Dodaj do ulubionych

Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII

01.01.08, 20:30
Chcialabym poznac sie i pogadac z dziewczynami,ktore podobnie jak ja beda
rodzic na przelomie lipca i sierpnia.Zawsze to razniej,mozna wymieniac sie
doswiadczeniami,pogladami a w przyszlosci moze nawet spotkac w realu?
Obserwuj wątek
    • mamusiaszymusia Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 10:36
      Wejdz na forum lipcowek 2008 albo sierpniowek 2008. Tam dziewczyn
      spodziewajacych sie dziecka jest juz pewnie sporo! smile
      • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 11:40
        Wiem,jestem tam,ale nie ma niestety nikogo z Lodzi sad
        A glownie chodzi mi o lodzianki,zeby mozna bylo sie spotkac i pogadac np.przy
        herbacie czy na lodach.
        • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 16:43
          Ja jestem "przełomowa " hehe, z drugim dzieckiem ..
          Łódź - chojny. Pzdr.
          • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 17:16
            O jak fajnie smile
            Witaj magme,ciesze sie,ze sie odezwalas,bo juz zaczynalam watpic w powodzenie
            smileTakie duzo miasto,ale widocznie malo osob akurat z tym terminem jest tutaj na
            forum.
            Napisz cos wiecej.Na kiedy dokladnie masz termin?
            Ja jestem w 9 tc a termin mam na 5 sierpnia,ale wiadomo,ze z porodem roznie
            bywa.Ja mam 2 synow i kazdego urodzilam wczesniej,przed terminem.Tym razem tez
            bym chciala wczesniej,bo nie usmiecha mi sie chodzic z taaakim brzuchem w samym
            srodku lata!
            Jak sie czujesz i gdzie bedziesz rodzic?
            Pozdrawiam smile
            • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 21:38
              Jeszcze ja mam teramin na 29 lipca jestem z dabrowy
              • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 03.01.08, 15:15
                Biedronka usmiejesz się - tez mam na 5ego, tak wyliczył gin, a z kalendarza na
                edziecku wyszedł 30 lipiec wiec sobie piszę że przełomowa jestem hehe
                Pierwszy syn jest z 11 sierpnia - wyjdzie mi równo dwa lata różnicy w dzieciach
                Czuję się nie-za-specjalnie ale to minie już niedługo mam nadzieję,
                Jak u Ciebie?
                • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 03.01.08, 15:17
                  A no i Krzyska urodziłam na 9 dni przed termonem więc może tym razem tez się uda
                  ciut wcześniej i rodziłam w Madurowiczu, tam pracuje mój gin. A Ty jak? i gdzie
                  poprzednie porody? i ile różnicy wieku będziesz miała?
                  pozdr. magda
                  • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 03.01.08, 18:13
                    Czesc polla,napisz tez wiecej o sobie smile
                    Ja rodzilam na Przyrodniczej,a teraz tez mam lekarza z Madurowicza,wiec tam bede
                    rodzic.Madzia a moze lekarza mamy tego samego skoro z Madurowicza? Chociaz
                    wiem,ze jest ich tam sporo i dosc dobrzy,bo czytalam na forum.Ja chodze do
                    Wilinskiego.
                    Zadowolona jestes z tego szpitala,bo ja bede tu pierwszy raz.
                    U mnie sprawa jest troche skomplikowana,bo ja 2 synkow mam z poprzedniego
                    zwiazku,a teraz bedzie dziecko z nowego.I bardzo sie martwie,bo w czerwcu
                    poronilam w 11 tygodniu.To nasze drugie podejscie.Narazie jest ok,ale mimo
                    wszystko sie martwie.Teraz jest przelom 9/10 tydzien.Jak bede w 11 to umre ze
                    strachu,zeby sie nie powtorzylo to co pol roku temu.Ale musze wierzyc,ze
                    nie.Piszcie smile
                    • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 06.01.08, 00:28
                      Odezwijcie sie sad
                      • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 06.01.08, 09:41
                        biedronka1969 ja mam syna 4 lata i tez bede chodzic do wilinskiego w
                        czwartek mam usg (no wlasnie w zwiazku z tym mam pytanie czy
                        wilinski robi usg na kaminskiego czy ktos inny bedzie mi je robił?)
                        bylam u lekarza innego na pierwszej wizycie i wiecej tam nie pojde i
                        padlo wlasnie na wilinskiego. w pierszej ciazy mieszkalam w innym
                        miescie wiec to zupelnie inna bajka. Pozdrawiam
                        • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 06.01.08, 16:14
                          No to teraz juz w ogóle mamy bal - Wiliński oczywiście i mój jest hehehe,
                          cudowny lekarz
                          Polla to bardzo dobry wybór,a usg zależy które ale mi pierwszei ostatnie robił
                          Wiliński a środkowe w 22 tyg Dudarewicz, oni tam maja razem gabinety.. także
                          spoks - obaj są swietnymi fachowcami
                          No dobra komp mi siada więc tylko na moment - trzymajcie się i dbajcie o siebie,
                          odezwę sie później , magda
                          • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 12:32
                            No to sie odnalazlysmy he,he,he smile Ciesze sie bardzo,bo moze sie wszystkie trzy
                            spotkamy w szpitalu na porodowce?
                            Szkoda tylko,bo akurat nasz lekarz na przelomie lipca i sierpnia bedzie na
                            urlopie,wiec niewiadomo czy sie zalapiemy,zeby odbieral nasze porody.Ponoc ma
                            byc 3-go sierpnia,wiec moze sie uda?
                            Ale to jeszcze daleka sprawa...
                            Polla rzeczywiscie on robi usg.
                            Madzia a do Ciebie mam pytanie.Bo mnie wyslal na badania prenatalne na Zielona.I
                            wlasnie nie wiem czemu,skoro na miejscu jest Dudarewicz,przeciez swietny
                            specjalista w tej dziedzinie.Troche tego nie rozumiem,ale glupio mi bylo go spytac.
                            Jak sie czujecie? Ja mam nadal okropne mdlosci.Juz ledwo to wytrzymuje.Kiedy
                            macie wizyte? Ja ide 14-go na 17.40
                            • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 15:45
                              ja mam wizyte teraz w czwartek 10 na godz. 20. mam pytanie jeszcze
                              odnosnie tego lekarza czy on chetnie daje skierowania na badania np.
                              genetyczne? Nie jestem pewna czy robic ale pytam z ciekawości.
                              • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 17:46
                                Polla nie wiem jak jest z badaniami genetycznymi, ja nie robiłam, masz jakieś
                                konkretne wskazania?
                                jeśli nie masz to nie wiem czy jest większy sens - drugie usg z reguły jest
                                bardzo szczegółowe i naprawdę wiele mówi o ewentualnych wadach, czy masz na
                                myśli np amniopunkcję?
                                Ja mam wizytę na 17ego na 17,30 także widzę na ostatku tongue_outPP
                                A mam nadzieję że dzidek zaczeka na doktorka z przyjściem na swiat, bo mimo że w
                                Madurowiczu specjaliści są bardzo ok, to jednak chyba czułabym się lepiej przy
                                Wilińskim, Krzysiem tak właśnie poczekał, trafiliśmy do szpitala nocą i Krzysiek
                                grzecznie poczekał do obchodu i doktora do 9tej rano, hehehe
                                A teraz termin mam na 5ego z tym że tak naprawdę to i tak nic nie wiadomo
                                dokładnie, ja tam liczę że doktor będzie...
                                • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 17:48
                                  A Biedronka trzeba było spytac po co te badania, i to chyba jest co innego niż
                                  usg, może jakieś genetyczne włąśnie, nie mam pojęcia... zadzwoń do niego i
                                  spytaj, powiedz że się trochę martwisz...no nie wiem, ..
                                  Czuje się bueeetongue_outPP
                                  ma przejść..
                                  buziaki dziewczyny- trzymajmy się tongue_outOPP
                                  • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 18:04
                                    pytalam o te genetyczne badania ze wzgledu na to ze w rodzinie
                                    bliskiej jest chore dziecko na mukopolisaharidose czy jakos sie tak
                                    to pisze... moj syn jest zdrowy wiec sama nie wiem co o tym myslec.
                                    moja znajoma wyslal na badania genetyczne inny lekarz mimo ze
                                    zadnych wskazan co do tego nie miala sama chciala, ciaza blizniacza
                                    wiec moze dlatego nie wiem.
                                    a biedronka po co te badania prenatalne?
                                    • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 08.01.08, 17:37
                                      Ja mam konkretne wskazania.Po pierwsze poronilam z powodu wady genetycznej,a po
                                      drugie wiek.Dlatego nie pytalam go dlaczego mnie wysyla,ale pytanie dlaczego nie
                                      do Dudarewicza skoro jest na miejscu i specjalista w dziedzinie wad genetycznych
                                      tylko gdzies na Zielona.Ale mysle,ze on wie,co robi,wiec nie bede juz drazyc
                                      tego tematu.Boje sie jak diabli,bo po ostatnim wydarzeniu mam uraz!
                                      Pola jesli cos Cie martwi to po prostu z nim porozmawiaj.To jest super czlowiek
                                      i wyjasni Ci wszystko co i jak.Powiedz mu o swoich obawach i zobaczymy co on na
                                      to odpowie.
                                      Magdzia ja tez mam termin na 5-go i tez bym chciala,zeby on byl przy mnie tym
                                      bardziej,ze czeka mnie cesarka.A jemu ufam.Ale roznie to bywa smile Dzidzia moze
                                      akurat zrobic psikusa i zacznie sie "pchac" na swiat jak go nie bedzie sad
                                      Tez sie czuje okropnie...Wciaz mam mdlosci sad
                                      Pola napisz jak po wizycie.
                                      • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 11.01.08, 09:23
                                        Juz po wizycie musze przyznac że byłam pod wrażeniem zawsze chciałam
                                        trafic na takiego lekarza i na takie badanie najpierw usg z którego
                                        mam płyte (piekne nagranie-wszystko ładnie widać) a potem badanie
                                        normalne ważenie mierzenie cisnienia itd.
                                        Na szczęście wszystko ok dzieciak mierzy 4,8cm i jest bardzo
                                        ruchliwe machało do mnie rączkami smile
                                        Ogólnie jestem pod wrażeniem całego usg że miałam monitor nad sobą i
                                        ze to nagranie jest po prostu rewelacyjne. Dla porównania moja
                                        znajoma miala robione usg 3d po 20 tygodniu i jej nagranie było sto
                                        razy gorszej jakości. U niej ciężko było mi sobie wyobrazić że
                                        pokazane jest dziecko. Och co ja się bede rozpisywać naprawde super.
                                        • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 12.01.08, 16:53
                                          No to super, dobry lekarz to w ciąży podstawa, trzeba mieć zaufanie itd..
                                          Jak się laseczki czujecie w ogóle? ja dziś na pysk padam..
                                          pzdr. Magda
                                          • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 13.01.08, 22:43
                                            Czesc dziewczynki smile
                                            Ja czuje sie dobrze do godziny 18-ej a pozniej to po prostu tragedia.Zaczyna sie
                                            zgaga,mdlosci,bol zoladka,bol w dole brzucha,bol piersi itp... Wszystko naraz!
                                            Polla rozumiem,ze bylas pierwszy raz u dr.Wilinskiego? No trzeba przyznac,ze
                                            mnie za pierwszym razem to urzekl on sam: jego spokoj,poczucie
                                            humoru,zrozumienie,cierpliwosc itp... Poszlam z plamieniem,wiec zestresowana,a
                                            wyszlam jakbym na nowo sie urodzila smile
                                            Wspanialy czlowiek.Dlatego tez sobie nie wyobrazam,zeby go przy mnie nie bylo w
                                            czasie porodu!!!
                                            Ja jutro mam wizyte to napisze co i jak.Pozdrawiam.
                                            • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 14.01.08, 12:18
                                              Ja mam w czwartek, z usg , smile)) będzie fajnie, a czuję się bueeeesad(( fatalnie
                                              wciąż i czekam i czekam żeby coś minęło a tu nic..
                                              poniedziałkowe buziaki dziewczyny!
                                              • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 18.01.08, 23:34
                                                Ja juz po badaniu prenatalnym.Wszystko dobrze smile Dzidzia ma 5,3cm,wierci sie
                                                okropnie.Ale nadal mam mdlosci i to mnie wykancza.magme a jak u Ciebie? Co u Was
                                                slychac?
                                                • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 23.01.08, 15:42
                                                  U nas chyba też ok, choc usg pokazało że dziecie mniejsze niż wygląda z wieku
                                                  "kalendarzowego" - o prawie 10 dni, w związku z tym ma 3,5 cm na razie , mało
                                                  współpracujące było i nie dało rady zmierzyć przezierności karkowej więc będzie
                                                  powtórka z usg, ale to następna wizyta - dopiero 7 lutego, poza tym wszystko ok.
                                                  No ja cały czas "rzygająca" niestety, jeszcze mąż dostał zapalenia oskrzeli,
                                                  Krzysiek ma od dwóch dni jakieś dziwne stany podgorączkowe i jest fajnie.. kot
                                                  tez nie wesoły tongue_out
                                                  Będzie lepiej, pozdrawiam,
                                                  Magda
                                                  • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 23.01.08, 19:06
                                                    Oj to rzeczywiscie troche masz teraz "zamieszanie",ale jak to mowia zawsze po
                                                    burzy swieci slonce.
                                                    Dzidzia na pewno ladnie urosnie i bedzie dobrze smile
                                                  • 987ania Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 23.01.08, 21:40
                                                    Ja mam termin na lipiec. Mieszkam trochę w Łodzi i trochę w Warszawie i choć
                                                    kocham Łódź będę jednak starała się tutaj nie urodzić. No chyba, że w domu.
                                                    Dlaczego badania na Zielonej? Bo tam są gabinety prywatne pana Suzina i pana
                                                    Sieroszewskiego. No i kaska musi płynąć do ordynatora i dyrektora. Któraś z Was
                                                    poroniła z powodu wady genetycznej i wieku. Wiek powyżej 35 lat jest wskazaniem
                                                    do amniopunkcji i powinni Ci ją zrobić na NFZ. Test podwójny i potrójny są mało
                                                    wiarygodne, bo uwzględniają statystykę ile dzieci było chorych a nie faktyczny
                                                    stan płodu. Ja ze szpitalem madurowicza miałam dużo wspólnego, zarówno jako
                                                    pacjentka i od strony personelu. Nie polecam. I jeszcze jedno, jeśli będziecie
                                                    miały skierowanie na amniopunkcję, to idźcie do przychodni genetycznej w matce
                                                    polce. Zrobią Wam ambulatoryjnie nie trzeba leżeć trzy dni w szpitalu, jak to
                                                    ma miejsce w madurowiczu. Sama miałam to badanie i robiłam je ambulatoryjnie i
                                                    nikt mi nie dał wmówić, że trzeba 3 dni leżeć, bo nie wiadomo co. Ja też leżałam
                                                    ale w domu i to z dwa dni, tzn, nie wychodziłam po zakupy i nie odkurzałam a tak
                                                    musiałabym 3 dni leżeć w szpitalu. Po dniach robi się kontrolne usg i to
                                                    wszystko. Jak macie pytania to piszcie.
                                                  • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 24.01.08, 10:39
                                                    Aniu 987 - ja mam bardzo dobre wspomnienia z Madurowicza przy pierwszym porodzie
                                                    jako pacjentka i od strony personelu co nieco rónież tongue_out i zamierzam tam rodzić
                                                    znowu jeśli nie będzie zamknięty szpital, a nie mam najmniejszych podstaw by
                                                    podejrzewać swojego lekarza prowadzącego o naciąganie na jakieś wydatki do
                                                    czyjejś kieszeni co sugerujesz, bo jak dotąd - przynajmniej w stosunku do mnie-
                                                    zachowywał się super przyzwoicie i nigdy nie naciągał mnie na dodatkowe wizyty itd.
                                                    Nie wiem jak jest z badaniami genetycznymi bo ten problem mnie nie dotyczy na
                                                    razie (mam nadzieje że nigdy nie będzie) natomiast kompletnie nie mam
                                                    przekonania od Matki Polki , więc ile Mam tyle opinii.
                                                    Pozdrawiam, Magda
                                                  • 987ania Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 24.01.08, 11:23
                                                    Od strony personelu, tzn. byłam personelem. A nie tylko personel do mnie, jaki
                                                    miał stosunek. Niestety nie nie chciano udzielić żadnych informacji, podjęto bez
                                                    mojej zgody decyzję o skrobance. Na szczęście wypisałam się na własne żądanie,
                                                    czym uratowałam moje dziecko. Co jeszcze dziwniejsze lekarz właśnie pan,którego
                                                    tak chwalicie nie chciał mi udzielić żadnych informacji, za to mojemu partnerowi
                                                    powiedział co i jak. Czyżby kobieta w ciąży nie miała rozumu?
                                                    A co do naciągania, pytałyście co jest na Zielonej i dlaczego tam. Więc
                                                    wyjaśniłam dlaczego akurat to miejsce. Pewnie w innych szpitalach, inny profesor
                                                    ma swoją klinikę i tam wysyła na badania płatne.
                                                    Jeżeli uważacie, że w czasie porodu powinno masować się szyjkę macicy, nacinać
                                                    krocze, podawać oksytocynę, wyciskać dziecko i/lub łożysko z brzucha, to jest to
                                                    miejsce do rodzenia. Ja niestety nie zgadzam się na takie procedury, bo wiem o
                                                    ich szkodliwości i powikłaniach jakie mogą wywołać. Mnie też przeszkadza
                                                    prowadzenie badania ginekologicznego w towarzystwie kilkunastu osób. Mnie
                                                    rozkładanie nóg w obecności więcej niż tylko lekarza bardzo krępuje, zresztą nie
                                                    widzę potrzeby bycia badaną z widownią.
                                                    Kolejny problem to brud, ani razu nie widziałam, żeby łóżko było tam myte po
                                                    pacjentce (a powinno być) albo żeby był prany i wymieniany materac po pacjentce,
                                                    a na położnictwie, prawie każda krwawi. Podstawowe standardy nie są niestety
                                                    zachowane.
                                                    A Matki Polki też nie polecałam, pisałam tylko o poradni genetycznej
                                                    przyszpitalnej, w której amniopunkcję robi się ambulatoryjnie i nie trzeba leżeć
                                                    w szpitalu 3 dni a akurat dla mnie to ważne, bo mam studia a szpital jest
                                                    miejscem, gdzie leżą ludzie chorzy a ja zdrowa jestem.
                                                    Z usunięciem ciąży w Madurowiczu nie ma problemów, jeżeli amniopunkcja daje
                                                    wynik, że mogą być ciężki wady płodu. Piszę, bo też któraś z Was pytała.
                                                    Każda z nas sama wybierze miejsce porodu, ja wybrałam dom. Ale podjęłam tą
                                                    decyzję razem z partnerem, a poza tym mam dużą wiedzę na ten temat i dostęp do
                                                    literatury z racji zawodu.
                                                  • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 24.01.08, 14:55
                                                    Aniu, to przykro mi że masz takie przejścia i wspomnienia - ja takich nie mam -
                                                    mam dobre , zarówno od strony personelu jak i lekarza prowadzącego, fakt że
                                                    trzeba pytać i wymagać odpowiedzi ale z tego co wiem - wszędzie jest tak że
                                                    jesli się nie dopytasz to nikt Ci nic sam z siebie nie powie.
                                                    Jedyne do czego się faktycznie mogę przyczepić to że prawdopodobnie zrobiono mi
                                                    masaż szyjki bez pytania o zgodę i informowania- piszę prawdopodobnie - bo 100%
                                                    pewności nie mam- ale podejrzewam - biorąc pod uwagę że przed badaniem miałam
                                                    rozwarcie 6 cm a po już 10 - a samo badanie było pieruńsko przykre. Tylko
                                                    niestety z tym informowaniem pacjentek wszędzie jest to samo - więc ogólnie nie
                                                    narzekam.
                                                    Co do czystości - ja nie mam takich obserwacji jak Ty- było czysto i ja nie
                                                    miałam większych zastrzeżeń.
                                                    A jeśli idzie o towarzystwo i widownię - cóż -decydując się na poród w klinice
                                                    uniwersyteckiej szkolącej z założenia lekarzy to trzeba być przygotowanym na
                                                    taką ewentualność- gdzieś w końcu muszą się nauczyć - ja miałam to szczęście że
                                                    za pierwszym razem rodziłam też na wakacjach i studentów i widowni nie było tongue_out
                                                    A praktyka podsyłania sobie pacjentów jest wszędzie niestety taka sama,
                                                    aczkolwiek jak pisałam - mnie nikt na nic do nikogo nie wysyłał - może mam to
                                                    szczęście że nie mam po co - i oby tak zostało.
                                                    Co do porodu w domu - wszystko fajnie jak jest w porządku ale w przypadku
                                                    komplikacji wolałabym być blisko doświadczonych lekarzy i dobrego sprzętu -
                                                    skoro pracujesz w zawodzie to chyba wiesz jak szybko sytuacja potrafi się
                                                    zmienić z dobrej na tragiczną..
                                                    Szkoda że nie są w Polsce popularne Domy Narodzin , gdzie dostęp do
                                                    wykwalifikowanego personelu jest i do sprzętu a atmosfera i warunki jak w domu -
                                                    nie, przepraszam - to jest w prywatnych klinikach - tylko np mnie osobiście na
                                                    to nie stać.
                                                    Ale w ten sposób można by godzinami - pozdrawiam więc i życzę udanego porodu w
                                                    domu.
                                                    Magda
                                                  • akapsa Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.02.08, 18:33
                                                    Pozwole sobie dołaczyc sie do opini na temat Madurowicza.
                                                    1 dziecko rodziłam na przyrodniczej i tam poznałam dr Wilińskiego.
                                                    dlatego w 2 ciazy od razu do niego sie zgłosiłam i zgadzam sie ze
                                                    jest cudownym lekarzem. czlowiekiem i facetem i na pewno nie mozna
                                                    go posadzac o naciaganie bo mi np za to ze przyszlam tylko po
                                                    zwolnienie w ogole nie wzial pieniedzy.
                                                    niestety pracuje on w madurowiczu - sam nie wypowiada sie o tym
                                                    miejscu pochlebnie - nie wprost ale miedzy wierszami.jest ok jak sie
                                                    uda trafic zeby byl przy porodzie.niestety mi sie nie udalo ale on
                                                    zadzwonil i poinformowal polozne ze przyjade do porodu.co wynikalo z
                                                    jego dobrej woli a mnie bardzo zaszkodzilo. bo wredne polozne wrecz
                                                    sie wyżywaly na mnie za to ze prywatnie do niego chodzilam.
                                                    porod tam to byl jakis koszmar to co napisala ania jest prawda -
                                                    jezeli chcecie wy musznia.przyspieszania.ublizania i traktowania jak
                                                    worek to rzeczywiscie jest to idealne miejsce.nie bede opisywac
                                                    szczegolow ale polozne jezeli nie ma lekarza porzadnego zachowuja
                                                    sie tragicznie.wykorzystaly sutuacje ze wszystko sie bardzo szybko
                                                    dzialo i nie wpuscily meza na porod .pediatra spal i zanim dotarl i
                                                    sie rozbudzil troche trwalo a maly byl zakrztuszony i nie bylo
                                                    dobrze.naprawde pomimo dr tam ja bym omijala to miejsce szerokim
                                                    lukiem - zwlaszcza ze ma byc na urlopie.
                                                    co do odsylania na zielona wiaze sie to ztym ze tam jest dr
                                                    sieroszewski ktory ma bardzo dobry sprzet i jest podobno jednym z
                                                    lepszych jak nie najlepszych specjalistow od odczytywania usg
                                                    genetycznego.przepraszam ze troche strasze ale uwazam ze jest to
                                                    ostatnie miejsce na porod.do konca ciazy sie wahalam czy tam rodzic
                                                    ze wzgl na lekarza i niestety dalam sie przekonac a intuicja mi caly
                                                    czas podpowiadala zeby rodzic w rydygierze.
                                                    dodam ze dr wilinski byl cudowny po tym masakrycznym porodzie i byl
                                                    u mnie kilka razy dziennie.na wizycie kontrolnej utwierdzal mnie w
                                                    tym by zlozyc skarge na polozne .pozdrawiam i zycze wszystkiego
                                                    dobrego
          • freska4 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 18.03.08, 10:46
            hej, ja mam poród na 26 lipca, mam drugie dziecko w wieku 5,5 lat, ile ma twoje?
    • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 28.01.08, 10:24
      Biedronka co z Tobą? wszystko w porządku? Polla?
      Dziewczyny dajcie jakiś znak ze ok..
      • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 29.01.08, 18:59
        u mnie chyba w porzadku przynajmniej od strony brzuszka choc martwi
        mnie to ze nic nie tyje nie widac nic a nic brzucha a jem naprawde
        duzo. A chyba napisalam dlatego ze jestem chora biore juz drugi raz
        antybiotyk odkad jestem w ciazy a w miedzy czasie jeszcze
        przeziebienie mnie zlapalo ktore sama wyleczylam. martwie sie troche
        tymi chorobami.
        • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 31.01.08, 23:53
          Czesc dziewczynki smile
          polla a kiedy masz teraz wizyte u gina? W zasadzie to Ci zazdroszcze,ze nie masz
          jeszcze brzucha,bo ja mam wielki i jest mi ciezko sad
          magme a co u Ciebie?
          Ja mam wizyte 8 lutego i juz nie moge sie doczekac,bo nie lubie tak dlugo nic
          nie wiedziec.Nadal czuje sie zle tzn.mam mdlosci i boli mnie wieczorami brzuch
          na dole.
          Witam nowa kolezanke.Mam nadzieje,ze kazda z nas urodzi w milej atmosferze i
          bedzie szczesliwa mama zdrowego dzidziusia,bo to jest najwazniejsze.A co do
          badan prenatalnych to ja mialam refundowane bo jestem po 35 wiec mnie nie wyslal
          chyba w celach zarobkowych.Ale bardziej martwi mnie to,ze te badania nic nie
          daja.W takim razie nie moge jeszcze cieszyc sie,ze moje dziecko bedzie zdrowe?
          • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 01.02.08, 08:44
            biedronka1969 ja tez mam wizyte 8lutego smile ale teraz pewnie bez usg
            bedzie?! Brzuch teraz zmalal mi przez to chorobsko bo nic nie moglam
            do ust wlozyc ale pewnie niedlugo nadrobie straty smile
            • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.02.08, 19:30
              Hehe to ja tym razem przed wami , kobiety bo mam 7ego lutego i powtórke z usg,
              aktualnie jestem chora na gardło paskudnie i ciągle mnie rzuca po łazience w
              związku z czym nieco mi sie schudło, ale brzuszek coś zaczyna powoli wyłazic
              smile), posegregowałam ciązowe ciuchy i jestem gotowa do tycia tongue_out
              • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 04.02.08, 00:32
                Ale Wy macie fajnie smile ze schudlyscie! Ja wygladam jak w 6-ym miesiacu! I nadal
                tyje.Pomimo mdlosci (nadal) sad ale nie wymiotuje wiec moze dlatego?
                polla10 a na ktora godzinke masz wizyte to moze sie spotkamy? Fajnie by bylo smile)
                • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 04.02.08, 09:57
                  wizyte mam na 18.10 z cala moja ferajna przyjade czyli mąż + syn smile
                  • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 04.02.08, 18:00
                    A ja mam wizyte na 17.30 wiec byc moze jak wyjde to sie spotkamy smile)Bo z reguly
                    wizyta trwa jakies 20 minut ale z usg moze byc dluzej.Czy moge sie z Toba jakos
                    przywitac he,he...troche glupio ale chyba jak bys uprzedzila meza i syna to moze
                    by nie pomysleli,ze jakas stuknieta wink
                    Ktory u Ciebie tydzien?
                    • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 05.02.08, 09:51
                      mam na imię Beata smile a jestem w 15tygodniu (chyba) bo róznie te
                      kalkulatory liczą.
                      • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 05.02.08, 19:10
                        Ja Agnieszka (to juz wiesz) i ja jestem w 14tc choc dzis niby zaczal sie 15-ty.
                        Magme co u Ciebie? Napisz chociaz jak bedziesz po wizycie.
                        • dzieciuszek Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.02.08, 17:32
                          Cześć dziewczyny. Jako że jestem z Łodzi pozwalam sobie dokleić się do wątku. Biedronko, my się spotkałyśmy na sierpniówkach smile - u mnie aktualnie 12 tydzień z terminem na 20.08.

Ja też mam wizytę 8 lutego! Tyle, że ja nie do dr Wilińskiego a do dr Dudarewicza na usg. smile Na 18.00. A skoro adres ten sam, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że się będziemy gdzieś w bramie mijały wink

Pozdrawiam,
                          Aga
                          • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 08.02.08, 07:39
                            Jestem po wizycie, tym razem małe współpracowało i przezierność karkową się dało
                            oznaczyć - wszystko gra smile, niestety byłam chora na grypisko i przyplątała mi
                            sie grzybica jakaś sad(( dostałam gałeczki - jak mawia p.dr tongue_out- i ma być dobrze,
                            w życiu nie miałam takich problemów, ale widzę że cos mi ta zima nie służy bo i
                            przeziębienie mocno trzyma.. no nic byle do wiosny... Teraz mam wizyte dopiero
                            10 lutego - a Wy jak? udało się Wam spotkac i namierzyć się smile))?
                            • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 08.02.08, 19:56
                              Już jestem po wizycie, niestety którąś z Was trudno było wypatrzec z
                              tego tłumu. Nie rozumiem za bardzo czemu taka kolejka, czy na usg do
                              dudarewicza nie ma zapisów na godzine??
                              Boje sie ze czeka mnie to samo za miesiąc bo mam skierowanie właśnie
                              do niego na usg połówkowe a poxniej normalnie na wizyte do
                              wilińskiego. Obawiam sie że spedze tam pół dnia. Jak to naprawde
                              wygląda?
                              Poki co dzis wizyta oki serduszko bije i teraz czekam kolejny
                              miesiąc.
                              • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 09.02.08, 14:27
                                Witam smile
                                Fajnie,ze dolaczylas dzieciuszek.Tak rzeczywiscie spotkalysmy sie na
                                sierpniowkach a moze i wczoraj tez sie minelysmy? Ja od Wilinskiego wyszlam
                                okolo 18.00 Byla straszna kolejka,rozgladalam sie ha,ha...ale glupio bylo tak
                                sie wszystkim przygladac.Nastepnym razem musimy sobie tabliczki przywiesic smile)
                                U mnie ok,serduszko bilo i lekarz stwierdzil,ze ladnie dzidzia rosnie smile Magme
                                Ty masz chyba wizyte na 10 marca? Ja tez na 16.50.A Wy?
                                Moze tym razem uda nam sie zobaczyc?
                                A jak sie czujecie? Ja troche lepiej bo mdlosci ustaly.
                                • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 09.02.08, 14:53
                                  Chyba nie uda się nam bo my na 17,50 więc pewnie między nami jest jeszcze ktoś
                                  smile, u mnie poza wczorajszym incydentem zemdleniowym to chyba lepiej tongue_out - dzis
                                  nie mdli i nie rzygam na razie, ale dzień sie jeszcze nie skończył hehe... Bez
                                  tabliczki sie chyba nie obejdzie, bo trudno pytać wszystkie kobietki dokoła -
                                  przepraszam a Pani to może..? tongue_outPP
                                  • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 10.02.08, 20:15
                                    No tak to miedzy nami godzina roznicy wiec sie nie spotkamy sad(
                                    Ja czuje sie dobrze tzn. przestalo mnie mdlic ale zaczely sie dolegliwosci z
                                    krzyzem.Poza tym w nic sie juz nie mieszcze sad Juz niedlugo chyba poczujemy
                                    pierwsze ruchy,co? U mnie narazie "przelewanie" i "rozpychanie".Jak sie klade
                                    wieczorem to np. po jednej stronie rosnie mi "gorka" smile smiesznie to wyglada.Jak
                                    przykladam reke to znika he,he...takie male a juz sie bawic chce tongue_out
                                    Piszcie co u Was?
                                    • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 19.02.08, 09:12
                                      magme mam do Ciebie pytanie odnośnie usg połówkowego? mam
                                      skierowanie od wilinskiego do dudarewicza i zastanawiam się czy
                                      robic zwykle czy genetyczne?? jaka jest różnica w cenie?
                                      • biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 27.02.08, 12:57
                                        Hej dziewczyny co sie nic nie odzywacie?
                                        Jak tam Wasze dzidziolki?
                                        Ja bylam na usg polowkowym.Wszystko ok.Chyba bedzie dziewczynka smile)
                                        Pozdrawiam!
                                        • magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 27.02.08, 13:56
                                          Polla, niestety nie pamiętam różnic w cenie, także nie pomogę, ja chyba robiłam
                                          zwykłe przy Krzysiu ale i tak Dudarewicz wszystko sprawdzał.
                                          Biedronka to szybko to połówkowe.. smile - ja dopiero 17ty tydz kończę więc jeszcze
                                          troszkę , ciekawe co będzie?
                                          Z dzidziolem wszystko gra - nareszcie mnie nie meczy i nie rzygam , odetchnęłam
                                          pełną piersią hura smile
                                          Poza tym zaganianam tongue_out bo Klub Kangura który prowadzę w łodzi udzieli się w
                                          ramach Progressteronu i mam masę roboty z organizacją a tu już w sobotę następne
                                          spotkanie chuściarskie klubowe więc ..
                                          Jakbyście miały ochotę to zapraszam - oprócz szmat i wiązania będzie pogadanka o
                                          wychowaniu bezpieluszkowym czyli EC - taka ciekawostka, sama jestem ciekawa jak
                                          się wychowuje dzieci bez ppampersów..?
                                          Spotkanie jest w sobotę 1 marca o 13tej w Centrum dla Mamy - szkoła rodzenia ul
                                          . Piotrkowska 247
                                          Poza tym jakoś ciągniemy ..
                                          Będzie lepiej, w końcu wiosna idzie!! smile)))
                                          • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 27.02.08, 14:20
                                            to może byc dosyc ciekawe a trzeba sie magme jakos wczesniej
                                            zapisywać na to spotkanie?
                                            Ja mam usg u dudarewicza 19marca a dzis zaczal mi sie 19tydzien
                                            ciazy. na foto forum wkleilam moj brzucholek w sierpniowkach bo
                                            jakos bardziej się z nimi utozsamiam mimo że teoretycznie mam termin
                                            na lipca smile
    • mala28.2 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 10.03.08, 18:12
      witam.ja mam termin na 25 lipca i zamierzam rodzić w madurowiczu a
      wy macie już wybrany szpital?
      • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 11.03.08, 08:10
        ja tez chyba madurowicz bo mam lekarza z tego szpitala. jednak
        najchetniej w ogole w lodzi bym nie rodzila. moze sie spotkamy
        mala28.2 bo ja mam termin na 29lipca
        • polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 11.03.08, 15:20
          dziewczyny czy któraś z was zna juz płeć dziecka smile??
          ja mam usg za tydzień w środe i mam nadzieje ze się juz dowiem...
          • biedronka1969 Re: Chcialam sie pozegnac :( 17.03.08, 15:04
            Zycze Wam drogie kolezanki duzo radosci z macierzynstwa i zdrowych cudownych
            maluszkow smile)
            Niestety ja nie doczekam sie swojej kruszynki....
            Tydzien temu urodzila sie moja coreczka - niestety za wczesnie...
            To juz drugie poronienie i choc pragne z calego serca miec dziecko stracilam juz
            nadzieje.
            Moze jeszcze poszukam jakiegos lekarza ktory pomoze mi w tej ciezkiej (dla mnie)
            do przebycia drodze ale juz nie wierze,ze sie uda.
            Pozdrawiam i zycze duzo radosci.
            • 987ania Bardzo mi przykro. 17.03.08, 20:07
            • magme Re: Chcialam sie pozegnac :( 19.03.08, 09:11
              Biedronka strasznie mi przykro, poryczałam sie.. nie wiem co napisać .. czy w
              tej sytuacji w ogóle coś można napisać..mam nadzieję ze kiedys się uda i
              dotrzecie do końca z maleństwem.. trzymam kciuki bardzo mocno i Ciebie
              przytulam. Magda
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka