Dodaj do ulubionych

Drożeją opłaty za telewizję kablową

02.12.03, 18:29
Niedługo telewizja będzie luksusem ;-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Upa Drożeją opłaty za telewizję kablową IP: *.klc.vectranet.pl / 195.136.247.* 02.12.03, 19:13
      Niech VECTRA zbobi w koncu cos z tym INTERNETEM!! To skandal jak on dziala.
      Przylaczyli zbyt duza ilosc ludzi na takie lacze i w weekendy i popoludniami
      w dni pracujace internet po prostu pelznie jak slimak...
    • Gość: frazik bzdura,, zasada jest jak widze tak, im większe.. IP: 195.117.86.* 02.12.03, 21:20
      miasto tym tańsza kablówka, podobno w Konskich za 40 kanałów płaca 15 zł, w
      słupsku za 40 kanałów 20 zł/ to pewne/ popytajcie ludziw kraju to się okaże,
      oczywiście nie mam na myśłi jednej sieci kablowsej...
    • Gość: paranoik to w koncu ile?? IP: 213.199.233.* 02.12.03, 22:18
      To ciekawe, bo mnie UPC napisalo, ze bede placil 10,99, a nie 10,89. Kto wymysla te koncowki typu 99....i po co???
      "Skąd tak duża, prawie 40-proc. podwyżka? - To konieczność. Ten pakiet oferowaliśmy dotychczas poniżej kosztów... - tłumaczy Krzysztof Stefaniak, rzecznik prasowy Telewizji Kablowej Vectra."
      No tylko pogratulowac telewizji Vectra. Wiecej takich biznesow - pczciwy zjadacz chleba i tak za wszystko zaplaci.

paranoik
      • Gość: kurczak Re: to w koncu ile?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 02:44
        Od czasu kiedy z Maxtela "zrobiła się" Vectra obserwuję coraz gorszą jakość
        usługi. Vectra już zaczynając swoje rządy podniosła o kilka zł abonament
        podstawowy. Po jakimś czasie ( w tym roku ) z oferty programowej zniknęło
        Discovery oraz CNBC. Były to dwa programy z zagranicznych które mnie
        interesowały. Więc przeszedłem na pakiet mini i nie odczuwam aby mi czegoś w
        telewizji brakowało w porównaniu z pakietem droższym. Słyszałem, że pakiet
        mini ma zdrożeć na ponad 9 zł. I tu się miarka przeleje. Nie ma sensu płacić
        za darmowe, dostępne normalnie ze zwykłej anteny na dachu programy (czyli
        TVP1, TVP2, Polsat, TVN itp.)
        Nie jest tajemnicą ,że wiele osób przeszło na tańszy pakiet albo z Vectry
        zrezygnowało więc teraz złodziejska firma chce ściągnąć dodatkową kasę nic za
        to nie oferując. Oferta programowa LEŻY takie są fakty. Myślałem ,że ich
        wyśmieję jak mi telewizję Rydzyka oszołoma dołączyli na którymś kanale:)
        Rezygnować trzeba z tego badziewia. Takie jest moje zdanie.
        • Gość: zxc Re: to w koncu ile?? IP: *.zeork.com.pl 03.12.03, 09:41
          Zgadzam sie z Kurczakiem...Olać operatorów..Ja rezygnuję z UPC.
    • Gość: aaaaaa ile i za ile? IP: 211.158.16.* 03.12.03, 10:04
      No coz, ja tez dostalam informacje z UPC, ze abonament wzorsnie do 10.99
      zł ..., jednak UPC w pakiecie podstawowym oferuje jedynie 6 programow, a nie
      jak pisze Gazeta - 8. Widac z tego ze jest znacznie droższa od Vectry.
      Dlaczego w czasach konkurencji jestem wiec skazana na na UPC? Dlaczego na
      osiedlu Slichowice nie ma obu dostawcow, tylko trwa monopol UPC???? Ostatnio
      na klatkach pojawily sie plakaty o kradziezy sygnalu...., widocznie za duzo
      to kosztowalo i teraz podnosza nam ceny. Przeciez skoro kogos nie stac na 10
      zl, to 11 tym bardziej nie zapalci. A co maja robic osoby bezrobotne, 24
      godziny na dobe szukac pracy????????, przeciez TV to moze jedyna rozrywka,
      ktora moze utrzymuje ich przy zdrowych zmyslach. Co maja zrobic emeryci,
      ktorym dobrze, jesli wystracza na zycie i leki. Mysle ze podwyzki to nie jest
      wlasciwa droga, bo dzieki temu mozna predzej starcic klientow, niz ich
      pozyskac.
      • Gość: telemaniak Re: ile i za ile? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 13:09
        Zadałem sobie trochę trudu i sprawdziłem ile kosztuje pełny pakiet UPC w kilku
        miastach Polski :
        Gdańsk 43,96
        Szczecin 44,99
        Lublin 46,99
        Opole 47,50
        Katowice 46,99
        Kraków 47,99
        Warszawa 50,00
        więc Kielce z ceną 47,98 sa na ogrosz tańsze niż Kraków. Poza tym drożej jest
        tylko w Warszawie. Jednak tam sa programy takie których w Kielcach brak np.
        Polsat Sport, HBO 2 itd.
        Co do Vectry to cieszę się ,że zrezygnowałem z ich kablówki.Beznadzieja i
        wysoka cena za niską jakość. Dla przykładu Vectra Białystok za tyle samo
        programów w pakiecie złotym bierze 23,90.
        Ciekawa sytuacja nastąpiła w Wejcherowie, gdzie dotychczas królowała Vectra.
        Tam powstała lokalna kablówka pod nazwą Chopin, która zaoferowała ludziom 67
        programów (wszystkie znane + trochę zagranicznych) za 29,90. Ludziska wieją z
        Vectry aż miło. Może to jest sposób na naszych kieleckich monopolistów. Może i
        u nas znajdzie się ktoś z forsą kto wykosi tych cwaniaków z Vectry i UPC i
        zaproponuje ludziom uczciwą cenę za dobrą i zróżnicowaną pakietowo ofertę.
        Zyczę tego kieleckim widzom z całego serca.
        • Gość: kurczak Re: ile i za ile? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:43
          A internet też mają do dupy jak widać z pojawiających się postów. Ostatnio
          Vectra robiła u mnie na osiedlu modernizację linii. Wiercili stropy na klatce
          aby przeciągnąć nową instalację. Wiercili cały dzień. Rano mnie z łóżka
          wyrwali tym hałasem. A w mojej klatce akurat tylko dwa mieszkania na 15 mają
          kablówkę. Głupiego robota to była bo ja i tak rezygnuje z ich usług. Mogłem
          ich przegonić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka