Dodaj do ulubionych

Analiza wlosa

09.02.05, 11:49
Czy ktos wie, gdzie w Krakowie mozna wykonac badanie na obecnosc
pierwiastkow, w tym metali ciezkich, z wlosa?
Obserwuj wątek
    • flaska Re: Analiza wlosa 09.02.05, 21:42
      Na pewno w Hucie , ale dokładnie to nie pamiętam. Też szukalam i w laboratorium
      takim od medycyny pracy pani mi podała nr telefonu. Dzwonilam tam ze dwa razy
      ale nie mam szczęscia trafić na lekarza ktory sie tym zajmuje. Pani powiedziala
      mi tylko , ze to filia jakiejs firmy z lodzi. Napisz na priva
      :eflaska@interia.pl , to podam Ci ten numer. Nie wiem czy robią pod katem metali
      cięzkich , ale wydaje mi sie ze tak - ja tez tego szukam.
      pozdr.
      • flaska Re: Analiza wlosa 13.02.05, 17:16
        dodzwonilam się juz . to jest na os. szkolnym , jest to "filia" firmy BIOMOL z
        łodzi. trzeba sie umówic z doktorem na dany dzien , on przeprowadza wywiad i
        pobiera wlosy , cena 180 pln , pierwiastki ciężkie w tym tez sa , na wynik czeka
        sie 3 tyg.
    • akve Re: Analiza wlosa 14.02.05, 08:36
      Witajcie,
      w czwartek byłam z córeczką w przychodni na ul.Długiej 38 i widzialm ,ze tam
      tez tez wykonuja badanie włosa.Na drugim piętrze, chyba gabinet 255.
      Ale mam inne pytanie: wiecie i jesteście przekonane o zasadnośći takiego
      badania.Jakiś czas temu b. chcialam je zrobić mojemu 3-letniemu
      synkowi.Szukałam w necie informacji i pytalam ludzi na forum m.in. na edziecko
      zdrowie.Dostalam tylko negatywne odpowiedzi, osób które zrobiły to badanie i
      wyniki całkowicie nie pokrywały się z badaniami z krwi.
      isma i flaska,jezeli możecie i chce się Wam napisac parę słow to b. proszę.Mam
      dwa dość poważne problemy zdrowotne u dzieci i to dla mnie ważne.
      pozdrawiam
      • isma Re: Analiza wlosa 14.02.05, 12:17
        Akve, my na razie poszukujemy troche na oslep - naszej alergicznej corce bardzo
        sie pogorszyla (wysypka praktycznie na calym ciele, swiad nie pozwalajacy
        zasnac, drapanie sie do krwi, znaczne pobudzenie) skora po malym pozarze ;-O w
        mieszkaniu pod nami. Szczerze mowiac, ja jestem dosyc sceptyczna wobec
        medycyny "alternatywnej", nie korzystalam do tej pory z zadnych bicomow,
        homeopatii, biopradow itp., ale akurat tu sie serio wystraszylam, ze mogla sie
        jakimis oparami zatruc.
        Szczerze mowiac jednak, cena jest dla mnie praktycznie barierowa ;-(((.
        • akve Re: Analiza wlosa 15.02.05, 23:02
          Dziękuje Isma za odpowiedź,
          myślałam ,ze masz już sprawe dogłebnie zbadaną.
          Ja tez szukam i na razie nie znalazłam pomocy dla mojego synka sad
          Pozdrowienia dla Marysi( pewnie nie będzie jej na Małych Nutkach)
          • isma Re: Analiza wlosa 16.02.05, 08:07
            Marysia nuci teraz w domu, niestety ;-(((.
        • anndelumester Re: Analiza wlosa 19.02.05, 11:32
          A co na to alergolodzy i dermatolodzy????
          Czy byłaś z Miniaturą gdzieś poza Krakowem??? Pytam się bo z doświadczenia
          swojego i Juniora wiem ze czasami strasznie trudno trafic na sensownego
          lekarza sad
          • isma Re: Analiza wlosa 01.03.05, 10:45
            Dzieki Ann za troske wink)). Alergolog przywalil z encortonu, oczywiscie sie
            poprawilo, tylko ile tak mozna. Z tym, ze nastepnie pojawilo sie klasyczne
            obturacyjne zapalenie oskrzeli, no i tak "na dzien dzisiejszy" juz trzeci
            antybiotyk jest w uzyciu ;-(((.
            Poza Krakowem, powiadasz. Mielismy kiedys takiego alergologa z Rabki,
            sprawaial, owszem wrazenie kompetentnego, ale, hmmm, rzadko byl dostepny, ze
            sie tak wyraze ;-(((.
            • anndelumester Re: Analiza wlosa 02.03.05, 22:13
              sad(((((((
              Z tym poza K. miałam na mysli bardziej Łódź albo Wawę, bo rodzinne "trudne
              przypadki" tam były diagnozowane i leczone. Zasatanawiam sie kto na miejscu
              jest taki bardziej holistyczny wink ale bez czarów marów, wróżenia z moczu itp.
              bo ja w kulki i inne okadzania nie szczególnie wierzę... ale zaufania wielkiego
              do moich "zakładowych" lekarzy pierwszego kontaktu też nie mam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka