Dodaj do ulubionych

Internet w NETII polecacie?

19.08.10, 00:21
Mieszkam na Retkini i chciałabym zmienic dostawcę internetu. Naczytałam
się w necie opinii o Netii i teraz się zastanawiam czy warto do nich
przejśc (ceny kuszą ale opinii negatywnych jest baardzo dużo) - obecnie korzystam z Neostrady.
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Internet w NETII polecacie? 19.08.10, 06:25
      jestes w tej samej sytuacji, co moi rodzice, mieli neostradę, teraz przeszli na netię. Tez mieszkają na retkini.
      Dlaczego chcesz zmienic? Oni nie są zadowleni. Transfer mają bardzo wolny, pomimo obiecanego szybkiego, umowa jest tak skonstruowana, że nic z tym nie mogą zrobić (transef gwarantowany to max.... ; a minimalnego tranferu okreslonego nie ma.)
      Nie wiem jaki jest powód zmiany u ciebie, jeśli tylko ceny, to chyba zostac przy neostradzie.
      • smellson Re: Internet w NETII polecacie? 19.08.10, 23:29
        my zmieniliśmy jakoś na poczatku tego roku (też przejscie z Neo), jestesmy
        bardzo zadowoleni; przeniesliśmy internet i telefon domowy- żadnych problemów;
        mieszkamy na radogoszczu- o ile ma to jakieś znaczenie
        jedyny kłopot mielismy przy podpisywaniu umowy- zanim ja dostalismy i
        odeslaliśmy podpisaną prawie codziennie wydzwaniali do nas rózni konsultanci
        Netii i nakłaniali, żeby to własnie z nimi podpisac umowę- jakos tam sobie
        wzajemnie podbieraja klientów; nie było to fajne ale po rozmowie z przełożonym
        skończyło się natychmiast
      • k_udi Re: Internet w NETII polecacie? 20.08.10, 00:07
        Kurcze zależy mi na obniżeniu rachunków i na podniesieniu prędkości.
        W której części Retkini mieszkają Twoi rodzice? ja mieszkam na
        przełajowej. Dzwoniłam też do Ery się dowiedziec i powiedział mi że
        mieszkam blisko centrali i nie powinno byc problemów z prędkością nawet
        20 Mb.
        • kiziamizia130507 Re: Internet w NETII polecacie? 20.08.10, 01:12
          Ja mieszkam na Bałutach i muszę przyznać że z Netią mamy same problemy sad
          Odradzam ci zamianę. My mieliśmy mieć 8 mega a mamy 2. Po dwadzieścia razy
          dziennie brak DSL-a ,dodzwonić się na linię z problemami technicznymi to
          normalny koszmar. Raz czekałam 45 minut na połączenie a w tle grał jakiś koncert
          fortepianowy sad. Mają tak sformułowaną umowę że podają ci górną granicę przesyłu
          a dolnej nie ma. Czyli w moim przypadku od ? do 8 mega. Powiem ci że znam kilka
          osób z internetem w Netii i niestety nikt sobie nie chwali. A ja czekam tylko na
          zakończenie tej umowy.
          • coronella Re: Internet w NETII polecacie? 20.08.10, 06:05
            moi rodzice mieszkają przy Obywatelskiej/Maratońskiej (przy przejezdzie)
            Pytałam jeszcze wczoraj-nie polecają!
            Jak pisze poprzedniczka- transfer wooolniutki, i częsty brak połączenia.
            rachunki może obniżysz, transeru pewnie sobie nie poprawisz.
            • smellson Re: Internet w NETII polecacie? 20.08.10, 20:20
              kurczę, to nam sie jakoś udalo najwyraźniej, że tak bezproblemowo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka