alicjaso 15.10.03, 11:44 Gdzie w Krakowie można kupić mięsko tzw. ekologiczne np. królika, indyk, kurczaki? Chcę sama gotować dla małego a to "zwykłe" sklepowe raczej się nie nadaje. Alicja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnotka1 Re: dobre mięsko 15.10.03, 12:48 Mięso królika widziałam w supermarkecie Real. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaso Re: dobre mięsko 28.10.03, 10:05 Dzięki za info, ale mi raczej chodzi o jakieś "ekologiczne źródła". Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: dobre mięsko 28.10.03, 15:08 alicjaso napisała: > Gdzie w Krakowie można kupić mięsko tzw. ekologiczne np. królika, indyk, > kurczaki? Chcę sama gotować dla małego a to "zwykłe" sklepowe raczej się nie > nadaje. > > Alicja Ja kupuję królika po prostu w sklepie z mięskiem - ale zawsze zamawiam i po paru dniach dostaje swieżutkiego króliczka.Najlepiej zapytaj w jakimś prywatnym sklepie w okolicy gdzie mieszkasz - króliki sa dość drogie i myśle ze bez problemu Ci sprowadzą swieżego na zamówienie. A co do ekologi - w przypadku krolików to one chyba sa ekologiczne same w sobie, a w przypadku innych mięsek - no cóż chyba lepiej zeby było mniej eko ale za to przebadane weterynaryjnie...Ja gotuje zupki mojej córeczce sama, mięsko zwsze było sklepowe ( ale nigdy z supermarketu!!!), natomiast jarzynki kupowałam z ekolandu przez jakiś czas, teraz malutka je wszystko normalnie - ma 20 miesięcy i żadnych alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaso Re: dobre mięsko 06.11.03, 11:34 Słyszałam, że w Krakowie otworzyli sklep z mięsem ekologicznym - badanym weterynaryjnie, pochodzącym z gospodarstw ekologicznych. Niestety nie wiem gdzie. Mówiąc o "ekologicznym" żródle właśnie taki sklep miałam na myśli. Wiem, że niektóre sklepy oferują wedlinę przygotowaną tradycyjnie. Jest droższa, ale naprawdę pyszna. Pozdrawiam, Alicja Odpowiedz Link Zgłoś