monika_irl 29.12.06, 18:32 czy któraś z forumowiczek do niej chodzi? byłabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniech30 Re: dr Anna Springwald ? 29.12.06, 21:27 Moja siostra do niej chodzi i jest bardzo zadowolona. A ja miałam z nią osobiście kontakt w klinice na Kopernika, gdy opiekowała się moją salą, jak leżałam na patologii ciąży. Bardzo miła, kompetentna, robiła mi USG i bardzo szczegółowo je opisała i w ogóle podnosiła mnie na duchu, że wszystko będzie dobrze (bo miałam ciążę zagrożoną). No i rzeczywiście było, bo córcia ma już prawie cztery lata Tak więc ja osobiście znam ją od jak najlepszej strony i wiem, że ogólnie jest polecana jako dobry fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
sha1 Re: dr Anna Springwald ? 29.12.06, 21:53 Do dr Springwald trafiłam "z ulicy" i lepiej nie mogłam. Prowadziła moją ciążę 3 lata temu i jeżeli "coś" mi się jeszcze trafi to też wybiorę ją na lekarza prowadzącego. Poszukaj opinii w wyszukiwarce forum gazety. Z tego co pamiętam opinie były jedynie pochlebne. Oprócz tego, że jest przemiła jest też lekarzem dokształtałcającym się co dla mnie jest b. ważne republika.pl/ginekolog_krakow/onas.html Odpowiedz Link Zgłoś
anika871 Re: dr Anna Springwald ? 02.01.07, 11:28 a nie wiesz czy bedzie "robila problemuy" jesli chce isc do niej po przedluzenie recepty. Niestety moj lekarz nie moze a u niej jeszcze nigdy nie bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
sha1 Re: dr Anna Springwald ? 02.01.07, 14:28 Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Nie wiem czy chcesz iśc tylko po receptę czy chodzić do niej na stałe. Tak czy siak nie sądzę, żeby robiła problem jeżeli nie będzie przeciwwskazań, kwestia tylko ile będziesz musiała zapłacić za wizytę (ale uważam, że jako fachowy lekarz nie da ci recepty bez badania jeżeli do niej wcześniej nie chodziłaś - co wiąże się z opłatą jak za normalną wizytę), chyba że spróbujesz zapisać się do niej "państwowo" bo tak podobno przyjmuje na Żabińcu. Jako lekarza bardzo ją polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rutka29 Re: dr Anna Springwald ? 04.01.07, 15:58 a ja jej bardzo nie polecam. Niestety bardzo mnie zawiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
caixa Re: dr Anna Springwald ? 04.01.07, 16:19 podaj powód i opisz sytuacje w której Cię zawiodła. Łatwo rzucać złe opienie, ale warto je czymś podeprzeć. Ja osobiście przyłączam się do pozytywnych opinii. Chodziłam na Żabińcu do niej w czasie ciąży i uważam że miła, konkretna i kompetentna babka. Odpowiedz Link Zgłoś
neomail Re: dr Anna Springwald ? 18.01.07, 12:23 a czy ona jest p[oloznikiem w jakims szpitalu?? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl byłam i... 20.01.07, 23:43 mogę z czystym sumieniem każdemu polecić bardzo konkretna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: dr Anna Springwald ? 22.01.07, 00:53 Ona juz nie pracuje na kopernika. Przyjmuje wylacznie prywatnie na urzedniczej, na bronowickiej, i chyba gdzies na borku faleckim. Kiedys trafilam do niej, pare lat temu, jak pracowala w przychodni studenckiej, lepiej wtedy nie moglam trafic. Zawiodlam sie na niej, kiedy wybralam ja na lekarza prowadzacego ciaze. Kompletnie ignoruje zdanie pacjentlki, bo ona jest wszechwiedzaca i wie lepiej, strasznie bolesnie mnie badala, zlecala kupe niepotrzebnych badan, jej zdaniem koniecznych. Bardzo dobrze zna sie na USG i poswieca duzo czasu na badanie, bardzo dokladnie wszystko opisuje. Wnioskuje w ten sposob: jezeli komus zalezy na calych stosach wynikow badan i bardzo dokladnym prowadzeniu ciazy, w tym wizytach co 2- 3 tygodnie, to moze ja wybrac jako lekarza prowadzacego. Na 1 razowe wizyty ja rowniez mozna polecic, koszt wizyty 50 zl+ dodatkowo cytologia, USG itp. Gabinet nie jest jakos rewelacyjnie wyposazony, fotele ginekologiczne sa z epoki komunistycznej ( na Urzedniczej) Odpowiedz Link Zgłoś
sha1 Re: dr Anna Springwald ? 24.01.07, 01:05 Muszę przyznać ze niektóre zdania napisane przez ciebie czytałam dwa razy bo myślałam, że przeczytałam je na odwrót. Jakbyś pisała dokładnie odwrotnie jak ja ją odebrałam. Po pierwsze ostatnie co mogłabym jej zarzucić to to ze uważała sie za wszechwiedzacą np. gdy miałam jakieś wątpliwości, mówiła że upewni się, zasięgnie więcej informacji na ten temat, nie bagatelizowała moich problemów (choć wiadomo, ze przyszłe mamy lubią pewne sprawy wyolbrzymiać) i nigdy ale to nigdy nie czułam się przez nią traktowana z góry jak przewrażliwiony laik, jak to później było z lekarzami do których chodziłam z dzieckiem. Na wizyty chodzilam standardowo - co 4 tygodnie (pod koniec oczywiście częsciej) a co do badań to zawsze odnosiłam wrażenie że w głowie ma jakiś harmonogram bo zawsze przed ich wypisaniem sprawdzala który to dokładnie tydzień, więc znalazłam taki schemat badań i nie miałam nic ponad to oprócz b. cytomegalii po wcześniejszym złym samopoczuciu. www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=653 A propos ktore z badań które ci zlecila uważasz za niepotrzebne? A jezeli chodzi o wyposażenie gabinetu na Urzędniczej to jeszcze tam nie bylam, ale zajrzałam na ich stronę i mogę powiedzieć że, widywalam gorsze fotele niż ten: republika.pl/ginekolog_krakow/galeria/img00005.html#img00005 Ponadto (może mylnie) odniosłam wrażenie, że naciągała cię na niepotrzebne wydawanie kasy - mnie tymczasem proponowała tańsze zamienniki np. witamin i mówiła że nie warto placić więcej jeżeli skład jest taki sam oraz poradziła gdzie zrobić darmową cytologię. Przepraszam, że tak się rozpisalam ale uważam że liczą się argumenty. A dla zainteresowanych baza adresów gdzie można zrobić darmową cytologię www.amp.edu.pl/pol/index.php?strona=18_1185_1154678941&am=1185 Odpowiedz Link Zgłoś
stachul Re: dr Anna Springwald ? 22.01.07, 13:33 Ta lekarka prowadziła moją ciążę. Wykomywałam sporo badań na początku ciąży - posiewy bakteriologiczne i mykologiczne, badania krwi. Potem wykonywałam tylko morfologię krwi i analize moczu. Córeczkę urodziłam 7.11.06. Jestem bardzo zadowolona z prowadzenia ciąży. Pani doktor jest sympatyczna, kompetentna i nie robi problemów. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z nią. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_99 Polecam:-) 12.03.07, 13:17 Przemiła osoba,dokładnie o wszystko pyta,rozładowuje " napięcie" towarzyszace pacjentce u ginekologa.Nigdy,a mam już trochę lat,nie zostałam tak skrupulatnie przebadana przez lekarza.Kazde zlecone badanie omówiła informujac dlaczego zleca.Wszystko dokładnie wyjaśnia.Ja jestem zachwycona.Aha i nie była to wizyta w prywatnym gabinecie Pani doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
ziu_ta Re: Polecam:-) 20.03.07, 15:24 złota kobieta. Trafiłam do niej po poronieniu i super poprowadziła moją ciążę bliźniaczą. Donosiłam dzieci aż do 37 t.c. Jest ciepła i serdeczna, a przy tym konkretna i rzeczowa. Bardzo jej ufam i jest najlepszym ginem jakiego w Krakowie namierzyłam. Chodziłam do kilku lekarzy i żaden nie wzbudził mojego zaufania. A już najbardziej pewien ordynator, który przyjmuje po sąsiedzku. Wolałam jechać z wielkim brzuchem pół Krakowa do dr. Springwald. Badania na początku ciąży to podstawa!!!!! P.S. Mnie tam wisi i powiewa na jakim "samolocie" będę badana. Ta sama "przyjemność" Można trafić do super nowoczesnego gabinetu ne elegancki fotelik ale co mi z tego jak baba rąk przed badaniem nie umyje! Odpowiedz Link Zgłoś
meve76 poprosze o telefon lub adres na urzędniczej 21.03.07, 14:08 jak wyzej. podpowiedzcie mi adres na urzędniczej i telefon do dr . chciałabym zrobić USG Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiw Re: poprosze o telefon lub adres na urzędniczej 21.03.07, 14:34 ginekolog-krakow.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: dr Anna Springwald ? 29.03.07, 19:48 Prowadziła mi jedną ciążę. polecam bo dzięki niej mam córkę. Teraz jest chyba w CM LIM Odpowiedz Link Zgłoś