Dodaj do ulubionych

Muzyka dla malucha

17.06.03, 10:25
Czy w Krakowie jest oddział Yamachy, lub inne zajęcia umuzykalniające
dla trzylatków? A może jakieś inne zajęcia dla tej grupy wiekowej?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • majah76 Re: Muzyka dla malucha 18.06.03, 01:49
      Hej!
      Ja właśnie poważnie myślę o tej szkole dla mojej córeczki (26 mcy). Jeszcze się
      z nimi nie kontaktowałam, mam zamiar w najbliższym czasie. Zajrzyj sobie tutaj:

smy.promusica.com.pl/
      i wybierz szkoły yamaha (muz) w Polsce. Tam będzie Kraków...
      Napisz, jesli się zdecydujesz wink)), ja myślę, że to fajna rzecz dla dziecka
      (ktoś mi polecał, tylko nie z Krakowa).

Majka, mama Oli
      • abakus_ Re: Muzyka dla malucha 18.06.03, 10:58
        Dziękuję bardzo za odzew. Yamacha bardzo mnie kusi i jeśli tylko uda mi się
        zgrać techniczne uwarunkowania chciałabym zapisać kurduplawink
        Problem polega na tym, że ja do pracy, na Dunajewskiego mam raczej daleko,
        a Magda (3lata) jeszcze śpi popołudniami. Jednym słowem - chciałabym, a boję
        się.
        Dzwoniłam na oba numery podane na stronie, ale żaden nie odpowiada.
        Pewnie już wakacje. Od września zaczyna "edukację" w Akademii Bolka i Lolka.
        Zajęcia 2 razy w tygodniu po 4 godziny.
        Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
        abak
    • kathy38 Re: Muzyka dla malucha 18.06.03, 09:09
      abakus_ napisała:

> A może jakieś inne zajęcia dla tej grupy wiekowej?

Polecam www.kangur.edu.pl/kangur/

Prowadzą zajęcia dla dzieci od 2,5 lat. Własnie zakończyłyśmy z córką drugi
      rok, jestem bardzo zadowolona. Polecam.
      • majah76 Re: Muzyka dla malucha 18.06.03, 11:20
        Abak, a na czym polegają te zajęcia w Akademii B&L wink))?Kiedy są zapisy?

W Yamaha chyba jest raz w tygodniu - i tylko po godzinie. Przynajmniej dla
        takiej grupy wiekowej. Zajęcia są w soboty (w tygodniu na pewno także) i przed
        południem wink Nie jestem pewna, jak jest w Krakowie, ale raczej podobnie.

Mała na razie nie chodzi do przedszkola (ma 26 mcy), ale chciałabym czymś
        zapełnić jej czas, jest bardzo towarzyska, lubi "śpiewać" i tańczyć, malować
        także wink)) A na przedszkole w okolicy nie mogę się zdecydować...

Majka.

• abakus_ Re: Muzyka dla malucha 18.06.03, 11:34
          Właśnie oddzwonił przesympatyczny pan z Yamachy. Teraz jest przerwa wakacyjna,
          ale od września będą tworzone nowe grupy. Mnie bardzo by odpowiadała sobota
          właśnie (do południa) więc agituję, kto chętny dla 2,5-3 latków?!
          W Akademii przyjmują dopiero od trzech lat. Też chciałam upchnąć Magdę
          wcześniej, ale się nie zgodzili. Z tego co wiem, to są to zabawy oparte na
          elementach rytmiki, plastyki, ponoć też angielski, ale jak to wygląda w
          realiach opowiem we wrześniu.
          Próbowałam także na angielski do Helen Dorn. Niestety z braku chętnych nie
          udało się dopełnić grupy w terminie mi odpowiadającym.
          abak
          • majah76 Re: Muzyka dla malucha 18.06.03, 14:00
            To ja na 100% zapisuję się i też w sobotę (już się zgłaszam wink)), właśnie. Czy
            jest tak, jak pisałam? Tzn godzina zajęć/tydzień. A jakie są ceny - aktualnie?
            Do kiedy trzeba się zapisać? Ola we wrześniu - 29, skończy 2,5 lat. Tam chyba
            nie ma problemów i zprzyjęciem młodszych dzieci, z tego co wiem... Koleżanka
            zapisała 1,5 roczne dziecko i było świetnie. Tylko nie w Krakowie.

Majka.

Ps. Kiedyś też myślałam o angielskim (HD), ale przemyślałam i wolę takie
            zajęcia dla Oli, no a bez przesady wink)) to dwuletnie dziecko i nie może
            codziennie "chodzić na różne zajęcia", trochę żartuję... bo może by to i dobre
            było, tylko kosztuje niemało.
            • abakus_ Re: Muzyka dla malucha 18.06.03, 14:20
              Tak, jedna godzina w tygodniu. W założeniu jest to pełne 60 min. chyba, że
              maluchy padną to skracają do 45 min. Pan twierdził, że starają się tę
              najmłodszą grupę też dzielić na najmłodzszych i właśnie 2,5-3 lat, bo w tym
              wieku jak wiadomo różnice dość duże, więc żeby się pacholęta nie nudziły.
              Nic więcej nie wiem, umówiłam się, że będę dzwonić w połowie sierpnia.
              Cieszę się, że jest już dwuosobowa ekipawink
              Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Przesyłam ci na skrzynkę mój adres e-mail,
              bo z tego na gazecie sprzątam tylko reklamy raz na kwartałwink
              pozdr.

• majah76 Re: Muzyka dla malucha 19.06.03, 09:32
                Abakus, niestety nic nie dostałam, spróbuj jeszcze raz, bo nie chcę pisać na
                skrzynkę gazetową, skoro tam nie zaglądasz....
                Majka
    • abakus_ Re: Muzyka dla malucha 27.06.03, 11:08
      Wysłałam. Daj odzew czy doszło.
      abak
    • abakus2 Re: Muzyka dla malucha 21.08.03, 09:11
      Wznawiam wątek bo czas po temu.
      Proszę o odzew wink
      abak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka