Gość: emisia IP: *.* 24.03.03, 15:31 Pilnie poszukuję sprawdzonej cukierni w Krakowie.Potrzebny jest tort.Znam tylko tę w Carrefourze na terenie sklepu.Może ktoś poleci coś dobrego.dziękujęemisia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iberia Re: Dobra cukiernia IP: *.* 24.03.03, 18:49 polecma cukiernie na ul.starowislnej na przeciwko dawnego kina "uciecha",cukiernia panstwa Cichopwsckich.wszu=ystko pyyyyyszne.kiedys pytalam wsrod znajonmych o cuekiernie i wszytscy zgodnie podawali te wlasnie.tort na 16 osob kosztuje 45 zlotych ale wart jest ceny ,oj wartpozdrawiamiza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irenapodolak Re: Dobra cukiernia IP: *.* 24.03.03, 21:53 Moim zdaniem najlepsza cukiernia to MICHALSCY,sa na placu dominikanskim,sa w macro,sa carrefor w nowej hucie i wielu innych miejscach ale juz nie pamietam...Zawsze kupuje torty u nich,na urodzinki dziecka sa np.w kształcie auta,biedronki,pokemonow....i wiele innych...Pycha!(szczegolnie czekoladowy i marcepanowy)mmmmmm....chyba maja swoja strone w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKatarynka Re: Dobra cukiernia IP: *.* 24.03.03, 22:17 A czy te torty w kształcie auta się u nich zamawia czy mają gotowe?MKatarynka - łasuch wielki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irenapodolak Re: Dobra cukiernia IP: *.* 24.03.03, 22:48 Czasem maja gotowe ale to jest loteria,lepiej zamowic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzepcia Re: Dobra cukiernia IP: *.* 24.03.03, 22:57 A mnie i mojemu mężowi nie smakowały torty z cukierni Cichowskich. Kupiliśmy na próbę przed chrzcinami po kawałku i rozczarowalismy się. Warto tam kupować na pewno ciasteczka grylażowe (pychotka!), ale na pewno nie torty. Po ciastkach od Michalskich kiedyś się pochorowaliśmy. CHyba to były kremówki.Najlepszy jest domowy tort!!! Mogę Ci podać przepis na orzechowy z masą kawową. (niestety nie jest biały)A kupny - według mnie wygrywa Czarny Las z Carrefoura.Aga-Rzepcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Dobra cukiernia IP: *.* 25.03.03, 02:02 ten czarny las jest wlasnie od Michalskich!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emisia Re: Dobra cukiernia IP: *.* 25.03.03, 06:31 Dziękuję za porady.Tego się obawiałam.Że tak naprawdę najlepszy tort to tort domowy.Jestem w dziedzinie cukiernictwa miernym talentem.A tu na przyjęciu wymagająca rodzinka!!!Niestety Czarny Las z Hali Carrefoura jest już u nas szeroko znany.Cukiernia Michalscy w Carrefourze to ta przed kasami , nie w środku sklepu.Czy tam też mają dobry Carny Las??Pozdrawiam emisia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia(mamaZosi) Re: Dobra cukiernia IP: *.* 25.03.03, 12:13 ja kiedys kupowałam tort w cukierni na Stradomiu (na przeciwko koscioła), nie pamietam niestety nazwy...tort był pysznyyyyy...czekoladowy.........cala rodzina zgodnie to orzekła - nie był bardzo słodki i był "mokry" jesli wiecie o co mi chodzi..ale od tego czasu juz tam tortow zadnych nie zamawiałam, i nie wiem czy dalej to robiąpozdrawiamKasia Odpowiedz Link Zgłoś