Dodaj do ulubionych

marnujecie szanse i kas

18.04.05, 16:22
Byłam w Bieczu i miasto cudo. Muzeum obłęd, kościoły rewelacja i nawet częściowo udało mi się zwiedzić i to jest ten problem. Częściowo. Pozamykane i nie ma szans, na znalezienie kogoś, kto wpuści obejrzeć. Czegoś takiego jak marketing i promocja to w Bieczu najwyraźniej nie znają. Nikt, kto nie ma znajomych, czy rodziny w pobliżu nic nie wie o tym skarbku. Kasa przechodzi wam koło nosa, bo coraz więcej ludzi chętnie gdzieś pojedzie na weekend. Ileż mozna jeździć do Krynicy, czy Wisły. Tylko, po co jechać do Biecza, jak nie da się niczego zwiedzić, a jedyna czynna kawiarnia w mieście ma szczelnie zamazane okna i kawę równie dobrze można wypić w jakiejś spelunie na przykład w Zabrzu.
Obserwuj wątek
    • metey Re: marnujecie szanse i kas 18.04.05, 19:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18342&w=17110991&a=17140120
      Już kiedyś pisałem...

a miasteczko rzeczywiście śliczne
      • davidmen Re: marnujecie szanse i kas 20.04.05, 20:59
        Myśle że mieszkańcy byli by przychylni tym pomysłom. ale w wiekszości to od
        władz i właścicieli tych obiektów zalerzy.
        • barwa1 Re: marnujecie szanse i kas 06.05.05, 19:32
          Byłam w Bieczu w minione wakacje i bardzo mi się u Was podobało. Piękne
          położenie, ładne kamieniczki... Macie dobrą restaurację, ale faktycznie nic
          poza tym.
          Tak się niestety składa, że w społeczeństwach demokratycznych to mieszkańcy
          inicjują działania, do których realizacji zobowiązują wybrane przez siebie
          samorządy i władze... Jeśli u Was kiepsko rządz to ich więcej nie wybierajcie!
          Tak naprawdę łatwiej Wam zrobić porządek z "władzami" niż w wielkim mieście!
          Przecież lepiej się znacie! Wybierajcie tych, którzy są uczciwi i chętni do
          pracy!
          Powodzenia!
          A.
    • lucusia3 Re: marnujecie szanse i kas 11.05.05, 09:33
      Może zorganizować w Bieczy jakiś średniowieczny turniej, renesansowy festiwal, coś co przyciągnie ludzi i powie im, że Biecz istnieje. Jeżeli zostawia się to urzędasom, to nie ma za bardzo co liczyć. Oni mogą najwyżej coś wyremontować, ale o inwencję ich chyba nie ma co podejrzewać. Może jakieś lokalne stowarzyszenie? Izba handlowa? Top przecież czysta kasa. Popatrzcie na festiwal palm w Lipnicy, czy Dymarki Świętokrzyskie w Opatowie. To jeszcze większe dziury niż Biecz, a przyjeżdża tam naprawdę wiele ludzi. Biecz po za tym jest na terenach turystycznych. Goście z Krynicy czy Wysowej z nudów podjadą na imprezę do Biecza. Tu była przecież szkoła katów )albo taka jest legenda), to świetny materiał na imprezę.
      • yannicks Re: marnujecie szanse i kas 11.05.05, 20:51
        A może przy Towarzystwie Przyjaciół Biecza powinna powstać np. drużyna rycerska
        i brać udział w różnych turniejach i zawodach? Widziałem takie pokazy w
        Sandomierzu i uważam to za świetny element promocji.
      • davidmen Re: marnujecie szanse i kas 11.05.05, 20:55
        Gdyby to wszystko zorganizować, na pewno przyniosłoby porządany efekt. Tylko
        wcielić pomysł w życie. Takie proste, ale nikt w bieczu jeszcze nie
        zorganizował czegoś takiego. pozdrawiam pomysłodawców!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka