isma 09.02.05, 11:49 Czy ktos wie, gdzie w Krakowie mozna wykonac badanie na obecnosc pierwiastkow, w tym metali ciezkich, z wlosa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flaska Re: Analiza wlosa 09.02.05, 21:42 Na pewno w Hucie , ale dokładnie to nie pamiętam. Też szukalam i w laboratorium takim od medycyny pracy pani mi podała nr telefonu. Dzwonilam tam ze dwa razy ale nie mam szczęscia trafić na lekarza ktory sie tym zajmuje. Pani powiedziala mi tylko , ze to filia jakiejs firmy z lodzi. Napisz na priva :eflaska@interia.pl , to podam Ci ten numer. Nie wiem czy robią pod katem metali cięzkich , ale wydaje mi sie ze tak - ja tez tego szukam. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
flaska Re: Analiza wlosa 13.02.05, 17:16 dodzwonilam się juz . to jest na os. szkolnym , jest to "filia" firmy BIOMOL z łodzi. trzeba sie umówic z doktorem na dany dzien , on przeprowadza wywiad i pobiera wlosy , cena 180 pln , pierwiastki ciężkie w tym tez sa , na wynik czeka sie 3 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: Analiza wlosa 14.02.05, 08:36 Witajcie, w czwartek byłam z córeczką w przychodni na ul.Długiej 38 i widzialm ,ze tam tez tez wykonuja badanie włosa.Na drugim piętrze, chyba gabinet 255. Ale mam inne pytanie: wiecie i jesteście przekonane o zasadnośći takiego badania.Jakiś czas temu b. chcialam je zrobić mojemu 3-letniemu synkowi.Szukałam w necie informacji i pytalam ludzi na forum m.in. na edziecko zdrowie.Dostalam tylko negatywne odpowiedzi, osób które zrobiły to badanie i wyniki całkowicie nie pokrywały się z badaniami z krwi. isma i flaska,jezeli możecie i chce się Wam napisac parę słow to b. proszę.Mam dwa dość poważne problemy zdrowotne u dzieci i to dla mnie ważne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Analiza wlosa 14.02.05, 12:17 Akve, my na razie poszukujemy troche na oslep - naszej alergicznej corce bardzo sie pogorszyla (wysypka praktycznie na calym ciele, swiad nie pozwalajacy zasnac, drapanie sie do krwi, znaczne pobudzenie) skora po malym pozarze ;-O w mieszkaniu pod nami. Szczerze mowiac, ja jestem dosyc sceptyczna wobec medycyny "alternatywnej", nie korzystalam do tej pory z zadnych bicomow, homeopatii, biopradow itp., ale akurat tu sie serio wystraszylam, ze mogla sie jakimis oparami zatruc. Szczerze mowiac jednak, cena jest dla mnie praktycznie barierowa ;-(((. Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: Analiza wlosa 15.02.05, 23:02 Dziękuje Isma za odpowiedź, myślałam ,ze masz już sprawe dogłebnie zbadaną. Ja tez szukam i na razie nie znalazłam pomocy dla mojego synka Pozdrowienia dla Marysi( pewnie nie będzie jej na Małych Nutkach) Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Analiza wlosa 16.02.05, 08:07 Marysia nuci teraz w domu, niestety ;-(((. Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: Analiza wlosa 19.02.05, 11:32 A co na to alergolodzy i dermatolodzy???? Czy byłaś z Miniaturą gdzieś poza Krakowem??? Pytam się bo z doświadczenia swojego i Juniora wiem ze czasami strasznie trudno trafic na sensownego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Analiza wlosa 01.03.05, 10:45 Dzieki Ann za troske )). Alergolog przywalil z encortonu, oczywiscie sie poprawilo, tylko ile tak mozna. Z tym, ze nastepnie pojawilo sie klasyczne obturacyjne zapalenie oskrzeli, no i tak "na dzien dzisiejszy" juz trzeci antybiotyk jest w uzyciu ;-(((. Poza Krakowem, powiadasz. Mielismy kiedys takiego alergologa z Rabki, sprawaial, owszem wrazenie kompetentnego, ale, hmmm, rzadko byl dostepny, ze sie tak wyraze ;-(((. Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: Analiza wlosa 02.03.05, 22:13 ((((((( Z tym poza K. miałam na mysli bardziej Łódź albo Wawę, bo rodzinne "trudne przypadki" tam były diagnozowane i leczone. Zasatanawiam sie kto na miejscu jest taki bardziej holistyczny ale bez czarów marów, wróżenia z moczu itp. bo ja w kulki i inne okadzania nie szczególnie wierzę... ale zaufania wielkiego do moich "zakładowych" lekarzy pierwszego kontaktu też nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś