Dodaj do ulubionych

GDZIE "ROZERWAĆ" 2 LETNIE DZIECKO?

IP: *.* 24.09.02, 09:36
Malemu znudzily sie juz spacery do parku i hustawki. Poleccie mi prosze jakies ciekawe miejsca w Krakowie gdzie maluch moze sie zabawic.
Obserwuj wątek
    • Gość: Eki Re: GDZIE "ROZERWAĆ" 2 LETNIE DZIECKO? IP: *.* 25.09.02, 10:50
      Witaj co prawda jestem z Opola ale też się nad tym zastanawiam. Dziś wpadłam na pomysł zeby może znalezć przedszkole z zajęciami typu gimnastyka , rytmika aby można było wpadać na 1-2 godzinki z małą raz lub dwa razy w tygodniu .
    • Gość: Maxima Re: GDZIE "ROZERWAĆ" 2 LETNIE DZIECKO? IP: *.* 26.09.02, 00:35
      Hej Moja koleżanka pracuje w na Woli Duchackiej w domu kultury i zaproponowała żebym przyszła ze swoją małą ( 2L)na zajęcia . Podobnież za pół roku płaci się 120 zł. Dzieci mają zajęcia z rytmiki , malowanie chyba angielski, zabawy i coś tam jeszcze.....ale dokładnie nie pytałam.Dzieci podzielone są na grupy .Rodzice też mogą być.Jak chcesz to mogę dopytać...........pozdrawiam Maxima
      • Gość: ulcik Re: GDZIE "ROZERWAĆ" 2 LETNIE DZIECKO? IP: *.* 26.09.02, 07:13
        ja poproszę o dokładniejsze informacje z góry dzięki ulcik
    • Gość: biba Re: GDZIE "ROZERWAĆ" 2 LETNIE DZIECKO? IP: *.* 26.09.02, 12:54
      a co myslicie o Anikino?
      • Gość: Maxima Re: GDZIE "ROZERWAĆ" 2 LETNIE DZIECKO?-Podaję namiary IP: *.* 10.10.02, 14:02
        Hej sory za dłuższą nieobecność ale grypsko( i nietylko) nie pozwoliło ruszyć się z domu.Wczoraj spotkałam się z koleżanką i oto informacje:Przedszkole artystyczne dla dzieci ,,Akademia Lolka i Bolka ,,MDK im. Gałczyńskiego ul. Beskidzka 30( nad ,,Biedronką,,) - to jest taki mini kompleks handlowy na Woli Duchackiej.TEL. 655-07-19zajęcia 2X w tygodniu po 5 godzin -grupy wiek 3,4,5 lat - plastyczne , ogólnorozwojowe, rytmika , angielski- w godzinach od ok.9-14- mamy mogą czekać w środku ale w samych zajęciach nie uczestnicząfilia również :ul. Na Wrzosach 57 ( Stary Prokocim) TEL. 658-37-94o koszt zapomniałam tym razem zapytać ale ostatnio Asia coś mówiła że ok. 120 zł za pół roku.....Lepiej zapytajcie dokładnie .......aaaaaaa adres www !!http://www.mdkgal.krakow.ids.pl/ lub gdyby były problemy należy wpisać na wyszukiwarce ,, mdk gałczyńskiego kraków ,,Pozdrawiam wszystkie emamy krakowskie :)smilesmilesmileMaxima
        • majah76 Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO?-Podaję nam 20.05.03, 19:20
          A czy są inne MDK w Krakowie (nie mieszkam tutaj od zawsze i nie interesowałam
          się tym dotąd), w których prowadzone są tego typu zajęcia dla dzieci? Czy ktoś
          ma doświadczenie, czy warto zapisać dwuletnie dziecko?

I czy ktoś chodzi czasem do Anikina (my się wybieramy z Olą i nigdy nam nie
          wychodzi sad )? Ewentualnie gdzie jeszcze można chodzić gdy np. leje???
          Podzielcie się pomysłami, plizzzz!
          I co się dzieje z tym Fantasy Parkiem (remont?)... Czy i tam warto udać sie ze
          znudzonym dwulatkiem?
          Czy lepiej pójść z grupą znajomych maluchów, czy można samemu z dzieckiem i ono
          nie będzie się nudzić?

Majka, mama Oli smile
    • iberka Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 21.05.03, 11:21
      tez mam taki klopotsmile.zajecia w MDK'u zwykle sa dla dzieci od 3 roku zycia:-9
      a Kubeczek ma 18 mcy.w remoncie byl Atomic kolo carrefour'a a o fantasy park
      nic nie wiem,jak bylam w plazie jakies 2 tyg temu to wszystko dzialalosmile.jest
      jeszcze Smykoland na Kozłowce ale tam nie bylam chociaz mam bardzo blisko.jesli
      ktoras z was byla to chetnie poznam opiniesmile.co do innych rozrywek to bardzo
      fajna jest przejazdzka ciuchcia RMF na kopiec Kosciuszkiɛ zl od osoby za
      maluszka sie nie placi>a na kopcu to juz jest mnostwo miejsca do bieganiasmile i
      mozna tam milo spedzic caly dzien.
      pozdrawiam
      iza
      • majah76 Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 21.05.03, 12:47
        Ale z tej ciuchci to skorzystamy kiedyś, Ola lubi takie atrakcje... smile))
        Dzięki, Iza.
        Majka
    • majah76 Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 21.05.03, 12:32
      No i właśnie pada, pada, pada.....
      Chyba dziś pojedziemy do Anikina po obiadku. smile))

Majka z Oleńką
    • majah76 Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 21.05.03, 12:45
      Iberka, nie proponuję ci tego, bo nie weim czy 18-m-czne dziecko dobrze by się
      tam bawiło. pewnie tak, to zależy od dziecka. Ale ja tam nigdy nie byłam,
      dopiero dziś pojadę... Teraz 2letnia Ola przy cycusiu usypia, ja to piszę,
      potem obiadek i Anikino! Czy ktoś się tam dziś wybiera???
      Majka
      • iberka Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 21.05.03, 12:53
        wiesz,ja jedzialam do Anikina dosc czesto i moje ogolne wraznie to :kurz w
        powietrzu,a na buty zakladasz jakies szmaciane worki<rozumiem zeby nie brudzic
        ale tam jest najwiecej brudu w nich wlasnie>.poza tym malo miejsca do zabawy
        tzn jest jeden basen z pileczkami taki mniej wiecej 1,5/2m na tyle samosmile a
        obok taki kwadrat do skakania cos jjakby trampolinka.poz tym wysoko
        drabinki,mostki wiec dla starszego malucha raczej.
        jest wydzialony kat dla mlodszych jest tam zjezdzalnia,jakies
        bujaczki,jezdzidelka ale na bardzo malej powierzchni.mnie sie tam nie
        podobalo.jesli jest ladna pogoda to moze jest lepiej,bo za zabawki w
        ogrodku,piaskownica,zjezdzalnie i cos tam jeszczesmile.
        pozdrawiam
        iza
        • majah76 Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 21.05.03, 13:43
          To tam jest też ogródek, Iza? Fajnie. Ja chyba jednak tam nie pojadę, przestało
          padać i przejdziemy się z Olusią. Już gdzieś czytalam, że tam kurz i duszno
          strasznie. Ale worki na buty? Ja myślałam żeby Oli pantofelki zabrać. Te worki
          to chyba tylko dla rodziców wink
          Ponoć w Dżungli Atomików było przestronniej.Ciekawe czy działa... A w taką
          pogodę jak dziś to w Anikinie pewnie miejsca nie ma i ciasnoooo. Chi Chi! I
          gdzie tu dziecko zabrać?

Majka, mama Oli.

• iberka Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 21.05.03, 14:14
            tak,tak te wroki to dla rodzicow niemniej jednak ja jakos nie wyobrazam sobie
            zakladania tego na nogi smile.ogrodek jest malutki coprawda ale jest tam nowy
            sprzet i wyglada bardzo porzadnie wiec jesli tylko slonko to pewnie fajnie
            jest.tak czy inaczej jest to male pomieszczenie,zbyt ciemne i takie w;asnie
            zakurzone<jak juz pisalam>.to moje wrazenie ale moze sa tacy ,ktorym Anikino
            odpowiadasmile.A dzungla Atomikow juz czynna?dawno temu zaczeli remont i jakos
            nie slychac zeby go mieli skonczyc szybkosad.Szkoda ,ze nie mamy w Krakowie
            Hula-Kulasmile.My tez poki co w domku,bo dzieciaki spia smacznie a jak sie obudza
            i zjedza to tez pojde z nimi na spacerek......do osiedlowego parku jak zwykle:-
            ).
            • majah76 Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 22.05.03, 02:49
              I nie byłyśmy w anikinie... Spacerek po kalużach smile)) Ola była szczęśliwa! Ale
              podtrzymuję wątek, bo może ktoś coś wie o tej dżungli??? Iza, chyba mnie do
              anikina zniechęciłaś. Choć wiem,że opinie opiniami i trzeba samemu spróbować wink
              A może jest ktoś komu bardzo anikino pasuje (i dzieciaczkom przede wszystkim!)?

Majka, mama Oli
              • iberka Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 22.05.03, 09:53
                nie chcialam cie zniechecic tylko napisalam jakie mama odczucia po
                pobytach<kilku> w Anikinie.chodzilama tam przez 4 lata dziecmi w wieku od 5 do
                12 lat i te starszaki bawia swie fajnie,bo wszystko jest dla nich,a dla
                maluszkow jedynie ten niewielki basen z pileczkami.przezylam tam tez imprezy
                urodzinowe i do mnie anikino nie przemawiasmile.no a w dzungli nigdy nie
                bylam,nie mialam okazji a teraz nieczynne.bardzo chcialam do fantasy parku
                zabrac kubkasmile.a dzis wlasnie pada deszczyk tylki,ze w tygodniu to my nigdzie
                poza bronowice sie nie wybierzemysmile.
                iza
                • majah76 Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 22.05.03, 23:34
                  Ja się śmieję, ze to ty mnie zniecheciłaś, Iza... Chyba nie bardzo chce mi się
                  tam wybrac, bo już wcześniej czytalam "takie sobie" komentarze.
                  A co jest właściwie w tym Fantasy Parku?

Wiesz, mi się marzy coś w rodzaju "sali gimnastycznej" dla maluchów, takiej z
                  odpowiednim "sprzętem", tunelami, przeszkodami itp. jak koleżanka z USA mi
                  opisywała, gdzie zabiera bliźniaki (1,5) raz w tyg niezależnie od pogody, tak
                  jest świetnie (tylko tam są odpowiednie panie, które pomagają rodzicom...).
                  Podobno takie miejsca b rozwijają dziecko ruchowo...Co wplywa na rozwój
                  psychiczny oczywiscie b pozytywnie. No ale mi przede wszystkim chodzi wlaśnie
                  by zabrać gdzieś Olę gdy pada, moje dziecko jest niemożliwe, gdy siedzi w domu
                  (na palcach jednej ręki policzę dni spędzone w calości w domku od 2 lat (od
                  urodzenia Oli)... wink))).Maly deszczyk nam nie przeszkadza, ale gdy leje...

Czy naprawdę w Krakowie są tylko trzy miejsca tego typu, w tym jedno w
                  remoncie? Zaraz pewnie poszukam czegoś sama. Obawiam sie jednak, że raczej
                  tylko TO.
                  Majka, mama Oli
                  • iberka Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 23.05.03, 09:32
                    czescsmile
                    a dzis juz sliczne slonko smile))))))))huuurrraaasmile.my narazie w domku,bo
                    dzieciaki zraz spac pojda wiec na spacerek po poludniu jak zwykle ale juz jutro
                    weekend.moze wybralybyscie sie np.na kopiec kosciuszki?bylam z Kubusiem tydzien
                    temu i maly wybiegal sie a ja nie musialam myslec,ze samochod go potraci...no
                    ewentualnie rowerzystasmile.a moze do ZOO byscie sie wybraly?Kubek ma 18 mcy wiec
                    pewnie pobiegaliby sobie troszke razemsmile.A co do tych mkiejsc rozrywki to
                    takie rozne mostki,tunele,baseny z pileczkami i inne atrakcje sa wlasnie w
                    warszawskiej Hula-Kuli......bardzo chcialabym tam zabrac Kubka....jakis weekend
                    w Wawce tylko rozgladam sie juz od dluzszego czasu za jakims tanim noclegiem.
                    pozdrawiamy
                    iza i Kubełek

P.S.a fantasy park w plazie to wlasnie taka mala Hula-kulasmile.
                    • majah76 Re: GDZIE 'ROZERWAĆ' 2 LETNIE DZIECKO? 23.05.03, 11:28
                      A to fajnie!Ja nawet w Wawie to mialabym sie u kogo zatrzymac!Pewnie zaczne o
                      tym myslec.Do tej pory mimo zaproszen jakos z mala Ola nie mialam odwagi,
                      sama...
                      A Kopiec - taaak! Ale ja w ten weekend nie mogę (Ola spedza sob i nd z tatą - o
                      ile mu się w ostatniej chwili nie odwidzi, tak bywa...). To w takim razie
                      będziemy w kontakcie.
                      Majka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka