Gość: TOMCIO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:45 NAPISZ JESZCZE O ADRII VELA LUKA, O NOCLEGACH TRANZYTOWYCH, O TRASIE, O PROMIE I TAK W OGOLE;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sava Re: SAVA ODEZWIJ SIE IP: 156.17.79.* 14.07.05, 12:26 Witaj! Ja jechalam na Korczule z biurem autokarem. W Spilicie wsiedlismy na prom do Vela Luki.Plynelismy okolo 2,5 godziny.Vela Luka lezy nad zatoczka. Jest to male miasteczko z malym portem.Do hotelu Adria mozna dostac sie droga ladowa okolo 3 km na piechote lub motorowka juz nie wiem za ile kun wprost do hotelu Adria. Hotel nowy. polozony nad mala zatoczka, z plaza przed samycm hotelem betonowa, po prawej stronie jest plaza piasczysto kamienista. Mysmy chodzili na skalki.Mozna sie na nich opalac toples.Basen kryty ze slodka woda czynny od 7- ej rano tak wiec przed snidaniem korzystalismy z niego. Lezaki byly bezplatne i duzo.Piekny duzy taras na ktorym odbywaja sie pokazy, wieczorki itd. Mysmy mieli ALL a wiec wszystko w cenie. Po poludniu kanapki, kawa, herbata, winoi ,drinki itd. Mielismy pokoj z widokiem na zatoke. Pokoje sa tez z tylu hotelu.Do Vela Luki idzie sie pieszo nad sama zatoczka. Ladne i czyste miasteczko. Jest maly targ. Sa sklepy, poczta(wymiana pieniedzy), kosciol i chyba bank.Wez okulary. Sa duze i wspaniale ryby, rozgwiazdy, jezowce. Zycze udanego pobytu.Ja jeszce raz napewno wroce do tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
marbar13 Re: SAVA ODEZWIJ SIE 14.07.05, 21:10 My jechalismy ze Śląska bez noclegu, ok. 11 godzin + 3 na promie ze Splitu. Cen nie pamiętam , tzn. prom ok. 250 pln w jedną stronę, autostrady w Cro ok. 100 pln. Od 18 czerwca w Adrii jest otwarty bardzo ładny ( chociaż nieduży) basen + brodzik oraz obok basenu sympatyczny plac zabaw dla dzieci. Pokoje bez widoku na morze są mało sympatyczne ( widok na skałę w odl. ok. 10 m) i nie mam pojęcia czy coś się da załatwić , ale raczej nie bo w hotelu jest cały czas pełne obłożenie. Odpowiedz Link Zgłoś