03.10.06, 09:49
Dziewczyny w jakim wieku macie swoje pociechy?Chorują wam teraz?Mój ma 3 miesiące i od 3 tygodni katar,że hej.Ma 3 mies.a kartę u lekarza grubszą niż ja.
Obserwuj wątek
    • renatasab Re: Hej 05.10.06, 21:27
      J mam córeczke która ma 2,5 miesiąca narazie nie chorowała i oby tak dalej.Skąd
      jesteś?
      • gabriel114 Re: Hej 05.10.06, 22:14
        Witaj.Na tym forum to już pająki chodzą ,po 100 lat tu nikt nie zagląda.Mieszkamy na pół w Kielcach na pół już pod przeprowadzamy się do własnego domku.Mamy prawie rówieśników,mój maluch urodził się 11 lipca a Twój (Twoja)?
        • renatasab Re: Hej 06.10.06, 19:03
          Moja urodziła się 18.07 tylko że ja jestem z Ostrowca:( to wspólne spacery
          raczej odpadają:(
          • gabriel114 Re: Hej 06.10.06, 21:52
            No raczej tak.Ale zawsze można skonsultować to i owo.Dał mi dziś popalić.Aż się boję co będzie po szczepieniu w pon.Twoja też "zjada" już piąstki?
      • gabriel114 Re: Hej 05.10.06, 22:17
        Przepraszam,Napisałas,że córa.To przez to wstawanie o 6 rano.
    • fiora81 Re: Witajcie. 06.10.06, 10:44
      Hej!Niedawno sie przeprowadzilismy do kielc.Mam synka ktory ma niecale 2 latka,
      zadko choruje.Za miesiac bede miala drugiego synka.Mam pytanie w jakim szpitalu
      w kielcach rodzilyscie i jakie sa warunki?Nieznam wogole kielc.Pozdrawiam
      • gabriel114 Re: Witajcie. 06.10.06, 12:56
        No to Witaj w Kielcach.Ja rodziłam w szpitalu na ul.Prostej.Jeśli chodzi o warunki to Ci powiem,że tak sobie.Miałam opłaconą swoją położną.Pomogła mi dużo ale ogólnie na Prostej są OK położne.Opiekują się dobrze dziewczynami.Leżałam tam też w trakcie ciąży.Trochę gorzej z pomocą po porodzie przy dziecku ale to już oddział noworodków.Nie jest najgorzej.Sporo moich znajomych tam rodziło i są zadowolone.Ja w sumie też nie narzekam.
        • mamaimati Re: Witajcie. 07.10.06, 18:29
          Ja rodziłam n a Kościuszki. Nie płaciłam ani polożnej ani lekarzowi, a nie
          narzekałam na brak opieki. Starałam się być miła, nie wychodzić z założenia, że
          " w końcu to ich psi obowiązek..." więc i one były mniłe .Bardzo mi pomogły, bo
          to mój pierwszy dzidziuś, urodził się mały -2630-i bardzo się go bałam:))) A
          spędziliśmy w szpitalu aż 2 tyg. bo mały miał zółtaczkę. Na koniec mąż kupił
          kawę i czekoladki. Warunki takie sobie, bo oddział noworodków nie jest jeszcze
          wyremontowany. Szpital jest otwarty tzn. można odwiedzać położnicę i maluszka na
          sali, ale ma to swoje minusy, bo ludzie nie mają umiaru i schodzą się całymi
          tabunami i o każdej porze, jedzą, krzyczą, gadają przez telefony- horror gdy
          musisz wstać z łóżka z podposką między nogami i w poplamionej koszuli.
          Jeżeli ktoś jest po cesarce i nie wstaje, może sobie kupić dla dziecka opiekę
          położnej ( dobre w nocy , bo w dzień może pomagać rodzina); cena 15zł/h.
          Oczywiście dzieciaczki są z mamusiami na sali. Co do porodu, to można sobie
          opłacić poród rodzinny po szkole rodzenia( 300zł), jest też wanna. Po porodzie
          maluszki kangurują na brzuchu mamy ( może tak jest też w innych szpitalach ale
          nie wiem)Jest nowoczesne USG. No, to chyba wszystko, co najważniejsze. Powodzenia!
          • iwka24 Re: Witajcie. 16.11.06, 15:57
            Ja rodziłam na prostej moja córcia ma juz 13 miesiecy,opieka tam jest bardzo
            dobra ,ja przynajmniej byłam bardzo zadowolona-i nie miałam opłaconego ani
            lekarza ani połoznej.pozdrawiam!
    • miska71 Re: Witajcie. 17.11.06, 18:40
      Moja mala ma prawie 8 tyg.:) Tez rodzilam na Prostej, mialam oplacona polozna...
      Szukam jakiejs mamy ktora ma malucha w wieku zblizonym do mojej coreczki:)
    • paula_oski Re: Witajcie. 16.11.07, 09:49
      hejka ja mam synka 1,5 rocznego,choruje zadko,zdarza mu sie miec
      katarek.a jak teraz sobie radzicie?po roku czasu?moje cudenko
      urodzilo sie 1 czerwca 2007,poadrawiam wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka