karolka_1 Re: położne z Polnej 09.06.03, 15:38 Dziewczyny czy ktoras z Was rodzila moze na Polnej z wlasna polozna tzn. oplacona z tego szpitala. Moze znacie taka, ktora jest godna polecenia bo faktycznie zajmie sie dobrze zarowno w trakcie porodu jak i po nim. Wiem, ze np. w sw. rodzinie polozna za porod zyczy sobie okolo 300 zl,a jakie sa ceny na Polnej. Prosze o pomoc Karolka Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_1974 Re: położne z Polnej 30.06.03, 17:37 A czy koniecznie chcesz opłacać położną? Ja rodziłam na Polnej i opiekę miałam wspaniałą. Nie miałam ani opłaconej położnej ani lekarza. Spędziłam na porodówce prawie dwie doby i na każdej zmianie położne były fantastyczne. Później leżałam na Położnictwie IV i nie mogę również nic złego powiedzieć na położne. Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolka_1 Re: położne z Polnej 01.07.03, 09:11 Z Polna jest jak z loteria. Jesli trafisz na Poloznictwo III lub IV to jest super, jesli na I lub II to chcesz z tamtad jak najszybciej uciec.Z tego co wiem to nie ma szans na to, zeby samemu zadecydowac na, ktory oddzial chce sie trafic - jest wolne lozko, porodowka to idziesz i koniec. Moj lekarz obecnie niestety nie pracuje w szpitalu ani na Polnej, ani w sw. Rodzinie wiec chociaz chce sie zabezpieczyc polozna, ktora bedzie w czasie porodu, jak i po nim sprawowala opieke. Nie mam zamiaru zostawiac w szpitalu 1000 zl za mozliwosc udzialu mojego lekarza w porodzie tylko dlatego, ze jest z poza szpitala. Karolka Odpowiedz Link Zgłoś
alabedz Re: położne z Polnej 23.07.03, 19:18 To ze Twoj lekarz nie jest z Polnej nie swiadczy o tym, ze gdyby byl to jakbys chciala jego nadzor przy porodzie to niewizailby 1000. Z tego co wiem to taka jest stawka. Co do poloznej sama jestem tym tematem zainteresowana. Ostatnio bylam na Polenj USG i wykonywala je jak na pierwszy rzut przemila polozna. imie na pewno ALeksandra a nazwisko nie wiem czy nie przekrece Szcotaka czy jakos podobnie, ale na pewno poprzekrecalam, byc moze jednak cos pomoze i po nitce do klebka dojdziesz ktora to. AK Odpowiedz Link Zgłoś
smarta1 Re: położne z Polnej 04.08.03, 18:55 Niedawno rodziłam na Polnej i nie miałam opłaconej położnej ani lekarza. Przy porodzie opiekowała się mną [położna Dorota (nazwiska nie doczytałam) - bardzo konkretna, pomocna. Lekarka porządnie i ładnie mnie pozszywała. Poród wspominam z przyjemnością. Złego słowa nie mogę też powiedzieć o położnych na GP III. Może niepotrzebnie się obawiasz? Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: położne z Polnej 07.08.03, 21:45 lezalam w ciazy na oddziale II i jakos nie chcialam stamtad uciec, byly bardzo mile i zlego slowa nie moge powiedziec. Moje dwa porody odbierala ta sama polozna - czysty przypadek, bo tez nikomu ani zlotowki nie dalam. Byla bardzo fachowa, bardzo mila. Na imie jej Sylwia (nazwisko na priv), ale nie wiem czy praktykuje prywatne przyjazdy do porodow. Mam natomiast namiar na polozna, ktora kolezanka wziela do porodu i byla bardzo zadowolona z jej opieki. Namiary tez na priv, kto chce, niech pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: położne z Polnej 08.08.03, 18:21 a w ogole, to porod rodzinny na POlnej kosztuje 100 zl Karolka-dostalas namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaluna Re: położne z Polnej 08.08.03, 18:36 Karolka, z tego co sie orientuje, to honorarium ginekologa z Plnej za przyjazd do porodu to minimum 1000 zl - o nizszych stawkach nie slyszalam, natomiasto wyzszych jak najbardziej ta moja kumpela, od ktorej mam namiar na te polozna, ktory Ci wyslalam, 3 lata temu placila lekarzowi 1000zl Odpowiedz Link Zgłoś
karolka_1 Re: położne z Polnej 09.08.03, 10:45 Dziekuje za info, wszystkie @ z priva odebralam i teraz mam nad czym myslec, a czasu juz nie wiele Pozdrawiam Karolka P.S. A tak swoja droga, to ci lekarze powariowali, przeciez skladali przysiege hipokraesa, ze beda niesc pomoc potrzebujacym.....ale to fikcja, jak wszystko w naszym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.jarmusz Re: położne z Polnej 06.10.17, 15:10 Witam, szukam sprawdzonej, doświadczonej położnej z Polnej. Czy któraś z Was może jakąś polecić. Będę ogromnie wdzięczna.Termin porodu mam na 7.11, i zaczynam panikować. Odpowiedz Link Zgłoś