meggg 19.10.06, 18:10 witam, prosze o podpowiedz, gdzie w Katowicach mozna zammówic tort dla dziecka w ksztalcie postaci z kreskówki? Jakie cukiernie polecacie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewaktw Re: torty dla dzieci 20.10.06, 09:00 Wiem, ze tego typu tory robi cukiernia na ulicy Kopernika w Katowicach. Jak sie skreci w Kopernika od Kosciuszki, to parenascie metrow dalej po lewej stronie. Widzialam tort w postaci boiska pilkarskiego z bramkami i pilkarzami (ten zachwycil moja corke nawet!), jakies kotki, biedronki itp. Nie znam ich szczegolowej oferty ani smaku tortow, bo nigdy nie zamawialam. Widuje je tylko przez wystawe. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: torty dla dzieci 22.10.06, 13:28 Zamawiaam z Ani (na Kopernika) tydzień temu i n.i.e polecam! Torty owszem, ładne, ale niedobre. 70zł/sztukę, krem makabrycznie alkoholowy i łodki, poza tym żadnego smaku, biszkopt smakował jak takie ciasta pakowane z bardzo długim terminem ważności, takie sztuczne świństwo. Masa (coś na kształt marcepanu, tylko bez migdałów, taka cukrowa pomada) oczywiście niejadalna, ale to było oczywiste, natomiast stanowiła 1,2 masy tortu - bardzo gruba warstwa. Nigdy więcej tam niczego nie zamówię. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaktw Re: torty dla dzieci 24.10.06, 10:57 Dobrze wiedzieć! Urodziny mojej córki są w maju, ale tak dyskretnie obserwuję tę cukiernię i ich ofertę od jakiegoś czasu. Skoro mają tak tragiczne te torty, to faktycznie nie dam się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
basik761 Re: torty dla dzieci 25.10.06, 16:33 Cześć możesz sama upiec córeczce super tort ja tak zrobilam . tort z lalk barbie biszkopty upieklam w miseczkach metalowych (wychodzi sukienka) tort jest piękny , no i wiesz co jesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: torty dla dzieci 27.10.06, 20:31 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,43459532.html Znalezione na Galerii kuchennej.Cala masa ciekawych tortow dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
tysia77 Re: torty dla dzieci 02.11.06, 18:18 W SSC u Blikla mają ładne torty,masy są sodpowiednie dla dzieci(jogurtowo- gruszkowa i malinowa.Ja chciałam zamówić taki tort dla synka,ale za póżno już było.Trzeba zamawiać 3 dni wcześniej.Kosztują chyba 40zł za kilogram.Ja kupiłam tam zwykły tort,był b.dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
emw Re: torty dla dzieci 03.11.06, 07:37 a czy te torty można zamówić tylko w zwykłej okrągłej formie czy zrobią też jakieś ekstra? Odpowiedz Link Zgłoś
asiarz Re: torty dla dzieci 24.11.06, 17:40 Nie pamiętam nazwy cukierni, ale mają sklepy w realu w Mysłowicach, w Selgrosie w Katowicach i w Centrum Handlowym (z Albertem) w Siemianowicach Śląskich. Zamawiam tam torty od 4 lat na każde urodziny moich chłopaków. Są super. Było już autko, kubuś Puchatek - kilka razy i zawsze są smaczne i super. Można zamówić, albo marcepanowy w kształcie czegoś - teraz zamawiamy w kształcie Spidermana, albo śmietanowy z rysunkiem żelowym. Ceny normalne, za tort dla 10 osób płaciłam jakieś 35 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: torty dla dzieci 25.11.06, 08:13 myslisz pewnie o cukierni "Bończyk" tez zamawialAM U NICH ROK TEMU TORT DLA SYNA ,dla ktorego marzeniem byl tort w ksztalcie samochodu ,koniecznie ze znaczkiem WOLKSWAGENA tort był super -podobal sie wszystkim ,gorzej ze smakiem...ale priortytetem w tym wypadku był tort jako tort ,a nie jako smaczne ciasto) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota305 Re: torty dla dzieci 26.11.06, 14:50 tez zamawialismy torty u bończyka czekoladowe i owocowe pyszne pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
asiarz Re: torty dla dzieci 26.11.06, 17:20 Tak, pisałam o Bończyku, byłam dzisiaj zamówić Spidermana, zobaczymy co to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: torty dla dzieci 27.11.06, 10:39 Jeśli możesz - napisz coś o tym torcie, ja też będę zamawiać Spidermana w grudniu. I faktycznie nie chodzi tyle o smak tortu ile o niespodziankę! ) Proszę napisz czy tort fajnie się prezentuje i ile kosztuje. Czy wpisuje się jakieś imię na tym torcie? Odpowiedz Link Zgłoś
pp1211 Re: torty dla dzieci 29.11.06, 10:08 Drogie mamy te wszystkie cukiernie są do bani najlepsza cukiernia chyba na całym świecie jest w Kochłowicach w Rudzie Śląskiej robią najlepsze ciacha i torty takich nigdzie nie znajdziecie niestety nie pamiętam ulicy ale przy cukierni jest knajpka "piwniczka" polecam Odpowiedz Link Zgłoś
pp1211 Re: torty dla dzieci 29.11.06, 10:18 podaje adres: Radoszowska 72 polecam jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: torty dla dzieci 29.11.06, 13:26 owsze potwierdzam-pyszne ciasta,ciasteczka...tylko-jak dla mnie-paskudnie drogo;-(( też zamierzalam tam zamowic tort dla syna -własnie dzięki rekomendacji kilku osób... zrezygnowalam z powodu ceny.. Odpowiedz Link Zgłoś
pp1211 Re: torty dla dzieci 30.11.06, 10:17 zgadzam się ceny ciastek nie są niskie ale tak już jest jak ma byc coś dobrego to trzeba zapłacic ciacho można podzielic na pół bo nie sądze żeby ktoś zjadł całe natomiast cena tortu na 16 kawałków to 70, 80 zł czyli jak wszędzie a smak niepowtarzalny więc chyba warto Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: torty dla dzieci 30.11.06, 11:35 Well... Najlepsze torty, jakie kiedykolwiek jadłam, robią w ciastkarni przy Hotelu Katowice. Porównanie mam ogromne, niejedne były pyszne, ale takich jak tam - nigdzie. Są po prostu bajeczna. Za "dwudziestoporcjowy" porządny tort trzeba zapłacić 40-60 zł, zależy jaki. Więc nie zgadzam się, że jak coś ma być dobre, to od razu musi być drogie... Niestety w tej ciastkarni nie robią niestandardowych tortów, mogą jedynie zrobić dekorację czy napis. Będę im wierna Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: torty dla dzieci 30.11.06, 19:07 no nie wiem ,czy ta jak wszedzie ja placilam cos ok 40zl za 15-16 porcji co do ciastek -owszem są pyszne ) Odpowiedz Link Zgłoś
pp1211 Re: torty dla dzieci 01.12.06, 10:42 Zgadzam się że przy hotelu Katowice są niezłe torty ale przystaje przy mojej propozycji a różnica 10 zł na torcie to naprawdę niewiele więc nie bądźmy drobiazgowi jeśli ktoś decyduje się na kupno tortu to trzeba się liczyc z ceną a najwazniejszy jest smak tortu, smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: torty dla dzieci 01.12.06, 17:08 he!...brzmi jak reklama czyżbyc pracowala w tej cukierni,albo byla jej wlascicielką? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: torty dla dzieci 03.12.06, 11:56 Ja zamówię tort z polecanej przez pp cukierni - jeśli chodzi o naprawdę dobre torty w Katowicach i okolicach - straciłam już nadzieję, że taki znajdę Ale dla dziecka będzie jednak Spiderman Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re:pp1211 03.12.06, 21:00 hej! dzieki za przypomnienie o tej cukierni) zakupilam wczoraj pyszne ciastka...uczestnicy imprezy "zażerali"się nimi...zresztą jak i ja, jutro zabieram do pracy resztę -jako nowy pracownik muszę sie wkupić -a z pomocą tych ciast ,pójdzie mi to bez trudu)) ale w piątek dotarlam do pani ,ktora robi takie cuda-torty,ze juz wiem gdzie i co zamowię na najblizsze urodzinki syna. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re:pp1211 03.12.06, 22:01 Fajnie Ja też jutro pierwszy dzień Ale o zwyczaju wkupiania się nie słyszałam się - przynajmniej nie pierwszego dnia. Czy to nowy zwyczaj? Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: torty dla dzieci 03.12.06, 12:01 Ostatnio mieliśmy tort z cukierni KŁOS (chyba to jest cukiernia - nie wiem bo mąż kupował) 16 kawałków za ok.60 zł. Piękne przybranie, kolorowe, z kandyzowanych owoców, takie "barokowe" a smak bardzo lekki: biszkopt przekładany śmietaną. Nie był to typowy tort, nasączony, bogaty, raczej takie lekkie ciasto. Bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: torty dla dzieci 03.12.06, 12:04 "Kłos " jest min. w Kostuchnie i w Piotrowicach. Odpowiedz Link Zgłoś