Dodaj do ulubionych

szkoła rodzenia

05.09.06, 13:19
witam, zastanawiam się czy chodzić dio szkoły rodzenia a jeśli tak to którą z
nich polecacie? proszę o opinie zaio przeciwsmile dziękuję z góry!
Obserwuj wątek
    • beatazet Re: szkoła rodzenia 05.09.06, 17:05
      Witam
      Polecam ta w szpitalu. Nie chodziłam do żadnej , ale o tej słyszałam dużo
      dobrego i miałam doczynienia z położną prowadzącą tą szkołę Beatą Komornicką.
      Super babka smile
    • julka202 Re: szkoła rodzenia 06.09.06, 08:43
      Ja chodziłam do szkoły rodzenia przy szpitalu, gdzie zajęcia prowadziła
      przecudowna Pani Joasia Habura. Zajęcia bardzo nam pomogły. Pani Asia w sposób
      cudowny przekazała nam wiedzę o porodzie, macierzyństwie, opiece nad
      maleństwem. Dzięki niej poród był dla nas cudownym przeżyciem. Po porodzie Pani
      Asia opiekowała się mną i córeczką i do dzisiaj (dziecko ma 2 latka) zawsze
      możemy liczyć na jej pomoc. Teraz Pani Asia już nie pracuje w szpitalu,
      otworzyła własną szkołę rodzenia i swój gabinet. Na prawdę gorąco polecam. Nie
      będziesz żałować. Pozdrawiam!
      • wiiw szkoła rodzenia Asi Habury 06.09.06, 15:38
        Asia dziś rozpoczyna działalność swojej własnej szkoły rodzenie mieści się przy
        Wyszyńskiego 30B tuż obok kościoła Św.Ducha na parterze żółtych kamienic.
        Zajęcia rozpoczynają dwie grupy. Sama dwa razy uczęszczaliśmy na zajęcia do
        niej do szkoły w szpitalu naprawdę warto. To wspaniała i kochana osoba, która
        nikogo nie zostawiała w potrzebie jesteśmy z mężem jej bardzo wdzięczni za
        dobre przygotowanie do porodu.
        • barabella Re: szkoła rodzenia 06.09.06, 17:37
          szkoła rodzenia wazna sprawa
          przedewszystkim bedziesz swiadoma i spokojna
          my chodziism do renaty piórkowskiej na ul.anny jagielonki
          a dodatkowo chodziłam na cwiczenia dla ciezarnych i grote solna [w cenie
          cwiczen] do oazy na strumykowej
          pozdrawiam
    • edelka Re: szkoła rodzenia 06.09.06, 21:09
      ja chodzilam do szkoły rodzenia przy szpitalu, którą prowadziła Beata Komarnicka
      (świetna kobieta, na której pomoc można zawsze liczyć).
      Teorię zasze możesz poczytać sama, ale tam możesz zadać pytania i uzyskać
      odpowiedzi od kompetentnej położnej. Są też spotkania z lekarzami, są ćwiczenia
      oddechowe, tatusiowie uczą się ubierać i przewijać dzieckosmile No i "zwiedzamy"
      porodówkę.
      • lhasa1 Re: szkoła rodzenia 06.09.06, 21:52
        dzięki za odzew! a jak wygladaja koszty? czy można isc na dwa spotkania tak na
        sprobowanie płacąc tylko za te dwie wizyty a nie za cały "kurs"? i w którym mcu
        zaczelyscie chodzic? pozdr
        • edelka Re: szkoła rodzenia 07.09.06, 12:04
          opłata jest dobrowolna w szkole przy szpitalu (75 zł chyba), zaczęłam, chodzić
          ok 2,5 miesiaca przed terminem porodu. Ale zadzwoń wczesniej, bo wtedy były
          kolejkismile
          • wiiw Re: szkoła rodzenia 07.09.06, 20:13
            Ciężarne kobiety mają więcej możliwości odpowiedniego przygotowania się do
            macierzyństwa. W Zielonej Górze otwarto nową szkołę rodzenia. Jej założycielką
            jest położna Joanna Habura, od lat pomagająca rodzinom oczekującym na potomka.
            Najpierw prowadziła szkołę w przedszkolu policyjnym, później przy szpitalu, a
            teraz rozpoczyna samodzielną działalność.

Na zajęciach można się dowiedzieć o wszystkim co dotyczy porodu, pielęgnacji
            dziecka, karmienia piersią. Spotkania przygotowują do aktu narodzin, opieki nad
            dzieckiem, uczą masażu noworodka. Przyszłe matki będą brać udział w ćwiczeniach
            oddechowych i usprawniających ciało. Na zajęcia mogą zgłaszać się panie,
            których dzieci skończyły 26 tygodni życia wewnątrzmacicznego.
            Kurs kosztuje 300 złotych. Zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu po dwie
            godziny zegarowe. Spotkań jest 12. Szkoła mieści się przy Wyszyńskiego.
            Do tej pory zielonogórzankom było bardzo trudno dostać się na zajęcia –
            przyszpitalna szkoła jest przepełniona. Zajęcia dla przyszłych mam prowadzi
            również Studio Rekreacji OAZA, a także Szkoła Rodziców przy ulicy Anny
            Jagiellonki.

wiadomość z Radia Zielona Góra
            • monarosa Re: szkoła rodzenia 10.09.06, 23:17
              W szpitalu opłata jest dobrowolna. Jeśli nie stać Cię, to nie musisz płacić. A
              jeśli chcesz zapłacić, to też ile możesz. Jeśli spytasz ile kosztuje, to Panie
              powiedzą, że właśnie 75 zł. Ja dzwoniłam w marcu, a poród miałam na koniec
              listopada - kolejki są straaaszne. Ale na prawdę warto, nawet gdy planujesz
              cesarkę, to dowiesz się wielu potrzebnych rzeczy... No i później co roku
              uczestniczysz w Wielkim Pikniku Szkoły Rodzenia. W tym roku był w Ochli
              • pamana Re: szkoła rodzenia 13.09.06, 19:09
                chodzilam do SR w p. Habury 6 lat tmeu i myslalam z eumre znudów ,moze dlatego
                ze wczesniej przeczytalm wszystko na temat ciazy ,porodu itd.
                rodzice na zajeciach nie wiedzieli podstawowych rzeczy .
                p.
      • edelka Re: szkoła rodzenia 22.09.06, 12:43
        właśnie się dowiedziałam (od ciężarnej koleżanki, która też chce chodzić do
        szkoły rodzenia), że Pani Beata Komarnicka nie prowadzi juz zajęć w szkole przy
        szpitalu. Prowadzi je jakaś inna położnasmile Niestety nie zapamiętałam nazwiska
        (chyba Sadurska, ale jeśli przekręciłam to najmocniej przepraszam).
        • wiiw Re: szkoła rodzenia 26.09.06, 20:43
          szkolarodzenia.spec.pl/ to szkoła Asi Habury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka