4_beata 28.02.08, 19:22 Czy ktoś coś słyszał na temat tego cyrku? Warto czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muchomorek23 Re: Cyrk Milano? Opinie 29.02.08, 18:46 a gdzie i kiedy jest ten cyrk? Odpowiedz Link Zgłoś
4_beata Re: Cyrk Milano? Opinie 02.03.08, 21:18 miał być w poznaniu wczoraj (sobota) i dzisiaj ale z powodu wiatru nie rozstawili go!!! Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Cyrk Milano? Opinie 06.03.08, 13:51 Mój boże... A dlaczego do cyrku? Nie lepiej dziecko do palmiarni, do zoo zabrać? Po co mordęgę zwierzaków w cyrku mu pokazywać? Mam prawie 9-letniego syna i prawie 5-letnią córkę. Moje dzieci wiedzą od dawna czym jet cyrk...Że to radocha dla ludzi a dla zwierząt tylko cierpienie. Nigdy nie zabrałabym ich w takie miejsce, by pokazać im co człowiek ze zwierzakami wyczynia, w jakich warunkach je przetrzymuje . Tresura takich zwierząt przepełniona jest okrucieństwem...Szkoda, że większość ludzi wyznaje zasadę "co z oczu to z serca". Wszak tego co za kurtyną nie widać W XXI wieku takie przedstawienia z udziałem dzikich zwierząt powinny być zabronione! Szymborska Wisława "Zwierzęta cyrkowe" Przytupują do taktu niedźwiedzie skacze lew przez płonęce obręcze, małpa w żółej tunice na rowerze jedzie, trzaska bat i kołysze oczy zwierząt, słoń obnosi karafkę na słowie, tańczą psy i ostrożnie kroiki mierzą. Wstydzę się bardzo, ja - człowiek. Źle się bawiono tego dnia: nie szczędzono hucznych oklasków, chociaż ręka dłuższa o bat cień rzucała ostry na piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: Cyrk Milano? Opinie 10.03.08, 08:41 salma ma rację; Odpust, jarmark, żenada podszyta okrucieństwem. Wierzę, że wymyślisz coś wartościowszego dla swojej pociechy Odpowiedz Link Zgłoś