wanilia39 23.04.07, 08:06 moja 2,5 letnia córeczka ma BARDZO suchą skóre, zwłaszcza na przedramionach i policzkach... co robić?! może macie jakieś pomysły?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wandalina Re: sucha skóra u dziecka 23.04.07, 16:26 Nam na sucha skore, dermatolog polecil silol (ale nie do buzi). Chyba najlepiej zapytac fachowca, bo skora jest rozna.... Odpowiedz Link Zgłoś
wanilia39 Re: sucha skóra u dziecka 23.04.07, 19:38 no tak.. na pewno w najbliższym czasie zapytam - najpierw pedoatry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
mag00sia Re: sucha skóra u dziecka 24.04.07, 18:50 Mój synek ma bardzo suchą skórę, stosowaliśmy rózne specyfiki z apteki (Balneum krem, taka duza masc.. polska, nei pamietam nazwy) ale wszystko dziala doraznie i na krotka mete, zaden z nich nie rzucil mi sie szczegolnie w oczy swa skutecznoscia. Co ciekawe, jak jedzie do babci w innym miescie - wraca z aksamitna skora. Jak pytalam po czym dowiedzialam ze ze po plynie do kapieli nivea... niestety w krakowie ten plyn nie dziala. Dlatego winimy wode i zyjemy z tym smarujac sie... Inna sprawa ze lekarz w naszym waldorfskim przedszkolu twierdzi ze to kwestia min. diety niewlasciwej dla grupy krwi i ze warto dazyc do tego zeby skora byla w lepszej kondycji bo przeciez to jest takie percepcyjne okno na swiat dla malego dziecka. pozdrawiam, Maga Odpowiedz Link Zgłoś
turkuzjadek Re: sucha skóra u dziecka 15.05.07, 16:34 Na bardzo suchą skórę polecam UNIBASIS. Bardzo dobrze natłuszczająca maść, tania w porównaniu do innych specyfików. Stosowałam Oilatum, Balneum i inne cuda, które są według mnie do niczego. Może źle się wraziłam - nie do niczego - ale na pewno nie do głębokiego natłuszczania bardzo suchej skóry Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: sucha skóra u dziecka 17.05.07, 14:51 Ja też polecam emulsję UNIBASIS. Jest super! Polecił nam ja alergolog. Odpowiedz Link Zgłoś
prunio4 Re: sucha skóra u dziecka 16.05.07, 10:45 sprawdź czy przyczyną tej suchości nie jest alergia. Trzeba by było wyłączyć z diety to, co szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: sucha skóra u dziecka 16.05.07, 12:53 Doraźnie świetnie działa SVR xerialine fluid 500 ml. Na Wizażu dostał miano kosmetyku wszechczasów więc się skusiłam i ... strzał w dziesiątkę. Nawilża genialnie i delikatnie natłuszcza. Jeśli skóra młodego stawała się szorstka to działała tylko maśc cholesterolowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gluszekk Re: sucha skóra u dziecka 24.05.07, 21:35 niestety musze cię zmartwić ale suca skóra jest często oznaką alregii pokarmowej. Spróbuj odstawić mleko i zobacz czy stan skóry się zmieni. Równiez niedobory kwasu pantotenowego i cynku pogarszają stan skóry. ja mam alergiczkę i na suchą skórę używam Bioderma Atoderm PP, Aderma Exomega + tego co przemówczyni (SVR + masć cholestrolowa) - oczywiscie nie wszystko na raz Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: sucha skóra u dziecka 24.05.07, 22:04 Ja zaczęłam systematycznie po kąpieli smarować oliwką w żelu, sukces! A mamy alergika. Nawet buzia ładnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilia39 Re: sucha skóra u dziecka 25.05.07, 08:23 dziękuje za podpowiedzi - o efektach dam znać za czas jakiś Odpowiedz Link Zgłoś
latouche Re: sucha skóra u dziecka 25.05.07, 12:36 nam bardzo pomoglo Emolium mleczko do ciała, małemu i dużemu. Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: sucha skóra u dziecka 30.05.07, 19:30 Witam, nasz syn jest alergikiem, do tej pory stosowalismy oliwkę, lecz nawet po niej miał bardzo sucha skórę. Na polecenie lekarza kupilismy w aptece oliwke SVR topialise(200 ml-50 zł) i niestety dostał po niej jeszcze większego uczulenia( chrosty na całym ciele). W końcu kupiłam na własna rękę w aptece krem Balneum i okazał się świetny dla skóry naszego dziecka, nawet najbadziej wysuszone miejsca takie jak łokcie, kolanka stały sie gładkie. Oczywiście każda skóra jest inna ale nam bardzo spasował ten krem i dlatego tez bardzo go polecam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś