Dodaj do ulubionych

Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium

04.02.11, 20:55
Czy ktoś z Państwa może mi polecić dobre laboratorium w Poznaniu, które szczegółowo wykona córce badanie na obecność pasożytów - czyli z trzech próbek kału (pasożyty ogólnie) i trzech szkiełek laboratoryjnych z naklejoną taśmą z materiałem z okolic odbytu (owsiki). Wiadomo że niektóre pasozyty ze względu na ich specyficzny cykl rozwojowy trudno wykryc a w laboratorium na moim osiedlu badanie robi się na podstawie jednej próbki(!) z której oczywiście nic nie wynika, a objawy u córki jakie były takie są sad
Obserwuj wątek
    • zdziwik Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 04.02.11, 21:21
      w raszei? w sanepidzie?
      • teritom Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 04.02.11, 22:37
        Z tego co wiem to na Przybyszewskiego.

Szczęśliwa mama Pawełka (13.11.2007)
        fotoforum.gazeta.pl/5,2,teritom.html
    • mysza1973 Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 05.02.11, 11:02
      Najlepsze laboratorium gdzie jest też super podejście do dzieci, kącik z zabawkami w poczekalni, sympatyczne panie z obsługi i krótki czas oczekiwania na wyniki to Diagnostyka na Serbskiej. www.diag.pl
      Przede wszystkim mają ogromny wybór badań, chociaż ceny czasem wyższe niż w osiedlowych laboratoriach.
      • mysza1973 Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 05.02.11, 11:05
        To znaczy to jest Al. Solidarnoścismile Wszystkie punkty są też na stronie.
    • memphis90 Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 05.02.11, 21:01
      A w Sanepidzie na Nowowiejskiego bodajże?
      • zuzanna833 Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 05.02.11, 21:14
        Ja równiez polecam disgnostykę na serbskiej. Chodziłam tam robic wyniki w ciązy. Maja bardzo duzo różnych badań.Pozdrawiam
        • brookeforrester Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 08.02.11, 00:55
          Hej!
          Jakie sa mniej-wiecej koszty takowych badan?Tych w Poznaniu rzecz jasna,pozdrawiamsmile
          • martawie2 Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 10.02.11, 22:31
            jesli chodzi o wykonanie badań w kierunku pasożytów na al solidarności to nie polecam. oni próbki wysyłają do śremu i toszkę długo to trwa, a jak wiadomo niektóre pasozyty najlepiej badać tego samego dnia. takze wyniki mogą odbiegać od prawdy. mi lekarka polecała równiez sanepid.
            pozdrawiam
    • nellyssima Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 11.02.11, 17:07
      Też polecam sanepid na Nowowiejskiego. I w sumie dziwie się, dlaczego polecacie te laboratorium na al. solidarnosci, byłam tam tylko raz, kolejka na godzine stania.
    • nova21 Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 15.02.11, 13:56
      Nie polecam Sanepidu, zdecydowanie Przybyszewskiego - tam znają sie na rzeczy, radzę robić z 3 próbek (przynajmniej lamblie), badana sa b. dokładne.
    • kotkowa Re: Pasożyty-Poznań-dobre laboratorium 11.03.11, 12:33
      Ech niestety zadne lab. w Poznaniu nie ma dobrych opinii, ja wysylalam kurierem material do Wa-wy do laboratorium parazytologicznego Felix. Jedno z nielicznych w PL, ktore dobrze wykonuje te badania. W innych prawie nigdy pasozyty nie wychodza. Jak koniecznie szukasz w Poznaniu, to nie Diagnostyka - to zbyt ogolne lab, nie umieja badac pasozytow, to bardzo specjalistyczne badania, trzeba sie swietnie znac. Powinno byc specjalistyczne laboratorium. Moze na Przybyszewskiego juz bardziej, albo Instytut Mikroekologii. W kazdym razie zapytaj czy czesto wychodza im lamblie. Jak prawie nigdy, to lab. zle robi te badania. W Diagnostyce prawie nigdy nie wychodza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka