Dodaj do ulubionych

torty dla dzieci

19.10.06, 18:10
witam, prosze o podpowiedz, gdzie w Katowicach mozna zammówic tort dla
dziecka w ksztalcie postaci z kreskówki? Jakie cukiernie polecacie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ewaktw Re: torty dla dzieci 20.10.06, 09:00
      Wiem, ze tego typu tory robi cukiernia na ulicy Kopernika w Katowicach. Jak sie
      skreci w Kopernika od Kosciuszki, to parenascie metrow dalej po lewej stronie.
      Widzialam tort w postaci boiska pilkarskiego z bramkami i pilkarzami (ten
      zachwycil moja corke nawet!), jakies kotki, biedronki itp. Nie znam ich
      szczegolowej oferty ani smaku tortow, bo nigdy nie zamawialam. Widuje je tylko
      przez wystawe.
      • driadea Re: torty dla dzieci 22.10.06, 13:28
        Zamawiaam z Ani (na Kopernika) tydzień temu i n.i.e polecam!
        Torty owszem, ładne, ale niedobre. 70zł/sztukę, krem makabrycznie alkoholowy i
        łodki, poza tym żadnego smaku, biszkopt smakował jak takie ciasta pakowane z
        bardzo długim terminem ważności, takie sztuczne świństwo. Masa (coś na kształt
        marcepanu, tylko bez migdałów, taka cukrowa pomada) oczywiście niejadalna, ale
        to było oczywiste, natomiast stanowiła 1,2 masy tortu - bardzo gruba warstwa.
        Nigdy więcej tam niczego nie zamówię.
        • ewaktw Re: torty dla dzieci 24.10.06, 10:57
          Dobrze wiedzieć! Urodziny mojej córki są w maju, ale tak dyskretnie obserwuję
          tę cukiernię i ich ofertę od jakiegoś czasu. Skoro mają tak tragiczne te torty,
          to faktycznie nie dam się nabrać.
          • basik761 Re: torty dla dzieci 25.10.06, 16:33
            Cześć możesz sama upiec córeczce super tort ja tak zrobilam . tort z lalk
            barbie biszkopty upieklam w miseczkach metalowych (wychodzi sukienka) tort jest
            piękny , no i wiesz co jesz.
            • aka10 Re: torty dla dzieci 27.10.06, 20:31
              fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,43459532.html
              Znalezione na Galerii kuchennej.Cala masa ciekawych tortow dla dziecismile
              • tysia77 Re: torty dla dzieci 02.11.06, 18:18
                W SSC u Blikla mają ładne torty,masy są sodpowiednie dla dzieci(jogurtowo-
                gruszkowa i malinowa.Ja chciałam zamówić taki tort dla synka,ale za póżno już
                było.Trzeba zamawiać 3 dni wcześniej.Kosztują chyba 40zł za kilogram.Ja kupiłam
                tam zwykły tort,był b.dobry.
                • emw Re: torty dla dzieci 03.11.06, 07:37
                  a czy te torty można zamówić tylko w zwykłej okrągłej formie czy zrobią też
                  jakieś ekstra?
    • asiarz Re: torty dla dzieci 24.11.06, 17:40
      Nie pamiętam nazwy cukierni, ale mają sklepy w realu w Mysłowicach, w Selgrosie
      w Katowicach i w Centrum Handlowym (z Albertem) w Siemianowicach Śląskich.
      Zamawiam tam torty od 4 lat na każde urodziny moich chłopaków. Są super. Było
      już autko, kubuś Puchatek - kilka razy i zawsze są smaczne i super. Można
      zamówić, albo marcepanowy w kształcie czegoś - teraz zamawiamy w kształcie
      Spidermana, albo śmietanowy z rysunkiem żelowym. Ceny normalne, za tort dla 10
      osób płaciłam jakieś 35 zł.
      • mysiam Re: torty dla dzieci 25.11.06, 08:13
        myslisz pewnie o cukierni "Bończyk"wink
        tez zamawialAM U NICH ROK TEMU TORT DLA SYNA ,dla ktorego marzeniem byl tort w
        ksztalcie samochodu ,koniecznie ze znaczkiem WOLKSWAGENAwink
        tort był super -podobal sie wszystkim ,gorzej ze smakiem...ale priortytetem w
        tym wypadku był tort jako tort ,a nie jako smaczne ciastowink)
        • dorota305 Re: torty dla dzieci 26.11.06, 14:50
          tez zamawialismy torty u bończyka czekoladowe i owocowe pysznesmile
          pozdr
    • asiarz Re: torty dla dzieci 26.11.06, 17:20
      Tak, pisałam o Bończyku, byłam dzisiaj zamówić Spidermana, zobaczymy co to
      będzie...
      • krtek7 Re: torty dla dzieci 27.11.06, 10:39
        Jeśli możesz - napisz coś o tym torcie, ja też będę zamawiać Spidermana w
        grudniu. I faktycznie nie chodzi tyle o smak tortu ile o niespodziankę! smile)
        Proszę napisz czy tort fajnie się prezentuje i ile kosztuje. Czy wpisuje się
        jakieś imię na tym torcie?
    • pp1211 Re: torty dla dzieci 29.11.06, 10:08
      Drogie mamy te wszystkie cukiernie są do bani najlepsza cukiernia chyba na
      całym świecie jest w Kochłowicach w Rudzie Śląskiej robią najlepsze ciacha i
      torty takich nigdzie nie znajdziecie niestety nie pamiętam ulicy ale przy
      cukierni jest knajpka "piwniczka" polecam
    • pp1211 Re: torty dla dzieci 29.11.06, 10:18
      podaje adres: Radoszowska 72 polecam jeszcze raz
      • mysiam Re: torty dla dzieci 29.11.06, 13:26
        owsze potwierdzam-pyszne ciasta,ciasteczka...tylko-jak dla mnie-paskudnie
        drogo;-((
        też zamierzalam tam zamowic tort dla syna -własnie dzięki rekomendacji kilku
        osób...
        zrezygnowalam z powodu ceny..
    • pp1211 Re: torty dla dzieci 30.11.06, 10:17
      zgadzam się ceny ciastek nie są niskie ale tak już jest jak ma byc coś dobrego
      to trzeba zapłacic ciacho można podzielic na pół bo nie sądze żeby ktoś zjadł
      całe natomiast cena tortu na 16 kawałków to 70, 80 zł czyli jak wszędzie a smak
      niepowtarzalny więc chyba warto
      • driadea Re: torty dla dzieci 30.11.06, 11:35
        Well...
        Najlepsze torty, jakie kiedykolwiek jadłam, robią w ciastkarni przy Hotelu
        Katowice. Porównanie mam ogromne, niejedne były pyszne, ale takich jak tam -
        nigdzie. Są po prostu bajeczna. Za "dwudziestoporcjowy" porządny tort trzeba
        zapłacić 40-60 zł, zależy jaki. Więc nie zgadzam się, że jak coś ma być dobre,
        to od razu musi być drogie...

Niestety w tej ciastkarni nie robią niestandardowych tortów, mogą jedynie
        zrobić dekorację czy napis.
        Będę im wierna smile
      • mysiam Re: torty dla dzieci 30.11.06, 19:07
        no nie wiem ,czy ta jak wszedziewink
        ja placilam cos ok 40zl za 15-16 porcji
        co do ciastek -owszem są pyszne wink)
    • pp1211 Re: torty dla dzieci 01.12.06, 10:42
      Zgadzam się że przy hotelu Katowice są niezłe torty ale przystaje przy mojej
      propozycji a różnica 10 zł na torcie to naprawdę niewiele więc nie bądźmy
      drobiazgowi jeśli ktoś decyduje się na kupno tortu to trzeba się liczyc z ceną
      a najwazniejszy jest smak tortu, smacznego!
      • mysiam Re: torty dla dzieci 01.12.06, 17:08
        he!...brzmi jak reklamawink
        czyżbyc pracowala w tej cukierni,albo byla jej wlascicielką?
        pozdr
      • krtek7 Re: torty dla dzieci 03.12.06, 11:56
        Ja zamówię tort z polecanej przez pp cukierni - jeśli chodzi o naprawdę dobre
        torty w Katowicach i okolicach - straciłam już nadzieję, że taki znajdę wink
        Ale dla dziecka będzie jednak Spiderman smile
      • mysiam Re:pp1211 03.12.06, 21:00
        hej!
        dzieki za przypomnienie o tej cukierniwink)
        zakupilam wczoraj pyszne ciastka...uczestnicy imprezy "zażerali"się
        nimi...zresztą jak i ja,
        jutro zabieram do pracy resztę -jako nowy pracownik muszę sie wkupić -a z
        pomocą tych ciast ,pójdzie mi to bez truduwink))
        ale w piątek dotarlam do pani ,ktora robi takie cuda-torty,ze juz wiem gdzie i
        co zamowię na najblizsze urodzinki syna.
        • kasiula.m Re:pp1211 03.12.06, 22:01
          Fajnie smile Ja też jutro pierwszy dzień smile Ale o zwyczaju wkupiania się nie
          słyszałam się - przynajmniej nie pierwszego dnia. Czy to nowy zwyczaj? wink
    • krtek7 Re: torty dla dzieci 03.12.06, 12:01
      Ostatnio mieliśmy tort z cukierni KŁOS (chyba to jest cukiernia - nie wiem bo
      mąż kupował) 16 kawałków za ok.60 zł. Piękne przybranie, kolorowe, z
      kandyzowanych owoców, takie "barokowe" a smak bardzo lekki: biszkopt
      przekładany śmietaną. Nie był to typowy tort, nasączony, bogaty, raczej takie
      lekkie ciasto. Bardzo dobre.
      • krtek7 Re: torty dla dzieci 03.12.06, 12:04
        "Kłos " jest min. w Kostuchnie i w Piotrowicach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka