Dodaj do ulubionych

kraków na weekend

24.02.11, 13:08
Kupiliśmy dzisiaj z M na grouponie noclegi w Krakowie i zastanawiam się jak najlepiej wykorzystać czas - mamy do dyspozycji weekend.
Co polecacie?
Wawel wiadomo, Rynek. Podobno jest też jakiś aqua park fajny.
Podpowiedźcie coś, byłam ostatnio w Krakowie z 5 lat temu i nie pamiętam lokalnych atrakcji smile
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: kraków na weekend 24.02.11, 14:23
      Dopiero co wątek był podobny
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,122378657,122378657,a_w_Krakowie_z_dziecmi_najlepiej_zobaczyc_.html
      • sylwiamc Re: kraków na weekend 24.02.11, 14:27
        o dzięki - przegapiłam poprzedni smile
      • elmo11 Re: kraków na weekend 24.02.11, 14:30
        i ja dziękuję smile
        • mysiam Re: kraków na weekend 24.02.11, 15:56
          jak z małym dzieckiem/dziećmi to srednio pomogę -mam juz 8 latka ,który chętnie zwiedza-Kazimierz,Wawel...
          a jeśli sami jedziecie-to moze teatr? i no błogie "szlajanie się" po klimatycznych knajpkachsmile
          eh ale się rozmarzyłamsmile
          udanego weekendu!
          • mirmunn knajpy krakowskie 24.02.11, 16:11
            polecam The Mexican na Floriańskiej, zamówcie koniecznie margeritę grande i sernik Zorrosmile) wrażenia niezapomnianesmile
            a normalne jedzonko - oczywiście też jest super nawet w porównaniu z knajpą, którą prowadziła żona Mrożka
            japońskie klimaty - Miyako sushi Rynek albo knajpa w Manghha bezkonkurencyjne mięsa i ryby teryiaki, wino śliwkowe, piwa japońskie
            pizza, pasty - zdecydowanie Fabryka Pizzy - Sławkowska, Kazimierz (Józefa)
            hinduska oryginalna, nie jakieś tam podróby - na Szerokiej albo Sławkowskiej
            exclusiv - Szara na Kazimierzu, knajpy żydowskie na Szerokiej warto!
            piwo - Chłop padnie od repertuaru piw w Szarej na Rynku i w knajpie na małym Rynku, początek Mikołajskiej - zawsze zapominam nazwy ale angielski pub
            ciekawostki - knajpa czeska na Zwierzynieckiej i czesko - argentyńska na Sebastiana (z argentyńskiego jadła - tylko stek, reszta łeee, czeskie menu - ok)
            cukiernie - Consonni Szpitalna - nie do pobicia, Słodki Wentzl- Rynek

to tak na szybko
            wszędzie można spokojnie super zjeść za ok 100 zł na 2 osoby (bez win) , oczywiście za wiecej teżsmile

• magda.ogonk Re: knajpy krakowskie 24.02.11, 18:35
              I jeszcze Omerta na Kazimierzu, tylu polskich piw w życiu nie widziałamsmile
              • mirmunn Re: knajpy krakowskie 24.02.11, 20:13
                zgadzam sięsmile
                • rozaly Re: knajpy krakowskie 24.02.11, 20:46
                  Jeśli chodzi o piwa to tyyylko sklepik na Kobierzyńskiej (nieopodal skrzyżowania z Miłkowskiego)smile

• szyszunia11 Re: knajpy krakowskie 24.02.11, 23:17
                    rozaly napisała:

> Jeśli chodzi o piwa to tyyylko sklepik na Kobierzyńskiej (nieopodal skrzyżowani
                    > a z Miłkowskiego)smile
                    >

hehe, no tak, sklepik z piwkiem na rogu, daleko poza centrum może śmiało konkurować z klymatycznymi knajpami i najnowszymi muzeamiwink
    • szyszunia11 Re: kraków na weekend 24.02.11, 22:49
      Jeśli chodzi o knajpę hinduską na Sławkowskiej to moim skromnym zdaniem jest super, straszni emi smakowało jedzenie i niedrogo.
      Co do najnowszych atrakcji - polecam knajpę Media Aetas na Rynku Głównym, róg Rynku i Wiślnej. Z racji profesji znam sporo knajp, ale ta naprawdę zrobiła na mnie ogromne wrażenie - czegoś takiego w Krakowie brakowało!
      a co do atrakcji bardziej do zwiedzania, to przecie sa podziemia Rynku Głównego i muzeum w Fabryce Schindlera! Jak również otwarta po remoncie 4-letnim galeria malarstwa w Sukiennicach! Tak więc przez 5 lat sporo się zmieniłosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka