Dodaj do ulubionych

Dyrektor WUP na przymusowym urlopie

20.12.03, 10:45
Nie bardzo zrozumiałem - może Gazeta byłaby łaskawa wytłumaczyć swój tekst.
Tzn. kogo w takim razie zatrudniał dyr. Lato? Ludzi z SLD czy nie związanych
z partiami? I czy wypowiedzi ludzi z Urzędu Marszałkowskiego można rozumieć
tak, że "swoje" Urzędy SLD i PSL oficjalnie, cynicznie i bezczelnie uznają za
swoje prywatne firmy i w nich - publicznych instytucjach - mogą być
zatrudnieni tylko członkowie tych partii?
Może nawet lepiej, że nie stwarzają pozorów - jeszcze by mi przyszło do głowy
naiwnie szukać tam pracy
Obserwuj wątek
    • Gość: Zima Brawo Panie Dyrektorze!! IP: *.klc.vectranet.pl / 195.136.247.* 21.12.03, 13:19
      Świecką tradycją stało sie obsadzanie stanowisk "swoimi".Czy to lewica
      (ostatnia farsa z konkursem na Kierownika placówki w Brukseli, która zakończyła
      się mianowaniem siostrzeńca prominenta nie startujacego nawet w konkursie)czy
      prawica (Gdzie Prezydent z 2000 podań jakoś zawsze wybiera "starych działaczy i
      ich rodziny-wystarczy sprawdzić kogo przyjął do pracy ze swojego Chemadinu, czy
      Exbudu-nie zawsze zgodnie z kompetencjami).A tu nagle znalazł się ktoś,kto ją
      złamał i przyjął ludzi "do pracy" a nie "na stanowiska"!!!I to bez pozozumienia
      z Matuszką Partiją!!! No to się po prostu w głowie nie mieści!!! ps.Wydaje mi
      się że PSL zapewnił już wszystkim swoim stanowiska w ARiMR, gdzie dzieki
      olbrzymiej wiedzy(udowadnianej nawet w trakcie specjalnego testu!!!) i
      niezwykłym kompetencjom skutecznie opóźniają uruchomienie systemu IACS-
      niezbędnego do wypłaty rolnikom Unijnych dotacji.Dlatego dyr.Lato musiał
      przyjmować "obcych". Mam nadzieję że więcej osób trzymających władzę pujdzie po
      romum do głowy i zadznie przyjmować specjalistów, a nie KOLESI.
      • r_z Re: Brawo Panie Dyrektorze!! 21.12.03, 21:18
        Radziłbym ostrożnie z tym chwaleniem, dopóki nie będzie wiadomo więcej.
        A. Lato nie jest bowiem wg mnie ideałem dyrektora...
    • Gość: BBB Jaja PSL IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 21.12.03, 19:40
      PSL nie dostało pieniążków z budżetu. Funkcjonariusze poszukują ze wszystkich
      sił dochodowych posadek.
      Parytet przy zatrudnianiu???!!!
      To już nie są jaja kobyły. To są jaja PSL :)))))

A Pan Andrzej Łach pisze pracę magisterską.
      Powodzenia Panie Andrzeju!!!
    • Gość: ja24 Re: Dyrektor WUP na przymusowym urlopie IP: *.radom.pilickanet.pl 22.12.03, 10:44
      He, HE, HE!! Widze , ze nie tylko w kielcach takie numery sie dzieją. Tak się
      stało , ze jestem związany z WUP'em w sąsiednim województwie i tez zajmuje sie
      EFS'em i jest to sprawa nie cierpiąca zwłoki. Już od 1 stycznia moga spływać
      wnioski o finansowanie projektów. W niektórych działaniach istytucjami
      wdrażającymi są właśnie WUP'y i to do nich się składa wnioski. Z deklaracji
      ministra M. Szczepańskiego wynika , że na całą Polskę przeznaczono ok 500
      etatów do obsługi Funduszu, pieniądze pochodzą z unijnej kasy więc nie obciąża
      to budżetu naszego biednego państewka. Także jak widać są pieniadze są etaty
      trochę brakuje kompetentnych ludzi ale i to da sięszybko nadrobić, jednak w
      naszym państewku nic nie może odbywac się normalnie, zawsze coś musi być
      zmącone przez maczanie swoich partyjnych paluchów przez ludzi nie mających
      zielonego pojecia o Funduszach Strukturalnych. Taka dalej mili panowie a
      będziemy posmiewiskiem Unii i zajmiemi niegodne miejsce wykorzystania Funduszy.
      BRAWOOO!!!
      • Gość: Lis Re: Dyrektor WUP na przymusowym urlopie IP: *.zus.pl 24.12.03, 09:10
        Trzeba nagłaśniać i wytykać takie sprawy. Brawo Gazeta! Dopilnujcie tej sprawy
        do końca!
        Banda kolesi z PSL czuje że pali się grunt pod nogami. Sondaże spadają na pysk
        i trzeba jeszcze wsadzić na stanowiska paru swoich, bo kto wie co będzie w
        następnej kadencji... Co za kraj! Z Uni wyrzucą nas szybciej niż nas przyjęli.
        I co, pewnie zwolnią tych ludzi i zatrudnią dziadków z PSL co nie potrafią
        włączyć komputera, a co dopiero napisać program komputerowy. Łapówkarstwo,
        kolesiostwo, a przecież bez tego ten kraj mógłby być całkiem normalny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka