Dodaj do ulubionych

dr Anna Springwald ?

29.12.06, 18:32
czy któraś z forumowiczek do niej chodzi?
byłabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje
Monika
Obserwuj wątek
    • agniech30 Re: dr Anna Springwald ? 29.12.06, 21:27
      Moja siostra do niej chodzi i jest bardzo zadowolona. A ja miałam z nią
      osobiście kontakt w klinice na Kopernika, gdy opiekowała się moją salą, jak
      leżałam na patologii ciąży. Bardzo miła, kompetentna, robiła mi USG i bardzo
      szczegółowo je opisała i w ogóle podnosiła mnie na duchu, że wszystko będzie
      dobrze (bo miałam ciążę zagrożoną). No i rzeczywiście było, bo córcia ma już
      prawie cztery latasmile Tak więc ja osobiście znam ją od jak najlepszej strony i
      wiem, że ogólnie jest polecana jako dobry fachowiec.
    • sha1 Re: dr Anna Springwald ? 29.12.06, 21:53
      Do dr Springwald trafiłam "z ulicy" i lepiej nie mogłam. Prowadziła moją ciążę 3
      lata temu i jeżeli "coś" mi się jeszcze trafi to też wybiorę ją na lekarza
      prowadzącego. Poszukaj opinii w wyszukiwarce forum gazety. Z tego co pamiętam
      opinie były jedynie pochlebne. Oprócz tego, że jest przemiła jest też lekarzem
      dokształtałcającym się co dla mnie jest b. ważne

republika.pl/ginekolog_krakow/onas.html
      • monika_irl bardzo dziękuję :) n/t 30.12.06, 22:36

• anika871 Re: dr Anna Springwald ? 02.01.07, 11:28
        a nie wiesz czy bedzie "robila problemuy" jesli chce isc do niej po przedluzenie
        recepty. Niestety moj lekarz nie moze a u niej jeszcze nigdy nie bylam.
        • sha1 Re: dr Anna Springwald ? 02.01.07, 14:28
          Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Nie wiem czy chcesz iśc tylko po receptę czy
          chodzić do niej na stałe. Tak czy siak nie sądzę, żeby robiła problem jeżeli nie
          będzie przeciwwskazań, kwestia tylko ile będziesz musiała zapłacić za wizytę
          (ale uważam, że jako fachowy lekarz nie da ci recepty bez badania jeżeli do niej
          wcześniej nie chodziłaś - co wiąże się z opłatą jak za normalną wizytę), chyba
          że spróbujesz zapisać się do niej "państwowo" bo tak podobno przyjmuje na
          Żabińcu. Jako lekarza bardzo ją polecam.
          • rutka29 Re: dr Anna Springwald ? 04.01.07, 15:58
            a ja jej bardzo nie polecam. Niestety bardzo mnie zawiodła.
            • caixa Re: dr Anna Springwald ? 04.01.07, 16:19
              podaj powód i opisz sytuacje w której Cię zawiodła. Łatwo rzucać złe opienie,
              ale warto je czymś podeprzeć. Ja osobiście przyłączam się do pozytywnych
              opinii. Chodziłam na Żabińcu do niej w czasie ciąży i uważam że miła, konkretna
              i kompetentna babka.
      • neomail Re: dr Anna Springwald ? 18.01.07, 12:23
        a czy ona jest p[oloznikiem w jakims szpitalu??
        • caixa Re: dr Anna Springwald ? 18.01.07, 12:31
          chyba na kopernika
          • monika_irl byłam i... 20.01.07, 23:43
            mogę z czystym sumieniem każdemu polecić
            bardzo konkretna kobieta.
    • olka_krakow Re: dr Anna Springwald ? 22.01.07, 00:53
      Ona juz nie pracuje na kopernika.

Przyjmuje wylacznie prywatnie na urzedniczej, na bronowickiej, i chyba gdzies na
      borku faleckim. Kiedys trafilam do niej, pare lat temu, jak pracowala w
      przychodni studenckiej, lepiej wtedy nie moglam trafic.

Zawiodlam sie na niej, kiedy wybralam ja na lekarza prowadzacego ciaze.
      Kompletnie ignoruje zdanie pacjentlki, bo ona jest wszechwiedzaca i wie lepiej,
      strasznie bolesnie mnie badala, zlecala kupe niepotrzebnych badan, jej zdaniem
      koniecznych.

Bardzo dobrze zna sie na USG i poswieca duzo czasu na badanie, bardzo dokladnie
      wszystko opisuje.

Wnioskuje w ten sposob: jezeli komus zalezy na calych stosach wynikow badan i
      bardzo dokladnym prowadzeniu ciazy, w tym wizytach co 2- 3 tygodnie, to moze ja
      wybrac jako lekarza prowadzacego. Na 1 razowe wizyty ja rowniez mozna polecic,
      koszt wizyty 50 zl+ dodatkowo cytologia, USG itp. Gabinet nie jest jakos
      rewelacyjnie wyposazony, fotele ginekologiczne sa z epoki komunistycznej ( na
      Urzedniczej)

• sha1 Re: dr Anna Springwald ? 24.01.07, 01:05
        Muszę przyznać ze niektóre zdania napisane przez ciebie czytałam dwa razy bo
        myślałam, że przeczytałam je na odwrót. Jakbyś pisała dokładnie odwrotnie jak ja
        ją odebrałam. Po pierwsze ostatnie co mogłabym jej zarzucić to to ze uważała sie
        za wszechwiedzacą np. gdy miałam jakieś wątpliwości, mówiła że upewni się,
        zasięgnie więcej informacji na ten temat, nie bagatelizowała moich problemów
        (choć wiadomo, ze przyszłe mamy lubią pewne sprawy wyolbrzymiać) i nigdy ale to
        nigdy nie czułam się przez nią traktowana z góry jak przewrażliwiony laik, jak
        to później było z lekarzami do których chodziłam z dzieckiem. Na wizyty
        chodzilam standardowo - co 4 tygodnie (pod koniec oczywiście częsciej) a co do
        badań to zawsze odnosiłam wrażenie że w głowie ma jakiś harmonogram bo zawsze
        przed ich wypisaniem sprawdzala który to dokładnie tydzień, więc znalazłam taki
        schemat badań i nie miałam nic ponad to oprócz b. cytomegalii po wcześniejszym
        złym samopoczuciu. www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=653 A propos
        ktore z badań które ci zlecila uważasz za niepotrzebne?
        A jezeli chodzi o wyposażenie gabinetu na Urzędniczej to jeszcze tam nie bylam,
        ale zajrzałam na ich stronę i mogę powiedzieć że, widywalam gorsze fotele niż
        ten: republika.pl/ginekolog_krakow/galeria/img00005.html#img00005
        Ponadto (może mylnie) odniosłam wrażenie, że naciągała cię na niepotrzebne
        wydawanie kasy - mnie tymczasem proponowała tańsze zamienniki np. witamin i
        mówiła że nie warto placić więcej jeżeli skład jest taki sam oraz poradziła
        gdzie zrobić darmową cytologię.
        Przepraszam, że tak się rozpisalam ale uważam że liczą się argumenty. A dla
        zainteresowanych baza adresów gdzie można zrobić darmową cytologię
        www.amp.edu.pl/pol/index.php?strona=18_1185_1154678941&am=1185
    • stachul Re: dr Anna Springwald ? 22.01.07, 13:33
      Ta lekarka prowadziła moją ciążę. Wykomywałam sporo badań na początku ciąży -
      posiewy bakteriologiczne i mykologiczne, badania krwi. Potem wykonywałam tylko
      morfologię krwi i analize moczu. Córeczkę urodziłam 7.11.06. Jestem bardzo
      zadowolona z prowadzenia ciąży. Pani doktor jest sympatyczna, kompetentna i nie
      robi problemów. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z nią. Polecam.
    • kinia_99 Polecam:-) 12.03.07, 13:17
      Przemiła osoba,dokładnie o wszystko pyta,rozładowuje " napięcie" towarzyszace
      pacjentce u ginekologa.Nigdy,a mam już trochę lat,nie zostałam tak skrupulatnie
      przebadana przez lekarza.Kazde zlecone badanie omówiła informujac dlaczego
      zleca.Wszystko dokładnie wyjaśnia.Ja jestem zachwycona.Aha i nie była to wizyta
      w prywatnym gabinecie Pani doktor.
      • ziu_ta Re: Polecam:-) 20.03.07, 15:24
        złota kobieta. Trafiłam do niej po poronieniu i super poprowadziła moją ciążę
        bliźniaczą. Donosiłam dzieci aż do 37 t.c. Jest ciepła i serdeczna, a przy tym
        konkretna i rzeczowa. Bardzo jej ufam i jest najlepszym ginem jakiego w Krakowie
        namierzyłam. Chodziłam do kilku lekarzy i żaden nie wzbudził mojego zaufania. A
        już najbardziej pewien ordynator, który przyjmuje po sąsiedzku. Wolałam jechać z
        wielkim brzuchem pół Krakowa do dr. Springwald.
        Badania na początku ciąży to podstawa!!!!!
        P.S.
        Mnie tam wisi i powiewa na jakim "samolocie" będę badana. Ta sama "przyjemność"
        wink Można trafić do super nowoczesnego gabinetu ne elegancki fotelik ale co mi z
        tego jak baba rąk przed badaniem nie umyje!
    • meve76 poprosze o telefon lub adres na urzędniczej 21.03.07, 14:08
      jak wyzej. podpowiedzcie mi adres na urzędniczej i telefon do dr . chciałabym
      zrobić USG
      • malgosiw Re: poprosze o telefon lub adres na urzędniczej 21.03.07, 14:34
        ginekolog-krakow.republika.pl/
        • meve76 dzięki malgosiw 21.03.07, 18:42
    • przeciwcialo Re: dr Anna Springwald ? 29.03.07, 19:48
      Prowadziła mi jedną ciążę. polecam bo dzięki niej mam córkę. Teraz jest chyba w
      CM LIM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka