biedronka1969 01.01.08, 20:30 Chcialabym poznac sie i pogadac z dziewczynami,ktore podobnie jak ja beda rodzic na przelomie lipca i sierpnia.Zawsze to razniej,mozna wymieniac sie doswiadczeniami,pogladami a w przyszlosci moze nawet spotkac w realu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamusiaszymusia Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 10:36 Wejdz na forum lipcowek 2008 albo sierpniowek 2008. Tam dziewczyn spodziewajacych sie dziecka jest juz pewnie sporo! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 11:40 Wiem,jestem tam,ale nie ma niestety nikogo z Lodzi A glownie chodzi mi o lodzianki,zeby mozna bylo sie spotkac i pogadac np.przy herbacie czy na lodach. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 16:43 Ja jestem "przełomowa " hehe, z drugim dzieckiem .. Łódź - chojny. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 17:16 O jak fajnie Witaj magme,ciesze sie,ze sie odezwalas,bo juz zaczynalam watpic w powodzenie Takie duzo miasto,ale widocznie malo osob akurat z tym terminem jest tutaj na forum. Napisz cos wiecej.Na kiedy dokladnie masz termin? Ja jestem w 9 tc a termin mam na 5 sierpnia,ale wiadomo,ze z porodem roznie bywa.Ja mam 2 synow i kazdego urodzilam wczesniej,przed terminem.Tym razem tez bym chciala wczesniej,bo nie usmiecha mi sie chodzic z taaakim brzuchem w samym srodku lata! Jak sie czujesz i gdzie bedziesz rodzic? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.01.08, 21:38 Jeszcze ja mam teramin na 29 lipca jestem z dabrowy Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 03.01.08, 15:15 Biedronka usmiejesz się - tez mam na 5ego, tak wyliczył gin, a z kalendarza na edziecku wyszedł 30 lipiec wiec sobie piszę że przełomowa jestem hehe Pierwszy syn jest z 11 sierpnia - wyjdzie mi równo dwa lata różnicy w dzieciach Czuję się nie-za-specjalnie ale to minie już niedługo mam nadzieję, Jak u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 03.01.08, 15:17 A no i Krzyska urodziłam na 9 dni przed termonem więc może tym razem tez się uda ciut wcześniej i rodziłam w Madurowiczu, tam pracuje mój gin. A Ty jak? i gdzie poprzednie porody? i ile różnicy wieku będziesz miała? pozdr. magda Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 03.01.08, 18:13 Czesc polla,napisz tez wiecej o sobie Ja rodzilam na Przyrodniczej,a teraz tez mam lekarza z Madurowicza,wiec tam bede rodzic.Madzia a moze lekarza mamy tego samego skoro z Madurowicza? Chociaz wiem,ze jest ich tam sporo i dosc dobrzy,bo czytalam na forum.Ja chodze do Wilinskiego. Zadowolona jestes z tego szpitala,bo ja bede tu pierwszy raz. U mnie sprawa jest troche skomplikowana,bo ja 2 synkow mam z poprzedniego zwiazku,a teraz bedzie dziecko z nowego.I bardzo sie martwie,bo w czerwcu poronilam w 11 tygodniu.To nasze drugie podejscie.Narazie jest ok,ale mimo wszystko sie martwie.Teraz jest przelom 9/10 tydzien.Jak bede w 11 to umre ze strachu,zeby sie nie powtorzylo to co pol roku temu.Ale musze wierzyc,ze nie.Piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 06.01.08, 00:28 Odezwijcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 06.01.08, 09:41 biedronka1969 ja mam syna 4 lata i tez bede chodzic do wilinskiego w czwartek mam usg (no wlasnie w zwiazku z tym mam pytanie czy wilinski robi usg na kaminskiego czy ktos inny bedzie mi je robił?) bylam u lekarza innego na pierwszej wizycie i wiecej tam nie pojde i padlo wlasnie na wilinskiego. w pierszej ciazy mieszkalam w innym miescie wiec to zupelnie inna bajka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 06.01.08, 16:14 No to teraz juz w ogóle mamy bal - Wiliński oczywiście i mój jest hehehe, cudowny lekarz Polla to bardzo dobry wybór,a usg zależy które ale mi pierwszei ostatnie robił Wiliński a środkowe w 22 tyg Dudarewicz, oni tam maja razem gabinety.. także spoks - obaj są swietnymi fachowcami No dobra komp mi siada więc tylko na moment - trzymajcie się i dbajcie o siebie, odezwę sie później , magda Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 12:32 No to sie odnalazlysmy he,he,he Ciesze sie bardzo,bo moze sie wszystkie trzy spotkamy w szpitalu na porodowce? Szkoda tylko,bo akurat nasz lekarz na przelomie lipca i sierpnia bedzie na urlopie,wiec niewiadomo czy sie zalapiemy,zeby odbieral nasze porody.Ponoc ma byc 3-go sierpnia,wiec moze sie uda? Ale to jeszcze daleka sprawa... Polla rzeczywiscie on robi usg. Madzia a do Ciebie mam pytanie.Bo mnie wyslal na badania prenatalne na Zielona.I wlasnie nie wiem czemu,skoro na miejscu jest Dudarewicz,przeciez swietny specjalista w tej dziedzinie.Troche tego nie rozumiem,ale glupio mi bylo go spytac. Jak sie czujecie? Ja mam nadal okropne mdlosci.Juz ledwo to wytrzymuje.Kiedy macie wizyte? Ja ide 14-go na 17.40 Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 15:45 ja mam wizyte teraz w czwartek 10 na godz. 20. mam pytanie jeszcze odnosnie tego lekarza czy on chetnie daje skierowania na badania np. genetyczne? Nie jestem pewna czy robic ale pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 17:46 Polla nie wiem jak jest z badaniami genetycznymi, ja nie robiłam, masz jakieś konkretne wskazania? jeśli nie masz to nie wiem czy jest większy sens - drugie usg z reguły jest bardzo szczegółowe i naprawdę wiele mówi o ewentualnych wadach, czy masz na myśli np amniopunkcję? Ja mam wizytę na 17ego na 17,30 także widzę na ostatku PP A mam nadzieję że dzidek zaczeka na doktorka z przyjściem na swiat, bo mimo że w Madurowiczu specjaliści są bardzo ok, to jednak chyba czułabym się lepiej przy Wilińskim, Krzysiem tak właśnie poczekał, trafiliśmy do szpitala nocą i Krzysiek grzecznie poczekał do obchodu i doktora do 9tej rano, hehehe A teraz termin mam na 5ego z tym że tak naprawdę to i tak nic nie wiadomo dokładnie, ja tam liczę że doktor będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 17:48 A Biedronka trzeba było spytac po co te badania, i to chyba jest co innego niż usg, może jakieś genetyczne włąśnie, nie mam pojęcia... zadzwoń do niego i spytaj, powiedz że się trochę martwisz...no nie wiem, .. Czuje się bueeePP ma przejść.. buziaki dziewczyny- trzymajmy się OPP Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.01.08, 18:04 pytalam o te genetyczne badania ze wzgledu na to ze w rodzinie bliskiej jest chore dziecko na mukopolisaharidose czy jakos sie tak to pisze... moj syn jest zdrowy wiec sama nie wiem co o tym myslec. moja znajoma wyslal na badania genetyczne inny lekarz mimo ze zadnych wskazan co do tego nie miala sama chciala, ciaza blizniacza wiec moze dlatego nie wiem. a biedronka po co te badania prenatalne? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 08.01.08, 17:37 Ja mam konkretne wskazania.Po pierwsze poronilam z powodu wady genetycznej,a po drugie wiek.Dlatego nie pytalam go dlaczego mnie wysyla,ale pytanie dlaczego nie do Dudarewicza skoro jest na miejscu i specjalista w dziedzinie wad genetycznych tylko gdzies na Zielona.Ale mysle,ze on wie,co robi,wiec nie bede juz drazyc tego tematu.Boje sie jak diabli,bo po ostatnim wydarzeniu mam uraz! Pola jesli cos Cie martwi to po prostu z nim porozmawiaj.To jest super czlowiek i wyjasni Ci wszystko co i jak.Powiedz mu o swoich obawach i zobaczymy co on na to odpowie. Magdzia ja tez mam termin na 5-go i tez bym chciala,zeby on byl przy mnie tym bardziej,ze czeka mnie cesarka.A jemu ufam.Ale roznie to bywa Dzidzia moze akurat zrobic psikusa i zacznie sie "pchac" na swiat jak go nie bedzie Tez sie czuje okropnie...Wciaz mam mdlosci Pola napisz jak po wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 11.01.08, 09:23 Juz po wizycie musze przyznac że byłam pod wrażeniem zawsze chciałam trafic na takiego lekarza i na takie badanie najpierw usg z którego mam płyte (piekne nagranie-wszystko ładnie widać) a potem badanie normalne ważenie mierzenie cisnienia itd. Na szczęście wszystko ok dzieciak mierzy 4,8cm i jest bardzo ruchliwe machało do mnie rączkami Ogólnie jestem pod wrażeniem całego usg że miałam monitor nad sobą i ze to nagranie jest po prostu rewelacyjne. Dla porównania moja znajoma miala robione usg 3d po 20 tygodniu i jej nagranie było sto razy gorszej jakości. U niej ciężko było mi sobie wyobrazić że pokazane jest dziecko. Och co ja się bede rozpisywać naprawde super. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 12.01.08, 16:53 No to super, dobry lekarz to w ciąży podstawa, trzeba mieć zaufanie itd.. Jak się laseczki czujecie w ogóle? ja dziś na pysk padam.. pzdr. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 13.01.08, 22:43 Czesc dziewczynki Ja czuje sie dobrze do godziny 18-ej a pozniej to po prostu tragedia.Zaczyna sie zgaga,mdlosci,bol zoladka,bol w dole brzucha,bol piersi itp... Wszystko naraz! Polla rozumiem,ze bylas pierwszy raz u dr.Wilinskiego? No trzeba przyznac,ze mnie za pierwszym razem to urzekl on sam: jego spokoj,poczucie humoru,zrozumienie,cierpliwosc itp... Poszlam z plamieniem,wiec zestresowana,a wyszlam jakbym na nowo sie urodzila Wspanialy czlowiek.Dlatego tez sobie nie wyobrazam,zeby go przy mnie nie bylo w czasie porodu!!! Ja jutro mam wizyte to napisze co i jak.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 14.01.08, 12:18 Ja mam w czwartek, z usg , )) będzie fajnie, a czuję się bueeee(( fatalnie wciąż i czekam i czekam żeby coś minęło a tu nic.. poniedziałkowe buziaki dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 18.01.08, 23:34 Ja juz po badaniu prenatalnym.Wszystko dobrze Dzidzia ma 5,3cm,wierci sie okropnie.Ale nadal mam mdlosci i to mnie wykancza.magme a jak u Ciebie? Co u Was slychac? Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 23.01.08, 15:42 U nas chyba też ok, choc usg pokazało że dziecie mniejsze niż wygląda z wieku "kalendarzowego" - o prawie 10 dni, w związku z tym ma 3,5 cm na razie , mało współpracujące było i nie dało rady zmierzyć przezierności karkowej więc będzie powtórka z usg, ale to następna wizyta - dopiero 7 lutego, poza tym wszystko ok. No ja cały czas "rzygająca" niestety, jeszcze mąż dostał zapalenia oskrzeli, Krzysiek ma od dwóch dni jakieś dziwne stany podgorączkowe i jest fajnie.. kot tez nie wesoły Będzie lepiej, pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 23.01.08, 19:06 Oj to rzeczywiscie troche masz teraz "zamieszanie",ale jak to mowia zawsze po burzy swieci slonce. Dzidzia na pewno ladnie urosnie i bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 23.01.08, 21:40 Ja mam termin na lipiec. Mieszkam trochę w Łodzi i trochę w Warszawie i choć kocham Łódź będę jednak starała się tutaj nie urodzić. No chyba, że w domu. Dlaczego badania na Zielonej? Bo tam są gabinety prywatne pana Suzina i pana Sieroszewskiego. No i kaska musi płynąć do ordynatora i dyrektora. Któraś z Was poroniła z powodu wady genetycznej i wieku. Wiek powyżej 35 lat jest wskazaniem do amniopunkcji i powinni Ci ją zrobić na NFZ. Test podwójny i potrójny są mało wiarygodne, bo uwzględniają statystykę ile dzieci było chorych a nie faktyczny stan płodu. Ja ze szpitalem madurowicza miałam dużo wspólnego, zarówno jako pacjentka i od strony personelu. Nie polecam. I jeszcze jedno, jeśli będziecie miały skierowanie na amniopunkcję, to idźcie do przychodni genetycznej w matce polce. Zrobią Wam ambulatoryjnie nie trzeba leżeć trzy dni w szpitalu, jak to ma miejsce w madurowiczu. Sama miałam to badanie i robiłam je ambulatoryjnie i nikt mi nie dał wmówić, że trzeba 3 dni leżeć, bo nie wiadomo co. Ja też leżałam ale w domu i to z dwa dni, tzn, nie wychodziłam po zakupy i nie odkurzałam a tak musiałabym 3 dni leżeć w szpitalu. Po dniach robi się kontrolne usg i to wszystko. Jak macie pytania to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 24.01.08, 10:39 Aniu 987 - ja mam bardzo dobre wspomnienia z Madurowicza przy pierwszym porodzie jako pacjentka i od strony personelu co nieco rónież i zamierzam tam rodzić znowu jeśli nie będzie zamknięty szpital, a nie mam najmniejszych podstaw by podejrzewać swojego lekarza prowadzącego o naciąganie na jakieś wydatki do czyjejś kieszeni co sugerujesz, bo jak dotąd - przynajmniej w stosunku do mnie- zachowywał się super przyzwoicie i nigdy nie naciągał mnie na dodatkowe wizyty itd. Nie wiem jak jest z badaniami genetycznymi bo ten problem mnie nie dotyczy na razie (mam nadzieje że nigdy nie będzie) natomiast kompletnie nie mam przekonania od Matki Polki , więc ile Mam tyle opinii. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 24.01.08, 11:23 Od strony personelu, tzn. byłam personelem. A nie tylko personel do mnie, jaki miał stosunek. Niestety nie nie chciano udzielić żadnych informacji, podjęto bez mojej zgody decyzję o skrobance. Na szczęście wypisałam się na własne żądanie, czym uratowałam moje dziecko. Co jeszcze dziwniejsze lekarz właśnie pan,którego tak chwalicie nie chciał mi udzielić żadnych informacji, za to mojemu partnerowi powiedział co i jak. Czyżby kobieta w ciąży nie miała rozumu? A co do naciągania, pytałyście co jest na Zielonej i dlaczego tam. Więc wyjaśniłam dlaczego akurat to miejsce. Pewnie w innych szpitalach, inny profesor ma swoją klinikę i tam wysyła na badania płatne. Jeżeli uważacie, że w czasie porodu powinno masować się szyjkę macicy, nacinać krocze, podawać oksytocynę, wyciskać dziecko i/lub łożysko z brzucha, to jest to miejsce do rodzenia. Ja niestety nie zgadzam się na takie procedury, bo wiem o ich szkodliwości i powikłaniach jakie mogą wywołać. Mnie też przeszkadza prowadzenie badania ginekologicznego w towarzystwie kilkunastu osób. Mnie rozkładanie nóg w obecności więcej niż tylko lekarza bardzo krępuje, zresztą nie widzę potrzeby bycia badaną z widownią. Kolejny problem to brud, ani razu nie widziałam, żeby łóżko było tam myte po pacjentce (a powinno być) albo żeby był prany i wymieniany materac po pacjentce, a na położnictwie, prawie każda krwawi. Podstawowe standardy nie są niestety zachowane. A Matki Polki też nie polecałam, pisałam tylko o poradni genetycznej przyszpitalnej, w której amniopunkcję robi się ambulatoryjnie i nie trzeba leżeć w szpitalu 3 dni a akurat dla mnie to ważne, bo mam studia a szpital jest miejscem, gdzie leżą ludzie chorzy a ja zdrowa jestem. Z usunięciem ciąży w Madurowiczu nie ma problemów, jeżeli amniopunkcja daje wynik, że mogą być ciężki wady płodu. Piszę, bo też któraś z Was pytała. Każda z nas sama wybierze miejsce porodu, ja wybrałam dom. Ale podjęłam tą decyzję razem z partnerem, a poza tym mam dużą wiedzę na ten temat i dostęp do literatury z racji zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 24.01.08, 14:55 Aniu, to przykro mi że masz takie przejścia i wspomnienia - ja takich nie mam - mam dobre , zarówno od strony personelu jak i lekarza prowadzącego, fakt że trzeba pytać i wymagać odpowiedzi ale z tego co wiem - wszędzie jest tak że jesli się nie dopytasz to nikt Ci nic sam z siebie nie powie. Jedyne do czego się faktycznie mogę przyczepić to że prawdopodobnie zrobiono mi masaż szyjki bez pytania o zgodę i informowania- piszę prawdopodobnie - bo 100% pewności nie mam- ale podejrzewam - biorąc pod uwagę że przed badaniem miałam rozwarcie 6 cm a po już 10 - a samo badanie było pieruńsko przykre. Tylko niestety z tym informowaniem pacjentek wszędzie jest to samo - więc ogólnie nie narzekam. Co do czystości - ja nie mam takich obserwacji jak Ty- było czysto i ja nie miałam większych zastrzeżeń. A jeśli idzie o towarzystwo i widownię - cóż -decydując się na poród w klinice uniwersyteckiej szkolącej z założenia lekarzy to trzeba być przygotowanym na taką ewentualność- gdzieś w końcu muszą się nauczyć - ja miałam to szczęście że za pierwszym razem rodziłam też na wakacjach i studentów i widowni nie było A praktyka podsyłania sobie pacjentów jest wszędzie niestety taka sama, aczkolwiek jak pisałam - mnie nikt na nic do nikogo nie wysyłał - może mam to szczęście że nie mam po co - i oby tak zostało. Co do porodu w domu - wszystko fajnie jak jest w porządku ale w przypadku komplikacji wolałabym być blisko doświadczonych lekarzy i dobrego sprzętu - skoro pracujesz w zawodzie to chyba wiesz jak szybko sytuacja potrafi się zmienić z dobrej na tragiczną.. Szkoda że nie są w Polsce popularne Domy Narodzin , gdzie dostęp do wykwalifikowanego personelu jest i do sprzętu a atmosfera i warunki jak w domu - nie, przepraszam - to jest w prywatnych klinikach - tylko np mnie osobiście na to nie stać. Ale w ten sposób można by godzinami - pozdrawiam więc i życzę udanego porodu w domu. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
akapsa Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.02.08, 18:33 Pozwole sobie dołaczyc sie do opini na temat Madurowicza. 1 dziecko rodziłam na przyrodniczej i tam poznałam dr Wilińskiego. dlatego w 2 ciazy od razu do niego sie zgłosiłam i zgadzam sie ze jest cudownym lekarzem. czlowiekiem i facetem i na pewno nie mozna go posadzac o naciaganie bo mi np za to ze przyszlam tylko po zwolnienie w ogole nie wzial pieniedzy. niestety pracuje on w madurowiczu - sam nie wypowiada sie o tym miejscu pochlebnie - nie wprost ale miedzy wierszami.jest ok jak sie uda trafic zeby byl przy porodzie.niestety mi sie nie udalo ale on zadzwonil i poinformowal polozne ze przyjade do porodu.co wynikalo z jego dobrej woli a mnie bardzo zaszkodzilo. bo wredne polozne wrecz sie wyżywaly na mnie za to ze prywatnie do niego chodzilam. porod tam to byl jakis koszmar to co napisala ania jest prawda - jezeli chcecie wy musznia.przyspieszania.ublizania i traktowania jak worek to rzeczywiscie jest to idealne miejsce.nie bede opisywac szczegolow ale polozne jezeli nie ma lekarza porzadnego zachowuja sie tragicznie.wykorzystaly sutuacje ze wszystko sie bardzo szybko dzialo i nie wpuscily meza na porod .pediatra spal i zanim dotarl i sie rozbudzil troche trwalo a maly byl zakrztuszony i nie bylo dobrze.naprawde pomimo dr tam ja bym omijala to miejsce szerokim lukiem - zwlaszcza ze ma byc na urlopie. co do odsylania na zielona wiaze sie to ztym ze tam jest dr sieroszewski ktory ma bardzo dobry sprzet i jest podobno jednym z lepszych jak nie najlepszych specjalistow od odczytywania usg genetycznego.przepraszam ze troche strasze ale uwazam ze jest to ostatnie miejsce na porod.do konca ciazy sie wahalam czy tam rodzic ze wzgl na lekarza i niestety dalam sie przekonac a intuicja mi caly czas podpowiadala zeby rodzic w rydygierze. dodam ze dr wilinski byl cudowny po tym masakrycznym porodzie i byl u mnie kilka razy dziennie.na wizycie kontrolnej utwierdzal mnie w tym by zlozyc skarge na polozne .pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
freska4 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 18.03.08, 10:46 hej, ja mam poród na 26 lipca, mam drugie dziecko w wieku 5,5 lat, ile ma twoje? Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 28.01.08, 10:24 Biedronka co z Tobą? wszystko w porządku? Polla? Dziewczyny dajcie jakiś znak ze ok.. Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 29.01.08, 18:59 u mnie chyba w porzadku przynajmniej od strony brzuszka choc martwi mnie to ze nic nie tyje nie widac nic a nic brzucha a jem naprawde duzo. A chyba napisalam dlatego ze jestem chora biore juz drugi raz antybiotyk odkad jestem w ciazy a w miedzy czasie jeszcze przeziebienie mnie zlapalo ktore sama wyleczylam. martwie sie troche tymi chorobami. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 31.01.08, 23:53 Czesc dziewczynki polla a kiedy masz teraz wizyte u gina? W zasadzie to Ci zazdroszcze,ze nie masz jeszcze brzucha,bo ja mam wielki i jest mi ciezko magme a co u Ciebie? Ja mam wizyte 8 lutego i juz nie moge sie doczekac,bo nie lubie tak dlugo nic nie wiedziec.Nadal czuje sie zle tzn.mam mdlosci i boli mnie wieczorami brzuch na dole. Witam nowa kolezanke.Mam nadzieje,ze kazda z nas urodzi w milej atmosferze i bedzie szczesliwa mama zdrowego dzidziusia,bo to jest najwazniejsze.A co do badan prenatalnych to ja mialam refundowane bo jestem po 35 wiec mnie nie wyslal chyba w celach zarobkowych.Ale bardziej martwi mnie to,ze te badania nic nie daja.W takim razie nie moge jeszcze cieszyc sie,ze moje dziecko bedzie zdrowe? Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 01.02.08, 08:44 biedronka1969 ja tez mam wizyte 8lutego ale teraz pewnie bez usg bedzie?! Brzuch teraz zmalal mi przez to chorobsko bo nic nie moglam do ust wlozyc ale pewnie niedlugo nadrobie straty Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 02.02.08, 19:30 Hehe to ja tym razem przed wami , kobiety bo mam 7ego lutego i powtórke z usg, aktualnie jestem chora na gardło paskudnie i ciągle mnie rzuca po łazience w związku z czym nieco mi sie schudło, ale brzuszek coś zaczyna powoli wyłazic ), posegregowałam ciązowe ciuchy i jestem gotowa do tycia Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 04.02.08, 00:32 Ale Wy macie fajnie ze schudlyscie! Ja wygladam jak w 6-ym miesiacu! I nadal tyje.Pomimo mdlosci (nadal) ale nie wymiotuje wiec moze dlatego? polla10 a na ktora godzinke masz wizyte to moze sie spotkamy? Fajnie by bylo ) Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 04.02.08, 09:57 wizyte mam na 18.10 z cala moja ferajna przyjade czyli mąż + syn Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 04.02.08, 18:00 A ja mam wizyte na 17.30 wiec byc moze jak wyjde to sie spotkamy )Bo z reguly wizyta trwa jakies 20 minut ale z usg moze byc dluzej.Czy moge sie z Toba jakos przywitac he,he...troche glupio ale chyba jak bys uprzedzila meza i syna to moze by nie pomysleli,ze jakas stuknieta Ktory u Ciebie tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 05.02.08, 09:51 mam na imię Beata a jestem w 15tygodniu (chyba) bo róznie te kalkulatory liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 05.02.08, 19:10 Ja Agnieszka (to juz wiesz) i ja jestem w 14tc choc dzis niby zaczal sie 15-ty. Magme co u Ciebie? Napisz chociaz jak bedziesz po wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciuszek Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 07.02.08, 17:32 Cześć dziewczyny. Jako że jestem z Łodzi pozwalam sobie dokleić się do wątku. Biedronko, my się spotkałyśmy na sierpniówkach - u mnie aktualnie 12 tydzień z terminem na 20.08. Ja też mam wizytę 8 lutego! Tyle, że ja nie do dr Wilińskiego a do dr Dudarewicza na usg. Na 18.00. A skoro adres ten sam, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że się będziemy gdzieś w bramie mijały Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 08.02.08, 07:39 Jestem po wizycie, tym razem małe współpracowało i przezierność karkową się dało oznaczyć - wszystko gra , niestety byłam chora na grypisko i przyplątała mi sie grzybica jakaś (( dostałam gałeczki - jak mawia p.dr - i ma być dobrze, w życiu nie miałam takich problemów, ale widzę że cos mi ta zima nie służy bo i przeziębienie mocno trzyma.. no nic byle do wiosny... Teraz mam wizyte dopiero 10 lutego - a Wy jak? udało się Wam spotkac i namierzyć się ))? Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 08.02.08, 19:56 Już jestem po wizycie, niestety którąś z Was trudno było wypatrzec z tego tłumu. Nie rozumiem za bardzo czemu taka kolejka, czy na usg do dudarewicza nie ma zapisów na godzine?? Boje sie ze czeka mnie to samo za miesiąc bo mam skierowanie właśnie do niego na usg połówkowe a poxniej normalnie na wizyte do wilińskiego. Obawiam sie że spedze tam pół dnia. Jak to naprawde wygląda? Poki co dzis wizyta oki serduszko bije i teraz czekam kolejny miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 09.02.08, 14:27 Witam Fajnie,ze dolaczylas dzieciuszek.Tak rzeczywiscie spotkalysmy sie na sierpniowkach a moze i wczoraj tez sie minelysmy? Ja od Wilinskiego wyszlam okolo 18.00 Byla straszna kolejka,rozgladalam sie ha,ha...ale glupio bylo tak sie wszystkim przygladac.Nastepnym razem musimy sobie tabliczki przywiesic ) U mnie ok,serduszko bilo i lekarz stwierdzil,ze ladnie dzidzia rosnie Magme Ty masz chyba wizyte na 10 marca? Ja tez na 16.50.A Wy? Moze tym razem uda nam sie zobaczyc? A jak sie czujecie? Ja troche lepiej bo mdlosci ustaly. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 09.02.08, 14:53 Chyba nie uda się nam bo my na 17,50 więc pewnie między nami jest jeszcze ktoś , u mnie poza wczorajszym incydentem zemdleniowym to chyba lepiej - dzis nie mdli i nie rzygam na razie, ale dzień sie jeszcze nie skończył hehe... Bez tabliczki sie chyba nie obejdzie, bo trudno pytać wszystkie kobietki dokoła - przepraszam a Pani to może..? PP Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 10.02.08, 20:15 No tak to miedzy nami godzina roznicy wiec sie nie spotkamy ( Ja czuje sie dobrze tzn. przestalo mnie mdlic ale zaczely sie dolegliwosci z krzyzem.Poza tym w nic sie juz nie mieszcze Juz niedlugo chyba poczujemy pierwsze ruchy,co? U mnie narazie "przelewanie" i "rozpychanie".Jak sie klade wieczorem to np. po jednej stronie rosnie mi "gorka" smiesznie to wyglada.Jak przykladam reke to znika he,he...takie male a juz sie bawic chce Piszcie co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 19.02.08, 09:12 magme mam do Ciebie pytanie odnośnie usg połówkowego? mam skierowanie od wilinskiego do dudarewicza i zastanawiam się czy robic zwykle czy genetyczne?? jaka jest różnica w cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 27.02.08, 12:57 Hej dziewczyny co sie nic nie odzywacie? Jak tam Wasze dzidziolki? Ja bylam na usg polowkowym.Wszystko ok.Chyba bedzie dziewczynka ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 27.02.08, 13:56 Polla, niestety nie pamiętam różnic w cenie, także nie pomogę, ja chyba robiłam zwykłe przy Krzysiu ale i tak Dudarewicz wszystko sprawdzał. Biedronka to szybko to połówkowe.. - ja dopiero 17ty tydz kończę więc jeszcze troszkę , ciekawe co będzie? Z dzidziolem wszystko gra - nareszcie mnie nie meczy i nie rzygam , odetchnęłam pełną piersią hura Poza tym zaganianam bo Klub Kangura który prowadzę w łodzi udzieli się w ramach Progressteronu i mam masę roboty z organizacją a tu już w sobotę następne spotkanie chuściarskie klubowe więc .. Jakbyście miały ochotę to zapraszam - oprócz szmat i wiązania będzie pogadanka o wychowaniu bezpieluszkowym czyli EC - taka ciekawostka, sama jestem ciekawa jak się wychowuje dzieci bez ppampersów..? Spotkanie jest w sobotę 1 marca o 13tej w Centrum dla Mamy - szkoła rodzenia ul . Piotrkowska 247 Poza tym jakoś ciągniemy .. Będzie lepiej, w końcu wiosna idzie!! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 27.02.08, 14:20 to może byc dosyc ciekawe a trzeba sie magme jakos wczesniej zapisywać na to spotkanie? Ja mam usg u dudarewicza 19marca a dzis zaczal mi sie 19tydzien ciazy. na foto forum wkleilam moj brzucholek w sierpniowkach bo jakos bardziej się z nimi utozsamiam mimo że teoretycznie mam termin na lipca Odpowiedz Link Zgłoś
mala28.2 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 10.03.08, 18:12 witam.ja mam termin na 25 lipca i zamierzam rodzić w madurowiczu a wy macie już wybrany szpital? Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 11.03.08, 08:10 ja tez chyba madurowicz bo mam lekarza z tego szpitala. jednak najchetniej w ogole w lodzi bym nie rodzila. moze sie spotkamy mala28.2 bo ja mam termin na 29lipca Odpowiedz Link Zgłoś
polla10 Re: Szukam dziewczyn z terminem VII/VIII 11.03.08, 15:20 dziewczyny czy któraś z was zna juz płeć dziecka ?? ja mam usg za tydzień w środe i mam nadzieje ze się juz dowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Chcialam sie pozegnac :( 17.03.08, 15:04 Zycze Wam drogie kolezanki duzo radosci z macierzynstwa i zdrowych cudownych maluszkow ) Niestety ja nie doczekam sie swojej kruszynki.... Tydzien temu urodzila sie moja coreczka - niestety za wczesnie... To juz drugie poronienie i choc pragne z calego serca miec dziecko stracilam juz nadzieje. Moze jeszcze poszukam jakiegos lekarza ktory pomoze mi w tej ciezkiej (dla mnie) do przebycia drodze ale juz nie wierze,ze sie uda. Pozdrawiam i zycze duzo radosci. Odpowiedz Link Zgłoś
magme Re: Chcialam sie pozegnac :( 19.03.08, 09:11 Biedronka strasznie mi przykro, poryczałam sie.. nie wiem co napisać .. czy w tej sytuacji w ogóle coś można napisać..mam nadzieję ze kiedys się uda i dotrzecie do końca z maleństwem.. trzymam kciuki bardzo mocno i Ciebie przytulam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś