szerelmem 28.05.09, 11:15 Witam! Macie namiary na dbrego dentyste dzieciecego w okolicach Katowic?Moj maly ma prawie dwa lata i zauwazylam u niego przebarwienie na czworce.nasz dentysta twierdzi,ze to nic,ale ja mu jakos nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemmavera Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 28.05.09, 16:01 dr Barbara Frankowska, pedodonta, przyjmuje w Katowicach chyba na ul. PCK, ale głowy nie dam (wiem jak tam dojechać, ale nie znam adresu). W każdym razie w tamtych okolicach - Jordana, Skłodowskiej-Curie. Zadzwoń, to Ci podadzą dokładny adres. Tel. 251 21 55. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 29.05.09, 06:37 prywatnie czy w ramach NFZ przyjmuje dr Frankowska? Odpowiedz Link Zgłoś
dida7 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 28.05.09, 17:38 Witam, proponuję kontakt z dentystą,ale przyjmuje troszkę dalej,bo w Bytomiu.Sądzę jednak,że warto dojechać. Pani dr Ewa Monkos-Jaremczuk ma doskonałe podejście do małego pacjenta.Skontaktuj się: www.moj-dentysta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
szerelmem Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 29.05.09, 12:18 Super!Mi nawet blizej do Bytomia.A nie wiesz jak wyglada jej gabinet? Slyszalam,ze sa teraz takie specialnie dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 29.05.09, 00:35 Tez polecam dr Barbare Frankowska. Odpowiedz Link Zgłoś
dida7 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 29.05.09, 14:21 Gabinet jest mały,ale na tyle przestronny,by pacjentom było wygodnie.Tutaj jednak ważniejsza jest fachowość i podejście dentysty do pacjenta-a w szczególności małego pacjenta.Tu jednak możesz być spokojna,bo pani dr Monkos robi wszystko...-specjalnie przebiera się dla dzieci w postaci...-aby małe dziecko pozwoliło sobie zbadać sobie ząbki,a co najważniejsze leczyć.A leczyc,to chyba można też bez borowania.Jednak lepiej przedzwoń i dowiedz się dokładniej jak pani dr leczy dzieci.Usługi nie są tutaj tanie,ale masz pewność dokładnego leczenia i podejścia szczególnie do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 29.05.09, 18:03 a kto by chcial pojsc do takiego gabinetu? www.jungleofsmiles.com/tour Szkoda, ze daleko od Katowic ... i o NFZ mozna zapomniec Odpowiedz Link Zgłoś
szerelmem Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 02.06.09, 14:39 napisalam maila do pani doktor.Zobaczymy co odpisze,ale jestem juz prawie zdecydowana,ze wlasnie do niej poojdziemy.dzieki wielkie!! Odpowiedz Link Zgłoś
yooniga Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 30.05.09, 12:08 ja od 3 roku zycia córci jezdze do med/centrum w katowicach wpisz sobie w google med centrum bardzo dobra klinika dentystyczna Odpowiedz Link Zgłoś
szerelmem Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 13.07.09, 12:20 Bylam z malym u dentysty,w klinice usmiechu w M1 w Zabrzu.Pani doktor bardzo mila,obylo sie bez placzu,malemu sie podobaly sprzety i kolorowa woda,ale niestety nie pozwolil sobie nic zrobic.Dowiedzialam sie tylko,ze zeby trzeba leczyc i problem dalej jest.Do pani doktor w bytomi nawet nie jechalam,bo po rozmowie z pania asystentka uznalam,ze to nie ma sensu.gazu jeszcze nie moze,a pani doktor na sile nie leczy.szukam dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
5mamunia Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 15.07.09, 01:47 mój synek złamał zęba - poradzono mi abym pojechała do bytomia ( mieszkamy w tychach ), pani doktor przeleczyłą zęba kanałowo i założyłą wypełnienie, wszystko trwało 10 minut dziecko było przerażone, leczenie odbyło się z przytrzymaniem teraz jeździmy leczyć inne ząbki, nój syn ma niecałe 2 lata i cały czas leczenie wiąże się z jego trzymaniem - ale wspólnie doszłyśmy do wniosku że to lepiej niż znieczulenie ogólne myśle że powinnaś jechać do dr Ewy na konsultacje a ona wszystko ci wytłumaczy, może asystentka coś źle zrozumiała Odpowiedz Link Zgłoś
azietta_m Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 13.07.09, 21:52 Ja również polecam bytomski gabinet mój-dentysta i dr Ewę; jest niezastąpiona... to jej mój dwuletni wówczas synek pozwolił po raz pierwszy zbadać ząbki a próbowaliśmy tego wcześniej w kilku innych miejscach i zawsze kończyło się płaczem. Teraz leczymy się tam regularnie (synuś niestety ma słabe ząbki) a na wizyty chodzimy bez stresu! Naprawdę warto choć terminy są dłuuugie no i nie jest najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
e-calineczka Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 31.08.09, 23:26 Przeczytałam wasze posty o leczeniu dzieci na początku wakacji, myśle sobie jak to jest że akurat jdna pani doktor potrafi leczyć dzieci a inni to niby nie, no i jeszcze jak któraś z was pisała drogo - oczywiście uznałąm że jest to wszystko przereklamowane od 6 tygodni chodze z moją pociechą po dentystach i rzeczywiściwe dowiaduje się że albo dzieci się nie leczy albo robi się to na placu akademickim. Zapytałam znajomych w pracy o opinie na temat lecznicy stomatologicznej w Bytomiu - wszyscy są zawiedzeni leczeniem przez studentów które czasami trwa i 2 godziny, no i do czego to wszystko doprowadziło - mama jednej mojej koleżanki przyniosła wiadomomość że tvp katowice pokazywala jakąś panią doktor co zajmuje się MAŁYMI POTWORAMI - po kilku dniach przeszukiwania archiwum znalazłam te aktualności zobaczcie fragment od 13,5 minuty ww6.tvp.pl/19823,20090723921144.strona czy to nie ta wasza pani doktor??? dzwoniłąm doziś do gabinetu i powiedziamo mi że jeśli moje dziecko jest obecnie bez bólu to wizyta może być za miesiąc - chyba jednak będe czekać - po wizycie opisze wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
szerelmem Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 21.10.09, 14:46 Witam! Wkoncu udalo mi sie znalezc dentystke,ktora wyleczyla malemu zabek.Przyjmuje w Blu Klinik w Bytomiu.maly plakal,ale zabek zrobiony.Jestem naprawde zadowolona.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 04.11.09, 08:49 witam czy w wymienionych wyżej gabinetach przyjmują także niemowlęta (11 miesięcy)? między dwoma pierwszymi ząbkami ma coś szarego, nie mam pojęcia co to i chciałabym sprawdzić, czy to nie jakaś cholerna próchnica Odpowiedz Link Zgłoś
5saba Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 05.11.09, 23:26 witaj najmłodsze dziecko jakie widzieliśmy kiedyś na strażackiej miało 3 miesiące - więc napewno nie powinno być problemu z twoim maluchem Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaww-k Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 07.11.09, 19:50 W Katowicach jest dentysta dziecięcy - Ewa Klimek K-ce ul. Drozdów 24, tel. 32 205 04 59 www.klimek.slask.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
vanila.sky27 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 24.09.13, 08:43 zalezy ile masz pieniędzy plomba 800zł, lakowanie jednego zeba 700zł. Ogólnie bardzo miło, ładnie i drogo. Chyba tez profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.kosa Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 04.02.14, 13:00 kazik139 napisał(a): > Dobra klinika z podejściem do dzie > ci. Ceny dosyć przystępne, ale wiadomo nie od dziś, że leczenie zębów do tanic > h rzeczy nie należy. potwierdzam, chodzę tam z córkami i atmosfera podczas wizyt jest zawsze bezstresowa i bardzo przyjemna. Pani Gądek zawsze potrafi rozsmieszyć każde dziecko Ogólnie moje dziewczyny nigdy nie mają powodu do strachu, bo leczenie w klinice jest zupełnie bezbolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
serwusia1 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 05.06.14, 13:43 u Borczyka jest opcja "znieczulenia" (ale nie ogólnego) podtlenkiem azotu, bardzo fajne uczucie xD Odpowiedz Link Zgłoś
izydorakotecka90 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 09.11.16, 16:38 W przypadku dzieci moim zdaniem nie warto bagatelizować niczego. Bardzo fajne podejście do maluchów mają w Dentolandii w Katowicach. Specjalizują się właśnie w stomatologii dziecięcej. Wszystko jest tam przygotowane pod dzieci. Nie trzeba nudzić się w smutnej poczekalni - na dzieciaki czeka pokój zabaw. Zobacz sobie na ich www jak to wygląda www.stomatologiadziecieca.com/komfort-leczenia/pokoj-zabaw/ Odpowiedz Link Zgłoś
przejurek Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 26.04.18, 07:08 Ja ostatnio korzystam z dziećmi jedynie z wizyt kontrolnych u stomatologa. Okazuje się ze właściwa higiena jamy ustnej się opłaca. Wszystko za sprawa produktów do zębów ze sklepu profilactica.pl maja największy wybór past do zebow i szczoteczek elektrycznych oraz sonicznych. Dzięki lepszemu usuwaniu osadu nazębnego pozbyliśmy się z żoną kamienia nazębnego. Odpowiedz Link Zgłoś
agek82 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 23.09.19, 12:10 Co prawda nie w Katowicach, ale w Będzinie jest centrum Promedica. W tym centrum mają świetnego dentystę dziecięcego, z podejściem do dzieci, pani stomatolog cierpliwie tłumaczy, opowiada i nic nie robi na siłę. Już niejednej znajomej polecałam i każdy wychodził zadowolony www.pro-medica.com.pl/stomatologia-dziecieca/ Odpowiedz Link Zgłoś
agek82 Re: dentysta dla dzieci w okolicach Katowic 23.09.19, 12:11 Dorosłych też przyjmują Odpowiedz Link Zgłoś