2807abcd 20.10.09, 15:53 Prosba do rodzicow ,ktorych dzieci chorowaly lub tez choruja na borelioze. Poszukuje dobrego lekarza w Krakowie .Bede wdzieczna za kazda odpowiedz.Sprawa jest bardzo pilna. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blankaz Re: Prosba o pomoc -borelioza 20.10.09, 16:47 Lekarka z Krakowa jest na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/f,26140,Borelioza.html Niestety ostatnio pisała, że nie przyjmuje więcej nowych pacjentów. Zajrzyj na to forum - kopalnia wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
antulek Re: Prosba o pomoc -borelioza 20.10.09, 21:31 Pani dr nazywa się Beata Kowalska-Werbowy. Pracuje w przychodni na ul. Niemcewicza, a pacjentów z boreliozą przyjmuje na Raciborskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
2807abcd Re: Prosba o pomoc -borelioza 21.10.09, 14:36 Bardzo dziekuje za odpowiedz. Przesiedzialam na forum chorych na borelioze caly dzien i przeczytalam wiele dobrych opini o Pani doktor. Jestem przerazona ta choroba .Corka ma osiem lat.Zglosilam sie z nia do lekarza zaraz po ukaszeniu przez kleszcza. Niestety ugryzienie zostalo zlekcewazone przez lekarza zakaznika.Po miesiacu pojawil sie klasyczny rumien wokol miejsca ugryzienia.Ponowna wizyta w szpitalu. Corce przepisano atybiotyk na 30 dni.Po przeczytaniu wypowiedzi forumowiczow chorujacych na ta straszna chorobe, wiem ,ze leczenie powinno byc dluzsze i agresywniejsze .Przegladajac internet znalazlam numer komorki do dr.Beaty . Niestety nie odpowiada .Bede bardzo wdzieczna za doklady adres -chodzi o ulice Raciborska. Serdecznie pozdrawiam . Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
antulek Re: Prosba o pomoc -borelioza 21.10.09, 21:06 Nie znam dokładnego adresu na Raciborskiej, ale tam jest tylko jedna przychodnia. Jednak radzę Ci wybrać się najpierw na Niemcewicza. Tam dr Kowalska przyjmuje codziennie i będziesz mogła z nią porozmawiać , ew. umówić się na wizytę. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Prosba o pomoc -borelioza 21.10.09, 14:04 Mnie polecono jako jednego z najlepszych spacjalistów niejakiego Andrzeja Gliwy, który przyjmuje w Scanmedzie. Niestety niczego o nim nie wiem, bo ja zostałam wyleczona jednymi antybiotykami i do tego nie doszło, ale może warto spróbować. Nie wiem, czy na podstawie skierowania przyjmuje za darmo. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
asia9915 Re: Prosba o pomoc -borelioza 21.10.09, 14:47 Wiem że to poważna choroba ale nie myśl od razu na czarno. Sama to miałam jakieś 14 lat temu. Nawet nie wiem kiedy zostałam ugryziona, jedynie rumień się pojawił. Wyniki pozytywne, kilka tygodni antybiotyku przepisane przez internistę (lekarka też na to wcześniej chorowała sama) i tyle. Robiłam potem jeszcze 2-3 razy powtórne badania (m.in. planując ciążę) i było ok - jakieś przeciwciała - konsultowałam u zakaźnika, powiedziała że jest ok. Choroba nie pozostawiła żadnych konsekwencji poza nawykiem ubierania czapki przed wejściem do lasu i oglądania się po powrocie. Trzymaj się, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 Re: Prosba o pomoc -borelioza 22.10.09, 20:41 Wszytsko zależy od tego od kiedy Twoja córka jest chora na boreliozę. Ja niestety też na nią choruje, nawet nie wiem kiedy byłam ugryziona przez kleszcza, rumienia też nie miałam. Lecze się już 1,5 roku (objawy miałam bardzo silne, tak że zmuszona byłam zrezygnować z pracy), teraz jest o niebo lepiej, ale do wyleczenia jeszcze daleka droga... Co do dr Kowalskiej. To także moja lekarka, wiem że dodzwonić się do niej bardzo trudno, ale można skontaktowac się z nią poprzez maila. Pozdrawiam i nie martw się na zapas! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz599 Re: Prosba o pomoc -borelioza 06.11.16, 14:41 nie wiem dla czego ale w koninie bolerioza jest lekceważona przez lekarzy obszedłem cały łańcuszek specjalistów każdemu mówiąc że kilka lat temu ugryzł mnie kleszcz i miałem rumień wielkości patelni ale żaden się sprawą nie zainteresował a wręcz przeciwnie od razu jesteś traktowany jak intruz hipochondryk i nienormalny oraz wyrzucany poza system twoje składki nic nie znaczą (40-ści parę lat ) w koninie zostajesz na lodzie i z nikąd pomocy żadnej podpowiedzi--nawet Odpowiedz Link Zgłoś