAJPIERW SIE ZORIENTUJ W TEMACIE A DOPIERO POTEM SIE WYPOWIADAJ. PLAZA PO
          PROSTU NIE MA PIENIEDZY I PROBLEM NIEZREALIZOWANEJ INWESTYCJI DOTYCZY NIE TYLKO
          KIELC A WIELU INNYCH MIAST!
    • Gość: zenek Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.tu.kielce.pl 21.11.03, 14:26
      No i co ludziska?
      Miło się ogląda w piątkowy wieczorek jak Steven Seagal
      rozbija organizację mafijną, pięściami karze zuchwałych
      mafiozów i ich żolnierzy, uczy pokory skorumpowanych
      polityków, itd. Potem spokojnie zasypiamy, gdzyż działo
      się to na drugiej półkuli.
      Wróćmy do Kielc. Przez ostatnie dni pan Michał S. ponoć
      nie rozstawał się z panem prezydentem Wojciechem L.. Z
      tego co wiem bardzo się polubili.
      W związku z tym szukam kieleckiego Stevena.
      • Gość: pablo Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: *.proxy.aol.com 21.11.03, 17:31
        Przeciez Solowow wspieral Lubawskiego w kampanii wyborczej, a za pomoc trzeba
        kiedys zaplacic, no nie?
    • Gość: BBB Opinia kontrowersyjna IP: proxy / 10.1.0.* 21.11.03, 18:21
      W hiper i supermarketach są zwykle niższe ceny. Jest to dobre dla konsumenta.
      Inną sprawą jest to, jakimi metodami osiągany jest tak niski poziom cen.
      Ktokolwiek, kto chciał sprzedawać do dużej sieci zdaje sobie z tego sprawę. W
      wielu krajach ludzie i władze są niezadowoleni z tego, że dopuszczono do
      ekspansji dużych placówek handlowych.
      Nie ukrywam, że także kupuję w wielkich sklepach. Nie kupuję wszystkiego,
      ponieważ wiem, że wiele produktów jest niskiej jakości i są po prostu
      niesmaczne, a czasem nawet niezdrowe. To zresztą mało istotne.
      Jakiś czas temu czytałem analizę sporządzoną w jednym z położonych na północy
      miast. Niestety, nie pomnę jakiego miasta dotyczyła analiza. Analiza ta nie
      była dostępna powszechnie. Wiele gazet odmówiło ponoć jej publikacji.
      Z analizy wynikało, że powstanie hipermarketu przyczyniało się do wzrostu
      bezrobocia. Określone to było w ten sposób, że powstanie jednego stanowiska
      pracy w markecie powodowało utratę pięciu stanowisk pracy w otoczeniu.
      Spadały dochody miasta z tytułu podatku od nieruchomości. A to dlatego, że
      powstanie marketu o powierzchni np. 3000 m powodowało zniknięcie placówek
      handlowych i usługowo – produkcyjnych o większej powierzchni.
      Spadały dochody miasta z tytułu podatku dochodowego. A to z tego względu, że
      market albo był zwolniony z podatku, albo nie wykazywał zysku.
      Były jeszcze inne „koszty”. Np. miasto budowało infrastrukturę w tym drogi
      dojazdowe, co jest już absurdem. A tymczasem markety nie wywiązywały się z
      podjętych w umowach zobowiązań. Np. w Kielcach słychać było niedawno o kortach
      tenisowych obiecanych przy okazji Reala.
      Mam dość mieszane uczucia, ale chyba jestem przeciwko marketom.
      • Gość: Jur Re: Opinia kontrowersyjna IP: *.one.pl / 192.168.4.* 21.11.03, 18:28
        Zgadzam się z tobą w całości i dodać tu trzeba jeszcze że wielkie hipermarkety
        nagminnie łamią prawa pracownicze wykorzystując trudną sytuację na rynku pracy.
        • Gość: BBB Re: Opinia kontrowersyjna IP: proxy / 10.1.0.* 21.11.03, 18:39
          Gość portalu: Jur napisał(a):
          > Zgadzam się z tobą w całości i dodać tu trzeba jeszcze że wielkie
          hipermarkety
          > nagminnie łamią prawa pracownicze wykorzystując trudną sytuację na rynku
          pracy.

To jest prawda potwierdzona raportami PIP-u.
          Można dodać jeszcze wiele innych spraw np. jakość towarów, terminy
          przydatności do spożycia itd. Są na to odpowiednie raporty Sanepidu i PIH.
          Do tego względy ekologiczne. Chociażby takie, że do marketów dużo większa
          część klientów jeździ samochodami. To, oprócz względów ekologicznych także
          koszty, których niektórzy nie liczą.
          Długo można wymieniać minusy.
          Plusy to względnie niskie ceny i wygoda zakupów.
          Pozdrawiam :)
      • Gość: PARSZU Re: Opinia kontrowersyjna IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 18:57
        ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ .PRZEZ HIPERMARKETY WZRASTA BEZROBOCIE TO
        BEZSENSU. NIE PŁACĄ PODATKÓW, KONTROLĘ SKARBOWE MAJĄ W DUPIE,
        PONIEWAŻ SWOJĄ SIEDZIBĘ MAJĄ NP. WE FRANCJI. jEŻELI CHCĄ TO
        NIECH SKARBOWI SOBIE JADĄ DO FRANCJI. POWIEM CI JESZCZE JEDNO
        - NIE KUPUJ JUŻ WIĘCEJ W HIPEMARKETACH. ZAUWAŻ ILE CZASU
        TRACISZ, A WIELE PRODUKTÓW JEST DROŻSZYVH NIŻ W MAŁYCH
        SKLEPACH.
        • Gość: paranoik Re: Opinia kontrowersyjna IP: 213.199.233.* 21.11.03, 19:44
          To wszystko o czym piszecie to oczywiscie prawda. Niektorzy proponuja male sklepiki, gdzie panuje lad i spokoj i wszystko jest no moze nie po najnizszych cenach, ale jest. Rownoczesnie rosna osiedla, przybywa ludzi i to co bylo wystarczajace w pewnym momencie zaczyna sie zatykac i to nazwe problemami mikroskali. W dalszej kolejnosci wszystkie nawarstwiajace sie potrzeby, a i zwiazana z nimi niewydolnosc organizmu zwanego osiedlem urasta do rangi choroby nieuleczalnej, dla ktorej mimo to trzeba szukac panaceum - i to nazwe makroskala. Juz pewnie wiecie do czego zmierzam :). Dalej jest tak samo, jak w przyrodzie, procesy sie powtarzaja. Roznica tylko polega na tym, ze za kazdym razem utrzymanie rownowagi tego calego organizmu wymaga coraz to wiekszych srodkow i nakladow, a i samoregulacja jest ograniczona w duzej mierze. Wobec tego (jakze pieknego wywodu :)) maly sklepik musi byc zastapiony sklepem, sklep marketem, market hipermarketem itd. Przyjda czasy, ze trzeba bedzie wymyslec nowe nazwy. Wiec chyba jestem za hipermarketem, to koniecznosc niestety.
          • Gość: BBB Re: Opinia kontrowersyjna IP: proxy / 10.1.0.* 21.11.03, 19:57
            Nie zgadzam się.
            Nie zgadzam się też z tym, że przedstawiasz to jako proces obiektywny,
            nieunikniony, wynikający z "ewolucji". Oprócz małych sklepików istnieją
            jeszcze sklepiki większe i duże. Niekoniecznie markety. Duże osiedla istnieją
            nie od dzisiaj. Także w Polsce. Uważam, że przy obecnej tendencji, Ślichowice
            nie mają szans na 40 tys. mieszkańców. Zauważ, że ludności w Kielcach ubywa.
            Raczej nie zanosi się na odwrócenie trendu.
            • Gość: paranoik kwestia definicji IP: *.leased-line.inode.at 21.11.03, 21:04
              Gość portalu: BBB napisał(a):

> Nie zgadzam się.
              > Nie zgadzam się też z tym, że przedstawiasz to jako proces obiektywny,
              > nieunikniony, wynikający z "ewolucji". Oprócz małych sklepików istnieją
              > jeszcze sklepiki większe i duże. Niekoniecznie markety. Duże osiedla istnieją
              > nie od dzisiaj. Także w Polsce. Uważam, że przy obecnej tendencji, Ślichowice
              > nie mają szans na 40 tys. mieszkańców. Zauważ, że ludności w Kielcach ubywa.
              > Raczej nie zanosi się na odwrócenie trendu.

Zgadzam sie, byl to moze dosc powierzchowny wywod, rodzaj skrotu myslowego, w koncu nie kazdy lubi czytac epistoly. Wracajac do rzeczy...a czymze sa skupiska malych, srednich i wiekszych sklepikow? Czyz w ten sposob nie mamy do czynienia z hipermarketem. Co do osiedli i tzw tendencji przyrostu naturalnego to nie sadze, zeby akurat krzywa spadkowa miala tu zasadnicze znaczenie, pamietaj rowniez, ze w miare rozwoju spoleczenstw rosna wymagania co do komfortu bytu, a co to oznacza - ekspansje i rozsrodkowanie (jezeli to tylko mozliwe). Tak wiec moim zdaniem nie ma az tak wielkiego znaczenia to, ze ludzi w kielcach ubywa, znaczenie maja raczej potrzeby, ktore ci ludzie maja, a potrzeby jak wiadomo stale rosna :)
              • Gość: BBB Re: kwestia definicji IP: proxy / 10.1.0.* 21.11.03, 21:14
                Gość portalu: paranoik napisał(a):
                > Zgadzam sie, byl to moze dosc powierzchowny wywod, rodzaj skrotu myslowego,
                w k
                > oncu nie kazdy lubi czytac epistoly. Wracajac do rzeczy...a czymze sa
                skupiska
                > malych, srednich i wiekszych sklepikow? Czyz w ten sposob nie mamy do
                czynienia
                > z hipermarketem.

W pewnym sensie tak. Jednak pozostaje kilka innych aspektów. Np. ekonomiczny,
                społeczny, ekologiczny itd.

>Co do osiedli i tzw tendencji przyrostu naturalnego to nie sa
                > dze, zeby akurat krzywa spadkowa miala tu zasadnicze znaczenie, pamietaj
                rownie
                > z, ze w miare rozwoju spoleczenstw rosna wymagania co do komfortu bytu, a co
                to
                > oznacza - ekspansje i rozsrodkowanie (jezeli to tylko mozliwe). Tak wiec
                moim
                > zdaniem nie ma az tak wielkiego znaczenia to, ze ludzi w kielcach ubywa,
                znacze
                > nie maja raczej potrzeby, ktore ci ludzie maja, a potrzeby jak wiadomo stale
                ro
                > sna :)

Potrzeby nie tylko rosną, ale wydają się nieskończone. Ja jednak stanowczo
                sprzeciwiam się tezie, że markety przyczyniają się do wzrostu komfortu.
                Pracowałem m.in. w firmie, która produkowała do marketów. Nie radziłbym nikomu
                kupić tego produktu, a sam również nie kupowałem. Jeżeli pod słowem komfort
                rozumie się tłum, raczej niską jakość oraz "dużo, tanio" jak mówi W. Domagała,
                to markety są komfortem.
                Pozdrawiam :)
                • Gość: paranoik Re: kwestia definicji IP: *.leased-line.inode.at 21.11.03, 22:36
                  Piszac o komforcie mialem na mysli brak tlumu i zwiazanych z tym uciazliwosci w kontekscie spadajacej populacji mieszkancow osiedli. Ja osobiscie nie chce duzo i tanio, lubie wiedziec co kupuje i jaka to ma wartosc. To raczej jest szerszy problem byc moze nawet ogolnoswiatowy pewnego rodzaju dewiacji, ktora stala sie norma i niechcacy podązyla w kierunku pogladu, ze "ilosc przejdzie w jakosc". Trybami tej calej maszynerii sa ludzie - niestety niedoskonali i zawodni.
                  Skoro juz jestesmy przy jakosci produktow, to napisz prosze co wytwarzales tak abym wiedzial czego unikac. Zrobie sobie specjalna liste i bede sobie tam dopisywal rozne rzeczy - ciekawe po jakim czasie zrezygnuje calkiem z zakupow w hipermarketach. No i juz na koniec, nawiazujac do aspektu ekologicznego w pkt nr 5, nalezacym do niewykonalnych wymagan stawianych przez Carrefour, to o co chodzi....czyzbysmy tu mieli jakas bombe...???
                  • Gość: BBB Re: kwestia definicji IP: proxy / 10.1.0.* 21.11.03, 23:19
                    Były to produkty spożywcze. Warunki rozliczeń i dostawy były takie, że
                    produkty musiały być wytworzone jak najtaniej. Wykorzystywano więc najtańszy
                    surowiec, często nie spełniający norm, w tym norm sanitarnych. Regułą było
                    oszustwo na wadze. Częste były przypadki „przebijania” daty przydatności do
                    spożycia. Radziłbym zwracać uwagę na produkty spożywcze. A tak nawiasem, to
                    niedawno w „dużo, tanio” kontrolowane były wędliny. Na 10 kontrolowanych
                    asortymentów, w 8 stwierdzono nieprawidłowości. Dotyczyły one
                    (nieprawidłowości) m.in. bodajże zbyt niskiej ilości białka (mięsa) i zbyt
                    wysokiej zawartości soi.
                    Z tą bombą, to chyba słuszne przypuszczenie.
                    Pozdrawiam
                  • okurwa Re: kwestia definicji 22.11.03, 02:20
                    No i juz na koniec, nawiazujac do aspektu ekologicznego w pkt nr 5, nalezacym
                    do niewykonalnych wymagan stawianych przez Carrefour, to o co
                    chodzi....czyzbysmy tu mieli jakas bombe...???

no właśnie, kazdy moze gledzic jak prezydent niczego

ALE TERAZ ŻĄDAM !!! UJAWNIENIA W INTERNECIE :
                    1/
                    WARUNKÓW PRZETARGU - PELNEJ SPECYFIKACJJI;

2/ STENOGRAMU [ NAGRANIE W CZARNEJ SKRZYNCE W BANKU -DOSTEP FIZYCZNY WYLACZNIE
                    UOP W-WA, PO UPRZEDNIM ODŁOSZENIU, ZAWIADOMIENIU WW KONTROLI];
                    ORAZ PROTOKOLów:POLICJI, RIO, NIK--U ; OPUbLIKOWANIE DOTYcZACE PRZEBIEGU TZW
                    NEGOCJACJI , czy co tam to było

WLASCIWIE TO tak JAK NA SPRAWE W SADZIE CTWILNYM KAZdY OByWATEL POWINIEN MIEC
                    WSTEP wolny, to tym bardziej NA TAKIE NEGOcJACJE, BO CZEMU NIE
                    Jak nasz prezydent -pelnomonik negocjuje w sprawach naszych interesow?

to zadne tajemnice handlowe, bo chodzi o max korzysci dla nas, to niech sie
                    konkurenci przebijaja cena i warunkami +

no itd
                    ten szef od kielc[wl] to niech czyta o samorzadach, wspolnym dobrze, a
                    o "karierze" jako biznesmen zapomni, biznesmen dzis to solowow, dyr.carefury, a
                    nie wojtek, jemu nie poszlo w swiecie prawdziwego biznesu, to chvc nas oskubac

gdyby bylo inaczej, to wojtek dla swoich kupowalby , a w uczciwym miescie
                    wydzierzawial teren, a nie tamci oferenci, co i tak moga byc w zmowie jak
                    kulczyk z niemcem w spawie energetyki, zeby ci sprzedawac prad jak tpsa
                    telekomunikacje fon, isddn, sdi, dsl, polpaki itp

CHCESZ DOŚWIADCZYĆ MAFINEJ OPIEKI ZOSTAŃ WSPÓLNIKIEM W.L. biznesmena in spe z
                    Kielc!!!

aqq

• Gość: edek Re: Opinia kontrowersyjna IP: *.tu.kielce.pl 22.11.03, 10:40
        trudno jednoznacznie odpowiedziec: za czy przeciw
        hipermarketom,
        z jednej strony, nizsze ceny, promocje, wszystko w jednym
        sklepie, bony i talony,
        z drugiej, tracisz czas gdy chcesz kupic bulke z jogurtem
        (student), kupujesz salatke z odpadow (znane jest z tego
        TESCO), obecnosc bubli roznej masci, oszukiwanie klientow
        (przyjdz po tani ser - kupisz niepotrzebna Ci wedline i
        kolko zamachowe)

generalnie konkurencja to naped wszystkiego, w handlu
        dobrze to widac, tyle, ze po zrujnowaniu malych
        sklepikow, na placu pozostanie wylacznie hiper i co wtedy,
        ale male (glownie rodzinne) sklepiki moga przetrwac
        sprzedajac dobrze znane i dobrej jakosci produkty, moga
        kojarzyc sie z marka handlowca,
        wszystko to zalezy od samych kupcow - beda dobrze
        traktowac kazdego klienta to przetrwaja, czego im zycze!
    • Gość: exit Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach IP: 80.48.119.* 21.11.03, 21:50
      Ale GRAJDOŁ z tych Kielc-aż strach pomyśleć.Był, jest i
      pozostanie.Amen. A Panu Prezydentowi, PRZEPRASZAM -cóż że słoma
      z butów i (z głowy) wystaje....
      A propos wszelkiej maści uciśnionych sklepikarzy i pseudo-
      handlowców na osiedlu... O,naiwności !!! Nie miejmy złudzeń, są
      niekiedy pospolitymi spryciarzami, chytrze żerującymi na mojej i
      Twojej kieszeni, nie oferując nic w zamian.Wręcz odwrotnie- tzw.
      szeroko pojęta kultura sprzedaży tym paniom za ladą jest z
      zasady obca. Niech się zresztą dorabiają, jak chcą.Najlepiej w
      Koziej Wólce...JA chcę korzystać z marketu, po prostu..Wielka
      szkoda tylko, że znów w wykonaniu Echo tzw. Investment...
      • r_z Re: Echo Investment kupi działkę na Ślichowicach 21.11.03, 23:27
        Przypomnę jeszcze raz:
        Gdy rozgrywał się "przetatg stulecia" uczestniczyło w nim też Echo Investment.
        Należące do M. Sołowowa Echo Dnia do dnia przetargu przedstawiało piękne wizje
        jakie to wspaniałe centrum tam powstanie jeśli wygra Ech Inv. Następnego dnia
        po wygraniu przetargu przez HIT (25 mln zł!) na pierwszej stronie tegoż samego
        Echa Dnia ukazała się sensacyjna wiadomość o roszczeniach poprzednich
        właścicieli działek. Skutek wiadomy.
        Teraz p. Prezydent temuż Echu Inv. jak gdyby nigdy nic sprzedaje ową działkę za
        1/3 ceny, którą wtedy - gdyby nie zagrywka M. Sołowowa - miasto mogło uzyskać!!
        Trzeba przecież za wszelką cenę zrealizować budżet (bo chyba też o to
        chodzi) ;-D
        Czyż nie wyjatkowo skuteczny biznesmen z p. Sołowowa?
        Dziwię sie naiwniakom, którzy mówią, że działka nie będzie leżała odłogiem.
        Przejdźcie się koło sypiącej się zabytkowej kamienicy przy Sienkiewicza
        (własność p. Sołowowa od 1996 r.), terenu przy rondzie, na Zagnańskiej czy na
        Warszawskiej - czyż od lat nie leżą odłogiem? A to pewnie nie wszystkie
        działki. Zresztą przedstawiciel Echa jeszcze kilka dni przed przetargiem nie
        ukrywał w wypowiedziach dla gazet, że raczej zależy mu, żeby dla Galerii Echo
        nie było konkurencji (nawet własnej). Teraz mówi inaczej bo tak wypada.
        Faktycznie nie zdziwię się jeśli Echo za kilka lat sprzeda tą działkę z dużym
        zyskiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka