Dodaj do ulubionych

dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik

22.02.04, 18:17
Czy któraś z mam chodzi ze swoimi dziećmi do ww. pediatrów? Czy polecacie?
Możecie mi podać namiary gdzie ci lekarze przyjmują (adres, telefon). Czy
pełnią dyżury tylko w szpitalach czy też w prywatnych gabinetach? Będę
wdzięczna za dokładne namiary.
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik 22.02.04, 18:54
      Moge cos powiedziec nt dr Strózika, bo chodziłam do niego jakiś czas temu z
      córeczką, potem zrezygnowałam, za chwilę powiem dlaczego.
      Plusy:
      - prywatna praktyka, fajny gabinet, dobre podejście emocjonalne do dzieci i do
      rodziców (współczująca postawa), jest na telefon, mowi plynnie po angielsku
      (kultowy lekarz wielu obcokrajowcow z Krakowa)
      Minusy:
      - gabinet jest daleko (za szpitalem w Prokocimiu w drodze na Wieliczke)
      - skoro prywatny to i drogi (wizyty domowe jeszcze drozsze)
      - leczyl moja coreczke dosc dlugo i popelnil pare bledow:
      - nie zauwazyl sklejonych warg sromowych (ale byl jednym z paru lekarzy ktorzy
      tego nie zauwazyli);
      - wspominal o refluksie drog moczowych (ktory jak sie pozniej okazalo miala moja
      coreczka) ale nie dal jej skierowania na cystografie (a tylko to w 100% pokaze
      refluks), kazal tylko zrobic USG ktore nic nie wykazalo i gdyby nie inny lekarz
      mala nadal bylaby nie leczona i niszczylaby sobie nerki;
      - kiedy stwierdzil ze moja coreczka moze miec uczulenie na bialko krowie,
      zapisal mleko sojowe nie kazal robic testow czy nie ma uczulenia na mleko sojowe
      i przez dobrych pare miesiecy to jadla, w koncu inny lekarz zlecil testy i
      okazalo sie, ze jest tez uczulona na soje a podobno to dosc czeste ze dzici maja
      uczulenie na jedno i na drugie -moim zdaniem powinien to wiedziec;
      - dal mi szybko na cos antybiotyk (czego teraz nie znosze u lekarzy) i nie
      wspomnial o lekach oslonowych (podstawowy blad!), dopiero gdy moja mama o to sie
      zapytala, zadzwonilam do niego i uslyszalam zdziwione "A nie zapisalem..?";

Generalnie zdecyduj sama, ja wiem, ze kazdy popelnia bledy, ale powyzsze mnie
      akurat zniechecily. Slyszalam tez o nim niepochlebne opinie, ale nie pamietam
      dokladnie co, cos w stylu "duzo szumu, niezla reklama, ale fachowosc
      niekoniecznie odpowiadajaca tej reklamie".
      Ja nie polecam. Na pewno sa lepsi i moze tansi?
      • rm123 Re: dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik 22.02.04, 19:00
        a kogo w takim razie byś polecała? chodzimy od pediatry do pediatry ale żaden z
        nich nie wzbudził w nas zaufania (dziecko jak było chore tak jest nadal)
        • marzek2 Re: dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik 22.02.04, 19:19
          WIesz, poczekaj moze jeszcze na inne posty, moze komus akurat Strozik pasuje i
          ma dobre doswiadczenia? Wiem, ze tu na malopolskim byl tez watek cos w stylu
          "ranking lekarzy krakowskich" i dziewczyny polecaly ginekologow i pediatrow.
          Poszukaj tego, chyba pojawilo sie tu wczesniej tez nazwisko Rompel, poszukaj i
          tego. A co konkretnie dolega maluchowi? Ja chodzilam dlugo prywatnie do jednej
          pani doktor, jesli chcesz szczegoly pisz na mtokarska@fideltronik.com
          • rm123 Re: dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik 22.02.04, 19:41
            dziecko w dalszym ciągu ma żółtaczkę (od urodzenia, a ma już prawie 7 tygodni);
            poza tym cierpi na ostrą kolkę jelitową, która zamiast ustępować bądź
            przebiegać w sposób łagodniejszy nasila się; poza tym dziecko cierpi na
            zaparcia, które też nasilają się
            • marzek2 Re: dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik 22.02.04, 20:11
              Wiec tak: moja siostra ma synka (teraz 1 rok) ktory mial przedluzajaca sie
              zoltaczke z czym w koncu sobie poradzili. Powiedziala, ze mozesz napisac ona
              zreszta moze dac Ci namiary na ta pania doktor o ktorej mowilam ,bo to ta sama
              (ona jest gastrologiem-alergologiem) podaje adres: sewerynki@interia.pl
              pozdr. marzek
              • rm123 Re: dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik 22.02.04, 20:32
                bardzo dziękuję za pomoc; na pewno napiszę do Twojej siostry
                pozdrawiam
    • marzek2 Re: dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik 22.02.04, 19:30
      Znalazlam: watek o dr Rompel byl ostatnio na forum malopolskim 20.01.04 r
      a ranking lekarzy 11.02.04
      szukaj tam
      pozdr. Marzek
      • ppjw Re: dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik 23.02.04, 09:20
        namiary na dr Rompel:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=601&w=10276445&a=10286008
    • coppola1 Re: dr Ewa Rompel i dr Krzysztof Strózik 24.02.04, 09:28
      polecam Strózika! Wyjątkowo kompetentny pediatra!
    • iberka dr Krzysztof Strózik 25.02.04, 22:05
      czesc
      napisze po raz kolejny i znoeu same plusy.Jest pediatra Kubusia odkad maluszek
      jest na swiecie czyli juz ponad 2 lata.Nigdy sie na nim nie zawiodlam,zawsze
      rozwiewal wszelkie watpliwosci,ma swieta cierpliwosc do dzieci i rodzicow
      tak "upierdliwych" jak jasmile.Odpowiada na kazde pytanie rzeczowo,wszelkie
      skierowania na badnia i konsultacje do specjalitow dostajemy bez proszenia no a
      jak chce dodatkowo to tez dostanesmile.Gabinet w jego domu jest
      czysciutki,rzeczywsicie daleko od centrum ale ja mieszkam na Kurdwanowie i mam
      bliziutko poza tym dojezdzaja do niego mamy az z Bronowic,bo z kilkoma
      rozmawialam.Mial umowe z kasa chorych wiec pewnie ma i NFZ,bo ja nigdy nie
      zaplacilam za zadna wizyte w gabinecie ani domowa.Na wizyte moge sie umowic
      nawet w sobote czy w tygodniu wieczorem nawet po 19 co mnie bardzo odpowiada,bo
      pracuje cale dnie i przychodnie odpadaja.Ma takie podejscie do dziecka jakiego
      brak wielu lekarzom a kilku spotkalam ...niestety.Dla mnie jest idealem
      pediatrysmile
      iza

p.s.kiedys tzn te 2 lata temu przyjmowal przychodni akademickiej na ul.armii
      krajowej ale ja tam nigdy nie bylam ,zawsze jezdzilismy tutaj na Kosocicka.Poza
      tym z tymi wizytami domowymi tez siwetnie,bo do nas przyjezdzal nawet po 3xtyg
      kiedy Kuba byl chory i nigdy nie narzekal,ze tyle jezdzi bezplatnie do jednego
      pacjentasmile
      • coppola1 Re: dr Krzysztof Strózik 26.02.04, 11:58
        przyłączam się do Twojej wypowiedzi - dla mnie Strózik jest najbliżej idealnego
        pediatry. Też nigdy się na nim nie zawiodłam ("odkryłam" go 1,5 roku temu)
      • kocia-mama Re: dr Krzysztof Strózik 03.03.04, 23:05
        W zasadzie mogę się podpisać pod iberką.
        Polecam.
        I nie uważam, że 40 zł za wizytę - która czasami trwa godzinę - bo mam tysiące
        pytań watpliwości itp. to duzo.
        W każdym razie wolałabym oszczędzić mojemu dziecku publicznych przychodni..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka