Gość: chillout IP: proxy / 10.3.0.* 17.12.03, 22:53 Tradycja?..Co to jest? Czy to imię dla dziewczynki? Czy srebrne latarnie na Sienkiewicza? Pogubiłem się.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Megi Re: Zakład na posterunek IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 17.12.03, 23:15 Tradycja to - wszyscy ludzie Prezydenta......... Odpowiedz Link Zgłoś
bester_life Re: Zakład na posterunek 18.12.03, 00:06 To dopiero! hiena żyjaca z demoralizacji kielczan , przez 20 lat nikt od nich nawet nie dotknal zegara wszystkich kielczan. ona chce rzucac klody pod nogi prezydentow, parafiniuka-wcegeniusza, Wojciecha Echo Lubawskiego zwanego Geniuszem Łysogór , klody dla ich priorytetu bezpieczenstwa czyli ukrycia na rynku straznikow miejskich? a gdzie sie chlopcy maja schowac przed ziomami? kazdy dzis ma 5 zegarkow w domu, a jak zapomni to kupi w kiosku taniej niż szczanie w toalecie miejskiej kosztuje. Warcholy z tych zegarmistrzow, zwlaszcza baby , no i oczywiscie przestepcy jak sie patrzy. WON Z RYNKU sekundowa HIENO!! my mamy priorytety dla wszystkich kielczan przekazmy sobie znak pokoju i przelammy sie oplatkiem Wasz Ratusz Geniusz na okładce opłatka sprzedawanego przez piatkowe Echo napisał życzenia, ich koniec brzmiał tak: "Wielu łask i błgosławieństw dla wszystkich kielczan na cały 2004 rok." widac, ze nie na 2003 rok i jasne, ze nie dla takich kryminalistow jak Anna ps. "Ruhla". Nie mozemy sie doczekac dalszej prywatyzacji, wtedy wszystkich przestepcow wywalimy na zbity pysk bez zbednego tlumaczenia i zrobimy sobie posterunki. Prezydent Wojciech Echo Lubawski. HI! HI ! HI !!! LIFE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog posterunek i video moni tory okoliczne na podgląd IP: 213.199.193.* 18.12.03, 00:54 posterunek z video moni tor ami okoliczne'mi' na kont rolkach a z każdej video moni tor kamery żeby zwisał mikrołon i sznureczek do dzwoneczka aby potrzebujący rozmowy nie czuli się opuszczeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Zakład na posterunek IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 18.12.03, 01:14 Najbardziej przykre w tej sprawie jest to, że upowszechnia sie praktyka -"na każdego znajdzie się paragraf!.".Jak tak można traktowac innych? To przez takich urzędasów Nasze Państwo staje się tak wstrętne, wręcz wrogie dla Obywateli... I stanie taki i bez zająknięcia mówi o złamaniu przepisów.Co to za ludzie o "wytartych czołach"?.Przecież na kilometr pachnie tu pretekstem..Co to za ludzie? Czy to desant "obcych"? Odpowiedz Link Zgłoś
dijey Re: Zakład na posterunek 18.12.03, 01:30 Kazdy jeden to twoj osobisty wrog. przyjrzyj sie im dobrze i zapamietaj, zeby im nigdy nie uwierzyc. trzymaj sie mocno za kieszenie, bo jak ich spotkasz, to ci moga wszystko odebrac i nazwac bandyta. to sa najbardziej halasliwi wrogowie komuny, ktorej nie ma. jak ci wszystko zabiora to ci przysla oplatek [ za oplatą oczywiscie ] dj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Ostrzenski Re: Zakład na posterunek IP: 68.145.155.* 18.12.03, 07:40 Jestem Kielczaninem mieszkajacym " za wielka woda" od dawna.Jednak interesuje mnie co sie dzieje w moich Kielcach i szlag mnie czesto trafia -niestety.Widze ze w dalszym ciagu pierwsze skrzypce gra cholota ktora do Kielc trafila z tak zwanego terenu i ktorej to cholocie obcy jest szacunek do "starych"Kielc.Dla nich najwazniejsza jest dorazna korzysc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleryk Re: Zakład na posterunek IP: *.zeork.com.pl 18.12.03, 09:55 Andrzeju, jestem tego samego zdania - Kielcami rządzi hołota która nie czuje tradycji naszego miasta, a jeśli nawet wśród nich znajdzie się rodowity kielczanin, to na skutek wspólnego przebywania "przesiąka" ich smrodem. Nie mam wiedzy i zdolności wystarczających do piastowania urzędu Prezydenta ale wiem, że nie ma ich także Wojciech Echo Lubawski. Jeden z nas szkodzi miastu ... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot uzgodnijcie zeznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 12:58 "pierwsze skrzypce gra cholota " "Kielcami rządzi hołota " uzgodnijcie zeznania, bo się gubię: kto rządzi, a kto gra - cholota czy hołota. > Nie mam > wiedzy i zdolności nie krępuj się, do wylewania pomyj na bliźnich nie trzeba żdnej wiedzy, wystarczy tylko chcieć > Jeden z nas szkodzi miastu no to przestań ...już! ...a babeczki niech nie wyrzucają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik a jak juz uzgodnicie zeznania.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:10 to przyjdzie behemot i wykreci kota ogonem... paranoik PS behemocie! to taki zart tylko jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub - "Co to za ludzie? Czy to desant "obcych"?" IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 08:06 Nie, to ludzie Lubawskiego, socjalistyczni antypolscy kretyni, tak jak ich szef i złodziej. Ci ludzie dzieją zło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik Re: Zakład na posterunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 10:02 jak zwykl mawiac Behemot: Najwazniejsze,ze cos robia. No i jeszcze jedno: "O interwencję poprosiliśmy wiceprezydenta Mariana Parafiniuka. Zapewnia on, że jest zwolennikiem dalszego istnienia zakładu zegarmistrzowskiego, ale kwestia bezpieczeństwa i powstanie tutaj posterunku jest dla miasta priorytetem. - Nikt nie chce wyrzucać tej pani na bruk - zaznacza. - Nie widziałem lokalu, który w zamian zaproponowało MZB, ale myślę, że będziemy jeszcze na ten temat rozmawiać. Dodaje, że zapozna się ze wszystkimi dokumentami i postara się zaproponować właścicielce zakładu zegarmistrzowskiego inny lokal." Ten Parafiniuk to musi byc klawy gosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanberg shwach Re: Zakład na posterunek IP: *.targikielce.pl / 217.97.137.* 18.12.03, 09:40 Ratusz też jest w rynku niech Wojciech Echo Lubawski odstapi jedno z pomieszczeń w Ratuszu i zegarki będą się cieszyć i policjanci będą się cieszyć ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoik modna 13-tka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 10:05 Mamy ostatnio sprawe szkoly nr 13, a teraz posterunku....pewnie tez 13-tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub O sensie IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 12:39 Czy polityk Lubawski w swym dość, co tu ukrywać moją opinię, debilnym umyśle, jak na prezydenta ponad 200-tysięcznego miasta, zastanowił się, jaki poziom bezpieczeństwa zapewnia policja mieszkańcom-podatnikom-wyborcom-gościom w Kielcach, skoro uznał za konieczne utworzenie w samym sercu miasta, na rynku obok ratusza, specjalnego dodatkowego posterunku policji państwowej? Choć przecież Lubawski, jako prezydent miasta, dysponuje policją miejską w postaci formacji policyjnej o nazwie straż miejska. Czy ta straż miejska nie potrafi już nawet utrzymać bezpieczeństwa w ratuszu i przed ratuszem, że potrzeba dublować służby policyjne i sprowadzać na pomoc policję państwową? Czy, być może, poziom przestępczości, jaką generuje prezydent miasta i kierowany przez niego Urząd Miejski, jest już tak wielki, że przeraża nawet samego (tu wstawić imię, bo nie pamiętam) Lubawskiego i straż miejska tu nie wystarcza? A może jest na odwrót - to czyny Lubawskiego wielce przerażają prezydenta miasta Kielc, który nie ma zaufania do straży miejskiej, więc chce przy ratuszu zainstalować policję? Jeśli uznać, że poziom bezpieczeństwa w Kielcach tak raptownie obniżył się przez rok prezydentury Lubawskiego, iż zaistniała potrzeba otwarcia posterunku policji nawet przy ratuszu, to może już jest najwyższy czas, aby Rada Miasta Kielc przyjrzała się złej i karygodnej działalności policji państwowej w Kielcach i wyciągnęła odpowiednie wnioski oraz wszczęła prawem przewidziane procedury, których celem będzie przeciwdziałanie niewłaściwej pracy policji państwowej? Wtedy z całą pewnością poziom bezpieczeństwa podniesie się, a najpierw i najprędzej przy Ratuszu i w rynku. I nie potrzeba będzie dodatkowego posterunku policji państwowej w rynku, i nie potrzeba będzie wyrzucać na bruk pod przestępczym pozorem zakładu zegarmistrzowskiego. (Może policja lub prokuratura zajmie się przestępczym poświadczeniem nieprawdy przez urzędników w piśmie wypowiadającym wynajm lokalu dla zakładu zegarmistrzowskiego? Po to istnieją w kodeksie karnym "paragrafy urzędnicze", żeby karać takich właśnie urzędniczych przestępców.) Czy prezydentem Kielc może być człowiek, dla którego drugi człowiek to szmata, którą dla jego socjalistycznego kaprysu wyrzuca się z naruszeniem prawa na bruk? Czy z jednej strony dość częsta chwalba o świetnie działającej policji w Kielcach, a z drugiej strony rozgłaszanie opinii o tak zatrważająco pogarszającym się poziomie bezpieczeństwa nawet w centrum Kielc, przy samym ratuszu, gdzie nie czuje się bezpiecznie sam prezydent miasta Kielc, choć ma przy sobie drabów ze straży miejskiej, nie świadczy o jakiejś paranoi lub co najmniej niezborności myśli socjalistycznego prezydenta miasta Kielc? Jaki jest sens utrzymywania za pieniądze podatników policji miejskiej, podległej prezydentowi miasta, skoro policja ta nie jest w stanie wykonywać swoich elementarnych obowiązków? Prasa doniosła, że straż miejska chce zmarnować kolejne pieniądze podatników na budowę garaży. Wstawi sobie tam samochody, żeby się niebożątka nie poprzeziębiały na ulicach Kielc, a zwłaszcza na Rynku przy Ratuszu. *** Ze dwa dni temu byłem w Kielcach. Wypadło mi kupić coś w aptece. Kolejka taka sobie, zimowa. Kupująca pani zapytała głośno panią magister: - "A jak stosować tę Sensodynę?" - "Czy to dla prezydenta?" - wyrwało mi się, zanim pani magister zdążyła odpowiedzieć. Reakcja kolejkowiczów świadczyła, że pana prezydenta znają w Kielcach dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob loy Re: Zakład na posterunek IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 16:58 Bujda na kołach po co tam posterunek policji żeby mieli gdzie w nocy spać? U mnie na osiedlu policjant wynajmuje mieszkanie dokładnie o godz. 23, kiedy ma służbę przychodzi z dwoma kolegami przespać się. Do policji policjanci, a nie figuranci.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Zakład na posterunek IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 17:20 Na pieszym patrolu trudno się wyspać, bo ludzie bez przerwy zawracają głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Zakład na posterunek IP: *.proxy.aol.com 18.12.03, 17:29 Czegos tu nie rozumiem. Prosze rozjasnijcie mi. To dlaczego w Urzedzie Miasta jest posterunek Strazy Miejskiej? Tam policjanci sie nie zmieszcza? (No chyba, ze to jest chytry plan Lubawskiego i Przybylskiego na ... pozbycie sie przekupek! No przeciez, nie wypada, zeby na schodach posterunku siedzialy przekupki. Teraz zaczynam wspolczuc tym policjantom i straznikom, ktorzy beda tam dyzurowac, he, he). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chillout Re: Zakład na posterunek IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 18.12.03, 18:54 Bardzo celna uwaga! Pablo! Nie pomyslałem o tym, że tu chodzi o przekupki!! Kilku policjantów z psami napewno załatwi ten drastyczny problem;-)W ratuszu Europejczycy, a po drugiej stronie rynku taki folklor. To niedopuszczalne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Zakład na posterunek IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:35 Przekupki mają prawo tam siedzieć. Mają kilkusetletni przywilej wydany jeszcze przez samego biskupa krako...,. O Kurna Olek! To po to biskup przybywa do Urzędu Miejskiego, a nie na żadne opłatki (choć po to też, teraz biskupi groszem nie śmierdzą)! A więc biskup przybywa po opłatki od Lubawskiego za zrzeczenie się prawa patronatu do przekupek! Już po zapaskach kieleckich! Moje wy ślicznotki! O Kurna Olek! Rób coś! O, Jezus, Maria! Zróbcie coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Zakład na posterunek IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:41 O laboga! o laboga! o laboga! o laboga! ratujta przekupki, o laboga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zakład na posterunek IP: 194.9.223.* 18.12.03, 21:17 Aż strach pomyśleć co jeszcze chorego przyjdzie do głowy tym chorym z ratusza. Kogo jeszcze w mieście zniszczą dla swoich "pomysłów". Mam nadzieję że "prezydent" Kielc nie będzie miał czelności kandydować ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chillout Kasy fiskalne dla przekupek! IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.12.03, 03:43 Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bester_life Re: Zakład na posterunek 21.12.03, 04:55 W odpowiedzi na pytanie wicegeniusza Andrzeja Blakmail Syguta - czy prezydent na okładce opłatka sprzedawanego przez Echo musiał pominąć słowo: "życzę" oraz dlaczego akurat "wielu łask i błogosławieństw dla wszystkich kielczan na 2004 rok"? Wojciech Echo Lubawski odpowiedział: "Lubię mówić o niczym. To jedyna rzecz, na której się znam" Masz jeszcze jakieś pytania? To idź do szkoły (Sp13), a potem postrasz te suke na rynku (9), co udaje zegarmistrza. HI! HI! LIFE !!! Odpowiedz Link Zgłoś