Dodaj do ulubionych

Potrzebna pomoc dla rodziny z 9 dzieci

14.12.04, 00:36
Witajcie smile
Pisze dzis do was nie w swoim imieniu. Kiedys chcialam zalozyc fundacje ale niestety los zmusil mnie do zajecia sie swoim zyciem i
zdrowiem, jednak wlasnie wtedy poznalam kilka rodzin ktorym mysle ze warto pomoc.
Jedna z nich jest rodzina z malej miescinki na Opolszczyznie.
Nie trzeba byc specjalnie spostrzegawczym zeby zobaczyc ze coraz wiecej ludzi wokol nas cierpi biede, coraz wiecej rodzin znajduje
sie w sytuacji kiedy trudno jest im zwiazac koniec z koncem, ale moze jednak w jakis sposob udaloby sie i im pomoc.
To porzadna rodzina, dzieci chetnie sie ucza, choc nie maja zbyt dobrych warunkow do tego.Ich jedynastoosobowa rodzina mieszka w
malym 48m2 mieszkaniu dwa pokoje grzane piecami na wegiel, kuchnia , lazienka, przedpokoj, mieszkanie jest na parterze dosc
ciemne, zawilgocone w jednym z pokoi grzyb na scianie i odchodzaca tapeta,zimno ciagnace od podlog gdyz pod spodem sa piwnice.
Utrzymuja sie z jeden pensji i dodatkow rodzinnych.Dzieci maja oplacone obiady w szkole i ubezpieczenia, jednak najgorzej jest
kiedy dzieci choruja, jedno zaraza drugie dochodzi koszt lekow wegla na ogrzanie mieszkania i wiadomo ubran i butow glownie dla
dzieci.Na szczescie dzieci rozumieja ze nie moga miec ani ladnych ani modnych ubran, jednak i dla tej rodziny przychodza ciezkie
momenty w zyciu.
Dlatego pomyslalam o tym zeby napisac o nich tutaj na forum.
Bardzo przydalyby sie ubrania i buciki dla dzieci jakies zabawki a moze i cos slodkiego na swieta.
Wiem ze nie kazdy ma mozliwosc wyslania paczek ja jestem z Krakowa ale na przelomie roku wybieram sie do nich wiec w razie czego
moge zawiesc im paczki, sama nie mam tez za wiele ale w razie czego moge pokryc czesc paczek.
Dzieciaczki sa a wieku:
chlopcy 2latka, 9lat,14lat
dziewczynki 3latka,6lat,7lat,10lat,12lat,14lat
jesli ktos chcialby cos blizej sie dowiedziec to piszcie na moj email
asia-m@gazeta.pl

pozdrawiam asia-m
Obserwuj wątek
    • anes28 Re: Potrzebna pomoc dla rodziny z 9 dzieci 15.12.04, 14:12
      Pisze na twoj e-mail!
      • anes28 Re: Potrzebna pomoc dla rodziny z 9 dzieci 22.12.04, 13:00
        Moze ktos jeszcze chce pomóc ??? Podnosze watek moze ktos sie znajdzie !!!
    • asia-m Szczegoly co potrzebne :) 22.12.04, 17:30
      Witajcie smile
      Pisze dzis do was nie w swoim imieniu. Kiedys chcialam zalozyc fundacje ale niestety los zmusil mnie do zajecia sie swoim zyciem i
      zdrowiem(mam oba kolana do operacji),ale wlasnie wtedy poznalam kilka rodzin ktorym mysle
      ze warto pomoc.
      Jedna z nich jest rodzina z malej miescinki na Opolszczyznie.
      Nie trzeba byc specjalnie spostrzegawczym zeby zobaczyc ze coraz wiecej ludzi wokol nas cierpi biede, coraz wiecej rodzin znajduje
      sie w sytuacji kiedy trudno jest im zwiazac koniec z koncem, ale moze jednak w jakis sposob udaloby sie i im pomoc. Z drugiej
      jednak strony wiem jak ciezko bywa ufac ludziom ktorych sie nie zna ja jednak recze za nich. To porzadna rodzina, dzieci chetnie
      sie ucza, choc nie maja zbyt dobrych warunkow do tego.Ich jedynastoosobowa rodzina mieszka w malym 48m2 mieszkaniu dwa pokoje
      grzane piecami na wegiel, kuchnia ,lazienka, przedpokoj, mieszkanie jest na parterze dosc ciemne, zawilgocone w jednym z pokoi
      grzyb na scianie i odchodzaca tapeta,zimno ciagnace od podlog gdyz pod spodem sa piwnice.Utrzymuja sie z jeden pensji i dodatkow
      rodzinnych.Dzieci maja oplacone obiady w szkole i ubezpieczenia, jednak najgorzej jest kiedy dzieci choruja, jedno zaraza drugie
      dochodzi koszt lekow wegla na ogrzanie mieszkania i wiadomo ubran i butow glownie dla dzieci.Na szczescie dzieci rozumieja ze nie
      moga miec ani ladnych ani modnych ubran, jednak i dla tej rodziny przychodza ciezkie momenty w zyciu.
      Dlatego pomyslalam o tym zeby napisac o nich tutaj na forum.
      Bardzo przydalyby sie ubrania i buciki dla dzieci jakies zabawki a moze i cos slodkiego.
      Zbiórkę organizuje w Krakowie gdyz dowiedzialam sie dzis ze jest jeszcze jedna rodzina w potrzebie takze z 9 dzieci ale o nich
      wiecej napisze juz po swietach.
      Pytalam dzis co najbardziej jest im potrzebne i tu pojawily sie :
      ubrania i buty dla dzieci
      zabawki
      proszki i inne srodki czystosci
      posciel
      a najbardziej pieniadze na opal
      Bede chciala sie dowiedziec jaki jest koszt opalu u nich na miejscu, mam nadzieje ze dzieki wam a raczej nam bo i ja dorzuce swoj
      grosz do tej potrzeby uda sie nam naskladac chocby na tone wegla smile)
      Musze powiedziec ze pierwsze pieniazki juz sa na ten cel. Jedna z emam wplacila je na moje konto i po uzgodnieniu potrzeb z ta
      rodzina ustalilam ze za to co uda mi sie naskladac kupimy wlasnie opal zeby dzieciom bylo cieplej.

Dzieciaczki sa w wieku :

14 lat - Agnieszka -160/168cm - 92pas - 39 buty

14 lat - Mateusz - 174/176/ - 93pas - 43 buty

12 lat - Ola - 156/164 - 91pas - 38 buty

10 lat - Gosia - 140/146 - 68pas - 36 buty

9 lat - Daniel - 140/146 - 63pas - 35 buty

7 lat - Justynka - 128/134 - 54pas- 32 buty

6 lat - Ania - 116/122 - 51pas - 31 buty

3 latka - Paulinka - 96/110 - 51pas - 26 buty

2 latka - Jakub - 92/98 - 55pas - 25/26 buty

pozdrawiam asia-m
    • asia-m Na nowo opisana aytuacja 3 rodzin 02.01.05, 15:55