coronella 04.01.12, 06:36 Czy mógłby ktoś polecić lekarza z Salve, do prowadzenia ciąży, przyjmującego na NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keira.pl Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 14.01.12, 13:24 ja jestem pacjentką dr. Wilińskiego i jestem bardzo zadowolona ale czy przyjmuje na NFZ nie wiem, najlepiej będzie zadzwonić i zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
magdabis83 Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 21.01.12, 00:48 witam,ja ostatnio byłam u dr.Głuchowskiej i jest bardzo miła,delikatna i nie trzeba się prosić o żadne badania tylko sama je proponuje,więc ja gorąco polecam,bo na pewno do Niej wrócę.. Odpowiedz Link Zgłoś
valla Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 25.01.12, 14:29 witam, a chodzilia ktoras z was do dr wnuka? dzieki i pozdr, valla Odpowiedz Link Zgłoś
ilonakrzeminska Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 03.03.12, 20:29 co do odpowiedzi na pytanie, ja chciałam zaoszczędzic na badaniach (pierwsza ciąża zagrożona, badania krwi co tydzień) i chodzić prywatnie i na nfz. Zapisałam się w Salve na najbliższy wolny termin, akurat miał wolne dr Wnuk (ciekawe, dlaczego do niego nie ma kolejek, teraz już wiem), to jest koszmar!!! Po badaniu ledwo ze3szłam z fotela, myślałam, że już po ciąży, tak mnie bolało kilka godzin, zresztą badania kazał mi zrobić prywatnie. Nigdy ie wróciłam, w końcu chodziłam tylko prywatnie, a do Salve się zraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 04.03.12, 09:50 Trochę czasu minęło, ostatecznie chodze do dr Balcerak, i na Przyrodniczą do dr Wójcika, który jest od dawna moim lekarzem. Salve wybrałam, bo myślę o porodzie tam. Jestem bardzo zadolona z obu. Badanie robię w Salve, USG genetyczne tez, wizyty mam bez problemu co 3 tyg. a gdy coś się dzieje, mam prawo zawsze przyjść, muszę poczekać, ale lekarka zawsze mnie przyjmie. Poprzednie 2 ciąże chodziłam prywatnie, i z perspektywy tych kilku lat widzę, że to strata pieniędzy. Wolę je przeznaczyć na wyprawkę dla dziecka. Ale oczywiście to musi być decyzja mamy, bo to jej ciąża i ona ma się czuć dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 04.03.12, 14:28 Hej coronella, gratuluje z całego serca , co do Salve to będę mogła Ci zdać relacje z porodu już niedługo. Ja tam chodzę do dr Stefanowicz ,ale wizyty mam w ramach prywatnego ubezpieczenia. Umowę na poród mam już podpisaną. Generalnie jestem zadowolona z prowadzenia ciąży. A który to tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 04.03.12, 16:17 hej a Ty znowu w Łodzi? Zaczynam 5 miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 04.03.12, 21:45 coronella, gratulacje Zapraszam na forum chustowe chusty.info/forum/i na spotkania łódzkiego Klubu Kangura Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 05.03.12, 06:17 dzięki, tylko, że ja zupełnie nie chustowa jestem. Nie lubię, nie podoba mi się, i raczej nosić nie będę, ale forum poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 05.03.12, 08:44 no to nie agituję dalej spokojnej ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Clio!!! 06.03.12, 06:28 Nie wiem, czy tu jeszcze zajrzysz, ale jednak mam do Ciebie pytanie/prośbę W temacie chust i nosidełek. Tak, jak pisałam, nastawiam się na wózek. Ale jednak jakaś chusta, czy ew. nosidełko, będzie mi potrzebne, Mam 2 starszych dzieci, już uczniów, i logistycznie łatwiej mi będzie wziąć małego w jakies nosidło aby starszaki zaprowadzić/przyprowadzić, zrobić jakieś zakupy, itp. Poczytałam forum, no i....dalej nic nie wiem nie miałam pojęcia, że tego tyyyyle jest!!! A ponieważ chusty tanie nie są, będę potrzebowała konkretnej porady. Nie za bardzo mam czas, żeby się przez fora przegryzać. Myślałam o nosidle ergonomicznym, w którym będę mogła nosić już noworodka, patrzyłam na Tula, ale cena....... może sa jakies inne, tańsze? Albo chusta, ale tu musiałabym przejść solidne przeszkolenie z wiązania. Czy w Waszym Klubie K. są takie porady? Czy można gdzieś przyjść, popytać, wysłuchać porad, nauczyć się? Na forum jest bazarek, chętnie skorzystam, ale sama się nie odważę, potrzebuję równiez pomocy. Nawał wiedzy mnie przytłoczył, nie wiem od czego zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Clio!!! 06.03.12, 09:37 W dużym skrócie: spotkania KK są w każdą ostatnia sobotę miesiąca w Mama i Ja na Widzewie. Chustę możesz kupić na bazarku, ale jeżeli będziesz potrzebować pomocy to daj znać. Ja osobiście wolę chusty tkane od elastyków. Jeżeli nie chcesz wydawać za dużo pieniędzy (powiedzmy do 200 zł) - to albo można kupić nową (ew. używaną Nati), albo używaną Didymos, Storchenwiege - to dobre bawełniane chusty, a złamane są już w ogóle super. Nowe chusty za 60-70 zł, jakich pełno na all - szkoda forsy. Jeżeli chodzi o nosidła - niestety ergo są drogie. Ja kupiłam używane za 280 zł (hybrydowe Storchenwiege). Możesz poprosić o konsultację chustową, przyjeżdża do Ciebie doradca po przeszkoleniu, uczy podstawowych wiązań dla noworodka. Na forum chustowym jest cały wątek łódzki, tylko musisz się zarejestrować - dziewczyny chętnie Ci pomogą i doradzą, bo mają zdecydowanie większe doświadczenie niż ja. Tu masz niedrogie nowe chusty: są dosyc sztywne, ale po kilku praniach i specjalnych zabiegach robią się miękkie www.mamuka.pl/category/chusty-dla-niemowlat-i-dzieci-chusty-wiazane-rapalu Rapalu to była moja pierwsza chusta... Tu strona łódzkiego sklepu (jednej z dziewczyn z forum chustowego): www.decoraliki.pl/ W razie czego pisz Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Clio!!! 06.03.12, 14:08 Dzięki za porady!!! A te Rapalu- co takie tanie? Myślisz, że warto ją kupić? Kupiłabym, za tyle tym bardziej, akurat nauczę się wiązać Tylko czy ja będę mogła w tym nosić noworodka? Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Clio!!! 06.03.12, 20:33 Myślę że są tanie, bo Mamuka chyba wyprzedaje jakieś resztki. Te chusty są dosyć sztywne, ale naprawdę po kilku praniach i zapleceniu w warkocz (zobacz na youtube "warkocz z chusty", to bardzo proste) i ewentualnie daniu do zabawy na trochę starszakom powinno być ok. Ja w chuście zaczęłam nosić jak synek miał 3 tyg. Mam też wózek, nie jestem radykałem chustowym , ale zdarza mi się używać pieluch wielorazowych Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Clio!!! 06.03.12, 20:40 Spojrzałam jeszcze na Mamukę: nie ma już tych chust, wiszą tylko na stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Clio!!! 06.03.12, 20:55 no właśnie, próbowałam cały czas się dodzwonić, niestety bezskutecznie, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Clio!!! 06.03.12, 21:01 gdybyś wiedziała jeszcze o jakijś promocji, lub kimś, kto chce sprzedać chustę, daj znac proszę. Nie moge sobie pozwolić na chustę za ponad 200 zł, a chętnie bym w 100 się zmieściła, więc będę szukac jakiejś okazji. Dzięki za porady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Clio!!! 06.03.12, 21:24 znalazłam Nati ontario za 130 zł z przesyłem, z Łodzi, więc może przy osobistym odbiorze byłoby mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: Lekarz z Salve na NFZ- który? 05.03.12, 08:29 tak, i to juz caly rok Odpowiedz Link Zgłoś