Gość: Czeźwy "Okaleczył"? IP: *.chello.pl 28.05.09, 21:55 Okaleczył? Czyli co zrobił? Ścięgno koledzie przeciął, mięsień łydki nieodwracalnie uszkodził? Czy może zwyczajnie "skaleczył"? Słownik języka polskiego: okaleczyć — okaleczać 1. «spowodować czyjeś kalectwo» 2. «spowodować czyjś uraz psychiczny» 3. «poważnie uszkodzić jakiś przedmiot, roślinę itp.» Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w temacie Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 22:54 co za brednie jaka rozmowa z matką pedagog nastraszyła chłopaka razem z policją że będzie płacił odszkodowanie itp w domu o zajściu w szkoledowiedzieli się już po tragedji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 23:21 Jak była podstawówka 8 klas a nie śmieszne gimnazja to nie było tyle nieszczęść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: 80.50.236.* 28.05.09, 23:25 A jak Giertych próbował zrobić porządek z gimnazjalną gó...arzerią, to w kraju krzyk się podniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slamazzar Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 00:55 Taa, zwłaszcza wbicie dzieci w mundurki zaprowadziłoby od razu spokój i ład... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buka A żebyś wiedział. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 01:47 Między innymi mundurki zmieniły choć na pewien czas szkołę. Teraz wraca stare - w imię "lepszego" świata nowej minister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Persefona Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobójstwo IP: 195.26.24.* 29.05.09, 08:45 Juz sobie wyobrażam tę "przyjemną"rozmowę z policjantem. Nie chciałabym tego przezyć. Chłopak sam był zszokowany, ze skaleczył kolegę, a do tego "przyjacielska" pogawędka z policją i pedagogiem. Pewnie wyolbrzimili sprawę tak, że dzieciak wolał popełnic samobójstwo, nie wiedział, ze to błacha sprawa. Inny mały sk....wiel na jego miejscu pluł by na "gliny" i paedagoga, więc potraktowali go jak przestępcę, a tym razem to był pewnie tylko wystraszony nadpobudliwy dzieciak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalistka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.05.09, 16:17 Tak się składa, że chodzę do tej szkoły i znałam tego chłopaka. Wcześniej w szkole mówił, że popełni samobójstwo, bo nie chce być dłużej ciężarem dla swojej matki (nawiązywał nie tylko do wymienionego "okaleczenia" ale też jego wcześniejszych wybryków), ale niestety nikt mu nie chciał uwierzyć:( Odpowiedz Link Zgłoś
pisior23 Policjant uciął sobie miłą pogawędkę ze sprawcą 29.05.09, 08:53 "Rozmowa nie była nieprzyjemna" - taa, na pewno była bardzo przyjemna. Siedzieli tak sobie razem, trzymali się za ręce i ... rozmawiali o zranionej łydce, rzucając sobie co chwile zalotne spojzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------------------------=- --- 29.05.09, 10:47 "14-latek okaleczył kolegę w łydkę". Zupełnie nie rozumiem, czemu Rydzyk nazywa Was "polskojęzyczną gazetą"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewsik Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobójstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 13:25 Ludzie opamiętacjie się co wy wypisujecie, stała się tragedia, chłopiec nie żyje! Życzę wszystkim co piszą te głupoty o pedagogu szkolnym aby popracowali przez tydzień w jakimkolwiek gimnazjum i wtedy wydawli takie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.centertel.pl 29.05.09, 17:31 jak ktoś nie potrafi odnaleźć się w swoim zawodzie lub najzwyczajniej w świecie sobie nie radzi to chyba powinien zmienić wykonywany zawód bo może tylko zaszkodzić .mówi sie o niewłaściwym zachowaniu uczniów,ale nauczyciele wcale nie są lepsi.wyzywają uczniów od kretynów,matołów,obrażają wygląd uczniów(mam na myśli np.dzieci otyłe),nie mają czasu na wytłumaczenie lekcji niezrozumiałych dla uczniów a potem stawiaja pały z "odpowiednim" do tego komentarzem,a co powiedzieć zeby znaleźli czas na poważne rozmowy z n nimi.teraz wszyscy płaczą?!!!!!!!!!!czy zranienie było na tyle powazne by najpierw wzywac policję i pogotowie a nie np, rodziców w celu konfrontacji?wydaje mi sie że rodzice raczej potrafiliby dojśc do jakiegolwiek porozumienia a policja okazałaby się zbyteczna.nieważne jaka była konkretna przyczyna popełnienia samobójstwa,ale ten incydent i zapewne osaczenie ze strony nauczycieli przyczynili sie w dużym stopniu do podjęcia tak drastycznej decyzji.nic nie dzieje się bez przyczyny,zawsze znajdzie się winny,nic nie przywróci chłopcu życia,a największą karą dla winnego będa zapewno wyrzuty sumienia(m.in.osoba która zbytecznie wezwała policję) Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw47 Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój 29.05.09, 18:16 "S" napisał, "zbytecznie wezwała policję" itd.itp. Chłopak zranił kolegę i nie wzywać Policji? A czym zranił?..gumką,chusteczką do nosa? czy może cyrklem lub nożem.A jak nożem to nasuwa się pytanie, czy normalny człowiek nosi nóż? w szkole? A gdyby osoba która wezwała policję tego nie zrobiła i nieszczęśnik zraniony ponownie został by zaatakowany przez łobuza to co? Tak łobuz, a nawet bandyta...kolegę zranić ?! Dziś kolegę a jutro kogo? mnie,..Ciebie,..kogo? Jestem wiekowym człowiekiem.To co się dzieje w szkole, na ulicy, itd.przechodzi ludzkie pojęcie.Oświadczam,że winni są rodzice, dom rodzinny. Jednego bandyty mniej.Mylę się ?,..kandydata na bandytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.starachowice.vectranet.pl 30.05.09, 00:50 sluchaj czlowieku skoro biora dziecko na rozmowe z policja bez obecnosci rodzica i wyzywaja go od bandytow i ze nic z niego nie bedzie ze matka ma z nim same problemy i ze nie wyplaci sie z odszkodowaniem to jest tylko dziecko inaczej odbiera takie zeczy niz dorosly pytam od czego jest pedagog w szkole od wyzywania dzieci wpierania im ze sa bandytami choc tylko drasnal kolege strugaczka i nic groznego mu sie nie stalo posmarowali mu noge mascia i wszystko bylo ok ja jestem zdania ze pedagog jest w szkole po to zeby dzieciom pomagac wyciagac z problemow rozmawiac a nie wpajac im glupoty ze nic w zyciu z niego nie bedzie czy nie mam racji ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.starachowice.vectranet.pl 30.05.09, 00:51 a jakim prawem odbyla sie rozmowa policji z dzieckiem nie pelno letnim bez obecnosci rodzicow badz opiekuna ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [*]jesteśmy z Tobą Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.centertel.pl 30.05.09, 10:00 Przemysław47 uznał ze wezwanie policji bylo konieczne...A to g..wno prawda.On go nie zadźgał nożem,nie odciął mu nogi ani nie zranil nie wiadomo jak tylko drasnąl żyletką od strugaczki.Do konca nie wiadomo o co poszły tym chłopcom,o co sie bili ale wiem ze teraz każdy ma jakies potyczki,kazde dziecko sie bije,wyzywa i na to juz nikt nic nie poradzi.Ale zamiast grozić dziecku i robic mu dziure w psychice to pedagog lub nauczyciel mógl z nim spokojnie porozmawiac a zamiast wzywac policje to na pierwszym miejscu wezwac matke!Najbardziej to mi żal tych nauczycieli bezmyślnych co mówią ze dzieci to niewychowane bandyty a sami co?! Nieraz slyszałam jak nieźle dogadują bądz grożom.Akurat w tej sprawie wiem duzo i na sumieniu to powinna go miec jedynie szkoła.Współczóje rodzinie Piotrka [*] I jak w ogóle ktoś moze tu napisac "jednego bandyty mniej itp"?! Znałam piotrka i byl dzieckiem jak każde inny a że rozrabiał to normalne,jak każdy.Stracił ojca a to tez na niego nieźle dzialalo,ale w szkole to to nikogo nie obchodzilo.Ale nie zrobił nic takiego zeby zasłuzyć na taki los...To wcale nie musiało tak sie skończyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 13:00 nie nozem tylko strugaczka i oczywiscie teraz dyrekcja szkoly twierdzie ze tak naprawde to nic takiego sie nie stalo wiec?????? sami to ocencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 13:02 bandyta czy ty debilu bo inaczej nie moge tego nazwac wiesz co znaczy slowo bandyta zastanow sie troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 13:35 powtazam poraz kolejny matka piotrka czyli tez moja zostala postawiona przed faktem dokonanym zadzwonili ze szkoly i powiadomili ze wlasnie odbedzie sie rozmowa z policja bylo to w momencie kiedy policja juz byla w szkole chyba to nie jest normalne dzis rozmawialem z mam trzoszke sie lepiej poczula i powiedziala ze pani pedagog dzwoniac do niej powiedziala ze z tego ustalili to piotrek zrobil to specjalnie a puzniej zadzwonila dyrektorke i oznajmila ze wlasnie odbedzie sie rozmowa z policja to raczej dla mnie nie jest normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 13:30 ewsik napisal sluchaj moim zdaniem to jezeli ktos sobie wybiera jakis zawod to zdaje sobie sprawe z tego co ma robic piszesz niech ktos popracuje w szkole kto jej kazal skoro ja ponosily nerwy mogla zrezygnowac ze swojego stanowiska i isc do pracy do sklepu miesnego jak sobie w szkole nie radzile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewsik Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobójstwo IP: *.starachowice.vectranet.pl 29.05.09, 22:02 Pisze tu ktoś, że jak ktoś nie potrafi się odnaleźć w swoim zawodzie to niech go zmieni. Ten ktoś to chyba jakiś gó...arz, który nie zna życia. Łatwo oceniać nauczycieli, ale tak naprawdę wychowaniem dziecka zajmują się przede wszystkim rodzice. Nauczycielom nic nie wolno ! Nie mogą krzyknąć na ucznia, nie mogą mu zwrócić uwagi, bo zaraz w szkole są rodzice z pretensjami, a w rezultacie nauczyciel może mieć kosz na głowie "bo dzieci należy wychowywać bezstresowo". Czy wszyscy, którzy tu piszą znali tego chłopaka, ja go znałem. To on terroryzował wszystkich swoich kolegów i nauczycieli, to on przysparzał ciągłych kłopotów i nie tylko w szkole.Nie był zamkniętym cichym dzieckiem, a wręcz przeciwnie, wszędzie go było pełno, ciągle coś broił. Czy nauczyciele mają nie reagować na zło jakie jeden uczeń wyrządza drugiemu? Czy ktoś się zastanowił jak poczuliby się rodzice tego chłopca który był skaleczony, gdyby szkoła nie zareagowała na ewidentne łobuzerstwo? Czy łobuzi mają być bezkarni? Szkoła to tylko 6, 7 godzin dziennie, a całą resztę czasu gdzie dziecko spędza??? Zastanówcie się wszyscy nad tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 23:18 Też nie raz miałam do czynienia z tzw."łobuzami" ale n-l wie na czym polega jego praca... Najprościej zawiadomić policję i postraszyć guwniarza, to są metody wychowawcze stosowane w tej szkole, gdzie wychowawca klasy, który zna swoich wychowanków najlepiej i wie jak postąpić w danej sytuacji, gdzie pedagog szkolny(specjalista ???) a dyrekcja szkoły zasługuje na specjalną uwagę i zainteresowanie calej społeczności oraz wladz kuratoryjnych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.starachowice.vectranet.pl 30.05.09, 01:00 sluchaj pajacu bajki to sobie mozesz pisac nigdy nie byla zadnych wiekszych problemow z moim bratem byl jak kazde dziecko czasem cos nabroil u dzieci to normalne powtazam jakim prawem byla rozmowa z nieletnim dzieckie w obecnosci policji bez obecnosci rodzica badz opiekuna jakim prawem w szkole wyzywali go od bandytow jakie w ogole przestepstwo przestepstwo jest wtedy kiedy ktos lezy w szpitalu powyzej 7 dnie zastanuwcie sie nad tym co piszecie pedagogo powinna wiedzie ze piotrk stracil ojca jakies 1,5 roku temu i powinna wiedziec rak rozmawiac z dziecmi a nie krzyczec i wmawiac ze jest bandyta bantyta rozumiem jakby komus naprawde zrobil krzywde ok a to bylo poprostu drasniecie teraz szkola sie tlumaczy ze to nie bylo zadne przestepstwo tylko poprostu incydent wiec gdzie tu jakas logika nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g.... Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 12:58 Dziecko nie żyje a "władza" udaje że nic na ten temat nie wie, bo tak jest wygodnie. Podobnie jest w innych szkołach woj.świętokrzyskiego...może wreszcie szanowna pani kurator zajmie się problemami szkół, bo dyrektorzy "z teczki"np w Masłowie, zupełnie nie wiedzą o co chodzi... nie ma z kim rozmawiać, bo dyrekcja zarabia na tzw.zastępstwach i nie ma czasu na rozwiązywanie problemów szkolnych(problemów swoich podopiecznych) i nic dziwnego że zmniejsza się liczebność klas ... TO O CZYMŚ ŚWIADCZY...TA SZKOŁA BYŁA SZKOŁĄ WIODĄCA !!!a dziś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 13:23 terroryzowal czy ty tez zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz?? terrorysta to jest np bin laden a skad wiesz ze przyspazal tyle klopotow i to nie w szkole byl moim rodzonym bratem nigdy nie bylo z nim wiekszych problemow takze nie piszcie glupot bo to jest bez sensu terroryzowal bandyta co wy k..wa piszecie zastanowcie sie nad samym soba nigdy w zyciu bym nie powiedzial ze piotrus bylby w stanie zrobic tak jak zrobil wiec sytuacja w szkola naprawde musiala byc na ostrym poziomie przeprowadzona ze takie cos w ogole mu przez mysl przeszlo a jeszcze dodam w domu mu niczego nie brakowalo u mnie na myjnie kazdy go lubil dawali mu jezdzic samochodami i to drogimi tanimi ruznie w piatek przed zdazeniem byl ze mna w lesie dzipami na szutrach byl bardzo zadowolony takze watpie zeby cos w domu go tak przygnebilo jak sytuacja w szkole rozmawialem z nim jak wrucil ze szkoly byl przejety ale mowilem mu piotrus naucz sie tego co masz poprawic zachowaniem sie nie przejmuj stalo sie to sie nie odstanie bedzie ok w zyciu bym nie powiedzial ze takie cos mu przyjdzie do glowy a jednak szkola chciala na niego wplynac i udalo im sie tylko jakim kosztem pytam??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.starachowice.vectranet.pl 30.05.09, 15:51 a ja pytam się gdzie był brat i mama kiedy dostali telefony od koleżanek Piotrka z informacją o jego myślach samobójczych, czy mama nie mogła wyjść natychmiast z pracy, praca jest ważniejsza od dziecka? a brat jak go pilnował, chociaż matka go o to prosiła? odpowiedzcie sobie na te pytania zanim zaczniecie oskarżać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.centertel.pl 30.05.09, 16:34 a ty skąd wiesz jak to dokładnie było z tymi telefonami?najprościej to odwracać kota ogonem.dziś by go przypilnowali,ale co by bylo jutro,pojutrze?nad tym to się raczej "ktoś" dobrze(a raczej wogóle) nie zastanowił.a może "ktoś" myśli,że matka i brat rzucili by wszystko z dnia na dzień,i chodzili za Piotrkim krok w krok,a może w łazience przy okazji siusiaka by mu przytrzymali?a może "ktoś" wykazałby się ogromnym sercem i sam zaoferował pomoc? jak ktoś ma piep...ć smuty to niech lepiej się nie wtrąca i zajmie swoimi sprawami.i proś Boga żeby ciebie w życiu takie nieszczęście nie spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.starachowice.vectranet.pl 30.05.09, 22:06 a może jednak warto go było przypilnować ? i chodzić za nim krok w krok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 16:05 teraz mozna by tak to tlumaczyc ale jednak to nie w domu mial nakladzione do glowy ze jest bandyta itd.itp gdzie bylem ja a gdzie byla pedagog zeby z nim porozmawiac jak sama powiedziala ze widac bylo ze jest przygnebiony po to jest zeby pomoc dziecku odciagnac je od problemow a nie nawkladac do glowy debilnych swoich uwag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 08:47 ciekawe!drodzy bracia, a wy czym się zajmujecie? ciemne interesy nie są wam obce. jaki przykład dawaliście piotrkowi? jaki miał być skoro codziennie patrzył na "niezbyt kryształowe" życie swoich braci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 22:28 powiem tak ciemne interesy hmmm jak o jakihs wiesz to zglos na policje bo z tego co ja wiem to ja prowadze myjnie samochodowa a moj starszy brat jezdzi ciezarowka bo skad wy ludzie takie zeczy wymyslacie zeby te glupoty sie na was puzniej odbily Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 16:02 brat piotrka czyli ja bylem w domu kiedy matka do mnie zadzwonila rozmawialem z nim i nie wskazywalo nic ze w ogole taki pomysl mu przejdzie przez glowe mowilem mu zeby sie nie przejmowal tym co sie stalo tylko zeby sie wzial za nauke i nie bedzie z tego wiekszego problemu wyjsc z pracy dla mamy zaden problem w takiej sprawie wiec dlaczego pani dyrektor i pedagog nie poprosily o to mamy zeby przyjechala do szkoly bo tak sie stalo jak sie stalo tylko powiedzialy mamie ze zrobil to specjalnie i ze wlasnie odbedzie sie rozmowa z policja powtazam ja bylem w domu zanim piotrus wrucil ze szkoly rozmawialem z nim calkiem normalnie i w domu nie mial zadnych problemuw jedynie sytuacja w szkole tak go przygnebila wiec cos tam musialo byc nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobójstwo IP: *.centertel.pl 30.05.09, 16:16 1. jak 14-letniego chłopca można nazwać bandytą?!!!opamiętajcie się!!!przecież bandyta to ktoś dla kogo nie ma w życiu żadnej moralności,a bójki,kradzieże itp.to życie codzienne . 2. który bandyta po swoim występku targa się na swoje życie,toz to niedorzeczne!!!takiemu to jest obojętne czy odpowie za to czy mu płazem ujdzie,a śmierć Piotrka świadczy tylko o tym jakim musiał byc wrażliwym chopcem,że całe zajście aż tak go pogrążyło. 3. mniej na świecie to powinno być takich idiotów pokroju pewnego uczestnika forum,bo zapewne i mniej byłoby takich tragedii 4. skoro do kłótni niefortunnie zakończonej wzywana jest natychmiast policja,to kogo by wezwala szkoła gdyby nie było to male ostrze od strugaczki a duży nóż kuchenny-brygade antyterrorystyczną,armię...? 5. skoro nauczyciele twierdzą,że byly z nim problemy (choć uczniowie mają inne zdanie na ten temat)to dlaczego nikt sie tym wcześniej nie zajął,nie porozmawiał z nim a przede wszystkim z matką tylko dopiero po tragedii wzięło ich na rozpacz i stasznie reklamują swoją pedagogiczną pomoc?szkoda tylko,że tak bardzo nieudolną...jednemu juz pomogli,za bardzo się w rolę wczuli... 6. o czym rozmawiali z Piotrkiem i w jakim sposób,że nie ma go już wśród nas?!!!!!!!!!!! 7. jak nauczyciel porozmawia z uczniem o jego problemach kiedy nie ma czasu wypełnić nawet swojej nauczycielskij powinności- przykład:uczennica nie rozumie zadania,matka nie potrafi jej pomóc i odsyla do nauczyciela po wytlumaczenie,a nauczyciel na to"teraz to nie mam czasu"a na kolejnej lekcji kartkówka 8. nauczyciele źle traktują swoich podopiecznych,to oni a nie dzieci powinni świecić przykladem,to im brak ogłady,cierpliwości i zrozumienia.i są na tyle bezczelni,że nie boją się wyzywać i obrażać uczniów mając świadomość,że dziecko wszystko powtórzy.a dlaczego? wszyscy wiedzą co by stało się z nagabywanym uczniem po zgłoszeniu sie jego rodzica-wyparcie się,wynalezienie winy w dziecku i "skreślenie dziecka" za powiadomienie rodzica.drodzy nauczyciele- jesteście poprostu żalośni,potaficie tylko wyciagać lapy po kwiaty i czekoladki na zakonczenie roku.że tż jeszcze nie podławiliscie się nimi.oczywiście nie obrażając tych naprawdę sumiennych,bo tacy, rzadko, ale istnieją. 9. jak ktoś miał problem oczywiste bylo,że należy udzielić mu pomocy i wsparcia,pisze w formie przeszłej bo rzeczywistość i fakty temu przeczą 10. co do policjii to zastanawia mnie jedno-w jednym z bloków w starachowicach regularnie odbywają się libacje.rzadko ludzie prosza o interwencje,bo jak to robić skoro częstymi gośćmi tych libacji bywają właśnie policjanci.noi co nam moze zaoferowac taki zdeprawowany policjant,nie wspominając już w jaki sposób może on rozmawiać z dzieckiem. 11. za wychowanie dziecka nie są odpowiedzialni tylko i wyłącznie rodzice,5dni w tygodniu po 6-7 godzin dzieci spędzaja w szkole,często słuchając-"ty idioto","nic z ciebie nie będzie" to tylko łagodniejsze przykłady 12. problem,przepraszam-problemik,przerósł nauczycieli.nie potrafili wykazać się odpowiednim podejśiem do ucznia,za to świetnie wyszedł im płacz po fakcie.ciekawe tylko co tak w rzeczywistości opłakiwali- niewinną duszę czy może raczej była to próba zagłuszenia swojego sumienia.nie sądze,że wam się udało i by udało się kiedykolwiek. 13. gratuluję szkole "osiągnięcia",tylko,że jej sie chyba kierunki pomyliły.dumna z siebie to raczej być nie może.brawo... 14. za swoje błedy owszem,trzeba płacić,ale żeby za czyjąś bezmyślność i to w dodatku własnym życie...?to się poprostu w głowie nie mieści!!!!!!!!!!!!!!!!! 15. nie ma się co czepiać winnych,nie warto,czasu niestety się nie cofnie,a nie ma większej kary niż zżerające cię do końca życia ogromne poczucie winy.i miejmy nadzieje,że chociaż ta niepotrzebna śmierć czegoś ich w życiu nauczy,by kiedyś choć w najmniejszym stopniu mogli wykupić dla siebie chociażby maleńki promyczek łaski. 17. dla rodziny Piotrka najszczersze kondolencje i wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p... Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 23:49 ...popieram i myślę że jednak "kogoś"sumienie ruszy, jak nie dziś to odezwie się po latach ale ze zdwojoną siłą... WYRAZY WSPÓŁCZUCIA DLA RODZINY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 16:13 tez mam taka nadzieje ze sumienie zrobi swoje nie zycze nikomu zle ale zeby winnego tak ruszylo sumienie zeby sam zrobil tak jam moj braciszek dziekuje normalnym ludziom za naprawde sensowne wypowiedzi w tej sprawie i powtazam nie zostawie tego bede dreczyl dotad az ktos za to odpowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.centertel.pl 31.05.09, 18:36 Arystoteles powiedział: "prawdziwą sprawiedliwością jest przeżyć to co się uczyniło innym". zbyt wysoka cena została zapłacona,by przejść z tym do porządku dziennego.nie da się pojąć tego co musiało zajść w szkole,że pchnęło nastoletniego chłopca do podjęcia tak dramatycznego kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 22:01 ...NIE MA NIC DROŻSZEGO NIŻ ŻYCIE, KTÓRE DANE NAM ZOSTAŁO RAZ...I W TYM PRZYPADKU TO MŁODE ŻYCIE ZOSTAŁO ZAPRZEPASZCZONE PRZEZ DECYZJE LUDZI, KTÓRZY POWINNI UMIEĆ DORADZIĆ I BYĆ WSPARCIEM W ROZWIĄZYWANIU TRUDNYCH PROBLEMÓW...ALE RZECZYWISTOŚĆ JEST INNA...PRZYKRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 09:56 uwagi brata piotrka przerażają, teraz jest czas na żałobę, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.centertel.pl 01.06.09, 13:49 jeden cierpi w milczeniu,innemu łatwiej jest gdy podzieli sie swym bólem z innymi.poprzez to forum rodzina może poczuć że nie jest sama w tym tak ciężkim dla niej momencie,że jesteśmy przy nich i z nimi.a brat Piotrka...cóż,ma prawo wylać swój żal,gorzej gdy się go tłumi w sobie,człowiek czuje się wtedy osamotniony,a żal może się przerodzić w niepotrzebny gniew lub depresje.a żałoba nie polega na przybraniu sie w czarne szaty i trwaniu w milczeniu,tym bardziej,że nie był to nieszczęśliwy wypadek,za jego śmierć jest odpowiedzilna czyjaś głupota i brak wyobraźni.dla Piotrka nie zrobimy już nic,ale dzięki naszemu zainteresowaniu i wsparciu możemy zapobiec takim tragediom w przyszłości.co do pana "bb"jeśli komuś brak jest logicznych argumentów to po co właściwie głos zabiera,nieskupiając się właściwe na wyraźnie określonym problemie.człowiekowi trudno jest wyrzucić starą rzecz,bo jesteśmy do niej przywiązani,spróbujcię więc sobie chociażby wyobrazić co może czuć matka gdy traci to co dla niej najcenniejsze,co najbardziej kocha.wątpię żeby wam się udało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.centertel.pl 01.06.09, 14:02 i nie chodzi tu o sam fakt śmierci tylko o jej okoliczności.mamy okazję otworzyć oczy-na to co dzieje się wokół nas i buzie-by zaprotestować kiedy dzieje się źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.starachowice.vectranet.pl 01.06.09, 15:37 chcę przez swój głos zaznaczyć,że przyczyn tej tragedii mogło być wiele, może piotrek nie chciał być taki jak jego bracia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 22:35 a dodam jeszcze ze gdzie ta obiecana pomoc ze strony szkoly psycholog czy kto kolwiek sie juz nie mowie mna ale moja mama zainteresowal nic kompletnie nic taka otrzymalismy ze strony szkoly pomoc dziekuje w naszym imieniu dyrekcji szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 22:31 a moze to napisala ktoras z pan i poprostu chce zebym siedzial cicho az wszystko kazdy zapomnie nie powiedzialem nie odpuszcze tego zastanowcie sie co byscie zrobili na moim miejscu i wtedy dopiero piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobójstwo IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.06.09, 22:32 CIEKAWE ZĘ BB TAK INTERESUJE SIĘ RODZINĄ ,BIJE PIANE W PUSTYM GARKU ABY ZMYLIC TROP ,MOŻE POWIAZANY Z RODZINAMI TYCH CO SOBIE UCIELI MIŁA POGAWĘDKE Z NIELETNIM PIOTRKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 22:57 popieram tutaj pana prokuratora ten czlowiek taki troszke dziwny szuka winy u nas i chce odwrucic uwage od szkoly tylko ciekawi mnie dlaczego nagle pani dyrektor szkoly jest na urlopie a pani wice dyrektor nie chce z telewizja rozmawiac na ten temat maja cos do ukrycia ??? bo ja chetnie porozmawiam z kazdym na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.centertel.pl 03.06.09, 09:01 bardzo "ciekawy" ten człowiek-"bb".przyssał się bez konkretnego powodu do rodziny piotrka jak ta pijawka,a nawet nie potrafii uzasadnić swojego zdania.jak zacięta kaseta wciąż powtarza jedno,ale brak jest konkretów jego wypowiedzi.jak pisze brat Piotrka być może jest to ktoś ze środowiska szkolnego,który "brzytwy się chwyta" i próbuje oszukać fakty.zapewne szkoła nie spodziewała się ,że jako pierwsza i wogóle jedyna zostanie wskazana palcem.więc trzeba się bronić,nawet w najgłupszy,bezsensowny i podły sposób,byle tylko.dyrektorka na urlopie?ciekawe z jakiego powodu?tragedia tak ją dotknęła,a może raczej to ucieczka od niewygodnych pytań i oskarżających spojrzen?...mając czyste sumienie potrafimy patrzeć prosto w oczy,szkoła spuszcza oczy w dół,bo zapewne za dużo można z nich wyczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobójstwo IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 22:09 byłem sąsiadem Piotrka nigdy bym nie pomyślał ze zrobi coś takiego naprawdę szkoda chłopaka kto go znał pewnie tak powie w gazecie starachowickiej wszystko ladnie zostalo opisane ze policjanci przeprowadzili z nim miłą rozmowę to nie był jakiś cichy zakompleksiony us=czeń żeby po zwykłej rozmowie zrobic cos takiego.Pisalo jeszcze ze inny uczeń tej szkoły przed ta tragedia zwierzył się kolegą ze chce popełnic samobojstwo którzy poinformowali o tym wychowawcę .To cos jest z ta szkoła nie tak !trzymaj sie zibi i doprowac do tego zeby winni zostali za to ukarani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 01:09 Widziałam materiał na TV info i chciałam tylko powiedzieć, że jestem z Tobą Zibi, walcz, dopóki sprawiedliwości nie stanie się zadość! Ja znam szkołę z dwóch perspektyw - oczywiście jako uczeń, i jako nauczyciel po praktykach. Kończę studia i już teraz wiem, że za nic nie pójdę pracować w szkole. Dlaczego? Szkoła to nie jest miejsce dla ludzi wrażliwych i wszystko jedno, czy chodzi o uczniów, czy nauczycieli. Jedni uciekają w agresję, drudzy są tłamszeni przez przytłaczającą większość ciała pedagogicznego. Mnie dosłownie ponosiło jak patrzyłam na dzieciaki w gimnazjum, które nie chcą od nauczycieli NIC innego, jak tylko szacunku. Każdy był młody, każdy popełniał błędy, każdy (przede wszystkim w szkole!) powinien uczyć się za nie odpowiadać. W oczach większości belfrów dzieci to tylko "idioci, z których nigdy nic dobrego nie wyrośnie". A przecież wystarczy tylko w człowieku zobaczyć człowieka... Najszczersze wyrazy współczucia dla rodziny i najbliższych Piotrka, oby ta zupełnie niepotrzebna tragedia poruszyła ludzkie sumienia. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 00:36 z tego co sie orietuje to tak mi powiedziala pani z pewnej gazety ze jakies okolo pol roku temu tez jakis uczen z powodu szkoly prubowal sie powiesic tej samej oczywiscie szkolo lecz na szczescie jemu sie nie udalo wiec gdzie jest ktos kto zareagowal na to pytam sie dyrekcja powolana komisja prezydent kto kolwiek czy cos z tym zrobil ????? teraz wszyscy wspolczuja udaja w szkole a nikt zadnej pomocy nie zaoferowal ani miasto anie szkola dziekuje w imieniu calej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat piotrka Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 00:39 uwiezcie mi ze nie chce zeby ktos zeznawal wymyslal cos na szkole badz kogo kolwiek chce tylko prawde i zeby znalazl sie winny i spojzec mu w oczy i powiedziec ze on na takie cos zasluzyl i ,ze jest zwyklym smieciem nic nie wartym bo taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwwwww Re: Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 10:18 A masz lusterko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobójstwo IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 17:42 Znajac podejscie starachowickiej policji ,chyba kazdy moze sobie wyobrazic jak przeiegala rozmowa . Ten swiat jest chory! Dam sobie reke uciac,ze Piotrek zostal nastraszony, a jako dziecko nie umial sobie poradzic z ta cala sytuacja,wydawalo mu sie,ze jego zycie juz zawsze bedzie takie jak wtedy i nie chcac ranic bliskich po prostu skonczyl ze swoim zyciem,nie zdajac sobie sprawy z tego jak to posuniecie zrani jego matke i braci. Zreszta nas tez. Rada dla polocji jest taka zeby zajeli sie powaznymi sprawami i mieli podejscie pedagogiczne do mlodziezy . Bo swoim cwaniactwem tylko potrafia zniszczyc slabszych psychicznie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. Gimnazjalista ze Starachowic popełnił samobójstwo IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 17:47 A teraz oczywiscie wielka afera na pol Polski. Wy wszyscy chorzy jestecie ! Zajmijcie sie wlasnym zyciem i zacznijcie normalnie rozmowaiac ze soba i uczyc dobrego wychowania,a nie mysliscie ,ze wszystko zalatwicie przemoca i zastraszaniem. W Polsce brakuje wykwalifikowanych pedagogow i policji, nie mowiac juz o Starachowicach! Dajcie wreszcie chlopakowi spokoj po smierci! I matce zreszta tez,nikt nie zrozumie jej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś